polewa - 11092 przepisów (strona:296/740)

Sałatka warzywna z kaszą kuskus 188

Ogórka obieram i kroję w plasterki. Sałatę płuczę i rozdrabniam. 3. Do sałaty dodaję pomidory, ogórka, kaszę kuskus oraz sól i pieprz do smaku. Delikatnie mieszam.  4. Sałatkę polewam sosem miodowo- musztardowym i podaję.  Do przygotowania sałatki wykorzystałam sos do mięs i sałat miodowo- musztardowy, który otrzymałam do testowania od firmy Roleski . Sos ma idealną konsystencję i ciekawy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka ze świeżego szpinaku ze słonecznikiem 310

jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Boczek kroimy na paski i podsmażamy na patelni (na chrupko) Jogurt doprawiamy do smaku solą i pieprzem Na półmisku układamy liście szpinaku i  polewamy je jogurtem. Następnie szpinak z jogurtem posypujemy słonecznikiem i przestudzonym boczkiem (lub salami). I to koniec... możemy zajadać:-) Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Tort potrójnie czekoladowy 188

Tort idealny na urodziny jak i przyjęcie w gronie rodzinnym, Potrójnie czekoladowy, ponieważ składa się z biszkoptu, kremu i polewy czekoladowej. Całość ozdobiłam masą plastyczną z której wycięłam kształty. Poniższy tort przygotowałam na 50 urodziny taty i uwierzcie mi na słowo - był pyszny! Jeżeli lubicie lekko kwaśniejsze smaki to tort przełóżcie dużą ilością kwaśnego dżemu. Pamiętajcie o tym, że tort

Ugotować
Makaron czekoladowy z sosem jagodowym 136

przepisu na opakowaniu, odcedzamy, odstawiamy do ostudzenia. Serek mascarpone i jogurt przekładamy do miski, dodajemy rozmrożone jagody, miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Na talerzu układamy porcję makaronu, polewamy przygotowanym sosem, wierch możemy posypać jagodami

Bajeczna Kuchnia
Jaglanka z karmelizowanymi owocami 149

gotuję na średnim ogniu ze szczyptą soli, około 3 minuty cały czas mieszając. Przekładam do miseczki. Banana i mandarynki obieram, kroję na kawałki, orzechy rozdrabniam, wrzucam na suchą patelnię, polewam miodem i karmelizuję2 minuty, wykładam na jaślankę, podaję od razu. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Zapiekane piersi faszerowane gorgonzolą i oliwkami 173

mnie 500 g łącznie) garść czarnych oliwek kilka pasków gorgonzoli ocet balsamiczny zioła prowansalskie olej Dodatkowo  ziemniaczane łódeczki Piekarnik nagrzewam do 220 stopni. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ziemniaki polewamy je olejem i posypujemy sola i ziołami. Dokładnie mieszamy i wstawiamy do piekarnika na 20-25 min. W tym czasie na patelni grillowej obsmażamy z obu stron piersi z kurczaka

Piekielna Kuchnia Pati
Drobiowe szaszłyki z chorizo 221

duża czerwona cebula przyprawa gyros oliwa/olej  Piersi z kurczaka rozcinamy wzdłuż i kroimy w kostkę ok 2x2 cm. Jeśli mamy czas przekładamy kurczaka do miseczki posypujemy przyprawą gyros polewamy olejem. Dokładnie mieszamy żeby przyprawa pokryła nam wszystkie kawałki kurczaka i odstawiamy do lodówki na min 1 h lub na całą noc. Jeśli nie mamy czasu od razu nakładamy

Piekielna Kuchnia Pati
Babka z sercem 455

następnie zwiększyć temperaturę do 160ºC i piec kolejne 25-30 minut - do suchego patyczka. Wyjąć przestudzić przez 10 minut w formie, przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Polać czekoladową polewą i ozdobić posypką. Smacznego

Pełny talerz
TATAR Z KATOBLEFASA – WIEDŹMIN 267

wgłębieniu mięsnej kulki (z pozostałych białek możecie zrobić sobie biały omlet lub zamrozić w pojemnikach dla późniejszych zastosowań). PODANIE Obok mięsa umieszczamy posiekane dodatki (jeśli macie oliwę truflową – lekko polewacie nią mięso), a mięso z żółtkiem obsypujemy jeszcze szczyptą gruboziarnistej soli i świeżo mielonego pieprzu. Mieszamy wszystko na talerzu i zajadamy. Udane kulinarne doznania gwarantowane. Na cześć królewny Addy

Nerds Kitchen
WALENTYNKOWE PANKAKE'S Z BANANEM 136

Smażymy na patelni bez tłuszczu z każdej strony, do uzyskania ładnego koloru. Można też patelnię spryskać delikatnie olejem. Układamy placuszki jeden na drugim, dekorujemy orzechami i żurawiną. Na koniec polewamy syropem klonowym

KuchcikoweLove
Mufinki czekoladowo-kokosowe 155

każdej papilotki nałożyć ciasto do około 2/3 wysokości.W stawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach przez około 20 minut.W yjąć z formy, studzić na kratce,następnie udekorować polewą ,posypać wiórkami kokosowymi

Moje domowe kucharzenie
Łosoś zapiekany pod warzywną salsą 175

wolnym ogniu, aż salsa się zredukuje i zgęstnieje. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut. Po tym czasie polewamy go warzywną salsą i zapiekamy przez kolejne 5- 8 minut. Następnie kroimy serową roladkę, układamy ją na warzywach i zapiekamy przez 5 minut. Smacznego

Taste Therapy
JAJKO W KOSZULCE POD SZPINAKIEM 135

ugotowania jajka w koszulce możemy użyć specjalnych woreczków lub pojemniczków). Aby jajko się nie rozpadło wyjmujemy je łyżą cedzakową i od razu układamy na toście, wyłożonym szpinakiem. Całość polewamy sosem

KuchcikoweLove
Makaron z parówkami w sosie pomidorowym 157

zeszkli ,dodajemy koncentrat pomidorowy,podlewamy niewielką ilością wody.Doprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem.Smażymy jeszcze przez 5 minut.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Na talerzu układamy porcję makaronu i polewamy sosem

Bajeczna Kuchnia
Sernik kokosowy na Walentynki 153

mamy Malibu- wlać Na ułożone na dnie biszkopty wlewamy ostrożnie masę serową Pieczemy w temp. 170*C przez 75 min. Odstawiamy do dnia następnego do wystudzenia i dopiero wtedy polewamy czekoladą. Wierzch udekorowałam : 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany Śmietanę wlać do małego rondelka i gdy zacznie wrzeć wrzucić do niej pokruszoną czekoladę,. Mieszać do połączenia składników, polać wystudzony

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania