pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:31/133)

PIEROGI LENIWE Z PRAŻONYMI CZEREŚNIAMI 217

Pierogi leniwe to takie kluski z twarogu, jaj i mąki pszennej, podawane na słodko, które raczej z wyglądu tradycyjnych pierogów nie przypominają. Każdy z

Kuchnia MagdaLeny
Ruskie pierogi które wyszły bosko 162

Hej! Moi Kochani, dziś zaplanowane miałam pierogi. Wszystko fajnie i pięknie, rodzina zadowolona zgodziła się bez wahania. Schody zaczęły się pojawiać gdy trzeba było wybrać

Tylko pysznie
zsiadłe mleko i twaróg domowy 147

twarożku wiejskim... Ja przełożyłem do pojemnika na żywność, żeby powstała duża kostka :) Na noc wstawiamy do lodówki i rano mamy super twarożek do wszystkiego :)... na chleb, do pierogów, do produkcji żółtego sera :) Smacznego

chleba naszego
Pierogi z botwinką, kozim serem i kaszą pęczak 171

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pierogi z botwinką, kozim serem i kaszą pęczak Składniki – ciasto: 1 kg mąki pszennej 4 żółtka 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Ciepła woda Składniki – farsz: Botwinka – 1 pęczek Ser kozi – 200g Kasza

Kuchnia Bon Appetit
Polecane książki kulinarne: Retrowarzywa – Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz 195

zielonym pieprzem – Tarta rabarbarowo-gruszkowa pod kruszonką cytrynową – Phad thai z jarmużem, batatami, suszonymi pomidorami oraz makaronem ryżowym z jajkiem i pastą tamaryndową – Pierogi z jarmużem, białym serem i smażoną cebulką – Ossobuco pomidorowe ze skorzonerą i suszonymi na słońcu figami – Krem ze skorzonery i jabłek z żółtą papryką i fasolą pinto – Pasternak panierowany

WojnaNaSmaki.pl
CALZONE - czyli pizza pieróg 217

przez chwilę, dzielimy na 6 części. Z każdej części robimy kulkę, rozwałkowujemy na cienkie koło o średnicy ok. 18 cm. Każde koło smarujemy ketchupem, układamy farsz, posypujemy serem, zlepiamy brzegi jak pierogi, układamy na blasze wyłożonej pergaminem, Wierzch calzone smarujemy pozostałym rozkłóconym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy 20-25 min w 200 stopniach. Podajemy z ulubionym sosem, np. czosnkowym

słodki bratek
Ciasteczka pierożki z serem na słodko. 384

cukier waniliowy. Białko ubić na sztywno dodać do sera i delikatnie wymieszać. Stolnice posypać odrobiną mąki, rozwałkować ciasto nie za grubo, wycinać koła, nakładać po łyżeczce sera i zlepiać jak pierogi. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.Pamiętajmy że zawsze wcześniej rozgrzewamy piekarnik. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Pyszne i proste:) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Pierogi z kaszą gryczaną i twarożkiem 170

Bardzo lubię pierogi z kaszą gryczaną. Podawałam już przepis na pierogi z ziemniakami i kaszą gryczaną , tym razem zamiast boczku i ziemniaków dodałam twarożek

Mama Gotuje
Pierogi z bobem, boczkiem i ricottą 222

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przedstawiam Wam pyszne pierogi z bobem z dodatkiem boczku i ricotty. Oryginalny farsz nadał nie powtarzalny smak, który

Marta Gotuje
Pierożki ze szpinakiem i ricottą 222

Pierożki trochę podobne do do włoskich ravioli, delikatne z kremowym serkiem ricotta to pyszny obiad czy wczesna kolacja. Polecam wszystkim tym bardziej że robi się je

Moje Małe Czarowanie
Pierogi z botwinka i białym serem 223

białym serem SKŁADNIKI: 2 pęczki botwinki pół pęczka koperku 2 ząbki czosnku 400g białego sera 1 jajko sól, pieprz boczek szczypiorek Dokładnie umytą botwinkę posiekać wraz z liśćmi i podgotować w osolonej wodzie. Posiekać koperek i dokładnie rozgnieść ser biały. Dodać botwinkę, jajko i dobrze wymieszać, przyprawić. Ciasto pierogowe, jak zawsze robię według sprawdzonego przepisu: NAJLEPSZE CIASTO NA PIEROGI

MarciochaKucharzy
4 urodziny Food & Friends 147

beza, drobiowe parfait, piklowane jabłka. First course: kasza gryczana, tłuszcz wieprzowy, langustynki, soliród; szpik kostny, foie gras, brązowe masło. Intermezzo: lody jabłkowe, herbata matcha, mięta. Second course: pierogi po polsku – wiejski ser, cebulowe consome, ziemniaki, por; sandacz, kapusta; jeleń, dzikie owoce, orzechy buczyny, buraki, chrobotek, trufle. Desserts: ciasteczka maślane, wędzone lody, syrop z jabłek i imbiru, czekolada; sosnowe lody

królestwo garów
Pierogi Leniwe 199

Leniwe pierogi to kolejne bardzo  proste i szybkie danie. Można je jeść np. z stopionym masłem i cukrem. Składniki: 0,5 kg twarogu półtłustego

Mama Gotuje
Pierogi z fetą i szpinakiem 219

Bardzo lubię fetę i szpinak a połączenie tych dwóch składników razem jest po prostu cudowne. W lodówce miałam świeży szpinak i schowaną fetę i na szybciutko

Amatorka kuchenna
Czekoladowe ravioli z serkiem, malinami, borówkami i sosem z białej czekolady 215

  Składniki: Ciasto do ravioli: 250 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1/2 szklanki gorącej wody 2 łyżki cukru Sos z białej czekolady: 100 g białej

Smakowity Blog Kulinarny