Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nalesniki z pysznym farszem z kurczaka, warzyw i sera z niebieską pleśnią. Zapiekane w piekarniku aby nadać
Marta Gotujemyślę, że daliśmy radę :) Wyszło mi około 60-70 pierogów. Składniki: Ciasto: 300g mąki (podobno są specjalne do pierogów, ale ja użyłam pszennej) szklanka mocno ciepłej wody jajko Farsz: 0,5kg ziemniaków 300g białego sera sól pieprz czarny cebula Ziemniaki obieramy, gotujemy, aż będą miękkie. Powinno się je zmielić w maszynce, ale jak na studenciaka przystało(...)kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Jeśli zdecydujecie się na mielenie ziemniaków maszynką, to razem z nimi mielimy też ser i cebulkę. Ja ją rozdrobniłam blenderem. Cebulkę i ser dodajemy do ziemniaków i wszystko razem dokładnie mieszamy za pomocą widelca. Farsz doprawiamy solą i pieprzem. Do mąki wbijamy jajko i porcjami wlewamy wodę, próbując zagnieść ciasto. Jeśli się
Czerwona Porzeczkapierogi możecie przygotować wcześniej większej ilości i następnie je zamrozić. Idealnie sprawdzą się zarówno na rodzinny obiad czy też na przyjęcie ze znajomymi. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki ciepłej wody Szczypta soli 1 jajko Składniki na farsz: 500 g szpinaku mrożonego 200 g sera feta(...)oliwy z oliwek. Następnie do tego dodajemy również przeciśnięty przez praskę czosnek oraz szpinak. Na małym ogniu całość gotujemy, aż do momentu odparowania całej wody i zdejmujemy z ognia. Ser feta siekamy w drobną kostkę i dodajemy ją do pozostałych składników. Całość delikatnie mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Następnie przechodzimy do przygotowania ciasta. Mąkę, jajka, sól oraz wodę mieszamy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneBurak nadał pierogom piękny, różowy kolor, zaś ziarenka maku dodałam to "białego ciasta" i powstały pierogi w kropki. Wszystkie pierogi nadziałam pysznymi farszami: niebieskie - smażonymi krewetkami i dynią; zielone - cudownym połączeniem buraczka i koziego sera; żółte - delikatną mozzarellą i kwiatami klitorii; czarne - ricottą, mozzarellą i sezamem; różowe - fetą i rukolą, zaś białe w kropki - pieczarkami, mozzarellą(...)wody) 2 garści rukoli 0,5 - 1 łyżeczka kurkumy 0,5 saszetki atramentu z kałamarnicy (+/- według uznania) 3/4 zblendowanego ugotowanego buraka 1,5 łyżeczki maku FARSZ DO NIEBIESKICH PIEROGÓW: 120 g krewetek koktajlowych 2 łyżki rzepakowego Oleju Wielkopolskiego 1 szklanka puree z dyni 0,5 małej cebuli 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu sol i pieprz
Słodko-Słony Świat Ilonypierogi nie muszę nikogo długo namawiać. Tylko mam problem z nadzieniem - każdy by wolał co innego. Ze szpinakiem i fetą, ruskie, z kapustą, grzybami, serem, z truskawkami lub jagodami... A dziś dla odmiany są z soczewicą:) Soczewica lubi być dobrze doprawiona, nie żałujcie więc przypraw i poeksperymentujcie trochę, próbując za każdym razem. Ja swoje pierogi doprawiłam wędzoną
Obiad gotowyugotowane ziemniaki , schlodzone a nastepnie zmielone w maszynce do miesa - bialy ser- zmielony w maszynce do miesa - zarumieniona na zloto drobno posiekana cebulka -sol -pieprz oraz - pesto rosso Z podanych skladnikow "wyrabiamy" farsz, przykrywamy sciereczka, wkladamy do lodowki Nastepnie bedziemy robic ciasto na pierogi - u mnie bedzie tak -maka tortowa ( badz maka typu 00 ) - maka
Z Kuchni Do Kuchniprzez praskę lub pokruszyć i rozgnieść widelcem. Ser wymieszać z ziemniakami, doprawić domową przyprawą do sera białego ewentualnie doprawić do smaku solą, wymieszać. Z ciasta francuskiego za pomocą szklanki wycinamy koła, na środku układamy około 1 łyżeczki farszu, a następnie sklejamy boki. Pierogi ułożyć na papierze do pieczenia na stojąco i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut(...)temperaturze 180 - 200 stopni C. Przepis na domową przyprawę do sera można znaleźć pod linkiem http://ciastkadomoweslodkosci.blogspot.com/2016/04/domowa-przyprawa-do-sera-biaego.html
Ciastka - domowe słodkościdzisiaj z sosem pieczarkowym. Oczywiście wskazana jest również surówka. W moim domu kasza gryczana jest bardzo lubiana. Pierogi z podobnym nadzieniem robią furorę. Fakt, to wschodnia część Polski a tu kasza … Czytaj dalej Kotlety gryczane z pieczarkami i białym serem Artykuł Kotlety gryczane z pieczarkami i białym serem pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąinne pory roku, przygotowujemy z nich frużelinę, soki i konfitury, gdy nie ma już truskawek w sklepach to zawsze mamy domowy dodatek do deserów, gofrów, lodów, bitej śmietany, pierogów, czy też naleśników, czy też do bułki z masłem. Wszyscy dwoją się i troją, aby zaskoczyć swoich czytelników i przygotować jakiś swój autorski przepis z ich udziałem, polecam Wam więc(...)Łosoś faszerowany gotowany na parze. Łosoś na szpinakowo-truskawkowej kołderce – Naleśnikowe roladki z truskawkami i serem ricotta – Herbaciane naleśniki z truskawkami i jogurtem – serowe knedle z truskawkami i musem truskawkowym – pierogi z truskawkami – Sałatka z truskawkami, kurczakiem i sosem balsamico – Sałatka z wędzonym łososiem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięLeniwe kluski lub inaczej leniwe pierogi to szybkie i proste do przyrządzenia danie. W wersji bezmlecznej można je zrobić z tofu naturalnym. Ja najbardziej lubię
Dieta bez mlekatemu są takie ładne :D Ilość sztuk jest w tym przypadku uzależniona od wielkości waszych pierogów - moje były raczej średniej wielkości. Składniki na około 90 sztuk: Ciasto na pierogi: 500 g mąki 2 żółtka spora szczypta soli 1/2 łyżki oleju 1 szklanka gorącej wody Farsz: 500 g ugotowanych ziemniaków 250 g twarogu półtłustego 1 duża cebula sól(...)maśle. Do ziemniaków dodać twaróg, podsmażoną cebulkę, sól i pieprz do smaku i całość dokładnie wymieszać. Ja wszystko ponownie traktuję tłuczkiem - wówczas ser i ziemniaki dobrze się ze sobą połączą. W garnku zagotować wodę. Wrzucać do niej pierogi (max po 20 sztuk). Gdy wypłyną na wierzch gotować na małym ogniu przez 3-4 minuty, aż zmiękną. Czas podany jest
My simple kitchenpyszne! Można je podać z jogurtem naturalnym, sosem czosnkowym, choć ja uwielbiam je podane na botwince w śmietanie . Pyyyycha!!! Składniki na pierogi z botwinką na około 45 sztuk 250 g botwinki (z buraczkami) 250 g białego sera (zwykłego, niemielonego twarogu) 4 łyżki siekanego szczypiorku 1 spora łyżka masła 2 ząbki czosnku sól pieprz CIASTO: 300 g mąki pszennej(...)botwinką. Na sporej patelni roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną botwinkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy ciągle mieszając, aż liście zwiędną (czyli jakieś 2-3 minuty). Do miski wkładamy biały ser, rozgniatamy go widelcem, dodajemy szczypiorek i przesmażoną botwinkę. Doprawiamy sola i pieprzem, pieprzu dajemy sporo, bo pierożki maja być dość pikantne, dobrze mieszamy, odkładamy do lodówki, żeby farsz stężał
Rozpustne gotowanieprzepyszne i zdrowe danie. Sorgo jest trawą i jest jednym z najważniejszych i najpopularniejszych zbóż na świecie. Jest fajne do pierogów, potrawek, gulaszy. Trzeba je jednak namoczyć na 12 godzin aby potem smakowało wybornie. Scamorza jest południowo - włoskim serem krowim. Do kompletu dołożyłam ulubiony szpinak i dojrzałe w słońcu pomidory. To był wspaniały obiad, który przedstawiam. Sorgo, scamorca, szpinak
Moje Małe Czarowanie