kroimy w kostkę. 4. Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt naturalny z wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. 5. Prażymy na patelni nasiona słonecznika. 6. Na talerzu układamy sałatę, brokuły, Fetę i polewamy przygotowanym sosem. Całość obsypujemy nasionami słonecznika. Sałatka jest bogata w: - glutation (pochodzący z brokułów), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - wielonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z nasiona słonecznika), które działają przeciwkrzepliwie
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachkostkę i rumienimy na oleju rzepakowym. 4. Przygotowujemy sos: mieszamy tahinę z oliwą i sokiem z cytryny. 5. Na talerzu układamy sałatę, ogórka, pomidorki, rzodkiewkę, kukurydzę, tuńczyka, grzanki i polewamy przygotowanym sosem. Sałatka jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości, - witaminę C, która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - wapń (pochodzący z tahiny), który odpowiada za prawidłową budowę kości
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachłyżka oliwy z oliwek (ok. 10g). Sposób przygotowania 1. Roszponkę myjemy i układamy na talerzu. 2. Kroimy truskawki i ser Feta w kostkę. 3. Sałatkę posypujemy orzechami i polewamy oliwą z oliwek. Sałatka jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości, - jednonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z oliwy z oliwek), które działają przeciwmiażdżycowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachSposób przygotowania 1. Rukolę układamy na talerzu. 2. Kroimy paprykę w kostkę. 3. Przekrawamy pomidorki i ogórki na pół. 4. Warzywa i odsączoną ciecierzycę układamy na rukoli. 5. Całość polewamy oliwą i posypujemy ziołami. Sałatka z ciecierzycą jest bogata w: - likopen (pochodzący z pomidorów), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - witaminę C (pochodzącą z papryki), która również jest antyoksydantem, - błonnik pokarmowy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachciasto będzie nie tylko objawieniem, ale i zaskoczeniem jak dobrze smakuje. To najlepszy dowód, że ciasto może być także dietetyczne :) Ps. Jeżeli macie ochotę możecie dodatkowo wierzch oblać polewą czekoladową np. z gorzkiej czekolady. Składniki na 4 sztuki o wymiarach 6x10,5 cm: ciasto: puszka białej fasoli (240g po odsączeniu) 2,5 łyżki kakao 1 banan 1 jajko
Fabryka pomysłówmąki sól, pieprz 1. Pstrąga oczyszczamy, kroimy w dzwonki. 2. Cytrynę dokładnie myjemy i ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki. Dokładnie nacieramy nią rybę (również wewnątrz), sok wyciskamy i polewamy nim pstrąga. Zostawiamy na około 30 minut w chłodnym miejscu. 3. Na patelni rozgrzewamy masło. Kawałki pstrąga dokładnie obtaczamy w mące, smażymy do zarumienienia
Szefowa kuchnikawałki, układamy na sałacie. Tak samo układamy połówki pomidorków i pokruszoną fetę. Posypujemy posiekanym koperkiem. Sos: oliwę mieszamy z wodą, sokiem z cytryny, dodajemy przyprawy, posiekany koperek, dosładzamy miodem, polewamy sałatkę. Podajemy po ok 5 minutach jak smaki się przegryzą
Z Majeczką w kuchniPodczas krojenia kształt lekko się spłaszczy, należy go delikatnie poprawić palcami. Kopytka gotujemy w osolonej wodzie, ok. 1 min do momentu wypłynięcia. Czas gotowania zależy od ich grubości. Kopytka polewamy roztopionym masłem, posypujemy pieprzem i zieloną pietruszką. Rada: kopytka gotujemy porcjami, wkładamy je na płasko, tylko tyle ile się zmieści na dnie garna, im szersze dno tym więcej się zmieści
Moniki Smakołykipiecze, do małego rondelka wlewamy ocet balsamiczny i miód. Gotujemy na małym ogniu do czasu, aż większość odparuje i pozostanie ok. 1/3 płynu. Studzimy sos. Gdy tarta się upiecze, polewamy nim delikatnie gruszki. Tartę dekorujemy gałązkami tymianku, kroimy na ukośne plastry tak, aby każdemu przypadła połowa gruszki. Wpis zawiera lokowanie produktu Post Quiche z gruszkami i miodowym kozim serem pochodzi
Poezja smakuchrupiąca! :) Wymyty topinambur kroimy na kawałki – większe na 6, mniejsze na ćwiartki, żeby wszystkie były mniej więcej jednej wielkości i równo się upiekły. Pokrojone warzywko wrzucamy do michy, polewamy oliwą i dosypujemy przyprawy. Dokładnie mieszamy, żeby każdy kawałek pokrył się przyprawami i oliwą :) I koniec pracochłonnych przygotowań! ;) Ja odstawiłam je w tej mieszance na godzinę, ale nie trzeba tego robić
Jak gotować i nie zwariowaćnaleśnik nakładamy farsz szpinakowy, kawałki fileta z kurczaka, trochę pokruszonej/pokrojonej fety i łyżkę sosu. Naleśnika składamy z trzech stron. Umieszczamy na chwilę na naleśnikarce lub patelni. Podgrzewamy. Przez podaniem polewamy niewielką ilością sosu. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewymamy już gotową pierś z kurczaka odkładamy ją żeby chwilę odstała i kroimy na plasterki czekamy jak soki wyciekną, przynajmniej ja tak wolę i układamy na talerzu i polewamy sosem z pieczarek i pieczarkami. Pierś z dodatkiem pieczarek idealnie pasuje z batatami z tego przepisu i konfitura z czerwonej cebuli z tego przepisu
Piekielna Kuchnia Patiwodzie mineralnej napełnione zielonym "Kubusiem" plus etykietki (z internetu) PS4 i Pad z bliska :) ) Przepyszne maślane ciasteczka z lukrową i marcepanową dekoracją Minecraft Popcorn z zieloną polewą i żelkowe laseczki "TNT" Ukochane makaroniki Adasia (przepis tutaj ) w kolorach przewodnich Minecraft Babeczki z tego przepisu z mascarpone z dekoracjami Minecraft Babeczki raz jeszcze :D Makaroniki
Słodko-Słony Świat Ilonyprzy mniejszych czas należy skracać. Do naczynia wlewamy szklankę wody. Co jakiś czas sprawdzamy czy płyn już wyparował jeśli tak wode uzupełniamy. Powstałym płynem co jakies pół godziny polewamy kurczaka. Smacznego! A to przed pieczeniem
Radość kipiąca uśmiechem.