studzimy. Kaszę, przysmażony boczek z cebulą i ser. We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki i przy pomocy noża mieszamy. Kiedy lekko ostygnie, dłonią wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto. Na środek każdego kółka kładziemy farsz, pierogi zlepiamy, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy
R'n'G Kitcheninna w e rsja pierogów ruskich bardzo mnie zachęciła przede wszystkim dlatego, że robi się je dość szybko. Składniki: 60 dag ugotowanych ziemniaków Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority(...)bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} 25 dag sera białeg o 1 cebula 1 jajko olej sól, pieprz szczypiorek smażona cebula mąka (ok. 2 szklanki) Sposób przygotowania: 1. Obraną i posiekaną cebulkę zrumienić na oleju. 2. Ser i ziemniaki zmieli ć lub przecisnąć przez praskę. Wym ieszać z cebulką i doprawić solą
Kuchnia domowa Anioliwkami Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron z serem twarogowym Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Naleśniki z serem, jogurtem greckim i cytrusami Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem(...)kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pikantna wieprzowina w pomidorach Pizza z boczkiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Racuszki kokosowo
Moja smaczna kuchniasmakami. Ravioli wyszły bardzo dobre i posmakowały wszystkim domownikom mam nadzieję, że Wam również przypadną do gustu. Forma w jakiej je zrobicie jest dowolna, może to być klasyczny kształt pierogów, tortellini… Proponuję podać z klarowanym masłem i przypieczoną tartą bułką lub ze słodką śmietaną i cynamonem. Smacznego! Print Ravioli z dynią na słodko .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating(...)dyni umieścić w misce. Dodać ser, przyprawy, mąkę, jajko, wszystko dokładni wymieszać. Ciasto rozwałkować na duży placek, pociąć go na pasy. Na przygotowane paski ciasta, nałożyć farsz i przykryć drugim takim samym plackiem. Docisnąć ciasto wokół farszu, a następnie wyciąć kształt odpowiednią formą, może być szklanka lub wycinacz do pierogów. W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem
SprawdzonaKuchnia.plLista naszych narodowych dań jest dosyć długa, jednak na jej szczycie królują pierogi. Niepozorne ciasto z farszem dziś gości u mnie w zupełnie innej wersji
Vegan TasteLista naszych narodowych dań jest dosyć długa, jednak na jej szczycie królują pierogi. Niepozorne ciasto z farszem dziś gości u mnie w zupełnie innej wersji
Vegan TasteSkładniki na 20 – 22 naleśniki: 1 kg mąki, pół łyżeczki soli, 2 – 3 łyżki oleju, ok. 1 l mleka, 1 l wody mineralnej
kulinarnajamka.blogspot.comZapraszam na pierogi ruskie z wędzonym boczkiem. Moje chłopaki bardzo lubią.. Ja zresztą też, szczególnie wtedy, kiedy mąż sam uwędzi boczek. Kupiłam sobie jakieś ustrojstwo do lepienia pierogów, ale jakoś ciężko mi się do tego przekonać. Wydaje mi się, że szybciej idzie tradycyjne lepienie. Może macie jakieś porady, co do tego urządzenia :) Chętnie się podszkolę. Składniki: Farsz(...)Następnie rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków, lub przecisnąć przez praskę. Do tak przygotowanych ziemniaków, dodać ser. Rozgnieść widelcem i wymieszać. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni. Kiedy się wytopi, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć jeszcze chwilę. Przestudzić i dodać do ziemniaków z serem. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, wlać wodę i olej
Agusiowe smakołykikotlety za pomocą tłuczka do mięsa, przyprawiamy solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach i połączyć z masłem. Z gotowej masy maślano-serowej uformować w dłoniach trzy wałeczki. Każdy wałeczek układamy na środku rozbitych kotletów. Mięso składamy na połowę jak pieroga. Brzegi zbijamy dokładnie tłuczkiem aby pózniej farsz podczas smażenia nie wyciekł. Następnie
Andzia Pichciteż lubię). Zdarza się, że kupuję w drodze do domu gotowe pierogi albo w sprawdzonej knajpie drugie danie na wynos, bo mamy w domu 30 minut na zrzut plecaka Hani i dalej na zajęcia. Drugie śniadania do szkoły to niemałe wyzwanie... Masło owszem, szynka nie - żadna. Ser żółty nie, ser biały - może być. Pomidorki koktajlowe - nigdy w życiu
bistro mamaPierogi z nadzieniem z brokuła, serka topionego i papryki. Składniki: Ciasto: ok. 500 g mąki pszennej 1 jajko ok. 3/4 szklanki wody Farsz: 1 brokuł 1 serek topiony ze szczypiorkiem 1/2 papryki czerwonej 2 plastry sera żółtego 2 łyżki mleka sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto dobrze wyrabiamy. Wody dodajemy tyle, żeby składniki się połączyły
Na Ciasteczkowych PapierachMiłością od pierwszego kęsa pałam do tych pierogów :) Kiedyś byłam do nich sceptycznie nastawiona, a teraz wiem co mogę zrobić z ziemniakami, które pozostają po wczorajszym obiedzie :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: ziemniaki pozostałe po obiedzie (ugotowane) ok 25-30dag 25 dag sera białego półtłustego 2 cebule pieprz i sól 4 szklanki mąki ok 1,5 szklanki gorącej
ChilliJemyNaszło mnie ostatnio na pierogi ze szpinakiem. Dawno nie robiłam, więc tym bardziej mi smakowały. W domu wszyscy lubią, dlatego każdy był zadowolony :) Użyłam mrożonego szpinaku. Zachowuje właściwości odżywcze, tak jak świeży, a jest wygodniejszy w użyciu. Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka gorącej wody 2-3 łyżki oleju 1/4 łyżeczki soli Farsz(...)łyżki masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz 150 g. sera żółtego Wykonanie: Na patelni roztopić masło. Dodać szpinak. Często mieszać, aż szpinak się rozmrozi. Następnie dodać przeciśnięty czosnek i przyprawić dość sporo, solą i pieprzem. Smażyć, co jakiś czas mieszając, aż woda odparuje. Zostawić do przestudzenia. Ser zetrzeć na tarce. Dodać do przestudzonego szpinaku. Wymieszać. Jeśli trzeba
Agusiowe smakołykiSałatka z arbuzem serem feta i szpinakiem Najlepsza sałatka na upały Sałatka z arbuzem fetą i szpinakiem, posypana pestkami dyni i nasionami konopi jest idealną
Cztery Fajery