pietruszka - 3495 przepisów (strona:98/233)

KASZOTTO JĘCZMIENNE Z MŁODĄ KAPUSTĄ I KURCZAKIEM 161

oliwa 1/2 czerwonej cebuli  pół szklanki białego wina  ok. 3 szklanek rosołu lub wina  ząbek czosnku łyżka ziół prowansalskich  garść  poszatkowanej natki pietruszki i selera Sposób przyrządzenia: Cebulę zeszklić na oliwie, następnie dodać kaszę.Lekko podsmażyć, cały czas mieszając żeby się nie przypaliło. Wlać wino, wymieszać. Kiedy kasza wchłonie cały płyn podlać szklanką rosołu

pieprzny smaczek
Tabbouleh z komosą ryżową 143

doskonałym źródłem błonnika pokarmowego. Czyli pysznie i zdrowo! Składniki: 1 szklanka trójkolorowej komosy ryżowej 3 duże pomidory 1 szalotka, drobno posiekana sok wyciśnięty z 1 cytryny duży pęczek natki pietruszki pęczek mięty 2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka mieszanki przypraw baharat  (przepis na baharat) 100 ml oliwy pestki z dużego owocu granatu sól, pieprz Przygotowanie: Komosę płuczemy zimną

Smakowity Blog Kulinarny
SMAŻONE BIAŁE SZPARAGI Z SOSEM SŁODKO-OSTRYM 204

czubata łyżka * ocet, oliwa z oliwek – po 2 łyżki * starty parmezan – 50 g * duże jajko – 1 szt * mąka pszenna – 3 łyżki * sól, cukier, pieprz, natka pietruszki * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ze szparagów odkrawamy końce, obieramy, związujemy i gotujemy we wrzątku z odrobiną cukru. SOS: Cebulę drobno siekamy, mango oraz truskawki kroimy w kostkę. Musztardę ucieramy

Ostra na Słodko
Pikantny krem z zielonego grochu 210

papryczki chilli. Przepis inspirowany jest potrawą ze strony ' Kuchnia Lidla '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na wywar: 500 g kości z królika 500 g kości z kury 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2,5 l wody 1 cebula kawałek kapusty 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz do smaku Składniki na zupę: 500 g zielonego grochu, namoczonego przez

My Culinary Art
Przepis na… – Spaghetti alla carbonara 230

Jednocześnie gotujemy makaron. Zrumienione mięso przesypujemy z patelni do naczynia z jajkami i serem. Dodajemy odcedzony makaron, posypujemy resztą sera, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Do smaku można dodać pietruszkę. Smacznego

Bon Ton Italia
Golonka z indyka pieczona z warzywami 157

litr wody i 1 łyżka soli) olej (może być aromatyzowany czosnkiem) suszone przyprawy: papryka, czosnek, zioła prowansalskie warzywa do wyboru: ziemniaki, marchewki, cebule, papryki, buraczki, bataty, szalotki, pietruszki, selery itp. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Przygotowujemy solankę. W letniej wodzie rozpuszczamy sól (1 łyżka na 1 litr), studzimy. Do solanki wkładamy golonki z indyka i moczymy

Poezja smaku
Placek ziemniaczany na wędzonej słoninie z czerwonym pesto i ziołami 172

Składniki: (na blaszkę 25x30cm) - 1,5 kg ziemniaków - mąka - 2 jajka - wędzona słonina lub boczek - czerwone pesto - zioła: majeranek, kurkuma, pietruszka, pieprz, sól - papier do pieczenia Ucieramy ziemniaki, dodajemy 2 jajka, mieszając dodajemy tyle mąki aby ciasto miało gęstą konsystencje. Dosypujemy przyprawy. Blaszkę wykładamy papierem. Pokrojoną w cienkie paseczki słoninę układamy na formie. Słoninę smarujemy czerwonym pesto i wylewamy masę

upichcona
Spaghetti ze szparagami i szałwią 206

szparagi trwa w najlepsze, trzeba z tego korzystać. Składniki na 4 porcje: pęczek szparagów (miałam 2/3 zielonych i kilka białych szparagów) cebula pęczek świeżej szałwii lub łyżka suszonej pęczek pietruszki lub dwie łyżki pesto pietruszkowego 200 ml mleka sojowego 50 gram masła roślinnego szczypta: soli, pieprzu,czosnku suszonego, kurkumy Cebulę szatkujemy i podsmażamy na maśle około 3 minut, wrzucamy szałwię

greenscarf
Pesto ze szczypioru czosnkowego 169

Uwielbiam pesto, na moim blogu znajdziecie kilka różnych przepisów ( bazyliowe pesto , pesto z rukoli z bazylią , pesto z natki pietruszki i orzeszków ,  szpinakowe pesto  . Dziś do kolekcji dołączy pesto ze szczypioru czosnkowego  z dodatkiem orzeszków ziemnych. To pesto ze zdecydowanym smakiem, ponieważ szczypior czosnkowy jest bardzo wyraziste zioło. Idealne do makaronu, po pieczywa czy też do grillowanych

Kulinarne przygody Gatity
Udany kulinarny mariaż | Wyśmienite śledzie z rodzynkami w sosie chrzanowym 247

majonezem, dodajemy kilka łyżek chrzanu oraz odsączone rodzynki, doprawiamy pieprzem i ewentualnie cukrem. Polewamy śledzie i jajka gotowym sosem i odstawiamy do lodówki na godzinę. SUGESTIA Dodatek świeżej pietruszki bardzo dobrze komponuje się z tym sosem. Również świetnie smakuje wersja bez jajek. Może podsuniecie mi jakiś inny przepis ze śledziami

Zofiana
Szczawiowa z jajkiem 145

łyżką masła 50 ml śmietany 18% 4 młode ziemniaki 2 jajka ugotowane na twardo Młodą marchewkę chwilę podgotować w bulionie. Dodać szczaw. Jeśli używamy młodej marchewki i pietruszki nie musimy ich podgotowywać, gotujemy je w bulionie razem ze szczawiem.  Wszystkie warzywa gotować do miękkości, przez kilka minut. Dodać ugotowane ziemniaki pokrojone w kosteczkę a następnie  śmietanę. Zagotować ciągle

MarciochaKucharzy
Tarta z grzybami 129

minut. Pokrojoną cebulkę zeszklić na oliwie, następnie dodać oczyszczone grzybki i dusić przez 15-20 minut. doprawić solą i pieprzem. A następnie dodać posiekaną pietruszkę.  Odstawić do ostygnięcia, dodać pokruszony ser oraz wbić 2 jajka. Dobrze wymieszać. Ciasto francuskie dociąć do foremki. Na ciasto nałożyć farsz, wyrównać. Piec przez 30 min w temperaturze 200-220 stopni

MarciochaKucharzy
Pasztet wieprzowy z pistacjami 185

świeżego boczku( bez skóry) 330 g mięsa wieprzowego (z kulki, na szynkę) 250 g karczku 120 g wątróbki drobiowej 0,5 łyżki masła klarowanego 80 g marchewki 30 g pietruszki 30 g selera 60 g cebuli 3 kulki ziela angielskiego 1 liść laurowy(większy) 5 ziarenek pieprzu czarnego 1 bułka czerstwa ( nie dmuchana) 2 jajka sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Ala piecze i gotuje
Wegetariański żurek 219

smakował z jajkiem ugotowanym na twardo, pieczonymi ziemniakami (z lubczykiem i majerankiem), wędzonym tofu i wędzonym twarogiem (z Lidla). Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka 1 biała cebula 2-3 ząbki czosnku 2-3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe lubczyk, majeranek ok. 250 ml zakwasu żytniego sól, pieprz szczypta wędzonej papryki Zagotuj około 2 litry wody, dodaj pokrojone w większe

Qlinarnie i Qlinarnie
YumYum DEVILED EGGS – FALLOUT – jajka faszerowane awokado z bekonem 242

rozgniatamy widelcem na pastę. Do miski z awokado oraz żółtkami dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 2 łyżeczki musztardy, 3 łyżki soku z limonki lub cytryny, garść posiekanej natki pietruszki lub kolendry, szczyptę pieprzu cayenne lub płatków chili oraz nieco soli. Wszystko dokładnie mieszamy. 6. MONTAŻ (2 min) Kratery po żółtkach wypełniamy czubatą łyżeczką pasty z awokado. W farszu utykamy

Nerds Kitchen

Proponowane wyszukiwania