pietruszka - 3495 przepisów (strona:96/233)

Wstążki z sosem serowo-orzechowym 160

sera pleśniowego 200 g śmietany 18% 5 łyżek mleka 3,2% 90 g orzechów włoskich 1 mała cebulka 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 1/2 pęczka natki pietruszki sól morska do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania Makaron gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki oliwy tak jak w przepisie na opakowaniu. Odcedzamy. Sos: Orzechy włoskie rozdrabniamy

Wanilia i Kardamon
Soja z Warzywami 187

grillową i gotowe. Ta wersja też była pyszna, szczególnie jak widziałam, że moje wybredne kulinarnie dziecko zajada taką oszukaną "tortillę". Składniki: 400 g soja, suszone nasiona 5 marchewek 3 pietruszki 3 cebule 1 seler 2 gałązki świeżego rozmarynu 150-200 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 3 ząbki czosnku, obrane i rozgniecione 1 łyżeczka ostrej papryki mielonej

Blondynka Gotuje
Detoks - dzień 7 919

wydawać się egzotyczne, ale jest super:) jakby dodać do tego jeszcze odorbinę koziego sera...mmmm ;) - grapefruit Obiad: - duszone warzywa (brokuł, czosnek, papryka czerwona) - pomidor - jabłko Kolacja: - pieczone warzywa (seler, pietruszka, burak) - czipsy jabłkowe

pyszne zdrowości
Detoks - dzień 5 241

termoobiegu. Po 20 minutach trzeba plasterki obtrócić i piec kolejne 20 minut. Mniam :) Moje dzisiejsze menu Śniadanie: woda z cytryną sałatka (sałata rzymska, pomidor, ogórek kiszony, koperek, pietruszka sos "vinegrette", czyli woda z sokiem z cutryny i przyprawy) czipsy jabłkowe Obiad: - leczo Przekąska: - czipsy z buraka i selera :) Kolacja: - ogórko-kapuśniak (więcej już nie ma, a szkoda) - jabłko - smoothies

pyszne zdrowości
WEGAŃSKIE MIEJSCA: W Gruncie Rzeczy (Warszawa) 136

listopada 2014 Zjedliśmy tam zupę-krem z marchewki i ananasa. Doprawiona płatkami migdałów. Była bardzo dobra i sycąca. Kolejnym daniem był kotlet z soczewicy z ziemniaczkami, surówką i pietruszką w sosie sojowym (wyborna!). Również dipy robiły niezłą robotę. Dla Maugo kotlet miał troszkę za dużo kuminu, ale Paszko zjadł z uśmiechem na ustach, zresztą zupkę też wciągnął pierwszorzędnie :) Spróbowaliśmy również

Bananowe Pole
Sposoby na TANI WEGANIZM 225

produkty są najtańsze, kupuję więcej, myję, rozdzielam w woreczki i mrożę. 4. Nie zapominaj o prostych i niepozornych produktach. Może się wydawać, że z  marchewki, buraka czy pietruszki nie można nic ciekawego zrobić. Otóż wcale, że nie! I doskonale potwierdza to Marta Dymek z Jadłonomii. która na swoim blogu i w książce zamieściła wiele potraw, które są nieskomplikowane

Bananowe Pole
Wiosenny rubin czyli botwinka 139

czyli mniej więcej do końca nerwów na liściach).  Ugotować do miękkości.  Dodać ziemniaki oraz pokrojone warzywa bez pora (marchewki w talarki, mały seler lub pół dużego i pietruszka w kostkę).  Na samym końcu doprawić majerankiem. Udekorować małymi listkami botwiny.  Smacznego

Garniec Magalie
Kotlety z mięsa mielonego z kapustą i pieczarkami w cieście. 275

soczyste i aromatyczne. Składniki: 500 g mięsa mielonego   300 g białej kapusty   200 g pieczarek   1 duża cebula   1 jajko   łyżka posiekanej natki pietruszki   łyżka posiekanego koperku   2 łyżki bułki tartej   sól, pieprz   olej na ciasto: 1,5 szklanki mąki   3/4 szklanki mleka   1 jajko Przygotowanie: Pieczarki oraz cebule

Symfonia smakowa
KREM Z CZARNEJ RZEPY - EKSPRESOWY I KREMOWY 124

niej opakowanie  kremowego serka Arla Apetina "Naturalny". 5. Miksujemy. Doprawiamy do smaku. /Wersja na wywarze mięsnym - ugotowałyśmy indyka i kaczkę z dużą ilością warzyw (marchew, seler, por, pietruszka, kapusta). Doprawiłyśmy.  /Zarówno wersja mięsna jak i jarska mają delikatny, aczkolwiek dość charakterny smak. Dla nasz obie opcje są przepyszne! Wybitne smaki zamknięte w kremowej odsłonie. SEREK ARLA APETINA

Wypisz Wymaluj
Wiosenna frittata z piekarnika 215

frittata fajnie się prezentuje. składniki: 8 jajek 5 dużych rzodkiewek 2 spore garście szpinaku 100 g sera sałatkowego w kostkach w zalewie solankowej, u mnie Apetina czosnek i pietruszka kilka kwiatów szczypiorku 2 łyżki mąki sól,pieprz masło do posmarowania formy Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szpinak drobno pokroić. Do miski wbić jajka, dodać mąkę oraz startą rzodkiewkę

Monia miesza i gotuje
kapuśniak z młodej kapusty – wegetariański 129

Polecam przepis na kapuśniak z młodej kapustki Produkty: 1 kapusta 4-5 młode ziemniaki 3 marchwie 1 pietruszka kawałek selera 4 ząbki czosnku 2 łyzki wegety 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 6 ziaren pieprzu sól 3 łyżki śmietany Wykonanie; Warzywa obieramy i wkładamy do garnka zalewamy 3 litrami wody dodajemy wegetę ,ziele angielskie,pieprz,liść laurowy

Ugotujmy Coś
Krem ze smażonych borowików z suszoną śliwką. 200

łyżeczkę sosu sojowego. Smażymy, łączymy z grzybami ze śliwką i podsmażamy 2-3 minuty. Zalewamy bulionem, gotujemy 4-6 minut. Miksujemy blenderem. Opcjonalnie dodajemy kleks śmietany 12% i posiekaną pietruszkę zieloną z kilkoma listkami lubczyku. Smacznego

BaRepas
Surówka z porem i jabłkiem 117

surówka- idealna do obiadu. Składniki: 2 pory, 4 pomidory, 1 jabłko, cukier do smaku, pieprz do smaku, sól do smaku, sok z cytryny do smaku, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki z koperkiem, ¼ szklanki jogurtu naturalnego. Wykonanie: Pory oczyścić, umyć, pokroić i osączyć. Pomidory, jabłko również pokroić i połączyć z porami. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić do smaku, przełożyć do salaterki

Tradycyjna Kuchnia
Zupka warzywna z brokułem i kurczakiem dla niemowlaków 156

stałych pokarmów i dobrze mu idzie. Nie gotuję też mięsa osobno, tylko wszystko razem. Składniki: 1 ziemniak 1/2 marchewki 1 plaster pora kawałek piersi z kurczaka kawałek pietruszki / selera 2-3 różyczki brokułu kasza manna 1 łyżeczka masła woda Sposób wykonania: 1. Warzywa myjemy, obieramy. Kroimy dowolnie. Wszystkie warzywa poza brokułem wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. W połowie

Kuchnia domowa Ani
Pasztet z fasoli z pieczarkami 179

grochu i fasoli. Pasztet wyszedł typowo "wege.....", bardzo smaczny z dodatkiem sosów. SKŁADNIKI: 1/2 kg. fasoli Jaś lub ewentualnie innej białej 2 cebule 2 marchewki 3 jajka 1/2 pietruszki 1/2 pora 1 łyżeczka majeranku 20 dag pieczarek szczypta gałki muszkatołowej 4 łyżki bułki tartej sól, pieprz do smaku opcjonalnie 2 ząbki czosnku liść laurowy, ziele angielskie 1 łyżka oleju

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania