polewa - 11092 przepisów (strona:377/740)

Klopsiki z kurkami na makaronie 176

poziom wkładamy pojemnik z makaronem i zalewamy go wrzątkiem, na 3 poziom kładziemy grzyby. Pomidorki parzymy wrzątkiem i przekrajamy na pół. Kiedy parowar się wyłączy odcedzamy makaron, polewamy go oliwą z oliwek i posypujemy ziołami toskańskimi. Przekładamy go następnie na talerz, przekładamy na niego pulpety i kurki oraz listki bazylii i bazylii czerwonej. Jak zawsze czekam na wasze komentarze

Parowar Faceta
Jak jeść zdrowo na wakacjach? 187

ratowanie się daniami takimi jak: Sałatki - wystarczy kupić np. ser typu feta, pomidorki koktajlowe, gotową mieszankę sałat, ogórka i kukurydzę w puszce. Wszystko na szybko kroimy, mieszamy i polewamy jogurtem z przyprawami. Kanapki - koniecznie zaopatrz się w razowy chleb lub wafle ryżowe. Do smarowania możesz użyć awokado, na to plaster pomidora, ogórka i trochę przypraw. Unikaj konserw, mielonek, pasztetów

Powiedz dietom nie
Pieczona owsianka z owocami 185

łyżkę miodu lub syropu klonowego dodajemy do płatków owsianych i mieszamy. Nakładamy do dużego żarodoopornego naczynia lub kokilek. Pieczmy 30 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Przed podaniem polewamy 1 łyżką miodu lub syropu klonowego. Owsianka jest dobra również na zimno. To fajna propozycja na drugie śniadanie na wynos. Agrest to owoc bogaty w witaminę

My Chcemy Jeść
Drożdżówki z wiśniami i kruszonką 168

układamy na wierzchu kruszonkę. Nastawiamy piekarnik do 190-200 stopni. Gdy piekarnik będzie już nagrzany a drożdżówki "napuszone" wkładamy je do pieca i pieczemy 20-25 minut. Gotowe drożdżówki polewamy lukrem

My simple kitchen
Lunch w pracy: sałatka a'la grecka 551

lodówce na noc. W pudełku (lunchboxie)  wsypujemy 3 garście gotowej mieszanki sałat, posypujemy ja przygotowanymi wcześniej warzywami.  Sos przygotowujemy z oliwy, octu, soli i pieprzu i polewamy nim bezpośrednio sałatkę ułożoną w pudełku Na koniec posypujemy sałatkę pokrojonym w kosteczkę serem sałatkowym. Smacznego

Taste Therapy
Brokuly w slonecznikowym sosie 190

rozpuszczamy masło i lekko rumienimy, wrzucamy zmielony słonecznik i mieszamy. Powoli, mieszając dolewamy śmietanę, mieszamy i podgrzewamy ale nie zagotowujemy by się nie zważyła. Doprawiamy pierzem i solą. Sosem polewamy brokuły, posypujemy reszta pestek i koperkiem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Budyniowa pianka z owocami 171

tarce o dużych oczkach  zamrożoną drugą część ciasta. Placek wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni C pieczemy przez 30 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem, kakaem lub polewamy lukrem w esy floresy. Smacznego

kgwjanczewo
Knedle z jagodami i śmietaną 198

Knedle wrzucam na gotującą się, osoloną wodę. Gotuję 5 minut od momentu wypłynięcia. Ugotowane kluski odcedzam i wykładam na talerz.  4. Śmietanę mieszam z cukrem. Przygotowanym sosem polewam knedle

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka z orzechami, jajem, papryką i serem kozim 201

włoskie siekamy dość drobno. Ugotowane jaja kroimy na pół i umieszczamy na talerzach. Ser kozi kroimy na mniejsze kawałki. Wszystko układamy na talerzach i posypujemy dymką oraz orzechami włoskimi. Polewamy dressingiem. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Krem z zielonego groszku 199

następnie całość zalewamy bulionem. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Gotujemy około 20 minut. W międzyczasie przygotowujemy grzanki. Oliwę mieszamy z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami. Polewamy kromki chleba, a następnie kroimy je w drobną kostkę. Pieczemy przez 10 minut w 160 stopniach. Zupę miksujemy, dodajemy jogurt naturalny, dokładnie mieszamy. Krem z zielonego groszku podajemy ze szczypiorkiem oraz

Fit-amina
Spaghetti bolognese a'la elwirski 162

letniej córki. I nie tylko jej :) Wszyscy uwielbiamy wciągać makarony:) Szybkie danie, bardzo sycące. Robię zawsze z podwójnej porcji i mam obiad na 2 dni. Pierwszego dnia makaron polewam sosem, a drugiego makaron mieszam bezpośrednio w rondlu z sosem:)  Składniki: 250 g mięsa mielonego 250 g pieczarek duża cebula 2-3 ząbki czosnku 2 czerwone papryki puszka krojonych pomidorów

na moim stole...
Pierożki z botwinką 180

wałkujemy cienkie placki. Wykrawamy kółka szklanką, nakładamy po łyżeczce farszu i dokładnie zlepiamy pierożki. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie po około 4 min. Wszystkie składniki sosu mieszamy dokładnie i polewamy nim pierożki wyłożone na talerzu. Smacznego

na moim stole...
Zielona sałatka do grilla 465

kapusta puściła trochę soku i skrapiamy sokiem z cytryny. Siekamy koper, ogórka obieramy ze skórki i zcieramy na tarce warzywnej. Łączymy ogórka i koper z kapustą i polewamy wszystko olejem. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Smacznego

na moim stole...
Sos winegret 229

łyżkę lub dwie-sos musi być dość gęsty, solimy i pieprzymy do smaku i znowu intensywnie mieszamy. Taki sos w słoiczku możemy przechowywać w lodówce przez kilka dni. Sałatkę polewamy nim bezpośrednio przed podaniem. Smacznego

na moim stole...
Sałatka z malinami 178

sezonowych owoców z chrupiącą sałatą. Bardzo zdrowa, szybka i smaczna przekąska na upalne dni. Potrzebujemy tylko: mix sałat ( jedno opakowanie) maliny ocet balsamiczny (pomarańczowy) Sałatę łączymy z malinami i polewamy octem balsamicznym bezpośrednio na talerzu przed samym podaniem

noteskulinarnyfiga