pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:41/133)

Pierogi z kaszą gryczaną i serkiem wiejskim 143

Na te pierogi miałam ochotę już od dłuższego czasu! Chodziły za mną i chodziły , ale ciągle nie mogłam znaleźć czasu na klejenie. ( A przydałoby się

Ostra na Słodko
Mini Calzone 291

wykrawamy krążki. Ka żdy krążek lekko rozwa łkowujemy i na środek każdego z nich wykładamy ok. łyżeczkę farszu, inne pokrojone dodatki oraz ok. pół łyżeczki startego sera. Krążki składamy i zlepiamy jak pierogi. Odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Odstawiamy na ok. 15 minut do napuszenia. Następnie każdego "pierożka" smarujemy rozbełtanym jajkiem z ok. 2 łyżkami mleka

Słodka Strona
Bułki z kiełbaską... 161

żółty...  można również dodać cebulkę, czosnek, paprykę, czy jakieś inne dodatki. -- Ciasto dzielimy, wałkujemy na 0,5 cm grubość i wycinamy kółka jak na pierogi. Do tak przygotowanych "kółek" wkładamy kiełbasę i ser, potem zawijamy i już. Smarujemy żółtkiem, posypujemy makiem i nacinamy, tak przygotowane możemy upiec. Wkładamy do piekarnika na 20-30 min w 200 st.C -góra

chleba naszego
Pierożki 125

się ciasto związało i nie kleiło do rąk. ( nie poparzyć się ) Ziemniaki ugotować w mundurkach, cebulę drobno posiekać i zeszklić, wszystko wystudzić i zmieszać z serem na gładką masę. Doprawić do smaku. Sklejone pierogi wrzucić do osolonego wrzątku - zamieszać, żeby się nie przykleiły do dna ani do siebie :-), a od wypłynięcia gotować jeszcze 2 - 3 min i są gotowe

Gaździnka warzy
Węgierskie kluski z białego sera i kaszy manny 149

moim przeziębieniem nie dało się wyjść, więc zaczęłam szperać w przepisach książkowych i znalazłam w książce „Pokaż się od dobrej kuchni – Kluski, knedle i pierogi” przepis na Węgierskie knedle z białego sera i kaszy manny z niewielką ilością mąki.   Zabrałam się ochoczo do pracy.   Wprawdzie nie do końca wyszły knedle, bo z ciasta nie dało się utoczyć

Na słodko lub wytrawnie
Pierożki z serem mozzarella, suszonymi pomidorami, oliwkami i szynką 887

Farsz: Szynkę i ser pokroić w niewielką kostkę, oliwki w plasterki, a pomidory na mniejsze kawałki. Wymieszać wszystko ze sobą. Ciasto: Ciasto rozwałkować (grubości 3-4 cm) i wyciąć za pomocą szklanki kółka. Nafaszerować i zlepić na kształt pierogów. Pierożki smażyć partiami w głębokim oleju na mocno złoty(...)składniki na farsz 3. Rozwałkować ciasto 4. Wyciąć kółka z ciasta i zlepić pierożki z farszem 5. Usmażyć pierogi na głębokim tłuszczu Pobierz wersję do druku: Pobierz Pierożki z serem mozzarella, suszonymi pomidorami, oliwkami i szynką Artykuł Pierożki z serem mozzarella, suszonymi pomidorami, oliwkami i szynką pochodzi z serwisu

KuchniaWeDwoje.pl
Calzone 69

Czas czytania: 2 min Calzone, to pieróg zrobiony z ciasta na pizzę, upieczony tak jak pizza w piekarniku. Jeśli chodzi o dodatki to, dziś proponuję w wersji z tuńczykiem, papryką i serami. Nadzienie można przygotować dowolne z mięsem, rybą, a nawet na słodko z owocami. Przy pieczeniu calzone należy pamiętać, aby dodatki były dociśnięte z nadmiaru soku. Nadmiar płynów(...)delikatnie, podzielić na 2 lub 4 części, rozwałkować na cienkie okrągłe placki. Piekarnik nagrzać do temperatury 210 st C. Na połowie calzone ułożyć sery, pokrojoną w paski paprykę, porcję tuńczyka, cebulę, doprawić przyprawami. Zlepić pieróg, dociskając ciasto palcami. Pierogi calzone można pomalować roztrzepanym jajkiem, posypać świeżo mielonym pieprzem, odrobiną soli morskiej. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami – kuchnia podkarpacka 116

gryczaną i grzybami - kuchnia podkarpacka Na Podkarpaciu nadzieniem z kaszy gryczanej często wypełnia się ciasto drożdżowe, gołąbki, ale także pierogi.   Farsz do pierogów zaś zwykle robi się z kaszy wymieszanej z białym serem i podsmażoną cebulką. Jednak ponieważ kasza gryczana doskonale smakuje z suszonymi grzybami, również i takie pierogi oferuje kuchnia regionalna. Zapraszam do wypróbowania przepisu

Trzeci talerz
Przechowywanie żywności 125

dużo makaronu postaraj się to wykorzystać. Zmodyfikuj zaplanowany wcześniej posiłek – zamiast ryżu z warzywami i serem przygotuj makaronową zapiekankę. Planując kolejne potrawy zwracaj uwagę na to co już masz w lodówce – jeżeli na dolnej półce od kilku dni zalega włoszczyzna nie planuj pierogów z kapustą. Wykorzystaj włoszczyznę do przygotowania aromatycznego bulionu stanowiącego świetną bazę do wielu zup (pomidorowej, krupniku(...)zapiekanek , gulaszów czy farszów tak więc nie ma obaw, że otwarta puszka nie zostanie szybko wykorzystana. Pełnoziarnista mąka – wiadomo do czego służy mąka: ciasta, naleśniki, pierogi i wiele innych potraw. W lodówce zalega ser twarogowy? – pora usmażyć razowe naleśniki z serkiem i owocami. Być może nie masz co zrobić z dużą ilością czerniejących już bananów, których żal było

moj przepis na
Przechowywanie żywności 147

dużo makaronu postaraj się to wykorzystać. Zmodyfikuj zaplanowany wcześniej posiłek – zamiast ryżu z warzywami i serem przygotuj makaronową zapiekankę. Planując kolejne potrawy zwracaj uwagę na to co już masz w lodówce – jeżeli na dolnej półce od kilku dni zalega włoszczyzna nie planuj pierogów z kapustą. Wykorzystaj włoszczyznę do przygotowania aromatycznego bulionu stanowiącego świetną bazę do wielu zup (pomidorowej, krupniku(...)zapiekanek , gulaszów czy farszów tak więc nie ma obaw, że otwarta puszka nie zostanie szybko wykorzystana. Pełnoziarnista mąka – wiadomo do czego służy mąka: ciasta, naleśniki, pierogi i wiele innych potraw. W lodówce zalega ser twarogowy? – pora usmażyć razowe naleśniki z serkiem i owocami. Być może nie masz co zrobić z dużą ilością czerniejących już bananów, których żal było

moj przepis na
Ravioli z trzema rodzajami sera 186

Ravioli, typowe danie kuchni włoskiej, to nic innego jak po prostu małe pierożki. Ravioli podobnie jak nasze polskie pierogi można nadziewać na mnóstwo sposobów: mięsem, warzywami, serami. Ja chciałabym zaproponować nadzienie z trzech rodzajów sera: ricotty, parmezanu oraz lekko pikantnego sera pecorino.  Potrzebujemy: - płaty makaronowe przygotowane wg. przepisu na mój  makaron domowy - opakowanie sera ricotta

W mojej holenderskiej kuchni
Pierogi ruskie 145

mąki 450 ml mleka 150 g masła 3,5 łyżeczki soli farsz: 4 cebule 600 g obranych ziemniaków 400 g sera białego  sól i pieprz do smaku dodatkowo 2 cebule do posypania gotowych pierogów Wykonanie:  1. Zacznijmy od farszu. Ziemniaki myjemy(...)obieramy. Gotujemy w osolonej wodzie.  2. 4 cebule obieramy, drobno kroimy i smażymy na złoty kolor 3. Do miski wsypujemy pognieciony ser.  4. Ostygnięte ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Cebulę i ziemniaki dodajemy do sera wszystko mieszając i doprawiając do smaku solą i pieprzem.  5. Farsz gotowy. :)  6. Mleko i masło wlewamy do rondelka i zagotowujemy

Mój pomysł na
Keto empanady z kurczakiem (Paleo, LowCarb) 104

Inspiracje rodem z kulinarnych warsztatów A dokładniej rzecz ujmując – keto empanady z kurczakiem , szpinakiem , serem feta i suszonymi pomidorami . Kojarzycie ten zestaw składników? Pojawił się on już przy okazji wpisu na temat warsztatów kulinarnych z Beatą Śniechowską i stanowił nadzienie przygotowywanych tam pierogów. W związku z tym, że bardzo mi ono zasmakowało, a obiecałam też, że będę przerabiać(...)Dania Przekąska Kuchnia Europejska Keyword empanady , finger food , jajka , mięso , pierogi , szpinak Porcje 24 sztuki Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 20 minut Składniki Nadzienie (połowa porcji) 1 pierś z kurczaka pojedyncza (ok. 200 g) 2 łyżki masła klarowanego 200 g szpinaku w liściach świeżego 100 g sera feta 50 g pomidorów suszonych odsączonych z oleju sól, pieprz

Modern Cave Girl
IDEALNE PIEROGI RUSKIE 79

zagnieść ciasto, przykryć je ścierką i odłożyć na około 15 minut, by odpoczęło. Składniki na farsz: * 500 g sera białego sera półtłustego * 500 g ziemniaków * sól do smaku * 1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu czarnego * 1 cebula do farszu+ 1 do okraszenia pierogów *  olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obrać ze skórek, pokroić na mniejsze kawałki, ugotować do miękkości w osolonej(...)wodzie. Ugotowane ziemniaki odlać z wody, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Ser rozgnieść widelcem, połączyć z ziemniakami i podsmażoną wcześniej, drobno pokrojoną cebulką. Dodać sól do smaku (pamiętając, że wcześniej gotowane ziemniaki były solone). Wszystko razem wymieszać. Ciasto na pierogi cienko rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką. Szklanką wycinać koła. Na środku każdego koła położyć po łyżeczce farszu. składać ciasto

Zrób to smacznie
Drożdżówki z białym serem i kaszą jaglaną 152

macie wagę kuchenną to polecam odrywać 50 gr kawałki ciasta, formować kulki, odstawiać na wysypany mąką blat. Każdą kulkę rozpłaszczyć w dłoni, nałożyć czubatą łyżeczkę sera (około 30-35 gr), zlepić jak pierogi, odłożyć na blachę lub tortownicę, zlepieniem do dołu. Każdą bułeczkę posmarować białkiem, posypać kruszonką. Odstawić do napuszenia pod ściereczką na 20-30 min. Bułeczki mają podwoić(...)zawsze ostawiam do piekarnika nagrzanego na minimalną temperaturę tj. 30 st. po 20 min są już napuszone). Piec w 200 st. przez 20-25 min. Smacznego! Drożdżówki z białym serem i kaszą jaglaną Drożdżówki z białym serem i kaszą jaglaną Drożdżówki z białym serem i kaszą jaglaną

moj przepis na