polewa - 11092 przepisów (strona:294/740)

Hamburgery drobiowe 292

smażymy na rozgrzanej patelni grillowej z odrobiną oleju, na złoty kolor z obydwu stron. Bułki kroimy na pół, obydwie części smarujemy majonezem, na dolnej części układamy sałatę, usmażonego kotleta, polewamy sosem do hamburgerów, układamy plasterek pomidora i krążki cebuli, przykrywamy wierzchnią częścią bułki. Smacznego

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z kurczakiem i pomarańczą 247

patelni grillowej na złoty kolor z obydwu stron. Sałatę układamy na półmisku, pomarańczę obieramy, filetujemy, kroimy na mniejsze kawałki, układamy razem z kurczakiem na sałacie. Posypujemy orzechami włoskimi, polewamy sosem. Smacznego

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z ciecierzycą, awokado i mozarellą 219

miski lub wykładamy na talerz. Sos Do słoiczka wkładamy wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Kilka razy potrząsamy słoiczkiem do połączenia składników. Dodajemy oliwę i mieszamy sos na gładki sos. Polewamy sałatkę sosem. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-z-ciecierzyca-awokado-i-mozarella/ BosowKuchni Artykuł Sałatka z ciecierzycą, awokado i mozarellą pochodzi z serwisu Mieszam w garnku

Mieszam w Garnku
Pączuszki serowe (wersja mini) 819

swoje ulubione pączuszki? Składniki: 2 kostki półtłustego sera 2 szklanki mąki 2 łyżki śmietany 2 jajka 2 żółtka płaska łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody + odrobina wódki, którą polewamy sodę 1/2 szklanki cukru  olej do smażenia cukier puder + cukier waniliowy do posypania Przygotowanie: Jajka w temperaturze pokojowej wbijamy do miski i ubijamy na puszysta masę z cukrem.Dodajemy śmietanę

ChilliJemy
,,Cykoria otulona szynką parmeńską’’ 132

czasie czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy jogurt, majonez, przyprawiamy według uznania i mieszamy. Cykorię zawijajamy w plasterki szynki i sera. Układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i polewamy przygotowanym sosem. Zapiekamy ok. 20 minut aż ser się zrumieni

Podróż w kulinaria
Sałatka z mandarynkami, kurczakiem i pestkami z dyni 178

Sałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję kurczaka, pestki dyni oraz mandarynki. Delikatnie mieszam.  3. Jogurt naturalny mieszam z sokiem z cytryny, cukrem oraz przyprawami.  Przygotowanym sosem polewam sałatkę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Lekka sałatka z brokułem i tuńczykiem 467

Kukurydzę wysypujemy na sitko i odsączamy. Tuńczyka również odsączamy i lekko rozdrabniamy widelcem. Jajka obieramy i kroimy w sporą kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, mieszamy, przyprawiamy i polewamy jogurtem wymieszanym z chrzanem

e-PrzepisyKulinarne
makaron z czarnego ryżu z sosem z awokado i zielonej herbaty 166

misce z sokiem z cytryny, młodym jęczmieniem, zaparzoną zieloną herbatą, bazylią i przyprawami- całość dokładnie blendujemy cukinię możemy upiec w piekarniku lub uparować - dobrze smakuje podana z całością makaron polewamy sosem, posypujemy skruszonymi orzechami nerkowca i kawałkami cukinii

healthy dreams
cytrynowy sos oregano- amarantusowy z makaronem ryżowym 194

cytryny mieszamy z oregano i solą- dodajemy ugotowany amarantus- całość mieszamy makaron ryżowy wrzucamy do gotującej się wody- gotujemy 5 min, odcedzamy i zalewamy zimną wodą gotowy makaron polewamy sosem- możemy podawać z uparowanym kalafiorem

healthy dreams
Jagodowy mug cake 126

łyżką jogurtu, po czym dodajemy do zblendowanych składników gotowe ciasto przekładamy do porcelanowego naczynia- miseczki, dużego kubka i umieszczamy w mikrofalówce na 4 min gotowe ciastko posypujemy jagodami i polewamy jogurtem (opcjonalnie) PRZYPOMINAM, ŻE DZISIAJ STARTUJE KOKOSOWY KONKURS

healthy dreams
jagodowy tofucznik 206

ksylitolem i jagodami- kładziemy jako kolejną warstwę całość pieczemy ok 20 min w 200 stopniach- po czym odstawiamy do ostygnięcia gotowego tofucznika ozdabiamy ugotowe ciastko posypujemy jagodami i polewamy jogurtem lubionymi dodatkami (opcjonalnie

healthy dreams
Vega orientalne calzone pomidorowe 137

czosnkiem niedźwiedzim po nadzianiu, zginamy ciasto w pół i zalepiamy rogi (tak jak w pierogach), wstawiamy do piekarnika na ok 10 min sok pomidorowy mieszamy z mlekiem sojowym, polewamy nim gotowe calzone

healthy dreams
amarantusowe naleśniki z aquafaby 160

każdej strony, ok 3 min na jedną stronę (ja robiłam mniejsze naleśniki) fasolkę blendujemy z mlekiem kokosowym- nie trzeba dokładnie, gruszkę kroimy w kosteczkę gotowe naleśniki podajemy z fasolkową polewą i gruszką

healthy dreams
wegańskie krokiety z soczewicą i grzybami mun 180

mieszamy z grzybami, cebulką i przyprawami- nadziewamy każdy naleśnik, po czym zwijamy marchewkę obieramy, trzemy na tarce i wypełniamy nią żaroodporne naczynie, następnie układamy krokiety, posypujemy je sezamem i polewamy sosem sojowym pieczemy w 175 stopniach przez

healthy dreams
Zupa krem z warzyw 137

oraz pietruszkę i koperek. Razem wszytko gotujmy do miękkości. Następnie miksujemy dolewając odpowiednią ilość bulionu, wszytko zależy jaką konsystencje lubicie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy grzankami i polewamy oliwą lub łyżką śmietany

Delicious Titbits