polewa - 11092 przepisów (strona:385/740)

51. Orkiszowe placki z mascarpone z sosem bananowym 213

oliwek na średnim ogniu, pamiętając o zasadzie: 1 łyżka = 1 placuszek . W międzyczasie możemy przygotować sos. Mieszamy składniki do uzyskania gładkiej struktury. Po usmażeniu układamy na talerzu i polewamy sosem. U mnie z wiórkami kokosowymi i chipsami bananowymi. Smacznego

Be Fit Be Strong
Sałatka z brokułem 400

prażymy na suchej patelni. Następnie posypujemy nimi sałatkę. Na wierzch sałatki układamy fetę pokrojoną w kostkę. Jogurt naturalny mieszamy z ziołami prowansalskimi, przyprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem sałatkę polewamy sosem . Smacznego

Passion of Cooking
Sałatka z truskawkami i pomarańczowym octem balsamicznym 186

miski, ogórka obieramy i kroimy na cząstki. Dodajemy truskawki. Sezam prażymy na suchej patelni, aż lekko się zrumieni.Gdy ostygnie dodajemy go do sałatki i wszystko delikatnie mieszamy. Gotową sałatkę polewamy pomarańczowym sosem balsamicznym bezpośrednio na talerzu

noteskulinarnyfiga
Sałatka z bobu i suszonych pomidorów 189

cienkie paski i dodać do bobu. W szklance połączyć ocet z musztardą a następnie z oliwą, cały czas energicznie mieszając. Pod koniec dodać miód i zmiażdżony czosnek. Sałatkę polewamy sosem i delikatnie mieszamy

Qchnia po prostu
Cytrynowa szachownica 489

wierzch układamy na przemian herbatniki które moczymy w wodzie z dodatkiem cytryny oraz spirytusu tworząc szachownicę. lukier Białka łączymy dokładnie rozcierając z cukrem pudrem oraz sokiem z cytryny. Lukrem polewamy wierzch ciasta. Ciasto najlepiej serwować gościom jak również domownikom na drugi dzień. Ciasto wykonała Elżbieta Smacznego

kgwjanczewo
Szybkie ciasto z jagodami i lukrem 205

urosło, a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy około 35 minut, aż się zarumieni. 3. Z cukru pudru i wody ucieramy lekko lejący lukier i polewamy wystudzone ciasto

Apetyczna babeczka
Pieczona polędwiczka wieprzowa z sosem ogórkowym i puree ziemniaczano-chrzanowym 159

być odpowiednio gęsty. Marchewkę i fasolkę szparagową myjemy i gotujemy na parze 12 minut. Doprawiamy solą jeśli istnieje taka konieczność. Gotowe puree podajemy z ugotowanymi warzywami oraz mięsem. Całość polewamy sosem i dekorujemy posiekanym koperkiem

Mango Papaja
Golonka w piwie 155

wlać piwo, dodać jałowiec i pokrojoną w pióra cebulę. Piec 20 - 30 minut w temperaturze 180 stopni C, jeśli chcemy by była bardzo zapieczona to dłużej. W czasie pieczenia polewać od czasu do czasu wlanym piwem

Kuchcik gotuje
Owsiane kule mocy ;) 275

bardzo słodkie desery możesz dodać syropu Masę odstawić na około pól godziny, by płatki wchłonęły trochę wilgoci. Formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych Świetnie smakują też kule w polewie czekoladowej - trzeba rozpuścić czekoladę (u mnie 70%) w kąpieli wodnej. Kulki nakładać na patyczek szaszłykowy i maczać w czekoladzie, zdjąć z patyczka i odstawić do przestygnięcia Kulki najlepiej smakują schłodzone

pyszne zdrowości
Międzybrodzkie wstążki z poledwicą z łososia i musem śmietanowo – pietruszkowym 180

pieprz ziołowy i ponownie miksujemy do uzyskania musu. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. Na talerzach robimy sporego kleksa z musu  śmietanowo-pietruszkowego i kładziemy makaron. Polewamy go delikatnie " do środka" musem. Dodajemy aromatyczną polędwicę z łososia i... kilka listków pietruszki do dekoracji... Smacznego! Danie gotowe

Z Kuchni Do Kuchni
Truskawkowy pocałunek 375

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Truskawkowy pocałunek to lekkie, delikatne i pyyyszne ciasto z truskawkami. Przepis pochodzi z bloga Ani , zmieniłam w 

Marta Gotuje
Proste i szybkie naleśniki na słodko 158

Mangal; mso-font-kerning:1.5pt; mso-fareast-language:ZH-CN; mso-bidi-language:HI;} Dziś u mnie na obiad naleśniki na słodko z dżemem jabłkowym, bitą śmietaną i polewą czekoladową. Właściwie równie dobrze mogłyby być na deser :) Można zrobić wersję wytrawną – zamiast cukru waniliowego dodać ulubionych przypraw Nie ma u mnie zasady, że pierwszy naleśnik się nie udaje. Raczej

apetytnapieczenie
Lawendowo- melisowe gnocchi z sosem jagodowym! 221

łyżeczka mąki ziemniaczanej W rondelku zagotuj jagody, z wodą, wanilią i cukrem. Gotuj 2- 3 minuty, dodaj rozpuszczoną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną. Gotuj jeszcze 2 minuty.  Kluseczki polewaj od razu gorącym sosem jagodowym. Ozdób listkami melisy. Życzę smacznego! Buzie będą na pewno fioletowe i bardzo, bardzo zadowolone! ;-)))) Pięknego Dnia Życzę

SMYKWKUCHNI
Drożdżówki z domową masą makową 158

koperty). Wykrawamy podłużne bułki i odstawiamy do wyrośnięcia na około pół godziny. Po wyrośnięciu smarujemy bułki jajkiem roztrzepanym z łyżką mleka. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Po wystygnięciu polewamy lukrem. Smacznego! W tym Wypiekaniu udział wzięli: (lista uzupełniana na bieżąco) Strona Wypiekania na śniadanie: KLIK Strona tego wydarzenia: KLIK --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz

Marder&Marder Manufacture
Kluski kładzione z jagodami 197

ciasta, zanurzając łyżkę we wodzie. Kluseczki gotuję 5 minut i odcedzam. W rondelku rozpuszczam masło. Dodaję jagody, wsypuję cukier i chwilę duszę cały czas mieszając. Kluski wykładam na talerz, polewam sosem jagodowym

Tradycyjna kuchnia Kasi