tłoczenia Cebulę drobno kroję, posypuję wszystkimi przyprawami, dodaję pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki, porwaną na kawałki sałatę, małe pomidorki. Posypuję pokrojoną pietruszką, wyciskam sok z 1/2 cytryny i polewam olejem lnianym. Odstawiam na kilkanaście minut do lodówki, aby wszystkie smaki połączyły się ze sobą. Dzięki dużej obecności konkretnych w smaku przypraw powstaje ostra i konkretna sałata - prawdziwa sałatka
Wielopokoleniowopowstało? Pyszne ciasto i jest to mój ukochany sernik. Popróbujcie koniecznie, połączenie składników idealne. Użyłam tutaj serków homogenizowanych osączonych na sicie, ale można użyć sera z wiaderka. Sernik z polewą rabarbarową i truskawkowymi czipsami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepokrojony drobno seler. Pomidorki kroimy na pół i dajemy na talerze. Paprykę kroimy w kosteczkę i tez kładziemy na talerze. Majonez, śmietanę, musztardę i przyprawy mieszamy w szklance. Polewamy tym sałatkę. Na końcu ugotowane jajka dajemy po jednym na talerze. Możemy drobno pokroić (patrz pierwsze zdjęcie) lub dać ugotowane na miękko jajko przekrojone na pół (patrz zdjęcie poniżej). Sałatka
Pyza i Surówkaposypać ją lekko oregano). Na tak przygotowaną zapiekankę nałożyć pokrywę i włożyć do piekarnika. Zapiekać 45-50 minut. Gotową zapiekankę można udekorować liśćmi bazylii. Porcje nakładać na talerze i polewać delikatnie sosem z dna naczynia. Zapiekankę można przygotować sobie już dzień wcześniej, wtedy zamiast zapiekać ją 50 minut, wystarczy włożyć ją do piekarnika na 10 minut, zostawić do ochłodnięcia. Zimną
Passions hobbies lifeczekamy aż masa zgęstnieje. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy gorzką czekoladę i mieszamy. Do drugiej części puszkę kajmaku i łączymy składniki. Przygotowujemy dwie polewy. Czekoladę mleczną rozpuszczamy w rondelku i łączymy ze śmietaną. W drugim garneczku podgrzewamy puszkę kajmaku. Układamy warstwami: herbatniki, masa czekoladowa, herbatniki, masa kajmakowa, herbatniki, masa czekoladowa itd do momentu wykorzystania
Pan i Pani Smith w kuchniprzygotowania Sałatę myjemy , suszymy i drzemy na niewielkie kawałki. Truskawki dzielimy na ćwiartki. Krążek Camemberta dzielimy na 8 trójkątów. Z owocu granatu wydłubujemy pestki Całość mieszamy. Przed samym podaniem polewamy niewielką ilością sosu balsamicznego
Miód i pieprzkładziemy go na grillu na kilka minut dla każdej strony. Mieszamy miąższ granatu z łyżką miodu. Twaróg kroimy w plastry, które następnie układamy na kawałkach melona. Następnie polewamy twaróg miodem zmieszanym z pestkami granatu
Miód i pieprzstopni na około 20-25 minut. Drugiego grejpfruta dzielimy na cząstki, a następnie usuwamy nożem białe gorzkie części i wykrawamy sam miąższ. Roladki wyciągamy z piekarnika i polewamy sosem. Na talerzu układamy cząstki grejpfruta. Podajemy z ryżem białym lub brązowym
Miód i pieprzmieszamy i smażymy naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni na łyżce oleju. Twaróg mieszamy z miodem i jogurtem, rozcierając go na jednolitą masę. Usmażone naleśniki smarujemy twarogiem. Przed podaniem polewamy konfiturą z czereśni
Miód i pieprzextra vergine Sól, pieprz Sposób przygotowania Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry, układamy na talerzu, a następnie dodajemy oliwki. Potrawę posypujemy solą, pieprzem, szczypiorem, bazylią i na koniec polewamy oliwą
Miód i pieprzpodsypać mąką. Gotowe pierogi gotujemy w dużym garnku w osolonej wodzie – jak wypłyną na wierzch to gotujemy je jeszcze ok. 5 minuty i wyciągamy. Pierogi nakładamy na talerz, polewamy jogurtem wymieszanym z cukrem i ozdabiamy kilkoma borówkami Smacznego
Kuchenne Wariacjegotować do miękkości. W garnuszku rozpuścić masło, dodać łyżkę tartej bułki, podgrzewać mieszając, aż się ładnie zarumieni. Doprawić lekko solą i pieprzem. Gotową fasolkę odcedzić, nakładać na talerz i polewać masłem z tartą bułką. SPOSÓB 2. Fasolka pieczona z masłem i tartą bułką. SKŁADNIKI fasolka szparagowa (odmiana wedle uznania) masło tarta bułka sól, pieprz WYKONANIE Fasolkę umyć, poodcinać końcówki
Passions hobbies lifeSPOSÓB WYKONANIA : Makaron gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu. Śliwki myjemy, osuszamy, wyciągamy pestki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy śliwki, chwilę podsmażamy do miękkości. Na tak przygotowane śliwki polewamy miód (możemy również posypać brązowym cukrem) i je chwilę karmelizujemy. Ugotowany makaron łączymy z naszą śliwką i posypujemy listami mięty. Szybko, kolorowo, smacznie, aromatycznie ....... Smacznego
Basia w kuchnidodajemy do sera, mieszając drewniana szpatułką. Całość wykładamy na herbatniki i delikatnie wyrównujemy. Maliny myjemy i miksujemy. Przesiewamy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Mieszamy z cukrem pudrem i polewamy sernik. Wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na 10 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 125 stopni i pieczemy jeszcze 70-80 minut (sernik należy obserwować). Studzimy przy
ChilliJemyśrodka wkładamy po jednej parówce i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do momentu, aż bułeczki lekko zarumienią. Następnie układamy pokrojoną drobniutko kapustę pekińską oraz pokrojone w plasterki ogórki. Całość polewamy keczupem
Camilla w kuchni