polewa - 11092 przepisów (strona:383/740)

SERNIK ROSA Z SOSEM WIŚNIOWYM 181

wiśniowy: 400 g wiśni 0,5 szklanki cukru Wiśnie umieścić w rondelku razem z cukrem. Gotować na wolnym ogniu ok.15 minut od czasu do czasu mieszając. Tak powstałym sosem polewać każdy kawałek z osobna bezpośrednio przed podaniem. Smacznego

Banana Smiles
Sałatka z tuńczykiem, grillowaną rzodkiewką i cytrynowym dressingiem 128

minuty z każdej strony. Cebulkę kroimy w piórka. Na półmisku układamy umyty szpinak, pokrojone na ćwiartki jajka oraz cebulkę, kawałki tuńczyka i grillowaną rzodkiewkę. Całość polewamy przygotowanym dressingiem. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Kopytka z serem i ziemniakami 274

garnka. Od chwili wypłynięcia klusek na wierzch gotować jeszcze 2 minuty, po czym wykładać kopytka łyżką cedzakową. Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, lekko zarumienić i polewać ugotowane kopytka. Smacznego

na moim stole...
Stek z kalafiora z pikantną salsą 173

mieszamy wszystkie składniki na salsę, a w drugiej wszystkie składniki na jogurt. Odstawiamy na bok. 3. Na talerz wykładamy po połowie gałązki spieczonych pomidorów i po jednym kalafiorowym steku. Polewamy jogurtem i pikantną salsą. Całość posypujemy liśćmi kolendry i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego

My Culinary Art
Ketchup z cukinii od Anety i Jacka - najlepszy 453

trochę roboty, jak to z przetworami, ale naprawdę warto! Gdy wzięłam już zrobiony przeze mnie ketchup na grilla do sąsiadów to miał największe wzięcie. Goście dosłownie wszystko chcieli nim polewać :) Ketchup z cukinii od Anety i Jacka - najlepszy Składniki: 3 kg cukinii (obranej i bez pestek) 1 kg cebuli 4 papryki czerwone 800 gram przecieru pomidorowego (dałam 700 gram przecieru

Pyza i Surówka
Marynowane surowe pieczarki z natką pietruszki 284

mały ząbek czosnku - przeciśnięty przez praskę, - sól, pieprz. Wykonanie: Pieczarki myjemy i osuszamy na sitku. Kroimy je w cienkie plastry (najłatwiej na mandolinie), kroimy natkę pietruszki, mieszamy składniki sosu, polewamy nim pieczarki, delikatnie mieszamy pieczarki (jak dla siebie najlepiej jest to zrobić rękoma), tak by pokryły się sosem, odstawiamy najlepiej na kilka godzin, żeby pieczarki zmiękły i przeszły smakiem. Smacznego

Co na wege obiad?
Sałatka z arbuzem 193

oliwki Przygotowanie : Obrany arbuz kroimy w kostkę, umyte pomidorki na połówki, fetę w małą kostki Rzodkiewki w plasterki, paprykę w kostkę Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy listki bazylii, polewamy sosem z miętą i odstawiamy miskę na chwile do lodówki, by składniki się wystudziły Przed podaniem na stół posypujemy sałatkę ziarnem sezamu. Składniki na sos: mięta sok z cytryny oliwa

Proste Potrawy
18 NAJLEPSZYCH SERNIKÓW Z OKAZJI DNIA SERNIKA 1587

gotowane, na mascarpone, z owocami, itd. :) Wystarczy kliknąć na wybrane zdjęcie, aby otworzyła się nowa zakładka z przepisem. 1. Sernik japoński 2. Sernik orzechowo-cynamonowy 3. Sernik gotowany z polewą czekoladową 4. Borówkowo-malinowy sernik na zimno 5. Łaciaty sernik 6. Tort "Słoneczne lato" 7. Sernik królewski 8. Sernik zebra 9. Sernik na białkach z czekoladowym musem

Przepisy Aleksandry
Hamburgery z grilla 238

pół.  Kiedy już mięso będzie prawie gotowe grillujemy bułki z każdej strony. Uważamy by się nie przypaliły. Zdejmujemy wszystko z grilla. Układamy mięso, ser, ogórek i pomidor oraz polewamy sosami, w dowolnej ulubionej kolejności. Zajadamy póki ciepłe. Smacznego

Kolizje Smaków
Sernik doskonały 207

Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. Na dolne piętro wstawić naczynie żaroodporne z wodą, tortownicę ustawić piętro nad "kąpielą parową". Piec około 70 minut.  Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. UWAGI: 1. Sernik miksuje się krótko, aby go zbędnie nie napowietrzać.  2. Nie oddzielamy białek od żółtek, bo wtedy piana "wynosi" sernik podczas pieczenia w górę, sernik wtedy

Cakes By Kejt
Tarta z owocami i twarożkiem (bez glutenu i bez cukru) 160

wykładamy na podpieczony spód i pieczemy kolejne 20-30 minut (zależy od piekarnika). Gotowe ciasto odstawiamy do ostudzenia. Wystudzone dekorujemy owocami. Kakao mieszamy z syropem klonowym i gotowym sosem polewamy ciasto. Smacznego :) Artykuł Tarta z owocami i twarożkiem (bez glutenu i bez cukru) pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Sałatka od Gosi 309

drobno kroimy, zmiękczamy solą i wrzucamy na sałatę. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na sałatę. Sos francuski rozpuszczamy w szklance z oliwą i odrobiną wody. Polewamy sałatkę sosem 15 minut przed podaniem. Pycha

Pyza i Surówka
Sałatka z wędzonym łososiem, fetą i słonecznikiem 278

dalej mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Kroimy na kawałeczki łososia, w kostkę ser feta. Przygotowujemy sos winegret. Mieszamy oliwę z sokiem z cytryny. Doprawiamy sola i pieprzem.  Całość polewamy sosem  i posypujemy słonecznikiem

Pan i Pani Smith w kuchni
Kokosowy kaszowiec na herbatnikach 156

dodaję kaszę i gotuję do zgęstnienia. Dodaję bakalie i odstawiam do wystudzenia. Połowę herbatników układam na blasze. Na to nakładam równo całą masę. Na wierzch równo układam resztę herbatników. Polewam lukrem i odstawiam do lodówki na minimum 1 godzinę. Bez pieczenia (Źródło przepisu: Przepisownik Margaretki +modyfikacje

Kuchnia co dnia
Łazanki z wieprzowiną "po węgiersku" 157

przykryciem. Dalej dodaję mięso i przyprawę Royal Brand. Przykrywam i duszę. W między czasie gotuję makaron. Następnie do sosu dodaję pomidory z puszki. Doprawiam całość do smaku. Gotowym sosem polewam makaron

Kuchnia co dnia