pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:70/133)

Tradycyjne pierogi ruskie 211

Któż z nas nie kocha pierogów? Jest, tak wiele odmian. Każdy na pewno znajdzie sobie jakąś, która zaspokoi jego oczekiwania smakowe. Ja od dziecka wprost przepadałam za pierogami ruskimi. Pamiętam, że nigdy nie mogłam się doczekać, aż ten wspaniały obiad będzie w końcu na stole. Uwielbiałam pomagać w ich lepieniu, a farsz bardzo często lądował w mojej małej(...)posiekać i podsmażyć na złoto. Ugotowane ziemniaki i biały ser przecisnąć przez praskę (lub ugnieść ugnieść). Dodać podsmażoną cebulę i doprawić solą i pieprzem (farsz powinien być dobrze doprawiony). Wymieszać. Farsz nakładać na wycięte kółka i zlepiać (ja używam do tego celu odpowiedniego narzędzia, ale można to robić ręcznie). Pierogi wkładać na gotującą się wodę. Od wypłynięcia gotować jeszcze

Słodkie okruszki
Chaczapuri adżarskie 245

Ostatnio kuchnia gruzińska bije rekordy popularności, a ilość zjadanych przez Polaków chinkali chyba niedługo zrówna się z ilością zjadanych pierogów ruskich:) Pierożki chinkali smakują pysznie, ale inne gruzińskie potrawy, jak chociażby chaczapuri są niemniej popularne i pyszne. Imerulskie chaczapuri na blogu są obecne od dłuższego czasu, pora więc na ich adżarską wersje. Czym się różnią? przede wszystkim wyglądem - chaczapuri(...)nadzienia wbija się jajko. Podawane są z kawałkiem masła, które pod wpływem gorącego ciasta zaczyna się topić. Odrywamy kawałki ciasta, maczamy w mieszance żółtka i masła, zagarniamy ciągnący się ser i ... to się nazywa eksplozja smaku!  Chaczapuri przygotowałam na cieście z dodatkiem jogurtu, a do nadzienia wykorzystałam serek capri (typu włoskiego) i mozzarellę, doprawiłam suszonymi pomidorami z czosnkiem. Jeśli

Obiad gotowy
Pierogi ruskie 174

Farsz: 250 g białego sera 250 g ziemniaków 1 cebula 1 łyżka startego na najdrobniejszych oczkach żółtego sera (użyłam parmezanu) sól pieprz Przygotowanie: Farsz: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Gorące bardzo dokładnie rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków (nie może być grudek). Ostudzić. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na maśle i dodać do ziemniaków. Dołożyć biały i żółty ser. Wszystko dokładnie wymieszać(...)razie potrzeby dosypać mąki. Rozwałkować ciasto na około 2-3 mm i wycinać szklanką kółka. Nakładać farsz, dokładnie zlepiając brzegi (dokładniej się zlepią jak posmarujemy je odrobiną wody). Gotowe pierogi wrzucać partiami do gotującej, osolonej wody. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię, gotować do miękkości na małym gazie. Pierogi ruskie podawać z podsmażoną cebulką i boczkiem. Smacznego

Oryginalny smak
Parówkowa fantazja 199

oleju szklanka letniego mleka sól, przyprawy ulubione tak jak do pizzy - zależy czy się lubi - można bez 4 szt parówek 4 plastry szynki, można pominąć przecier pomidorowy 4 plastry sera żółtego lub kawałeczek starkowanego na tarce. Wykonanie: Wsypać do miski mąkę, z boku rozdrobnić drożdże, posypać cukrem, dolać letnie mleko, wymieszać z mąką, czyli zrobić rozczyn konsystencji gęstej śmietany, odstawić(...)posmarować przecierem pomidorowym, położyć parówki, złożyć powstałe placuszki w kształt pieroga zlepiając jak pieróg z jednej strony. Ponacinać w dwu centymetrowe odcinki nie przecinając do końca od strony złożenia, następnie skręcać na przemian każdy kawałek ciasta z zawartością, tak by ładnie było widać paróweczkę w cieście, posypać żółtym serem. Łopatką przenieść na blaszkę wyłożoną papierem, piec w piekarniku

kgwjanczewo
Calzone. 142

fareast-language:EN-US;} Calzone to inaczej zamknięta pizza w kształcie dużego pieroga. Farsz oczywiście może być dowolny, a to jest moja ulubiona i sprawdzona wersja :) Składniki: (na 4 sztuki) 3 pojedyncze piersi z kurczaka 500 g pieczarek 2 cebule 1 papryka czerwona 150 g żółtego sera ketchup przyprawa gyros, oregano, sól, pieprz, papryka ostra 1 łyżka oleju(...)błonek i kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros i smażymy na oleju. Usmażone piersi z kurczaka oraz warzywa łączymy i odstawiam do wystygnięcia. Następnie dodajemy do naszego farszu starty ser żółty oraz ketchup i doprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz oregano. Przygotowujemy ciasto. Drożdże rozcieramy z cukrem i pozostawiamy na około 5 minut. Mąkę mieszamy z solą, wlewamy zaczyn z drożdży

Symfonia smakowa
Pierogi ruskie 150

zawsze. Nie są to ruskie pierogi, ale takie z kapustą i grzybami. Ale może przyda Wam się ten przepis? Może użyjecie przepisu na ciasto pierogowe? Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki pszennej 1 płaska łyżeczka soli 1,5 łyżki oleju 1 szklanka ciepłej wody (nie wrzątku!) Farsz: 1/2 kg ziemniaków 1/2 kg białego sera - najlepiej tłustego bądź półtłustego(...)Tłuczemy i studzimy - ziemniaki nie powinny mieć grubek, dlatego dodatkowo można go przepuścić przez praskę. Przez praskę przepuszczamy też biały ser i dokładnie oba składniki mieszamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni z masłem. Dodajemy do sera z ziemniakami, dokładnie mieszamy i doprawiamy farsz do smaku. Na kółka ciasta pierogowego wykładamy solidną łyżkę farszu (bądź tyle

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
6x wege inspiracji sierpnia (ze sklepów) + kiszonki 161

zrobić obiad. 3. Farsz do pierogów od Melvit Skład naturalny, ciekawy produkt o różnorodnym zastosowaniu. Dzięki Linda! Jako, że nie umiem i nie lubię robić pierogów, użyłam farszu do wytrawnego tortu naleśnikowego. Każdy naleśnik posmarowałam pastą warzywną o wyraźnym smaku (bo farsz jest dość delikatny w smaku)  + farszem + dodałam odrobinę sera. Myślę, że farsz nadawałby się też

Qlinarnie i Qlinarnie
Pierogi z serem kozim i figą 116

rozgrzanym maśle, dodajemy ser, rozpuszczając pod przykryciem. Studzimy. Ziemniaki gotujemy, tłuczemy, dodajemy do sera. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto. Na środek każdego kółka kładziemy farsz, pierogi zlepiamy, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Przysmażamy

R'n'G Kitchen
Pierogi z kurczakiem i serem 236

wyrabiać ciasto aż będzie jednolite, potem wałkujemy i wykrawamy szklanką kołka i nakładamy nadzienie i zlepiamy pierogi /jak już mamy wszystko gotowe wystarczy wrzucać i gotować w osolonej wodzie. farsz: 2 piersi z kurczaka 2 małe oscypki 20 dag startego zółtego sera przyprawy 2 łyżki śmietany 12% szczypiorek ( ilość wg. uznania) przygotowanie Piersi z kurczaka oczyścić, następnie przekroić

Moje Wyroby
CIASTO FRANCUSKIE Z MOZZARELLĄ I WARZYWAMI 259

kukurydza – ok. 100 * sól, pieprz, papryka ostra * jajko do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ścieramy ser żółtym dodajemy pokrojoną mozzarellę, paprykę oraz kukurydzę. Doprawiamy do smaku. Ciasto francuskie rozcinamy na 3 płaty. Na każdym wzdłuż układamy farsz i sklejany ( jak pierogi ). Sklejamy 3 końce razem i zwijamy dość ciasny warkocz. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy np. świeżym szczypiorkiem. Pieczmy

Ostra na Słodko
Pulpeciki serowo-pieczarkowe 134

które nie jedzą   mięsa.   Co podać, żeby wszystkim smakowało? Zapiekanka nie wchodziła w rachubę, pierogi też odpadały. Pomyślałam i po chwili powstał przepis na szybkie danie obiadowe. Miałam nadzieję, że wszystkim zasmakuje.   Zrobiłam pulpeciki. Ich głównym składnikiem był żółty ser i pieczarki. Dodałam kaszę gryczaną i wszystko okrasiłam przyprawami, w tym wędzoną papryką w proszku

Kuchnia u Krysi
Pierożki z ciasta francuskiego II 172

ciasto francuskie i kroimy na kwadraty. Poniższe zdjęcie pokazuje pierożki z 1 opakowania ciasta francuskiego. Gdy ser topiony się rozpuści i ładnie połączy pozostałe składniki wyłączamy ogień. Farsz nakładamy na kwadraty i zlepiamy rogi ciasta tak jak to się robi do pierogów. Wkładamy w nagrzany do 210 st piekarnik i pieczemy ok 20 minut

Państwo Wojtczuk gotują
Samosy z kurczakiem 180

znaczenie - najważniejsze jest nadzienie. I tak do czebureków dodałam mięso, cebulę i czosnek, do ruskich dodaje ser, mięte i ziemniaki tak tutaj postanowiłam zrobić miks warzywno, mięsno, przyprawowy. Najważniejsze w samosach są przyprawy bo jednak, co by nie było, to- zwykłe pierogi - tyle tylko, że smażone (pieczone) a nie gotowane. I to właśnie przyprawy nadają im ten niesamowity orientalny

sierotka maRysia w kuchni
Przepis na… – Calzone, pizzę z farszem 275

Chłodny farsz wykładamy na połowę placka i zlepiamy brzegi (tak jak zlepia się je w tradycyjnych pierogach). Gotowe calzone wykładamy na blachę (wysmarowaną oliwą z oliwek bądź wyłożoną papierem do pieczenia) i smarujemy ich wierzch oliwą oraz posypujemy świeżymi ziołami i serem. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni i pieczemy około 20 minut. Buon appetito! Jeśli Wam smakuje zapraszamy

Bon Ton Italia
Pierogi z serem 217

szklanki cukru pudru  1 opakowanie cukru waniliowego  1 lyzka kaszy manny  Ser wrzucamy do misy i kruszymy widelcem  Dodajemy cukry i kasze manne  Mieszamy wszystko razem  Teraz dodajemy zoltka i znow mieszamy  Mase zostawiamy  Ciasto na pierogi: 2 i 1/2 szklanki maki  1 jajko  1/2 szklanki letniej wody

Klaudynkowa kuchnia