sera pleśniowego 200 g śmietany 18% 5 łyżek mleka 3,2% 90 g orzechów włoskich 1 mała cebulka 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 1/2 pęczka natki pietruszki sól morska do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania Makaron gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki oliwy tak jak w przepisie na opakowaniu. Odcedzamy. Sos: Orzechy włoskie rozdrabniamy
Wanilia i Kardamongrillową i gotowe. Ta wersja też była pyszna, szczególnie jak widziałam, że moje wybredne kulinarnie dziecko zajada taką oszukaną "tortillę". Składniki: 400 g soja, suszone nasiona 5 marchewek 3 pietruszki 3 cebule 1 seler 2 gałązki świeżego rozmarynu 150-200 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 3 ząbki czosnku, obrane i rozgniecione 1 łyżeczka ostrej papryki mielonej
Blondynka Gotujewydawać się egzotyczne, ale jest super:) jakby dodać do tego jeszcze odorbinę koziego sera...mmmm ;) - grapefruit Obiad: - duszone warzywa (brokuł, czosnek, papryka czerwona) - pomidor - jabłko Kolacja: - pieczone warzywa (seler, pietruszka, burak) - czipsy jabłkowe
pyszne zdrowościtermoobiegu. Po 20 minutach trzeba plasterki obtrócić i piec kolejne 20 minut. Mniam :) Moje dzisiejsze menu Śniadanie: woda z cytryną sałatka (sałata rzymska, pomidor, ogórek kiszony, koperek, pietruszka sos "vinegrette", czyli woda z sokiem z cutryny i przyprawy) czipsy jabłkowe Obiad: - leczo Przekąska: - czipsy z buraka i selera :) Kolacja: - ogórko-kapuśniak (więcej już nie ma, a szkoda) - jabłko - smoothies
pyszne zdrowościlistopada 2014 Zjedliśmy tam zupę-krem z marchewki i ananasa. Doprawiona płatkami migdałów. Była bardzo dobra i sycąca. Kolejnym daniem był kotlet z soczewicy z ziemniaczkami, surówką i pietruszką w sosie sojowym (wyborna!). Również dipy robiły niezłą robotę. Dla Maugo kotlet miał troszkę za dużo kuminu, ale Paszko zjadł z uśmiechem na ustach, zresztą zupkę też wciągnął pierwszorzędnie :) Spróbowaliśmy również
Bananowe Poleprodukty są najtańsze, kupuję więcej, myję, rozdzielam w woreczki i mrożę. 4. Nie zapominaj o prostych i niepozornych produktach. Może się wydawać, że z marchewki, buraka czy pietruszki nie można nic ciekawego zrobić. Otóż wcale, że nie! I doskonale potwierdza to Marta Dymek z Jadłonomii. która na swoim blogu i w książce zamieściła wiele potraw, które są nieskomplikowane
Bananowe Poleczyli mniej więcej do końca nerwów na liściach). Ugotować do miękkości. Dodać ziemniaki oraz pokrojone warzywa bez pora (marchewki w talarki, mały seler lub pół dużego i pietruszka w kostkę). Na samym końcu doprawić majerankiem. Udekorować małymi listkami botwiny. Smacznego
Garniec Magaliesoczyste i aromatyczne. Składniki: 500 g mięsa mielonego 300 g białej kapusty 200 g pieczarek 1 duża cebula 1 jajko łyżka posiekanej natki pietruszki łyżka posiekanego koperku 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej na ciasto: 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki mleka 1 jajko Przygotowanie: Pieczarki oraz cebule
Symfonia smakowaniej opakowanie kremowego serka Arla Apetina "Naturalny". 5. Miksujemy. Doprawiamy do smaku. /Wersja na wywarze mięsnym - ugotowałyśmy indyka i kaczkę z dużą ilością warzyw (marchew, seler, por, pietruszka, kapusta). Doprawiłyśmy. /Zarówno wersja mięsna jak i jarska mają delikatny, aczkolwiek dość charakterny smak. Dla nasz obie opcje są przepyszne! Wybitne smaki zamknięte w kremowej odsłonie. SEREK ARLA APETINA
Wypisz Wymalujfrittata fajnie się prezentuje. składniki: 8 jajek 5 dużych rzodkiewek 2 spore garście szpinaku 100 g sera sałatkowego w kostkach w zalewie solankowej, u mnie Apetina czosnek i pietruszka kilka kwiatów szczypiorku 2 łyżki mąki sól,pieprz masło do posmarowania formy Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szpinak drobno pokroić. Do miski wbić jajka, dodać mąkę oraz startą rzodkiewkę
Monia miesza i gotujePolecam przepis na kapuśniak z młodej kapustki Produkty: 1 kapusta 4-5 młode ziemniaki 3 marchwie 1 pietruszka kawałek selera 4 ząbki czosnku 2 łyzki wegety 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 6 ziaren pieprzu sól 3 łyżki śmietany Wykonanie; Warzywa obieramy i wkładamy do garnka zalewamy 3 litrami wody dodajemy wegetę ,ziele angielskie,pieprz,liść laurowy
Ugotujmy Cośłyżeczkę sosu sojowego. Smażymy, łączymy z grzybami ze śliwką i podsmażamy 2-3 minuty. Zalewamy bulionem, gotujemy 4-6 minut. Miksujemy blenderem. Opcjonalnie dodajemy kleks śmietany 12% i posiekaną pietruszkę zieloną z kilkoma listkami lubczyku. Smacznego
BaRepassurówka- idealna do obiadu. Składniki: 2 pory, 4 pomidory, 1 jabłko, cukier do smaku, pieprz do smaku, sól do smaku, sok z cytryny do smaku, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki z koperkiem, ¼ szklanki jogurtu naturalnego. Wykonanie: Pory oczyścić, umyć, pokroić i osączyć. Pomidory, jabłko również pokroić i połączyć z porami. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić do smaku, przełożyć do salaterki
Tradycyjna Kuchniastałych pokarmów i dobrze mu idzie. Nie gotuję też mięsa osobno, tylko wszystko razem. Składniki: 1 ziemniak 1/2 marchewki 1 plaster pora kawałek piersi z kurczaka kawałek pietruszki / selera 2-3 różyczki brokułu kasza manna 1 łyżeczka masła woda Sposób wykonania: 1. Warzywa myjemy, obieramy. Kroimy dowolnie. Wszystkie warzywa poza brokułem wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. W połowie
Kuchnia domowa Anigrochu i fasoli. Pasztet wyszedł typowo "wege.....", bardzo smaczny z dodatkiem sosów. SKŁADNIKI: 1/2 kg. fasoli Jaś lub ewentualnie innej białej 2 cebule 2 marchewki 3 jajka 1/2 pietruszki 1/2 pora 1 łyżeczka majeranku 20 dag pieczarek szczypta gałki muszkatołowej 4 łyżki bułki tartej sól, pieprz do smaku opcjonalnie 2 ząbki czosnku liść laurowy, ziele angielskie 1 łyżka oleju
W kuchennym oknie Ewy