Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się dość mocno napuszy. Wylewamy do keksówki ( wyłożonej papierem do pieczenia ). Pieczemy ok. 45-50 minut, studzimy. Wystudzone polewamy roztopioną, białą czekoladą i obficie posypujemy podprażonymi bakaliami. Smacznego
Ostra na Słodkogroszek cukrowy *por *rzodkiewki *kiełki *orzeszki ziemne smażone na suchej patelni *kwiaty brukselki *cebula marynowana przepis tutaj KLIK *oliwa chilli Wszystkie składniki układamy na talerzu i polewamy oliwą chilli. Smacznego
na gazie100g komosy ryżowej od Skworcu 50g żółtego sera 2 plasterki żółtego sera 50g ugotowanego mięsa drobiowego pieprz, papryka słodka Bakłażana dzielimy na dwie części, posypujemy szczyptą soli i polewamy oliwą. Piekarnik nagrzewamy do 180*C, wkładamy połówki bakłażanów zawinięte w folię aluminiową i pieczemy przez 90minut. Do głębokiego talerza wlewamy oliwę, tak by przykryła równomiernie dno i wkładamy upieczonego
Gotowanie i blogowaniełyżeczką cukru trzcinowego - około 15 minut. Gdyby była zbyt wodnista, odsączamy ją na sitku. Budyń przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, gorący mieszamy z miękką komosą. Gruszki nadziewamy komosą i polewamy delikatnie miodem. Całość zapiekamy przez 25 minut w temperaturze 170*C. Na zdjęciach: talerzyk deserowy biały - Pepco
Gotowanie i blogowaniecałkowitego ostudzenia. W rondelku rozpuszczamy czekoladę karmelową, dodajemy mleko i mieszamy na gładką masę. Ostawiamy do ostudzenia, gdy masa będzie letnia dodajemy likier truskawkowy, energicznie mieszamy i oblewamy polewą nasz sernik. Odstawiamy do zastygnięcia. *W wersji dla dzieci należy pominąć alkohol
Gotowanie i blogowaniekroić na kawałki. Szynkę możemy kroić na cienkie plasterki jako wędlinę oraz na grube plastry jako pieczeń. W drugim przypadku w rondelku podgrzewamy konfiturę z żurawiny i ciepłą polewamy kawałek pieczeni. *Na każdy kilogram szynki przypada 60 minut pieczenia
Gotowanie i blogowaniepołówkę awokado. Ugotowane jajko delikatnie wyciągamy z woreczka i wkładamy do awokado. Białko nacinamy i pozwalamy żółtku wypłynąć. Jogurt mieszamy z pociętą natką pietruszki i doprawiamy pieprzem. Przygotowanym sosem polewamy jajko i awokado
Gotowanie i blogowaniekajmak, równamy wierzch i układamy schłodzone kruche gwiazdki. Ciasto pieczemy przez 45 minut w temperaturze 160*C. Sok z pomarańczy mieszamy z cukrem pudrem – do uzyskania konsystencji śmietany – i polewamy nim ostudzone ciasto. Posypujemy wierzch startą skórką z pomarańczy i suszoną żurawiną. Ciasto chłodzimy przez 3 godziny w lodówce
Gotowanie i blogowanienasączamy go resztą ponczu. Lekko dociskamy. W rondelku podgrzewamy 200g kremówki, dodajemy pokruszoną tabliczkę czekolady (użyłam z orzeszkami) i mieszamy do uzyskania gładkiej czekolady. Ciasto oblewamy przygotowaną polewą czekoladową, wstawiamy do lodówki. Po 20 minutach dekorujemy wierzch ciasta małymi różyczkami, wkładamy ponownie do lodówki na około 4 godziny. Najlepiej na całą
Gotowanie i blogowanieczekolady, pocięty na kawałki, oblany czekoladą i posypany wiórkami kokosowymi to dziś moje ulubione ciasto. Na myśl o czekoladowym wspomnieniu, postanowiłam trochę zmodyfikować przepis. Czekoladowo-kakaowo-pomarańczowy murzynek z polewą z czekolady i obtoczony we wiórkach kokosowych. Takie pyszne kostki widzicie dziś na zdjęciach, sesji doczekały się tylko dwie. Ciasto-kostka smakuje obłędnie, pachnie czekoladą i pomarańczą. Miło wrócić
Gotowanie i blogowaniestron na złoto. Zmniejszamy ogień do najmniejszego, dodajemy na patelnię kremówkę, rukolę i smażymy, aż sos zgęstnieje a łosoś będzie gotowy - około 5-7 minut. Gotowym sosem polewamy makaron, układamy kawałki łososia
Gotowanie i blogowaniepatelnię, smażymy aż parma będzie rumiana. Wlewamy kremówkę, doprawiamy pieprzem i bazylią, gotujemy na małym ogniu. Makaron gotujemy bez dodatku soli, odcedzamy i układamy porcję na talerzu. Nie polewamy go zimną wodą, wtedy lepiej połączy się z sosem. Gorgonzolę kroimy w małą kostkę. Na gorący makaron wlewamy porcję sosu, dodajemy kilka kostek sera i połamane orzechy włoskie
Gotowanie i blogowanieciepłym mlekiem, po 10 minutach dodaję żółtka, miód i rozgniecionego banana. Po zmieszaniu dodaję delikatnie do białek. Smażę z obu stron kilka minut. Serek biały mieszam dokładnie z jogurtem. Polewam gotowy omlet, dodając ulubione owoce, ja zblendowałam truskawki
Bike By Lifewykładamy je cebulą. Szynkę wyjmujemy z marynaty i lekko odciskamy z płynu. Całe mięso pokrywamy miodem z przyprawami (zostawiamy ok. 2 łyżek), a następnie układamy na cebuli. Z wierzchu polewamy resztą sosu i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika ustawionego na program z termoobiegiem (jeśli nie mamy termoobiegu, zwiększamy temperaturę do 220 stopni C) i pieczemy
Ratunku obiadSłonecznik uprażyć na patelni. Trzy łyżki oliwy wymieszać z rozdrobnionym czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Na talerz kładziemy garść rukoli i wrzucamy na nią buraki, fetę, słonecznik i wszystko polewamy obficie oliwą z oliwek. Gotowe! Prosa i jakże zdrowa sałatka na specjalną okazję :) Smacznego! WŁAŚCIWOŚCI ODŻYWCZE BURAKÓW
Calzonella.com