polewa - 11092 przepisów (strona:388/740)

Ciasto bez pieczenia z jabłkami i bitą śmietaną 1540

wody szczypta soli Ponadto: ok 200 g herbatników tabliczka czekolady mlecznej Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy w 0,75 l wody. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dokładnie odciskamy sok, polewamy sokiem z cytryny i mieszamy je z tężejącą galaretką. Na dnie blaszki (24x28cm) układamy warstwę herbatników, na nie wylewamy tężejącą masę jabłkową, wyrównujemy i ponownie układamy herbatniki. Żelatynę rozpuszczamy

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka do grilla z zieloną sałatą i oliwkami - przepis 179

ciemnieje) Kroimy drobno cebulkę, pomidora i ogórka w kosteczkę, a oliwki na pół i wrzucamy na sałatę Majonez i śmietanę mieszamy z musztardą, pokrojonym koperkiem i przyprawami Sałatę polewamy sosem przed samym podaniem Sałatka do grilla z zieloną sałatą i oliwkami Bon appetit :) Podziel się tym przepisem ze znajomymi

Pyza i Surówka
Murzynek z żurawiną na sodzie 156

teraz wlewam to ciasto które mi zostało. Piekę godzinę w 180 stopniach. Po wyjęciu z pieca zostawiam ciacho do ostudzenia. Wyjmuje je z formy razem z papierem do pieczenia. Polewam lukrem. Lukier: szklanka cukru pudru mleko 4 łyżki  Wykonanie lukru: Do miseczki wsypujemy cukier puder. Zalewamy go mlekiem , mieszamy i powstaje lukier

Różowa kuchnia
Kaczka z wiśniowym sosem 164

niewielkiej ilości wody.  Upieczone piersi wyciągamy z piekarnika, owijamy folią aluminiową i zostawiamy w niej na 5 minut. Następnie kroimy na centymetrowe plastry, układamy na talerzu i polewamy sosem.  Kaczucha jest smaczna, z chrupiącą skórką- moja była trochę zbyt mocno wypieczona, ale i tak świetnie pasowała do kwaskowatego sosu. Zrezygnowaliśmy z innych dodatków, ale jak najbardziej można podać

les mirabelles
Kurczak w śliwce i zielonym pieprzu 321

minuty wrzucamy pieprz i żurawinę. Odstawiamy 2/ W tym samym czasie przyprawione filety z kurczaka gotujemy na parze 3/ Na talerz układamy 3 listki szałwii a następnie kurczaka, całość polewamy sosem. SMACZNEGO! DANIE odpowiednie dla  nie tolerujących GLUTENU

Kuchnia PROzdrowotna
Pierogi z jabłuszkiem prażonym w sosie owocowo-serowym 134

części , podsypujemy mąką i wałkujemy . Wycinałam miseczką kółka , nakładam  łyżeczką prażone jabłka i palcami formuje pierogi . Do gotującej wody wkładam pierogi i gotuje do wypłynięcia . po wyjęciu polewam sosem i podaje . Wykonanie całości wynosi koło 1.1/2 godziny. wychodzi  30 pierogów większych

Różowa kuchnia
Ciastka z kokosu 190

wymieszać Małą łyżeczką kłaść małe kupki na blachę  wyłożona papierem do pieczenia można użyć wafelki do ciastek (Oblaten ) - Piec 160 stopni aż się zrumienią można trochę ozdobić polewą ale nie koniecznie

W królestwie smaków Beaty
Lebkuchen Niemieckie pierniczki 153

blasze wyłożyć papier do pieczenia i płatki do ciastek na każdy płatek dać łyżeczkę  masy na środek płatka piec 12 -15 minut 180 stopni polać dowolną polewą najlepiej  z gorzkiej czekolady

W królestwie smaków Beaty
Klopsiki z kurkami na makaronie 167

poziom wkładamy pojemnik z makaronem i zalewamy go wrzątkiem, na 3 poziom kładziemy grzyby. Pomidorki parzymy wrzątkiem i przekrajamy na pół. Kiedy parowar się wyłączy odcedzamy makaron, polewamy go oliwą z oliwek i posypujemy ziołami toskańskimi. Przekładamy go następnie na talerz, przekładamy na niego pulpety i kurki oraz listki bazylii i bazylii czerwonej. Jak zawsze czekam na wasze komentarze

Parowar Faceta
Jak jeść zdrowo na wakacjach? 178

ratowanie się daniami takimi jak: Sałatki - wystarczy kupić np. ser typu feta, pomidorki koktajlowe, gotową mieszankę sałat, ogórka i kukurydzę w puszce. Wszystko na szybko kroimy, mieszamy i polewamy jogurtem z przyprawami. Kanapki - koniecznie zaopatrz się w razowy chleb lub wafle ryżowe. Do smarowania możesz użyć awokado, na to plaster pomidora, ogórka i trochę przypraw. Unikaj konserw, mielonek, pasztetów

Powiedz dietom nie
Pieczona owsianka z owocami 175

łyżkę miodu lub syropu klonowego dodajemy do płatków owsianych i mieszamy. Nakładamy do dużego żarodoopornego naczynia lub kokilek. Pieczmy 30 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Przed podaniem polewamy 1 łyżką miodu lub syropu klonowego. Owsianka jest dobra również na zimno. To fajna propozycja na drugie śniadanie na wynos. Agrest to owoc bogaty w witaminę

My Chcemy Jeść
Drożdżówki z wiśniami i kruszonką 160

układamy na wierzchu kruszonkę. Nastawiamy piekarnik do 190-200 stopni. Gdy piekarnik będzie już nagrzany a drożdżówki "napuszone" wkładamy je do pieca i pieczemy 20-25 minut. Gotowe drożdżówki polewamy lukrem

My simple kitchen
Lunch w pracy: sałatka a'la grecka 545

lodówce na noc. W pudełku (lunchboxie)  wsypujemy 3 garście gotowej mieszanki sałat, posypujemy ja przygotowanymi wcześniej warzywami.  Sos przygotowujemy z oliwy, octu, soli i pieprzu i polewamy nim bezpośrednio sałatkę ułożoną w pudełku Na koniec posypujemy sałatkę pokrojonym w kosteczkę serem sałatkowym. Smacznego

Taste Therapy
Brokuly w slonecznikowym sosie 183

rozpuszczamy masło i lekko rumienimy, wrzucamy zmielony słonecznik i mieszamy. Powoli, mieszając dolewamy śmietanę, mieszamy i podgrzewamy ale nie zagotowujemy by się nie zważyła. Doprawiamy pierzem i solą. Sosem polewamy brokuły, posypujemy reszta pestek i koperkiem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Budyniowa pianka z owocami 168

tarce o dużych oczkach  zamrożoną drugą część ciasta. Placek wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni C pieczemy przez 30 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem, kakaem lub polewamy lukrem w esy floresy. Smacznego

kgwjanczewo