pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:38/133)

Poland Trip cz.3 - Moszna i Wrocław 187

wypadało pstrykać komuś zdjęcia pod nosem gdy się go dopiero poznaje ;) ). Dlatego rano, zaraz po przebudzeniu udaliśmy się do restauracji na śniadanie - a tam, wszystko czego dusza zapragnie, mięsa, sery, owoce a nawet naleśniki. I choć w tym miejscu nie o jedzenie nam chodziło, miło było rozpocząć tak smacznie dzień. Po kilkudziesięciu minutach zwiedzania, pożegnaliśmy się z Zamkiem i udaliśmy(...)owocowych (w tym malinowe, jagodowe i truskawkowe) ze słodką śmietaną.    Muszę przyznać, że troszkę żałowałam, gdyż talerz eM wyglądał dużo ciekawiej - wybrał pierogi z pieca w kruchym cieście ze szpinakiem i serem favita, diabelskie i zza wielkiego muru. Niestety jedliśmy oczami, gdyż 2 duże kruche pierogi wzięliśmy na wynos. Swoje mięsne pozostawiłam (kiepsko doprawione niestety

Słodkie Przyjemności
Pierogi drożdżowe z bobem i serem typu rokpol 145

drożdży - 1 szklanka mleka - 1 łyżeczka soli - 0,5 łyżeczki cukru - 2 łyżki oleju - 1 kg bobu - 200 g sera pleśniowego typu rokpol - 0,5 pęczka natki - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - 1 białko do posmarowania pierogów(...)dolewamy olej i wyrośnięte drożdże, wyrabiamy ciasto, odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. ugotowany i obrany bób miksujemy z pokruszonym serem, natką , solą i pieprze. ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm, wykrawamy krążki, nakładamy farsz i zalepiamy. pierogi układamy na papierze, smarujemy białkiem i przyklejamy listek natki. pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut

Gocha gotuje!
Pierogi z kaszą gryczaną i serem 133

Dzisiaj chciałam Wam pokazać przepis na pyszne pierogi z kaszą gryczaną i białym serem. Składniki ciasto - 2 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - 1 łyżka oleju - szczypta soli - 1/2 szklanki ciepłej wody farsz - 3/4 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej - 200 g sera białego - 2 małe cebule - 1 łyżka masła - sól i pieprz Przygotowanie: Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, olej oraz sól. Zagniatamy(...)maśle. Do miski wrzucamy ser biały, przestudzoną cebulkę oraz ugotowaną i przestudzoną kaszę. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy krążki. Na środek każdego z nich nakładamy przygotowany farsz i dokładnie zlepiamy brzegi. W dużym garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli. Gdy będzie się gotować porcjami wrzucamy pierogi, delikatnie mieszamy łyżką by się

Zainspirowana w kuchni
Gryczaki 72

złoto brązowy kolor.  Wlała ! Obiad gotowy! Kiszony ogórek w rękę albo porządny kleks śmietany na talerzu obok gryczaka i brzuch pełny. Ktoś kto lubi pierogi z kaszą gryczaną i białym serem z pewnością zasmakuje w tym daniu. Ja już mam przykaz od dziecka, żeby dwa razy w tygodniu je robić. Smacznego! Lidka Artykuł Gryczaki pochodzi z serwisu Pieprzyć

Pieprzyć z Fantazją
gryczaki 144

złoto brązowy kolor.  Wlała ! Obiad gotowy! Kiszony ogórek w rękę albo porządny kleks śmietany na talerzu obok gryczaka i brzuch pełny :D Ktoś kto lubi pierogi z kaszą gryczaną i białym serem z pewnością zasmakuje w tym daniu. Ja już mam przykaz od dziecka, żeby dwa razy w tygodniu je robić :D Smacznego :D P.S. Jutro najpiękniejszy dzień

Pieprzyć z Fantazją
Pierogi ruskie 137

Uwielbiam te pierogi! Gdyby jeszcze szybciej je się robiło, to bym mogła je jeść codziennie. Składniki ( na około 70 sztuk) podwójna porcja ciasta na pierogi, na które znajdziesz przepis tutaj 500 g sera białego tłustego lub półtłustego 500 g ziemniaków 2 łyżeczki soli (lub do smaku) 1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu ziołowego lub czarnego 1 łyżeczka majeranku 1 cebula(...)Przygotować ciasto na pierogi z podwójnej ilości składników. Farsz: – ziemniaki obierz, opłucz, włóż do garnka, dodaj sól, zalej zimną wodą i zagotuj. Gotuj przez około pół godziny lub do miękkości. Odcedź, włóż z powrotem do garnka i jeszcze gorące roztłucz dokładnie tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę bez grudek. Ziemniaki całkowicie ostudź, odparuj. – ser pokrusz, rozgnieć widelcem

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pierogi „Szwaby wiejskie” – kuchnia podkarpacka 1250

ugotowanych, w połowie surowych, startych na tarce o drobnych oczkach. Tradycyjne szwaby wypełnione są farszem z białego sera i ugotowanych ziemniaków. Na północy Podkarpacia przygotowuje się podobne danie, tyle że wypełnione masą z białego sera. Taka lasowiacka wersja szwabów nosi nazwę kacapoły. Pierogi „szwaby wiejskie” różnią się od szwabów tradycyjnych tym, że ciasto przygotowane jest jedynie z ugotowanych ziemniaków(...)znaleźć w publikacji "Dziedzictwo kulturowe sztuki ludowej i kulinarnej Ziemi Lubaczowskiej". Pierogi "Szwaby wiejskie" - kuchnia podkarpacka" Składniki na 20 dużych sztuk: Ciasto: 1,5 kg ziemniaków 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1 jajko sól Farsz: 0,5 kg ziemniaków 200 g białego sera (twarogu) 1 łyżka roztopionego masła sól i pieprz Ziemniaki na ciasto

Trzeci talerz
Pierogi - moja miłość 94

moim zdaniem, najlepsze przepisy.  Farsz to indywidualna sprawa, dla mnie najlepszy to z dużą ilością smażonej cebulki i na równi wyczuwalny smak ziemniaków i sera. Ah i pamiętajcie dzień, w którym pierogi są na obiad to będzie dobry dzień! Smacznego(...)Ciasto  na pierogi

Na moim talerzu
Pierogi - moja miłość 158

moim zdaniem, najlepsze przepisy.  Farsz to indywidualna sprawa, dla mnie najlepszy to z dużą ilością smażonej cebulki i na równi wyczuwalny smak ziemniaków i sera. Ah i pamiętajcie dzień, w którym pierogi są na obiad to będzie dobry dzień! Smacznego(...)Ciasto  na pierogi

NA MOIM TALERZU
Pierogi srokate – kuchnia podkarpacka 152

kupowana kapusta zawiera dużą ilość płynu, który podwyższa wagę, warto użyć 1,5 kg kapusty zamiast 1 kg ): około 1 kg kapusty kiszonej 500 g białego sera (twarogu) Kawałek słoniny na skwarki. Pierogi srokate - kuchnia podkarpacka Kapustę kiszoną odciskamy, płuczemy i kroimy drobniej. W garnku zagotowujemy około 1 litra wody, dodajemy kapustę, solimy i gotujemy do miękkości (około

Trzeci talerz
Bezglutenowe ravioli z ricottą 140

free (klik) 3 jajka 15-20 g oliwy z oliwek 40 g wody szczypta soli 500 g sera ricotta 1 jajko dodatki: 2 szklanki dobrego sosu pomidorowego - najlepiej ze świeżych pomidorów parmezan bazylia Ser ricotta wymieszaj dokładnie z roztrzepanym jajkiem. Mix do pierogów wymieszaj z jajkami, oliwą, solą i wyrabiaj ciasto by było jednolite i elastyczne. Uformuj kulę(...)czasie ciasto cienko rozwałkuj i wykrój 2 prostokąty. Na cieście nakładaj po łyżce serka w równych odstępach.  Przykryj drugim płatem ciasto i dobrze przyciśnij po bokach i pomiędzy serem. Delikatnie ponacinaj.  Gotowe ravioli odkładaj na podsypaną mąką deskę. W dużym garnku zagotuj wodę i lekko posól. Wrzucaj ravioli partiami i gotuj ok. 5 minut od czasu wypłynięcia. Delikatnie

Kuchnia bezglutenowa
Pierogi z truskawkami 103

Blueberry Corner by "jagodzianka" Uwielbiam pierogi każdego rodzaju, te z owocami, z kapustą z grzybami, ruskie, z serem, szpinakiem, czy mięsem – oprócz tych … Przeczytaj cały artykuł Post Pierogi z truskawkami pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Przepis na Pierogi Ruskie 1523

Polsce danie, które większość z nas uwielbia. Najważniejsze w pierogach jest fakt, aby przygotować dobre ciasto. Powinno być delikatne, mięciutka, wręcz rozpływające się w ustach. Poniżej znajdziecie mój ulubiony przepis na tradycyjne pierogi ruskie, które są naprawdę przepyszne. Składniki na ciasto na pierogi: 500 g mąki (typu 500) 250 ml gorącej wody 1/2 łyżeczki soli(...)tłuczemy ziemniaki, odstawiamy do ostygnięcia. W między czasie obieramy cebulę, kroimy w drobną kosteczkę i dusimy na masełku. Do wystygniętych ziemniaków dodajemy ser, cebulkę, sól oraz pieprz – do smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie ciasta na pierogi: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, oraz olej. Wlewamy szklankę wody, mieszamy ciasto łyżką, a następnie zaczynamy je wyrabiać. Jeśli jesteście posiadaczkami

Przepiski.pl
Pierogi z serem i pysznym sosem z czerwonego wina i malin. 166

malinami.  Nie będę się rozpisywała się nad doznaniami  smakowymi  i wizualnymi tego dania, ponieważ na samo wspomnienie  już cieknie mi ślinka. Składniki: Ulubione ciasto na pierogi. Każdy z nas ma inny przepis, przepis mamy, teściowej, babci, na oko.... Ja robię na oko bez jajek, taki rodzaj mi najbardziej pasuje. Czasami wykorzystuję przepis na ciasto(...)ciężko mi powiedzieć ile dokładnie farszu nam jest potrzeba. Czasami mi starcza ta ilość, czasami improwizuję np z owocami, dżemem... Farsz: 250 g sera białego mielona wanilia   cukier 1 żółtko można dodać jeszcze np rodzynki Ser zemleć w maszynce do mięsa, można przepuści przez praskę do ziemniaków, bądź w zupełności wystarczy rozdrobnić widelcem. Doprawić do smaku cukrem i mieloną

Malinowe Pocałunki
Wytrawne pierogi drożdżowe ala pizza 167

Maj!  Na pewno każdy z Was ma na ten piękny miesiąc apetyczny plan w końcu cały rok czekaliśmy na niego z utęsknieniem, pogoda dopisuje, bzy

Wanilia i Kardamon