pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:47/133)

Pierogi ruskie – przepis krok po kroku 203

Pierogi ruskie – przepis krok po kroku Lubicie pierogi ruskie? Ja uwielbiam Jako dziecko nie mogłam się nimi najeść. Teraz też potrafię zjeść naprawdę

Słodkie okruszki
Calzone z kurczakiem na suchych drożdżach. 158

użyłam  keczupu z cukinii  swojej roboty. Na keczup posypać utarty ser. Następnie na połowę placka wyłożyć część farszu. Można jeszcze dodatkowo posypać farsz serem. Przykryć częścią bez farszu i zlepić jak pieroga. Dodatkowo zawinąć zlepienie do góry, wtedy mamy pewność, że nam się nie rozlepi. Gotowe pierogi przełożyć na blaszkę lekko wysmarowaną olejem. Wierzch pierogów

Agusiowe smakołyki
Śledzie z suszonymi pomidorami 183

Śledzie z suszonymi pomidorami z dodatkiem orzechów to ciekawa alternatywa do tradycyjnych śledzi w oleju. Przygotowujemy je równie szybko, a mają oryginalny, niepowtarzalny smak. Jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czebureki 113

wyrobimy ponownie ciasto, a farsz przestygnie dodajemy  do niego kefir i mieszamy. 6. Dzielimy ciasto na kulki wielkości jajka i rozwałkujemy. 7. Nakładamy plaster sera żółtego, przygotowany farsz i lepimy jak dużego pieroga. 8. Smażymy na głębokim oleju. Świetnie smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym :) Smacznego

FITBUuK
Pierogi z karpiem 193

maśle. Mięso ryby oddzielamy od skóry i ości, drobno szarpiemy i łączymy z warzywami. Doprawiamy jałowcem, koperkiem, skórką otartą z cytryny, solą i pieprzem. Pierogi gotowe do lepienia. Smacznego! Farsz można wzbogacić serem lub przetartymi pieczonymi ziemniakami lub batatami. Ja użyłem maślanki cytrynowej, więc pominąłem dodawanie cytryny do farszu. Dodałem jednak utarty ser halloumi i pieczonego ziemniaka i batata

MarcinChef
Kluski leniwe z cynamonem, goździkami i borówką 185

Pamiętam z dzieciństwa te kluski pachnące masłem i posypane cukrem. Smakowały jak największe delicje i tak jest do dzisiaj. Pamiętam też że w czasach PRL-u

Moje Małe Czarowanie
Bieszczadzkie smaki - część II 140

spróbować dań dawnych mieszkańców tych ziem Bojków i Łemków.  My skusiliśmy się na lemiesze czyli chrupiące placki ziemniaczane podane ze śmietaną  oraz miks pierogów (z nadzieniem ziemniaczanym, z kapustą, grzybami i serem) smażonymi w głębokim tłuszczu. Restauracja posiada rekomendację i jedną czapeczkę w żółtym przewodniku Gault& Millau.  Będąc w Ustrzykach Górnych warto zajrzeć do Muzeum

królestwo garów
Pancakes z ricottą i truskawkami 136

placuszki, ale tym razem z ricottą . Moje dziecko tak ogólnie jak zapytam, co by chciał na obiad, to zawsze odpowie, że pancakes , naleśniki, makaron z serem i kotlet z kurczaka. Oj zapomniałabym jeszcze pierogi ruskie. Są to dania, które jadłby na okrągło, mój mąż zamiast pancakes woli naleśniki i tak czasem muszę pokombinować, żeby było trochę inaczej ;). Tym razem

kruche babeczki
Jurta Tatarska w Kruszynianach 160

można smacznego zjeść ciężko było nam się zdecydować. Po namyśle wybraliśmy: chłodnik ( bo upał był niemiłosierny 36,5), pierogi gotowane na parze z jajkiem, ziemniakami i serem, a ja wzięłam sobie pyzę z serem na ostro. No i ... marzę o jej smaku do dziś.  Oprócz tego w karcie  menu można znaleźć

AZgotuj!
Kotlety schabowe z serem i brokułami. 499

foliowego woreczka, cieniutko rozbijamy. Na deseczkę wykładamy mięso, posypujemy solą, pieprzem i oregano. Na każdym kotlecie układamy przekrojoną na pół różyczkę brokuła i plaster sera, składamy na pół (ma wyglądać jak duży pieróg), dobrze dociskamy brzegi, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na piękny, złoty kolor. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Pierogi z botwinką w sosie koperkowym 174

Wiosenna wersja pierożków. Co roku goszczą na naszym stole:) Pierogi z botwinką w sosie koperkowym SKŁADNIKI: botwinka ser biały ( lub ricotta) koperek jogurt grecki 1 ząbek czosnku sól, pieprz ciasto: 350 g mąki tortowej 1 łyżka oleju ciepła woda Botwinkę dokładnie umyć, posiekać. Podgotować w osolonej wodzie do miękkości. Wymieszać z rozgniecionym widelcem serek i posiekanym koperkiem (połowa porcji

MarciochaKucharzy
Bułeczki z koperkiem i marchewką 177

części. Ser biały mieszamy z jogurtem i przyprawami. Z każdej części ciasta formujemy kulkę, którą rozgniatamy na ręce. Do środka wkładamy pełną łyżeczkę sera i składamy ciasto na pół, zlepiamy jak pierogi. 5. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą bułeczkę z wierzchu smarujemy żółtkiem i posypujemy dowolna posypką: czarnuszką sezamem lub makiem. Pozwalamy im ponownie wyrastać

Apetyczna babeczka
Czekoladowe pierogi z twarożkiem miętowym i waniliową śmietanką 294

 Pyszne, delikatne ciasto, miętowy środek i słodka waniliowa śmietanka to doskonałe ukoronowanie poniedziałkowego popołudnia. Tak... Przyszedł dzień, w którym moja chęć na pierogi przerodziła

W poszukiwaniu inspiracji
WARSZTATY Z ALPRO – RELACJA 174

13 grudnia, w sobotę znów popędziłam jak na skrzydłach do Warszawy.Dzięki zaproszeniu od firmy ALPRO  ( i również SANTE ) miałam możliwość wziąć udział w fantastycznych ( jak

Ostra na Słodko
Kluski szpinakowo-serowe 203

Kto nie lubi szpinaku to polubi po przygotowaniu tych klusek. Przygotowałam kluski szpinakowo-serowe i podałam je z chorizo i szałwią. Wyglądem te kluski przypominają kopytka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię