polewa - 11092 przepisów (strona:292/740)

Oponki 142

czubatych łyżek cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Składniki na lukier dokładnie wymieszać. Jeśli lukier będzie zbyt gęsty – dolać więcej soku; jeśli zbyt rzadki – dodać cukru pudru. Polewać ciepłe oponki. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Kurczak na parze na surówce z białej rzodkwi 207

chili  płatki kokosowe 1 łyżeczka jogurtu naturalnego  Przyprawy : pieprz czarny  pieprz cytrynowy  papryka wędzona natka pietruszki  Pierś kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na kawałki. Polewamy oliwą i przyprawiamy pieprzem czarnym, cytrynowym, papryką wędzoną. Posypujemy także nitkami chili i płatkami kokosowymi, odstawiamy tak zamarynowane mięso na pół godziny. Po tym czasie układamy je na folii aluminiowej

Parowar Faceta
Ciasto architekta wg. siostry Anastazji 208

masa ciemna - biszkopt ciemny z kółeczkami - w każde kółko wkładamy kawałek banana - masa serowa - w masę serową wciskamy ciemne kółeczka -masa jasna - 1/2 biszkoptu jasnego. Dodatkowo można wierzch polać polewą czekoladową. Mój jasny biszkopt wyszedł jakiś ogromny dlatego ciasto wygląda jak wygląda, następnym razem zrobię z 3 jaj i dam go tylko na spód, a masę serową poleję po wierzchu

Cynamonowe szczęście
Kokosowe muffinki z wafelkami 129

muffinkom charakterystyczną, przyjemną dla podniebienia konsystencję. Nasze babeczki są dzięki nim jeszcze bardziej kokosowe. Strzał w dziesiątkę, choć muszę przyznać - dość kaloryczny... ;-) 2 szklanki mąki 100g wafelków koksowych w polewie czekoladowej (u mnie princessa kokosowa) 3/4 szklanki cukru  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki wiórków kokosowych + 12 łyżeczek do posypania 1 szklanka mleka 100ml oleju rzepakowego

Szefowa kuchni
Ruskie Pierogi z Boczkiem 177

dodaję łyżkę oleju by pierogi się nie zlepiały podczas gotowania.  Od chwili wypłynięcia pierogów, gotuję je 2-3 minuty.  Pierożki kładę na talerz i polewam tłuszczem z boczkiem i cebulką by się nie sklejały jak ostygną.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Domowe eklery z budyniem 218

Lubicie tak jak ja eklery z masą budyniową? Jak tak, to dobrze! Domowe eklery są najlepsze :) Polecam przepis idealny na ostatnie dni karnawału :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Domowe eklery z budyniem 218

Lubicie tak jak ja eklery z masą budyniową? Jak tak, to dobrze! Domowe eklery są najlepsze :) Polecam przepis idealny na ostatnie dni karnawału :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Domowe hod-dogi 191

stopni. Upieczone bułki studzimy na metalowej kratce. Parówki podgrzewamy w wodzie, ogórki kroimy w plasterki, bułki lekko nacinamy wzdłuż. Parówki umieszczamy w bułkach, po bokach układamy plasterki ogórków, polewamy musztardą, ketchupem, posypujemy prażoną cebulką

Bajeczna Kuchnia
Porady kulinarne – przepis miesiąca 188

mięso na talerzu , aby uzyskało pokojową temperaturę (około godziny). 3. Dopraw osuszone mięso solą i pieprzem. 4. Umieść mięso na patelni i zrumień z obu stron. Obracaj stek i polewaj tłuszczem. Stek o grubości 1 cm smaż przez około 1 minuty,o grubości 2 cm, około 2-3 minut. Patelnia powinna być dobrze rozgrzana. 5. Usmażone mięso wyjmij z patelni

codojedzenia
Blueberry rhapsody 205

lekko osolonej wrzącej wodzie. Czekamy, aż wypłyną na wierzch. 2 min czekamy jeszcze, aby się dogotowały. Rozpuszczamy margarynę bez laktozy. Pierogi polewamy i posypujemy lekko brązowym cukrem i borówkami... Pychotka... -- Enjoy! ;P Borówka czarna  ( Vaccinium myrtillus   L. ) –  gatunek   rośliny wieloletniej  z rodziny  wrzosowatych

Lajtkraft food intolerance
Tarta z gruszkami 260

wylewamy całość na upieczone ciasto. Zapiekamy około 15 minut, dopóki masa się nie zrumieni. Na upieczone i ostudzone ciasto wykładamy połówki gruszek. W pozostałym syropie rozpuszczamy żelatynę i polewamy gruszki. Odstawiamy do stężenia galaretki

Jacob Tastes
Sałatka vege z tofu 180

tofu na złoty kolor i dzielimy po równo na obie porcje. Dresingiem z jogurtu, startego ząbku czosnku, poszatkowanej chilli (lub bez), musztardy d'jon i doprawionego solą i pieprzem polewamy sałatkę

Mechanik w kuchni
Owoce zapiekane pod miodową kruszonką. 163

całość będzie mieć konsystencję piasku. Naczynka smarujemy masłem ( z podanej porcji wyszło mi 6 takich naczynek jak na zdjęciu) Do każdego naczynka wykładamy po porcji owoców, po wierzchu polewamy łyżeczką miodu a na wierzchu układamy porcje kruszonki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 30 min. lub do zrumienienia kruszonki. Kruszonki nie żałujemy i wykładamy jej sporo do naczynka. Ona później

Radość kipiąca uśmiechem.
Chruścik lany 145

gniazdka. Ja smażę mniejsze ciasteczka, bardziej poręczne. Gdy zrumienią się z jednej strony, odwrócić i zrumienić drugą stronę. Wyjmować na półmisek przykryty ręcznikiem papierowym, następnie posypać cukrem pudrem lub polewać miodem. Najlepsze są świeże, one nie lubią zbyt długo stać.   zastawa

królestwo garów
Sałatka owocowa z orzeszkami piniowymi 202

Wykonanie: Jabłko, kiwi, banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Podobnie na kawałki kroimy truskawki jak i mandarynki. Orzeszki prażymy na suchej patelni ( będą bardziej chrupiące i aromatyczne ). Owoce polewamy likierem ( ilość według uznania ) i posypujemy orzeszkami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy