pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:56/133)

Weekendowe śniadanie - placki z ricottą i chia 197

P rzed nami weekend. Najczęściej zaczynasz go od standardowego zestawu kanapek na śniadanie, może jajecznicy albo serka wiejskiego z kubeczka.  Od jakiegoś czasu obiecujesz sobie

SzczyptaSmaQ
Moje calzone z suszonymi pomidorami 196

Calzone to nic innego jak zamknięta pizza w kształcie pieroga. Dlatego farsz można robić dowolnie. To, co mamy w lodówce i taki, jaki lubimy. Ważne jest, aby nadzienie było gęste. Dlatego pomidorów nie podsmażałam z farszem, aby nie puściły zbyt dużo soku. Puściły sok już w trakcie pieczenia i o to chodziło. Farszu jest(...)środek placka układamy starty ser na nim farsz i znów ser. Łączymy brzegi zaczynając od środka. Układamy na blasze z piekarnika wyłożonej papierem w rozsądnej odległości, posypujemy delikatnie mąką i pozostawiamy do wyrośnięcia na jakieś 10minut. Temperatura piekarnika 190-200st. Pieczenie 20-25 minut do ładnego zrumienienia. Na jednej blasze nie zmieszczą się wszystkie pierogi, więc trzeba piec

Leśny Zakątek
Piróg biłgorajski 114

Piróg biłgorajski to pieczeń z kaszy gryczanej, białego sera i ziemniaków. Receptura jest rodem z Biłgoraja. Przepis na tę pieczeń dostałam od koleżanki z pracy, która własnie tam mieszka. Pierwszy raz pieroga spróbowałam jakieś 10 lat temu będąc w tamtych okolicach. Od pierwszego kęsa posmakował mi. Fakt, jestem przyzwyczajona do połączenia kaszy gryczanej i białego sera, ponieważ w moich

Pieprzyć z Fantazją
Ruskie pierogi 125

łyżeczka masła,sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać ugotować i odcedzić. Dodać masło. Rozgnieść na puree. Cebulę podsmażyć na złoty kolor. Ser zmielić lub przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Przygotować ciasto na pierogi. Wsypać mąkę do miski, dodać sól i wlewać stopniowo gorącą wodę lub mleko. Wyrobić. Rozwałkować dość cienko. Wykrawać szklanką kółka

kulinarnajamka.blogspot.com
Pierogi ze szpinakiem i serem feta (Dumplings with spinach and feta cheese) 175

ciasto przygotowane jedynie z mąki i wody z dodatkiem jajka i farsz. Ruskie z serem twarogowym i cebulą, z owocami, mięsem, kaszą, twarogiem… na słodko i w sposób wytrawny. Co kraj to obyczaj. A w sumie co kuchnia, to obyczaj. A sekretem udanych pierogów jest ciasto. There’s a rumour that dumplings is a typical Polish dish(...)ser feta i doprawiamy do smaku pieprzem. Chopped garlic and onion fry on olive oil and season it with a pinch of salt. Then add chopped spinach and simmer it till the water evaporates. Ciasto dzielimy na porcję i rozwałkujemy na grubość ok 4-5mm. Szklanką wykrawamy ciasto. Na każdy krążek nakładamy odrobinę farszu i zalepiamy dokładnie. Pierogi

Jacob Tastes
Pierogi leniwe 319

mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, jajko, sól, masło, bułka tarta, cukier. Wykonanie: Ostudzone ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy ser, jajko, mąki i wyrabiamy ciasto.     Z ciasta formujemy wałki o około 3 cm średnicy i kroimy ukośne paski. Pierogi leniwe wrzucamy do osolonej, wrzącej wody i gotujemy kilka minut po wypłynięciu. Masło rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy cukier

paapilotkaa
Pierogi z ciasta francuskiego ze szpinakiem polane sosem koperkowym 283

Zdecydowanie nie jestem fanką kupowania gotowych wyrobów jedzeniowych typu pierogi, naleśniki, lasagne etc. Zawsze unikam takich produktów, bo tak naprawdę nie wiadomo co się w

Kolizje Smaków
Szybka Pizza Z Patelni Z Warzywami Bonduelle 162

szynka porwana lub pokrojona w kostkę/paski 1/2 małej puszki mieszanki meksykańskiej Bonduelle  <--klik garść startego sera żółtego lub sera mozzarella 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, ma być zwarte i przypominać ciasto na pierogi. 2. Następnie kule ciasta dzielimy na dwa i wałkujemy na kształt koła ( możemy piec dwie pizze na raz na dwóch patelniach(...)ciasto. Smażymy je aż do zrumienienia spodu. 4. Kiedy jedna strona jest zrumieniona, przekręcamy pizze na druga stronę, smarujemy ją szybko ketchupem, majonezem (mieszając oba składniki) posypujemy przyprawami, szynką, serem, przykrywami i smażymy aż ser się rozpuści a spód się zrumieni, ale uważajmy aby z pizzy nie stał się sucharek ! Kontrolujmy ją cały czas. Kiedy jest gotowa, wyjmujemy, kroimy

Gotowanie...to proste !
Klasyczne pierogi ruskie 181

twarogu 2 cebule olej sól biały pieprz Cebulę obieramy, bardzo drobno kroimy i podsmażamy na łyżce oleju. Biały ser, ziemniaki oraz cebulę mielimy przy pomocy maszynki do mięsa, mieszając składniki. Doprawiamy farsz pieprzem i solą. My dodajemy dość sporo pieprzu, by pierogi miały wyrazisty smak. Nakładamy na przygotowane wcześniej kółka z ciasta i lepimy pierogi

Kolizje Smaków
Paszteciki z kapustą i grzybami 185

pierożki: Szybkie Paszteciki Z Kapustą I Pieczarkami Paszteciki Z Ciasta Francuskiego Z Mięsem Mielonym I Pieczarkami Paszteciki Z Pieczarkami Meksykańskie Pierożki Drożdżowe Pierogi Z Pieca Ze Szpinakiem I Ricottą Kruche Trójkąciki Z Pieczarkami I Serem Żółtym (346 Kcal) Calzoncini Z Salsą Pomidorową Artykuł Paszteciki z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
knedle serowe ze śliwkami 131

składniki: 250 g sera białego, zmielonego (twarogu) 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 jajko 1 łyżka cukru pudru 1 szczypta soli ok. 12 szt. śliwek

Domowy Smak Jedzenia
Kluski leniwe z serem 144

mąka pszenna - 20 dag masło - 12 dag ser biały tłusty - 50 dag jajka - 4 szt cukier - 2 łyżki cynamon bułka tarta - 2 łyżki sól Ser biały

Camilla w kuchni
Smaki Wisły. Cztery Pory Roku - spotkanie pierwsze 142

Wojciecha Marchlewskiego "Mennonici: życie codzienne od kuchni" Tego dnia przygotowaliśmy: brazylijską zupę pomidorową z pieprzem cayenne i kukurydzą placki ziemniaczane z ziemniaków i sera koziego bidgot - kwaśną czerwoną kapustę z pulpetami z jesiotra i makreli pierogi z burakami, twarogiem i miętą wołowinę na słodko-kawśno pszenicę gotowaną w mleku z miodem, z musem z rabarbaru i karmelem z tataraku

kolorowotorcikowo
"SMAKI WISŁY, CZTERY PORY ROKU" KUCHNIA MENNONITÓW 167

strony gospodyni folwarku wilanowskiego.   Przygotowywaliśmy następujące dania: - Brazylijska zupa pomidorowa z pieprzem cayenne i kukurydzą - Placki ziemniaczane z ziemniaków  i sera koziego - Bidgot - kwaśna czerwona kapusta z pulpetami z jesiotra i makreli - Pierogi z burakami, twarogiem i miętą - Wołowina na słodko - kwaśno - antrykot z dość dużym oczkiem, z dodatkiem śliwek (suszone i mrożone), rodzynek, i octu. - Pszenica

SMYKWKUCHNI
pierogi serowe z bobem 165

Widywałam tu i ówdzie pierogi z bobem. Lubię bób, postanowiłam spróbować. W różnych przepisach dodawano do nadzienie różne rzeczy: podobała mi się wersja z serem, zastanawiała mnie wersja z boczkiem... Nie mogłam się zdecydować i wpadłam na pomysł, który okazał się genialny! Farsz z bobu z dodatkiem boczku zamknęłam w cieście serowym - pycha! składniki: ciasto: 200 g sera twarogowego(...)cedzakową wyjąć z tłuszczu, dodać do obranego bobu, zmiksować na w miarę jednolitą masę. Ser wkruszyć do miski, dodać jajko, masło i sól, rozetrzeć palcami, dodać mąkę, wyrobić jednolite ciasto. Przełożyć na oprószoną mąką stolnicę, rozwałkować, wycinać kółka. Na każde nakładać porcję farszu, lepić pierogi. Wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok 3 min od chwili, gdy wypłyną na powierzchnię

6niebo