pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:54/133)

Pierogi z łososiem i kaparami 146

SKŁADNIKI: 200 g łosoś świeży 100 g łosoś wędzony kapary 150 g sera typu greckiego (może być również po prostu biały ser) sól, pieprz pesto, parmezan Świeżego łososia ugotować na parze. Rozdrobnić w miseczce, pousuwać ewentualne ości. dodać łososia wędzonego, serek. Przyprawić ( jeśli łosoś wędzony i ser okażą się słone- nie solić farszu :)). Na koniec dodać kapary i delikatnie wymieszać(...)zawsze ciasto pierogowe przygotować wg sprawdzonego przepisu: http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/02/klasyczne-pierogi-ruskie.html Tym razem lepienie pierogów, wg wzoru babci Wojtka. Dłużej się lepi, ale cudny efekt :) Pierogi wrzucić na osolony wrzątek. Gotować 2 minuty od wypłynięcia. Pierożki okrasić pesto i oprószyć startym parmezanem. Smacznego

MarciochaKucharzy
Vege Calzone (faszerowane smażonym tofu i warzywami ) 150

marchewka. Ciasto ma dobrą strukturę i jest tak samo dobre jak to na klasyczne calzone. Wierzch posypałam ziołami i startym tofu i wyszło do złudzenia podobnie do posypki ze zwykłego sera. Polecam.  N a ciasto :  500 g mąki pszennej chlebowej Melvit 20 g świeżych drożdży lub 10 g suszonych  280 ml mleka sojowego  2,5  łyżki(...)Wykładamy warzywa, marchewkę i tofu posypujemy ziołami, kminem,solą i pieprzem oraz chili. Składamy na pół i zlepiamy ciasto na kształt pieroga. Jeśli mamy tofu możemy posypać opcjonalnie po wierzchu (tak jak serem) 8. Pieczemy 25-30 minut do złotego koloru i chrupiącej skórki

vaniliowoczekoladowa
Pierogi w paski z bobem i groszkiem 77

też mamy sezon na nie. Są to pierogi pietruszkowe w paski. Nie tylko są pyszne ale też fajnie wyglądają. Pierogi z serii zielono mi ale też zdrowo. Zarówno do ciasta jak i farszu oraz polania pierogów wykorzystałam bardzo dobrą i zdrową oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia Gallo Cllasico Pierogi dzięki oliwie zyskały jeszcze bardziej(...)bobu odkładam do dekoracji. W gorącej wodzie gotuję też trzy minuty groszek. Do groszku i bobu dodaję ser feta, sól, pieprz, pokrojoną drobno i przesmażoną cebulkę na oliwie. Dolewam jeszcze cztery łyżki oliwy  oliwek i miksuję blenderem. Farsz nakładam na pierogi i sklejam. W garnku zagotowuję wodę i wkładam pierogi. Gotuję trzy minuty od wypłynięcia na wierzch

wesoła kuchnia
KROKIETY RUSKIE CZYLI Z FARSZEM DO RUSKICH PIEROGÓW 269

Uwielbiam pierogi ruskie, na które przepis podałam Wam w poniedziałek. A że zawsze przesadzam z ilością przygotowanego farszu, więc bardzo często piekę naleśniki a w nie zawijam farsz do ruskich. I w ten sposób powstają pyszne, syte krokiety ruskie. To taka odmiana dla tradycyjnych krokietów np z kapustą albo pieczarkami. Pracy niewiele a efekt i smak zachwyci każdego(...)Smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron (naleśniki smażę na suchej patelni). Składniki na farsz: * 500 g sera białego sera półtłustego * 500 g ziemniaków * sól do smaku * 1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu czarnego * 1 cebula do farszu+ 1 do okraszenia pierogów *  olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obrać ze skórek, pokroić na mniejsze kawałki, ugotować do miękkości w osolonej

Zrób to smacznie
Pasta z dyni i koziego sera 160

mojej pasty/dipu duszoną cebulę. Jeśli lubicie takie dania zapraszam także do przepisów: – krem z dyni z jabłkiem – pierogi z dynią – dyniowe gnocchi – dynia marynowana w occie – szakszuka z dynią pasta z dyni i koziego sera Przygotowanie: 30 minut Składniki: – 100 g miękkiego sera koziego – 4 łyżki puree z dyni – 2 cebule

nietylkopasta.pl
Pierogi krucho-drożdżowe z kaszą i twarogiem 223

łyżeczki czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie) sól, pieprz do smaku żółtko rozmieszane z łyżką śmietanki do posmarowania pierożków czarnuszka do posypania Przepis na pierogi krucho-drożdżowe z kaszą i twarogiem Kaszę ugotować i ostudzić. Ser zemleć. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju, ostudzić. Składniki nadzienia wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić(...)czarnuszką lub inną dowolną posypką (kminek, tłuczony pieprz). Piec w rozgrzanym do 200-220 °C piekarniku na złoto. Smacznego :). Znajdź mnie na fb .  Inne przepisy na pieczone pierogi na słono i słodko

Rodzinka w kuchni
Krokiety a'la ruskie 373

Ciasto naleśnikowe: 750 ml mleka 3 jajka 300 g mąki pszennej olej do smażenia Nadzienie: 80 dag ziemniaków 35 dag sera białego 2 szt. cebuli sól pieprz Kiedy nie mamy ochoty na pierogi, albo najzwyczajniej w świece nie mamy ochoty na ich robienie - zachęcam do poszukania alternatywy. Zdecydowanie polecam formę krokietów. Dzisiaj przedstawię przepis na krokiety z nadzieniem, takim(...)uwagę, żeby naleśniki były cieniutkie. Z podanych składników wyszło mi 13 szt. naleśników. Teraz należy przygotować farsz. Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować, wystudzić i zmielić w maszynce razem z białym serem. Cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę, podmażyć na maśle na jasnozłoty kolor, dodać do ziemniaków, wymieszać drewnianą łyżką. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na wcześniej przygotowane naleśniki nakładać około

Świat Domowej Kuchni
NALEŚNIKI RUSKIE ( z serem i ziemniakami ) 164

wielbiciele ruskich pierogów ?! Pewnie, że są! Dziś właśnie dla Nich, ale nie tylko mam ten fantastyczny przepis! Zapraszam na pyszne i niesamowicie sycące naleśniki z ruskim farszem – czyli z ziemniakami , serem , cebulką … Idealnie doprawione … błyskawicznie do zrobienia … bardzo sycące … no i tanie! Takie naleśniki są fantastycznym pomysłem zarówno na obiad, jak i np. imprezę

Ostra na Słodko
Ruskie krokiety 178

Nazwałam je ruskie, bo naleśniki wypełniłam farszem, którego używam do ruskich pierogów. Ruskie krokiety Składniki na naleśniki: 250 g mąki 3 jajka 250 ml mleka woda mineralna szczypta soli 2 łyżki rozpuszczonego masła  Składniki na farsz: 1/2 kg białego sera 1 duża cebula 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach 10 dag słoniny sól, pieprz Dodatkowo do panierowania: 1 jajo

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi ruskie z boczkiem 120

zgrozo,  czemu tyle zwlekałam! dla moich mięsożernych domowników to był strzał w dziesiątkę,  bo podejrzewam że z samymi ziemniakami i serem by im nie smakowały, wkładka mięsna musi być i tak powstały „unowocześnione” pierogi ruskie. Są bardzo smaczne, najlepsze zaraz po ugotowaniu. Składniki: Ciasto: 60 dag  mąki poznańskiej Około 350-400 ml gorącej wody 1 jajko

Wanilia i Kardamon
Pierogi leniwe - przepis podstawowy 222

ugotowanych i dokładnie utłuczonych ziemniaków, najlepiej z poprzedniego dnia 200-225 g sera białego półtłustego 1 duże żółtko lub 2 małe 1 łyżka cukru (daję trzcinowy, ale można jakikolwiek) 1 duża szczypta soli 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej do gotowania pierogów - 2 łyżki oleju + łyżeczka soli Do polania pierożków: 1/4 kostki masła 2-3 płaskie łyżki(...)bułki tartej cukier brązowy lub biały cynamon lub cukier waniliowy (ewentualnie) 1. Ugotowane ziemniaki wraz z serem mielimy w maszynce do mięsa lub przepuszczamy przez praskę do ziemniaków. Przekładamy do większej miski, dodajemy żółtko, mąkę ziemniaczaną, sól, cukier i połowę mąki pszennej. Zagniatamy szybko ciasto, a gdyby było zbyt mokre dodajemy jeszcze 1-2 łyżki mąki, mąki nie powinno być

Kuchnia Prezydentowej
Pierożki wiosenne 182

farsz, każdy będzie dobry. Sok z kiszonych buraków pasuje do wszystkiego, a ciasto do farszu z białego sera będzie znakomite:) Ja zrobiłam farsz mięsny z dodatkiem włoszczyzny z bulionu mięsnego i dużej ilości zieleniny, / natka pietruszki, szczypiorek, czosnek niedźwiedzi /. Pierogi podałam na liściu czosnku niedźwiedziego, polałam roztopionym masłem z posiekanymi listkami czosnku. Bardzo polecam, Smacznego

Leśny Zakątek
Kluski parowane z truskawkami 231

lubią, a ja mogłabym jeść je w dużych ilościach. Tylko M. oczywiście poszkodowany, bo on nie uznaje obiadów z owocami... U niego żadne pierogi, kluski, racuchy itp nie przejdą. Podobnie naleśniki z dżemem lub serem. No ale trudno, nie każdemu musi wszystko smakować, zresztą na pewno i wśród Was są takie osoby, które na samą myśl kręcą głową

Kuchnia w czekoladzie
PIECZONE PIEROGI Z MIĘSEM MIELONYM, FASOLĄ CZERWONĄ I MOZARELLĄ 181

Kraków, Wrocław, Zakopane, Bukowina Tatrzańska, Rzeszów a ostatnio Toruń. W każdym z tych miast zahaczyłam o restaurację z pierogami. Wszędzie smakowały inaczej. W Krakowa zmałpowałam ze szpinakiem i żółtym serem z Wrocławia duży i pieczony z ziemniakami, z Zakopanego z oscypkiem, z Bukowiny z kapustą i grzybami a z Torunia przywiozłam pomysł pieczonych a'la po meksykańsku, na który

pieprzny smaczek
Kotlety schabowe z brokułami, papryką i jajkiem. 200

konserwową i ser żółty kroimy w 0,5 cm paseczki. Obrane jajko kroimy w ćwiartki. Na każdym kotlecie układamy ćwiartkę jajka, część papryki, sera i brokuła. Składamy na pół tworząc coś na wzór sporego pieroga, dociskamy krawędzie, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy w rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Ja przed podaniem pokroiłam schabowego na cztery części

Rozpustne gotowanie