pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:31/133)

Osetyńskie pierogi/placki z serem i ziemniakami 79

Uwielbiam wszelkiego rodzaju kaukaskie pierogi i placki- ormiańskie, gruzińskie, tatarskie, osetyńskie – wszystkie są przepyszne. Najlepiej smakowałyby z serem suługuni, albo z osetyńskim lub adygejskim serem, ale z mozarellą też smakują wyśmienicie. Spróbujcie koniecznie Składniki: – 400ml ciepłego mleka (o temperaturze 40 stopni) – 7g drożdży instant (lub 20g świeżych) – 1,5 łyżki cukru – około 530g mąki(...)mnie tortowa) – 1 łyżeczka soli – 50g roztopionego masła Dodatkowo: – 300g ugotowanych ziemniaków – 500g twardej mozarelli (można wymieszać mozarellę z ulubionym żółtym serem – 20g masła + masło do posmarowania gotowych pierogów Mleko podgrzać do temperatury 40 stopni, dodać cukier i drożdże, wymieszać i odstawić na około 10-15 minut, do ruszenia. Mąkę przesiać, dodać sól, wymieszać

Smaki Armine
Dania mączne 208

śmietankowym Knedle z truskawkami na musie Pierogi z truskawkami Pierogi z dynią i soczewicą Kopytka z serem Racuchy z ananasem Placki ziemniaczane z gulaszem Racuchy z bananami Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie Knedle z śliwkami Placki jogurtowe Pierogi z czerwoną soczewicą Twarogowe placuszki Ravioli z szpinakiem i grana padano Delikatne racuchy Naleśniki amarantusowo-kokosowe Drożdżowe racuchy

Ala piecze i gotuje
Culurgiones czyli sardyńskie ravioli 188

regionu Sardynii.   Ravioli o nazwie  Culurgiones  podaje się posypane  startym serem lub z prostym sosem pomidorowym z bazylią.  Nadzienie to głównie  ziemniaki z dodatkiem  sera  pecorino ,  cebuli, odrobiny czosnku.   Choć   uwielbiam pierogi ruskie  to muszę się  przyznać, ze ostatnio lepię je  tylko(...)się za pierwszym razem  opanować  technikę sklejania  i przyznam,  że to świetny sposób na trochę inne pierogi ruskie.     Składniki  / na ok.100 szt/ farsz: 1,5 kg ziemniaków 250 g białego sera /  w oryginale pecorino/ mała cebula drobno posiekana 2 ząbki czosnku 100 ml oliwy z oliwek extra virgin

Zakamarki mojej kuchni
Pierogi z twarogiem wędzonym 90

przepisie mój nowy, ciekawy sposób lepienia pierogów. Bo sam farsz jest prosty, nie trzeba go samemu przygotowywać, to jest wędzony twaróg ze sklepu. Wystarczy wyjąć ser z opakowania Podsmażyłam do pierogów jeszcze cebulkę i nic do szczęścia mi więcej nie potrzeba na obiad. Powinnam robić pierogi na zamówienie bo to mi najbardziej wychodzi . Ciasto jest genialne

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotleciki twarogowe 1230

dodatkami np. suszonymi pomidorami, szczypiorkiem czy żółtym serem, bo masa twarogowa stanowi idealną bazę. Kotleciki robi się szybko i są naprawdę pyszne. Przypominają nieco farsz do pierogów ruskich 250 g półtłustego sera twarogowego 1 jajko 5 łyżek mąki + do obtoczenia 1 mała cebula 1 mały ząbek czosnku szczypta soli szczypta pieprzu olej do smażenia Cebulę posiekać w drobną kostkę

Bullio
Calzone z kurczakiem i pieczarkami 479

kształcie pieroga. Do calzone wykorzystuję swój sprawdzony przepis na ciasto do pizzy . Do środka można włożyć dowolne składniki, u mnie klasycznie pierś z kurczaka i pieczarki. Zrobiłam duże pierogi, z podanych składników wyszło mi 6 dużych sztuk ale oczywiście można ciasto podzielić na mniejsze kawałki i przygotować małe pierożki. Calzone świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno(...)dzięki temu łatwiej będzie skleić pieroga). Przy jednym brzegu ułożyć kilka kawałków podsmażonego kurczaka oraz ok 2 łyżki podsmażonych pieczarek i całość posypać startym żółtym serem. Ciasto złożyć na pół formując dużego pieroga, brzegi dokładnie zlepić. W ten sam sposób przygotować pozostałe pierogi. Gotowe pierogi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem

Monia miesza i gotuje
Napój z kaszy jaglanej 120

kaszy jaglanej . Co można zrobić z kaszy jaglanej? – deser z kaszy jaglanej – gołąbki z kasza jaglaną – kotlety z kaszy – papryka faszerowana kaszą – pierogi z kasza i serem – jaglany budyń . Zrobiłam ten napój, jest smaczny, orzeźwiający, na upały jest idealny. Buza to lekko sfermentowany, kwaskowaty napój bezalkoholowy na bazie kaszy jaglanej z cukrem , rodzynkami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kluski leniwe 184

Kluski leniwe zwane też pierogami. Przepyszne kluseczki z sera twarogowego. Idealne na szybki obiad na słodko chociaż moja córka może je jeść o każdej porze dnia. Do zrobienia  w bardzo prosty sposób, potrzebujemy tylko 3 składniki i obiad gotowy w jakieś 15 minut. 2 porcje 250 gramów twarogu tłustego lub półtłustego 1 jajko M 1 szklanka mąki

Andzia Pichci
Trójkąty ze szpinakiem i łososiem z Grecji 121

Polecam taki obiad wszystkim miłośnikom szpinaku, łososia i ciasta francuskiego. Ci bardziej leniwi w kuchni tez będą zadowoleni bo danie robi się szybko i jest pyszne

Moje Małe Czarowanie
PIEROGI LENIWE Z PRAŻONYMI CZEREŚNIAMI 151

Pierogi leniwe to takie kluski z twarogu, jaj i mąki pszennej, podawane na słodko, które raczej z wyglądu tradycyjnych pierogów nie przypominają. Każdy z

Kuchnia MagdaLeny
Najlepsze książki o jedzeniu w 2018 – top 10 wg ugotowanepozamiatane.pl 144

pasuje do każdego dania i do każdego posiłku. Jajko może być przecież na miękko, w zupie, w plackach, w cieście, w pasztecie, w szakszuce, tortilli, naleśnikach z serem i w leniwych pierogach. Można je jeść przez cały dzień, ale śniadanie bez jajka to nie śniadanie. Prawie każdy ma jakieś wczesne wspomnienia z jajem w roli głównej. Ucieranie kogla mogla

Ugotowane pozamiatane
PIEROGI LENIWE Z PRAŻONYMI CZEREŚNIAMI 178

Pierogi leniwe to takie kluski z twarogu, jaj i mąki pszennej, podawane na słodko, które raczej z wyglądu tradycyjnych pierogów nie przypominają. Każdy z

Kuchnia MagdaLeny
Ruskie pierogi które wyszły bosko 136

Hej! Moi Kochani, dziś zaplanowane miałam pierogi. Wszystko fajnie i pięknie, rodzina zadowolona zgodziła się bez wahania. Schody zaczęły się pojawiać gdy trzeba było wybrać

Tylko pysznie
zsiadłe mleko i twaróg domowy 124

twarożku wiejskim... Ja przełożyłem do pojemnika na żywność, żeby powstała duża kostka :) Na noc wstawiamy do lodówki i rano mamy super twarożek do wszystkiego :)... na chleb, do pierogów, do produkcji żółtego sera :) Smacznego

chleba naszego
Pierogi z botwinką, kozim serem i kaszą pęczak 143

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pierogi z botwinką, kozim serem i kaszą pęczak Składniki – ciasto: 1 kg mąki pszennej 4 żółtka 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Ciepła woda Składniki – farsz: Botwinka – 1 pęczek Ser kozi – 200g Kasza

Kuchnia Bon Appetit