pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:46/133)

Pierogi z nadzieniem serowo-piernikowym 106

Domowe pierogi nadziane słodkim farszem z dużą ilości białego sera, cynamonu i przypraw korzennych z pewnością będą słodką ozdobą świątecznego stołu. Całość posypana cynamonem sprawia, że obłędnie smakują i szybko znikają z talerzy. Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej 250ml ciepłej wody 50g masła extra 1 całe jajko 1 żółtka szczypta soli Nadzienie serowo-piernikowe: 350g białego twarogu 1 żółtko(...)pół i rozwałkować kolejno na płaty o grubości około 3-4 mm (podsypać mąką). Obręczą o średnicy 9 cm  wyciąć koła, nałożyć nadzienie serowo-piernikowe i zlepić pierogi. 4. Gotowe pierogi układać na desce podsypanej mąką (można przykryć ściereczką aby się nie zeschły). W garnku zagotować lekko osoloną wodę, partiami wrzucać pierogi i gotować około

Szalona Kuchnia Eweliny
Pierogi a’la kebab 274

Nadzienie: -500 g pieczarek -1 cebula -1 czerwona papryka -1 puszka kukurydzy -1 pierś z kurczaka (około 500 g) -około 250 g sera żółtego -2 łyżki ketchupu -przyprawa gyros -sól, pieprz Dodatkowo: -1 jajko, roztrzepane, do posmarowania pierogów Przygotowanie --> Ciasto: --> Do miseczki kruszymy drożdże, dodajemy łyżkę cukru i 1 szklankę mleka, mieszamy łyżką i odstawiamy na 10 minut. Masło(...)Odstawiamy do wystudzenia. W misce mieszamy ze sobą mięso, pieczarki z cebulą, paprykę pokrojoną w kostkę, kukurydzę, ser żółty starty na tarce oraz ketchup. Całość doprawiamy solą, pieprzem. --> Wykonanie: --> Ciasto rozwałkowujemy, szklanką wycinamy kółka, w środek wkładamy łyżką farsz, zlepiamy ściśle brzegi. Pierogi układamy na blaszce do pieczenia, pozostawiając odstępy (pierogi urosną). Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. --> Piekarnik

Marta Gotuje
Pierogi z białym serem, suszonymi pomidorami i kaparami 124

farsz: 600 g sera białego półtłustego, 6 pomidorów (12 połówek) pomidorów suszonych w oliwie , 2 pełne łyżki kaparów, 1 ząbek czosnku, 1 chili, sok z 1/2 limonki, szczypta cukru (najlepiej pudru), sól, pieprz, Pomidory obrać ze skórki. Pomidory, oliwki, chili, czosnek posiekać. Wymieszać z serem. Doprawić sokiem z limonki, cukrem, solą i pieprzem. Odstawić. Proponuję pierogi w cieście

królestwo garów
Ruskie pierogi z miętą 131

przygotowałam je w wersji miętowej. Jak myślicie, były smaczne ? :) Zapewniam Was, że warte są przygotowania.  Ruskie pierogi z miętą  SKŁADNIKI : Ciasto 300-350 g mąki pszennej 250 ml gorącej wody 1/3 łyżeczka soli Farsz 600 g ziemniaków 200 g ser biały półtłustego 1 średnia biała cebula 2 łyżki siekanej mięty sól i pieprz do smaku olej rzepakowy(...)białym serem przeciskamy przez praskę. Białą cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i szklimy na oleju, dodajemy do farszu wraz z posiekaną miętą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem mieszamy Ciasto: Mąkę wsypujemy na stolnicę, dodajemy sól i porcjami gorącą wodę i zarabiamy ciasto do uzyskania elastycznej konsystencji. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółeczka na których układamy farsz.  Zlepiamy pierogi

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Naleśniki z serem i sosem śliwkowym 180

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Naleśniki z białym serem z dodatkiem sosu śliwowego. Urozmaicona wersja tradycyjnych naleśników z serem. W takiej wersji lubię je

Marta Gotuje
"Leniwe pierogi". Kluski z twarogiem 257

Uwielbiam te "klusko-pierogi". I ogólnie bardzo lubię takie szybkie dania, bo czasu na gotowanie przy trójce dzieci zbyt wiele nie ma. A takie na przykład kluseczki ( pierogi to chyba tylko z nazwy:) robi się w tempie ekspresowym,  a pyszne są, że ho ho. Polane roztopionym masełkiem i posypane cukrem i cynamonem znikają w mgnieniu oka. Dzisiaj(...)leniwe kwiatuszki". Te zniknęły jako pierwsze:) Fajny sposób na niejadków:)  Dla 3-4 osób: 40 dkg półtłustego białego sera 2 żółtka 2 białka szczypta soli 15-18 dkg mąki pszennej   (im mniej tym "pierogi" będą lepsze)+ troszkę do podsypywania w trakcie formowania lub wykrawania oraz masło, cukier i cynamon do polania Białka ubić

Maślane ciasteczko
Pierogi ze szpinakiem, żurawiną i fetą 149

był dobry pomysł. Wszystkim smakowało. Zawsze to coś innego, ale smacznego, ciekawego... Składniki: 800 g świeżego szpinaku 250 g sera feta garść suszonej żurawiny 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej pierz ziołowy Ciasto na pierogi na ok. 50 szt: 500 g mąki pszennej (Typ...) 55 g miękkiego masła 2 żółtka 1 całe jajko(...)już dodałam ostatnią porcję. Dokładnie wymieszałam, żeby wszystko się razem połączyło. Patelnię zdjęłam z ognia. Ser pokruszyłam na drobne części i dodałam do szpinaku razem z żurawiną. Przyprawiłam do smaku pieprzem ziołowym i świeżo startą gałką muszkatołową. Delikatnie wymieszałam i gotowe. Czas na lepienie pierogów. Na desce rozwałkowałam kawałek ciasta. Wykroiłam kilka krążków, na każdym kładłam sporą porcję farszu

Kuchnia u Krysi
Pierogi ruskie 299

Smak mojego dzieciństwa. Pyszne domowe, ruskie pierogi. Przepis podpatrzony od babci. Podobno moje wyszły tak samo dobrze;) Serdecznie polecam;) Składniki:*  Farsz: 1,2 kg ziemniaków ugotowanych 1 kg białego sera 8-10 cebul skwarki z boczku (2-3 łyżki) wegeta pieprz masło klarowane Wykonanie: Cebulę obrać i pokroić na plastry, zeszklić na maśle. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie(...)około 3 mm i za pomocą szklanki wykrawać okręgi. Na każdy okrąg nakładać farsz, dokładnie zlepić brzegi ciasta**. W między czasie nastawić wodę z solą i odrobiną oliwy. Gotowe pierogi wkładać do gotującej się wody. Pierogi będą gotowe gdy wypłyną na wierzch. Podawać omaszczone skwarkami. * na około 85 pierogów o średnicy 5 cm ** brzegi ciasta można zlepić

Krakowskie smaki Ani
Klasyczne pierogi ruskie 169

Uczta pierogowa :D Zrobiliśmy 2 rodzaje pierogów: pierwsze klasyczne : ruskie, drugie były niespodzianką :) SKŁADNIKI: Ciasto: 50 szt pierogów 0,5 kg  mąki tortowej 1 łyżka oleju gorąca woda (ostygnięty wrzątek) Farsz: 0,5 kg ziemniaków 250g białego sera (chudego) 1 cebula sól, pieprz, ostra papryka, szczypta cukru, olej pół kostki masła, 1 cebula Z uwagi(...)serem białym  rozdrobniłam tłuczkiem. Następnie należy dodać cebulę i przyprawy. Wszytko razem wymieszać. Ciasto pierogowe oczywiście robię według przepisu mamy. Nie dodaje jajek! Do dużej miski wsypać mąkę, łyżkę oleju i sukcesywnie w czasie wyrabiania ciasta dodawać gorącą wodę.  Gotowe ciasto wałkować na odpowiednią grubość (zależy od preferencji :) ), nałożyć wcześniej przygotowany farsz.  Do lepienia pierogów najlepiej

MarciochaKucharzy
Pierogi z botwinką 196

Botwinka sprawdza się w wielu przepisach.  Świetnie  nadaje się na farsz do pierogów. Tym razem pierogi z botwinką, bryndzą i fetą. Można dać tylko jeden gatunek sera - albo bryndzę albo fetę. Miałam akurat końcówki więc  użyłam  obu. Podałam z jogurtem greckim wymieszanym z ostrą pastą paprykową. Bardzo smaczne! Polecam składniki

Stare Gary
NALEŚNIKI Z FARSZEM RUSKIM - zobacz jak łatwo przygotować pyszne naleśniki ruskie 273

Naleśniki ruskie. Naleśniki z farszem ruskim - pyszny i prosty przepis na obiad dla całej rodziny. Naleśniki jak pierogi ruskie.     Naleśniki ruskie: naleśniki z farszem z sera białego i ziemniaków, z dodatkiem podsmażonej cebulki. Naleśniki z nadzieniem ziemniaczano-twarogowym zasmakują każdemu. Tak przygotowane naleśniki to pyszny sposób na szybki obiad dla całej rodziny. Naleśniki z farszem ruskim doskonale

Moja Książka Kucharska
Calzone z warzywami i mozzarellą 117

doprawcie je wg uznania. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy. Środek smarujemy łyżką przecieru. Na jednej połowie układamy warzywa. Posypujemy połowa mozzarelli. Całość przykrywamy drugą połową ciasta, tworząc pieróg. Wierzch smarujemy resztą przecieru i posypujemy resztą sera. Pieczemy około 20 minut w 190 stopniach. Podajemy posypane natką pietruszki. Smacznego :) Artykuł Calzone z warzywami i mozzarellą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Kurczak z makaronem w sosie z serków topionych 529

Kurczak z makaronem w sosie z serków topionych Dzisiaj dam Wam przepis na jedno z ulubionych dań w moim domu mówimy na to " makaron z serkami

Monka gotuje
Restaurant Week Lublin – wiosna 2019 128

jest bardzo ładna, a obsługa miła i kompetentna. Jednak najważniejsze było oczywiście jedzenie, więc do sedna. Menu prezentuje się następująco: Zupa krem z zielonych warzyw, ser bursztyn, tosty melba z czosnkiem, olej rzepakowy Pierogi z kaczką, sos z wędzonych śliwek, ananas, kolendra, chili Zapiekana mozzarella, burak, ciasto francuskie, orzechy, pomidorki koktajlowe, rukola Zapiekane gruszki, karmelowy sos, kruszonka, sorbet cytrynowy

Pasja Smaku
CHACZAPURUI ZE SZPINAKIEM 168

części i z każdej formujemy kulę.  Każdą kulę rozpłaszczamy dłońmi na placek (można podsypać mąką), na którego środku kładziemy kulę z sera i szpinaku. Zlepiamy brzegi (jak przy lepieniu pierogów), lekko rozpłaszczamy dłonią i delikatnie wałkujemy na niezbyt cienki placek.  Smażymy na dobrze rozgrzanej suchej patelni, po 2-3 minuty z każdej strony, do lekkiego zrumienienia. Lekko

cool and minty