pietruszka - 3495 przepisów (strona:93/233)

zapiekany bakłażan faszerowany wołowiną 154

stopni i zapiekamy przez dwadzieścia minut.  Na pięć minut przed końcem pieczenia na każdym faszerowanym bakłażanie układamy plastry sera. Przed podaniem możemy nasze bakłażany posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki, bazylią, lub szczypiorkiem

Miód i pieprz
Sos z dyni do makaronu 146

dyni. Lekki, pyszny.  Wykorzystajcie makaron jaki lubicie- u mnie bezglutenowy. U mnie wersja wegetariańska. pół dyni piżmowej 2 ząbki czosnku parmezan woda ok szklanki natka z pietruszki czerwona papryka w proszku szalotka  olej sól Dynię obierz i pokrój w grubą kostkę. Uduś w niewielkiej ilości wody i soli. Zmiksuj. Jeśli będzie bardzo gęste wlej pół szklanki wody

AZgotuj!
Wegańskie kiełbaski hot-dogi 189

kupienia w eko sklepach) 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 1 łyżka musztardy mąka do zagęszczenia Przyprawy: papryka wędzona, czosnek granulowany, pieprz, sól, słodka papryka, pieprz cayenne, oregano, natka pietruszki Przygotowanie Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Dodać drobno pokrojne pieczarki i poszatkowane ząbki czosnku i zrumienić. Ostudzić. Do większej miski przesypać fasolę i zmiażdżyć ją (można zrobić to za pomocą

VegUlka
Pasztet z bakłażana i cukinii 654

sezon na użyte przeze mnie bakłażany i cukinie :) Pasztet z bakłażana i cukinii   Składniki 1 bakłażan 1 cukinia włoszczyzna (2 marchewki, mały por, kawałek selera, korzeń i natka pietruszki) 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 pomidory 2-3 łyżki mielonego siemienia lnianego olej łyżka sosu sojowego przyprawy: sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liście laurowe, oregano, lubczyk   Przygotowanie Włoszczyznę

VegUlka
Lekkie, warzywne placuszki (70 kcal) 131

sycące. Jeden placuszek ma tylko 70 kcal. Składniki (ok 9 sztuk): 6 średnich ziemniaków 3 marchewki cebula ćwiartka selera jajko łyżka mąki pełnoziarnistej lub otrębów pszennych łyżka posiekanych ziół (pietruszka, lubczyk czy inne ulubione) sól, pieprz łyżka oleju lub oliwy Przygotowanie Warzywa myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Z ziemniaków odciskamy nadmiar wody. Wkładamy je do jednej

e-PrzepisyKulinarne
Zrazy z łopatki w sosie własnym 606

kiszony – duży kawałek boczku wędzonego – około 100 g 1 cebula dość spora sól , pieprz do smaku 1 łyżeczka suszu warzywnego (ja używam własnej roboty z marchewki,selera,pietruszki , cebulki) musztarda angielska lub sarepska ( ostra ) 2 łyżki smalcu 1 łyżka mąki do zagęszczenia sosu Łopatkę kroimy w dość grube plastry około 1,5 cm . Rozklepujemy jak kotlety schabowe , dość

Ogrodnik w podróży
Nuggetsy warzywne z dyni bezglutenowe 245

dynia piżmowa, bo jest "mączna". pół dyni piżmowej 2 jaja ok 30 gram tartego parmezanu 3-4 kopiaste łyżki mąki kukurydzianej  papryczka chili ząbek czosnku garść posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego kaszka kukurydziana do obtaczania  Dynię pieczemy ok 40 minut w 190 stopniach. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Odstawiamy aby wystygła.  Do zimnej

AZgotuj!
Jajka w duszonych pomidorach i papryce - Shakszuka 209

też białka nie mogą się ścinać bo żółtko stwardnieje od spodu. W razie potrzeby więc podważyć zbyt długo ścinające się białko by to przyspieszyć. Gotową potrawę posypać posiekana natką pietruszki lub kolendry. Podawać z płaskim chlebem (lub innym). U mnie z tureckim płaskim chlebem pide. Jak go zrobić znajdziesz tutaj . Patelnię z duszonymi pomidorami i papryką oraz z sasadzonymi

Sztuka gotowania w/g Samiry
Zupa niebecz - regionalne danie z ziemi lubuskiej 231

średnia drobiowa porcja rosołowa lub około 1/2 kg wołowiny rosołowej 1/2 kg dobrej kiełbasy (np. śląskiej) - ja użyłam ok. 30 dkg parzonej szynki 3 średnie marchewki 3-4 średnie pietruszki kawałek selera 1 kg ziemniaków garść suszonych grzybów (u mnie było ich tylko kilka, niestety) sól, majeranek,  2-3 listki laurowe 5-7 ziaren ziela angielskiego Grzyby namoczyć przynajmniej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tatar z purpurowego śledzia 162

lekko kwaśne jabłko 2- 3 ogórki kiszone/korniszony 2 szt cebule dymki 1 łyżka wódki cytryna 2 łyżeczki ostrej musztardy jajka przepiórcze 2 łyżki oleju młode liście buraka natka pietruszki do dekoracji Gotowe filety wyjmujemy z zalewy, osuszamy je i kroimy w drobną kostkę. Wódkę mieszamy z olejem, sokiem z połowy cytryny. Do marynaty dodajemy posiekane śledzie, dymkę i jabłko. Całość

Malinowe Pocałunki
Koktajl oczyszczający z toksyn 121

dobra,powinniśmy zadbać o siebie, od środka. Polecam mój kolejny koktajl, jest super w smaku ,ale co najważniejsze- zamknęłam w nim moc zdrowia i dobrego samopoczucia! Składniki -natka pietruszki , cała, duża -3 jabłka -2 kiwi gold -1 słodka gruszka -łyżka młodego jęczmienia  Skworcu -szklanka wody -sok malinowy własnej roboty-opcjonalnie -borówka amerykańska Do blendera wrzucamy wszystko , oprócz borówki

Z Kuchni Do Kuchni
Placki ziemniaczane- przepis Magdy Gessler 37731

chcesz aby masa nie ściemniała, dodaj po prostu łyżkę śmietany lub gęstego jogurtu. Smaż na złoty kolor. Podawaj ciepłe. Ja moje placki ziemniaczane podałam z sosem czosnkowym i natka pietruszki na pięknej  Porcelanie Bogucice Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Łosoś w papilotach 159

SKŁADNIKI: 300 g surowego łososia 1 ząbki czosnku 4 łyżki sosu sojowego TaoTao sok z 1/2 cytryny 1 łyżka lubczyku ogrodowego natka pietruszki łyżka masła czosnkowego 2 łyżki sosu chilli słodko-pikantnego TaoTao 1/2 papryki sól himalajska pieprz PRZYGOTOWANIE: Rybę przekrój na pół wzdłuż. Sporządź marynatę (masło, sos sojowy, sos chilli, sok z cytryny, posiekana natka, lubczyk, sól, pieprz). Paprykę

ClauditteMissCooking
SALISBURY STEAK i INSTA-MASH – FALLOUT – Stek Salisbury i kremowe puree ziemniaczane 219

miękkości. W międzyczasie ogarniamy resztę przepisu. 2. FORMOWANIE STEKÓW (10 min) Do miski wrzucamy mięso, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, musztardę, sos worcester, drobno posiekaną natkę pietruszki, pieprz oraz płaską łyżeczkę soli. Dokładnie mieszamy i formujemy z powstałej masy ok. 6 płaskich, owalnych kotletów (podobnie ja na tradycyjne kotlety mielone). 3. SMAŻENIE STEKÓW (10 min) Na dobrze rozgrzaną

Nerds Kitchen