Ruskie pierogi

Ruskie pierogi

Ruskie pierogi

Chyba najpopularniejsze polskie danie :) Składniki na ciasto: 40 dag mąki, 1 jajo, 1 łyżka oleju. Składniki na nadzienie: 8 ziemniaków, 35 dag sera białego, 5 dag smalcu, 2 cebule, sól, pieprz do smaku, 10 dag masła. Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować – ostudzić. Następnie zmielić w maszynce razem z serem. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu i dodać do ziemniaków i przyprawić do smaku. Ciasto wyrobić z dodatkiem ciepłej wody aż będzie miękkie i ciągliwe. Po czym rozwałkować , wykrawać szklank... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniak, ziemniaki, ser, pierogi przepis, pierogi, ciasto, ser biały, jajko, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.