pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:67/133)

Gozleme z pieczarkami i żółtym serem 187

odstawiamy na czas przygotowania ciasta. Wyrabiamy ciasto, praktycznie tak jak na pierogi, kulkę ciasta wkładamy do woreczka i dajemy mu odpocząć. Następnie dzielimy na 4 części, z których wałkujemy w miarę okrągłe placki.  Na środek każdego z nich nakładamy farsz pieczarkowy, na to plaster żółtego sera i placek zwijamy jak w kopertę, lekko dociskjąc całość.  Patelnię rozgrzewamy

MamaOskarka
Pierożki z kaszą gryczaną i suszonymi pomidorami. 145

smaku sola, pieprzem, gałką muszkatołowa i ziołowym pieprzem. Zdjąc z ognia i ostudzić. Dodac starty ser i wymieszać a na końcu wbic jajko. Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm i szklanką wykrawac koła, napełniac je farszem i sklejać tak jak tradycyjne pierogi. Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem, można posypać siemieniem lnianym lub sezamem. Piec około

Radość kipiąca uśmiechem.
Tarta po rusku 77

Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Nie lada gratka dla koneserów pierogów po rusku. Tym razem w szybszej formie, formie tarty. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g ziemniaków 250 g białego sera 1 łyżka majeranku 1 cebula 200 g wędzonego boczku sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

R'n'G Kitchen
Ravioli z łososiem, serem ricotta, szpinakiem i palonym masłem z nutą rozmarynu 102

Pierożki ravioli, małe cuda na jeden kęs nadziewane serem ricotta z wędzonym łososiem Mowi   i szpinakiem, polane palonym masłem z nutą rozmarynu.  Obawiałam się

Wanilia i Kardamon
Naleśniki z kapustą i pieczarkami 165

innego pod ręką.      Omijamy oczywiście temat zakazanych kompozycji, czyli nie jadamy naleśników z serem, ani też nie pakujemy do nich kurczaka...      Dziś propozycja czegoś neutralnego, czyli naleśniki z kapustą i pieczarkami. Podobnie możemy serwować pierogi, czy krokiety z podobnym farszem. Tym razem naleśniki z pieczarkami... :) Składniki na farsz

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Dwa bliźniaki, chleb z czarnuszką 168

niebieskich i białych kwiatach. Stosuję ją w swojej kuchni. Czarne nasionka tej rośliny świetnie komponują się z pieczywem, serem białym i żółtym oraz masłem. Można dodawać do kiszenia ogórków, kapusty, tłustych mięs i sosów. Dodaję również do ciasta na pierogi czy do ciasta naleśnikowego. Tym razem nie ma ich w cieście ale posłużyła mi do udekorowania chleba. Chleb

Leśny Zakątek
Calzone 196

wyrobić i podzielić na cztery równe części.  Rozwałkować (najlepiej robić pojedynczo ). Na połowie położyć farsz i posypać serem żółtym. Brzegi ciasta lekko posmarować wodą ( tylko nie może być zimna). Ciasto zgiąć w pół i dobrze skleić brzegi, formując pieroga.  Na blaszkę położyć papier do pieczenia, który należy lekko naoliwić. Położyć na blaszkę pierogi, posmarować je roztrzepanym

W kuchni u Moniki
Niezapomniany smak dzieciństwa- pierogi leniwe 158

Najlepsze pierogi leniwe były u mnie na stołówce w Szkole Podstawowej nr 7 w Lubinie SKŁADNIKI (na dwie małe porcje) 200g białego sera chudego 150-200g mąki tortowej 1 jajko masło  bułka tarta cukier, sól W misce rozdrobnić widelcem ser, dodać jajko i razem połączyć. Następnie dodawać mąkę i już ugniatać rękoma, jeśli konsystencja nadal będzie

MarciochaKucharzy
Kopytka z serem i ziemniakami 252

Kopytka z serem i ziemniakami Jeśli zostają mi ziemniaki z obiadu, zawsze następnego dnia na moim stole goszczą jakieś kluchy. Tak było i tym razem. ziemniaki nie zmarnowały się, a obiad był błyskawiczny i bardzo pyszny. Kopytka, czy też pierogi leniwe, a nawet leniwe kluski, jak zwał, tak zwał, smakują wybornie, zwłaszcza polane masłem z bułką tartą, albo(...)mój mąż, obsmażone na masełku z bułką. Kopytka wychodzą delikatne, maślane, u mnie jako danie główne, jako odstępstwo od mięsa. Składniki: około 700 g ugotowanych ziemniaków 250 g białego sera półtłustego 2 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek mąki pszennej (ilość mąki będzie uzależniona od odmiany ziemniaków, czasem trzeba dodać więcej) + mąka do podsypania na stolnicy sól dodatkowo

na moim stole...
Bliny z sałatką warzywną 232

Składniki: 3-4 porcje ciasto: 350g mąki 1 bardzo duży,ugotowany ziemniak 35g drożdży 3/4 szklanki mleka sól szczypta cukru olej sałatka: cukinia ogórek pomidor czerwona papryka natka pietruszki koperek ser typu mozzarella sok z cytryny Wykonanie: Drożdże rozkruszyć i wymieszać z ciepłym mlekiem. Dodać sól i szczyptę cukru. Odstawić do wyrośnięcia. Do wyrośniętych drożdży dodać przesianą mąkę, zmielone ziemniaki, sól(...)grubości około 1-1,5 cm. Następnie szklanką wydzielić porcje( tak jak na pierogi). Wydzielone porcje smażyć na bardzo rozgrzanym oleju. Warzywa na sałatkę bardzo drobno pokroić, dodać sok z cytryny, natkę pietruszki, koperek i łyżkę oleju. Na upieczone bliny nałożyć warzywa i posypać serem

Gorący kąsek
Pierogi ruskie babci Stasi 147

ciastem przednia, tylko na jutro nic nie zostało :( Proporcje na przygotowanie ok. 40 sztuk pierogów. Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 3 łyżki oleju 3/4 szklanki bardzo ciepłej wody szczypta soli Składniki na farsz:  1/2 kg ziemniaków 150 g białego sera (tłustego) tzw. twarogu 1 niewielka cebula smalec do podsmażenia cebuli sól i pieprz do smaku Przygotowanie(...)powstało puree.  Masę z ziemniaków całkowicie ostudzić. Ser pokruszyć, rozgnieść widelcem lub przepuścić przez praskę.  Cebulę bardzo drobno pokroić i zeszklić na smalcu. Ziemniaki, ser i cebulę dokładnie wymieszać, tak by nie było grudek.  Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przygotowanie ciasta: Do miski wsypać 3 szklanki mąki, szczyptę soli, wlać 3 łyżki oleju i dolewając

Z notatnika
Zamiast przękąski smakowita kolacja, czyli pełnoziarnista pizza - pieróg z nadzieniem na winie 201

pierogi w tym jeden wypasiony): - ciasto: 150 gram mąki pszennej  150 gram mąki pełnoziarnistej Trzy ziarna 5 gram drożdży w proszku 1 łyżka oleju płaska łyżeczka soli szczypta ziół prowansalskich i pieprzu letnia woda do wyrobienia - farsz:  Do przygotowania nadzienia użyliśmy wszelkich nadających się produktów znalezionych w lodówce oprócz tytułowego wina, które woleliśmy wypić ;) 20 dag sera(...)się dało Mąż starł na grubej tarce (ser, pieczarkę, wędlinę). Resztę skłaników posiekaliśmy drobniutko. Wszystko wymieszaliśmy i gotowe. Lepienie pierożków ;) Mi przypadło zadanie podzielić ciasto na trzy średnio-równe części. Rozwałkować każdą z nich i posmarować sosem pomidorowym, a następnie usypać na środku górkę nadzienia, by na koniec zlepić zgrabne pierogi. Pierogi piekliśmy naszą standardową metodą pizzową

Kuchnia po mojemu
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami w sosie serowym 279

Wpis pochodzi z mgotuje.pl Zapiekane naleśniki z kurczakiem, pieczarkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Całość zapieczona z sosem serowym to doskonała propozycja obiadowa

Marta Gotuje
Cannelloni z kaszą gryczaną, serem korycińskim i grzybami 165

dokładnie wymieszaj .  Odstaw do ostygnięcia. Pokrój ser koryciński swojski Czesławy Zarzeckiej , bardzo drobno w kosteczkę. Dodaj do kaszy i grzybów. Następnie dodaj ziaren Ziołowo Mi. Wymieszaj. Posyp wszystko pieprzem ziołowym i ponownie ładnie wymieszaj, powstanie masa elastyczna i przyjemna, w sam raz do nadziewania muszli, rurek oraz nawet do pierogów. Przygotuj brytfannę do zapiekania u mnie brytfanna Toscana(...)masłem. Każdą rurkę nadziewaj farszem.Wywar z grzybów zagotuj, dodaj śmietany i siemię lniane mielone około 2 łyżeczki. Siemię lniane zagęści sos i nie będziemy musieli robić beszamelu. Rurki „pozygzakuj”serem topionym grzybowym i zalej sosem. Zapiekaj w 200 stopni około 20 minut. Brokuła ugotuj na parze. Wykrój sobie porcyjkę z brytfanny, połóż na talerz,dodaj brokuła, ukrój sobie kawałek sera

Z Kuchni Do Kuchni
Mozaika drożdżowa z mięsem i kiszoną kapustą 157

gotowanego mieszanego mięsa np. z rosołu 30 dag ugotowanej kiszonej kapusty 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 -3 łyżki oleju Wielkopolskiego z chili Sól i pieprz do smaku Ser żółty do posypania Natka pietruszki do posypania Sposób wykonania: Mozaikę zaczynamy od przygotowania ciasta: Mąkę wsypać do miski, wymieszać z solą oraz suchymi drożdżami , wbić jajka, zalać ciepłym mlekiem wyrobić(...)solą oraz pieprzem. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na stolnicy, dużą szklanką wycinamy kółka, nakładamy farsz, składamy jak pierogi i sklejamy tylko końcówki, górę zostawiamy otwartą. Porcje ułożyć w natłuszczonej olejem z chlii okrągłej formie, ciasno obok siebie, posypać dowolną ilością startego drobno żółtego sera. Piec 30 minut w temp 180*c.  Przed podaniem posypać natką. Smacznego! Wpis dodaję

Wanilia i Kardamon