Dodatkowo: 2 średnie banany sok z cytryny 200 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru garść orzeszków ziemnych solonych Banany kroimy na plasterki. Układamy na stężałym serniku. Polewamy odrobiną soku z cytryny, by nie ściemniały. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno, wykładamy na banany. Posypujemy orzeszkami. The post Sernik na Zimno z Masłem Orzechowym appeared first on Made
Made By Mom And Sonszczyptę cynamonu. Kolejnego dnia rano dodaję agrest, cukier i jagody. Mieszam. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Przed podaniem posypuję świeżymi owocami i polewam syropem klonowym. Smacznego, Klaudia
Mango Papajaumyć, osuszyć. Pomarańczę i grejpfuta obrać, usunąć błony. Melona obrać pokroić w kosteczkę. Cebulkę posiekać. Przygotować dressing umieszczająć wszystkie skłądniki w miseczce, wymieszać do połączenia. Na półmisku układamy szpinak, polewamy dressingiem. Następnie układamy owoce i szynkę szwarcwaldzką. Posypujemy posiekaną dymką. Źródło
Moja Galeria Smakuoliwę. Doprawić solą i pieprzem i polać marynatą kurczaka. Kurczaka przykryć folią aluminiową i piec przez 1 h. Po godzinie zdjąć folię i piec kolejna godzinę. Co jakiś czas polewać kurczaka sokiem z dna naczynia. Po upieczeniu podzielić na porcję i podawać
Moja Galeria Smakustopni. W miseczce połączyć chilli, cukier, sos sojowy, sos rybny, imbir. Wymieszać. Umyte i osuszone udka włożyć do naczynia żaroodpornego i polać marynatą. Piec 70 minut. W między czasie polewać marynatą. Można też je odwrócić w połowie pieczenia. Udka podałam z ryżem jaśminowym oraz surówką z ogórka i cebuli
Moja Galeria SmakuRozkładamy na blachę i pieczemy 12-15 minut. Mieszając co jakiś czas. Uważamy, żeby quinoa za bardzo się nie przypiekła. Do miseczki wkładamy jogurt grecki, posypujemy quinoa, układamy truskawki, polewamy miodem i syropem klonowym. Smacznego
Moja Galeria Smakukostkę. Jeśli dodajemy paprykę - usuwamy gniazda nasienne i również siekamy w kosteczkę. Cebulę kroimy w piórka lub siekamy - według własnych preferencji. Oliwę łączymy z octem, doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy warzywa i mieszamy. Rozkładamy do miseczek. Ser ścieramy na tarce, posypujemy sałatkę i przystrajamy oliwkami. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjepół a potem jeszcze na pół. Z cukinii wycinamy miąższ. W miseczce przygotowujemy marynatę: olej, tymianek, czosnek i papryczka pokrojone na drobno. Solimy i pieprzymy cukinię a następnie polewamy marynatą i mieszamy aby każda cukinia była pokryta płynem. Odstawiamy na ok 10-20 minut. Rozgrzewamy grill na średnią moc. Cukinię zaczynamy grillować z zielonej strony. Czas: 5 minut
Apetyt na Zielonecukier Wykonanie: Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski, lekko solimy i odstawiamy na ok 30 minut. Koperek drobno siekamy, cebulę kroimy w drobną kosteczkę i łączymy z kapustą. Wszystko polewamy oliwą, skrapiamy cytryną i doprawiamy cukrem. Całość dokładnie wymieszać
magiczna kuchnia Kasipaterę. Krówki kruszymy do rondla, dodajemy masło i mleko, po czym podgrzewamy mieszając. Gdy składniki się połączą i masa zgęstnieje, odstawiamy ją na moment do przestudzenia. Następnie polewamy sosem wierzch bezy i posypujemy odrobiną cukrowych perełek. Ja dodatkowo pokruszyłam 2-3 krówki i posypałam nimi wgłębienie bezy. Zamiast sosu krówkowego można też przygotować bitą śmietanę, a wierzch pavlovej udekorować
W poszukiwaniu inspiracjidelikatnie mieszamy, żeby nie przykleiły się do dna i zagotowujemy przez chwilę, aż wypłyną na powierzchnię. Wyjmujemy przy pomocy durszlaka, jednocześnie odcedzając z wody, kładziemy na talerz i delikatnie polewamy olejem z przesmażoną cebulką,a po wierzchu polać całość kwaśną śmietaną.Pycha
w mojej kuchniOdstawiamy na minimum 30 min. do lodówki, po czym za pomocą szprycy nakładamy masę na dolny blat ciastka, nakładamy borówki i przykrywamy górą ciastka, którą zdobimy masą i polewamy syropem Blue Curacao i zdobimy dowolnie. SMACZNEGO
Lili w kuchniminut do wyrośnięcia. W tym czasie nagrzewam piekarnik do 180 stopni, smaruję bułeczki białkiem. Wkładam do piekarnika i piekę 15-18 minut na złoty kolor. Przed podaniem polewam lukrem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajajagody (zostawiając kilka do dekoracji), delikatnie mieszamy. Przekładamy do pucharka, wstawiamy na parę minut do lodówki w celu schłodzenia. Tuż przed podaniem na wierzch deseru układamy kilka jagód i polewamy całość łyżeczką soku truskawkowego. Podajemy. Smacznego
Słodkie okruszkimniejsze kawałki, przekładamy do miski skropimy sokiem z cytryny, lekko solimy. Jogurt mieszamy razem ze śmietaną dodajemy posiekany drobniutko czosnek, szczypiorek. Wsypujemy cukier, sól oraz pieprz do smaku. Polewamy sosem sałatę, delikatnie mieszamy, posypujemy posiekanym koperkiem. Dekorujemy pomidorami koktajlowymi. Smacznego
kgwjanczewo