pietruszka - 3495 przepisów (strona:92/233)

Placki ziemniaczane- przepis Magdy Gessler 37770

chcesz aby masa nie ściemniała, dodaj po prostu łyżkę śmietany lub gęstego jogurtu. Smaż na złoty kolor. Podawaj ciepłe. Ja moje placki ziemniaczane podałam z sosem czosnkowym i natka pietruszki na pięknej  Porcelanie Bogucice Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Łosoś w papilotach 190

SKŁADNIKI: 300 g surowego łososia 1 ząbki czosnku 4 łyżki sosu sojowego TaoTao sok z 1/2 cytryny 1 łyżka lubczyku ogrodowego natka pietruszki łyżka masła czosnkowego 2 łyżki sosu chilli słodko-pikantnego TaoTao 1/2 papryki sól himalajska pieprz PRZYGOTOWANIE: Rybę przekrój na pół wzdłuż. Sporządź marynatę (masło, sos sojowy, sos chilli, sok z cytryny, posiekana natka, lubczyk, sól, pieprz). Paprykę

ClauditteMissCooking
SALISBURY STEAK i INSTA-MASH – FALLOUT – Stek Salisbury i kremowe puree ziemniaczane 252

miękkości. W międzyczasie ogarniamy resztę przepisu. 2. FORMOWANIE STEKÓW (10 min) Do miski wrzucamy mięso, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, musztardę, sos worcester, drobno posiekaną natkę pietruszki, pieprz oraz płaską łyżeczkę soli. Dokładnie mieszamy i formujemy z powstałej masy ok. 6 płaskich, owalnych kotletów (podobnie ja na tradycyjne kotlety mielone). 3. SMAŻENIE STEKÓW (10 min) Na dobrze rozgrzaną

Nerds Kitchen
Placki ziemniaczane z ziołami, wędliną, serem, amarantusem i sosem czosnkowo-ogórkowym 193

ulubione składniki Składniki • 8 ziemniaków średnich • 2 jajka • 1 marchewka • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • 200 g ulubionej wędliny • 50 g sera żółtego • 3 łyżki amarantusa • pęczek świeżych ziół pietruszka, lubczyk, tymianek • sól • pieprz sos • 3 łyżki śmietany • 2 łyżki majonezu • 1 ząbek czosnku • 1 ogórek kiszony • sól • pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania 1. • Ziemniaki obrać umyć i wysuszyć

W królestwie smaków Beaty
Zupa fasolowa z makaronem 233

wywar warzywny 1,5 L · fasola perłowa 1/2 szkl · pieczarki 8 szt · tłuszcz · cebula · mąka pszenna 1 lyżka · ser biały 10 dag · natka pietruszki · sól · pieprz · gałka muszkatołowa mielona  Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, dodać do fasoli pod koniec gotowania i ugotować

Camilla w kuchni
Żurek z jajkiem na wędzonce 180

smaczną zupę ugotowaną na wędzonce i podaną z jajkiem. Składniki:   Ok. 3 l wody 400 gram wędzonki ( mogą być mieszanką wędzonych kości, kurczaka itp.) 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 4 ziemniaki 1 cebula 4 ząbki czosnku Sól, pieprz Liść laurowy Ziele angielskie Majeranek Zakwas żurku w butelce ( warto kupić 2 opakowania i znaleźć smak dla siebie odpowiedni ) jajka

Smaki Ewy
Orzezwiający koktajl zielony 161

dobrego, a wypijane regularnie działają cuda! Wewnątrz i na zewnątrz. Ten będzie dodatkowo pyszny! Może zastąpić przekąskę, gdyż jest dość gęsty. Składniki -3 duże jabłka -3 kiwi -porządna natka pietruszki -łycha miodu -2 łyżki mielonego lnu -plaster imbiru -500 ml wody Wszystkie składniki umyj, obierz, wrzuć do blendera. Dolej wody. Zmiksuj. Delektuj się zdrowiem! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Sezonowo czyli cukinia z ryżem i curry 177

przyprawy i mieszam dokładnie z ryżem.  Danie gotowe :-) Dzięki obecności curry nabiera ono ciekawego smaku i pięknej, złotej barwy. Można podać z malutkimi pomidorkami i posypać świeżą natką pietruszki. SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Sajgonki - spring rolls 210

mnie pieczony indyk ) 1 duża papryka czerwona 1/2 szklanki ryżu jaśminowego 2 średnie marchewki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka pasty sezamowej lub 2 łyżki prażonego sezamu 3 - 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżeczka kminku 2 łyżki

Kuchcik gotuje
Wywar rybny 136

Około 700-1000 g gorszych części ryb (kręgosłupy, ogony, płetwy, łby bez skrzeli) 6-8 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe 2 średnie marchewki 1 por Kawałek selera Korzeń pietruszki Pieprz, sól Sposób przygotowania Kawałki ryby dokładnie myjemy i zalewamy zimną wodą dodając wszystkie wymienione powyżej składniki Całość doprowadzamy do wrzenia, a  następnie zmniejszamy ogień, aby płyn tylko „mrugał

Miód i pieprz
Koperkowa z mięsem 180

Składniki: 4-5 kości wieprzowych kilka ziemniaków 1-2 marchewki pietruszka duża cebula 3-4 listki laurowe 5-8 ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz szczypta lubczyku 2-3 ząbki czosnku pęczek koperku cztery kostki rosołowe  Moje domowe Przygotowanie: Kości razem z obranymi warzywami i przyprawami (sól na samym końcu dodać) gotować do miękkości na malutkim ogniu

Gaździnka warzy
Pieczony boczek 163

surowego, ja kupiłam gotowe na grilla (te bez panierki) 2 pomidory malinowe 500 g bobu 2 łyżki domowej mieszanki przypraw BARBECUE- czosnek granulowany, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska dodałam jeszcze odrobinę kminku i rozmarynu łyżka oleju ryżowego PRZYGOTOWANIE: Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Plastry boczku wysmarować marynatą 2 łyżki domowej przyprawy barcecue

ClauditteMissCooking
Jak zrobić sos tzatziki (klasyczny)? 525

halloumi i kaszy jaglanej , które też świetnie połączą się z sosem jako sos do hamburgerów Sos tzatziki - wariacje: do sosu możesz dodać dowolne świeże zioła, takie jak natka pietruszki, oregano, tymianek czy szczypiorek, nadaje się także suszona mięta jeżeli lubisz pikantne smaki, dodaj do tzatziki posiekaną papryczkę chilli, jak w tym przepisie ciekawym dodatkiem są nasiona czarnuszki, jak w tzatziki

Chilli Czosnek i Oliwa
Roladki schabowe nadziewane cukinią i amarantusem 202

Przepyszne połączenie mięsa i cukinii super obiad Składniki - 5 plastrów schabu - 1 cukinia ok 20 cm - pęczek ziół zielonych : - pietruszka lubczyk tymianek oregano - sól - pieprz - przyprawa do mięsa wieprzowego - 2 łyżki startego sera na drobnej tarce - 2 czubate łyżki amarantusa - tarta bułka - 2 jajka Sposób przygotowania 1. - Plastry schabu rozbić tłuczkiem posypać  przyprawą do wieprzowiny  - Cukinię zetrzeć

W królestwie smaków Beaty
Delikatna pasta z kurczaka 242

orientalnych smaków polecam świeżą kolendrę lub harissę- ile upodobań tyle wersji smakowych! :) Ja najbardziej lubię jej delikatną i klasyczną wersję, oto ona: * mięso- 200 g  * marchewka- 1 szt. * pietruszka- 1 szt. * musztarda- 1 łyżeczka * cebula- 1 szt. * olej ryżowy- do smażenia * sól, pieprz- do smaku * szczypior- do posypania Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, a następnie wraz z mięsem

Kraina Miodem Płynąca