jajek - 500g puree z dyni - ok 500g wody przegotowanej - 175g mąki gryczanej - 175g mąki kukurydzianej/ryżowej - 100g ksylitolu - 3 łyżki kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - przyprawa do piernika - 50g deserowej czekolady (np. bez białego cukru) 1. Mąki, kakao, pokrojoną w kosteczkę czekoladę, proszek do pieczenia i przyprawy wymieszać razem. 2. Puree, jajka, ksylitol i wodę wymieszać/zmiksowa
Candy Pandaspuree z dyni 3/4 szklanki ksylitolu/erytrytolu lub brązowego cukru 3 jajka 1/3 szklanki oleju kokosowego lub rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cynamonu 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich ok. 10 śliwek Wykonanie: W misce umieścić puree z dyni, dodać ksylitol, jajka, olej i wszystko dokładnie wymieszać. Do osobnej miski przesiać mąkę, dodać
Healthy food explorerfarina di grano saraceno, mele e cioccolato, senza glutine) Jabłuszka z kruchego ciasta z farszem (Dolcetti farciti con mele) Pieczona frittata z jabłkami (Frittata al forno con mele) Piernik z jabłkami i kremem mascarpone (Ciambella speziata al mele e crema di mascarpone) Smacznego! Buon appetito
La grande e la piccola cuocaDżem dyniowy z pomarańczą i wanilią Keyword dynia, przetwory Składniki 500 g puree z dyni 2 szt. pomarańczy 1/2 szt. laski wanilii 1/2 szkl. cukru 1 łyżeczka przyprawy do piernika Wykonanie Do rondelka wkładamy puree, dodajemy cukier i przyprawy. Z laski wanilii wydłubujemy ziarna i dodajemy do dyni, z pomarańczy wyciskamy sok i dorzucamy do dyni. całość stawiamy na niewielkim
Mieszam w Garnkułyżeczki sody oczyszczonej Polewa dyniowa 1 jajko 160 g jogurtu kokosowego 1/2 szklanki puree z dyni 3 łyżki erytrytolu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka przyprawy do piernika Sposób przygotowania Brownie Masło rozpuścić na niewielkim ogniu razem z czekoladą. Jajka ubić na puszystą masę z erytrytolem. Suche składniki wymieszać. Masę czekoladową wlewać do jajek w trakcie ubijania. Gdy obie
Modern Cave Girlkubek aromatycznej herbatki z kawałkiem pysznego ciasta. Ciasto: ok 65 dag marchewki 2 szkl mąki 1 szkl oleju 4 jajka 1 1/3 szkl cukru 1 łyżka przyprawy do piernika 2 płaskie łyżeczki sody 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szkl posiekanych orzechów (u mnie włoskie, laskowe, pekan) Polewa: 1/4 kostki margaryny 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao
Smakołyki Asipłatków ryżowych – 200 ml mleka – łyżeczka oleju kokosowego – jabłko – garść pestek dyni i słonecznika – łyżka jogurtu naturalnego – łyżeczka miodu + przyprawy (cynamon, przyprawa do piernika, kardamon, imbir) Sposób przygotowania Płatki ryżowe ugotuj w garnku z mlekiem aż zmiękną. Jabłko pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z dodatkiem oleju razem z pestkami dyni i słonecznikiem
Mrs. Endorfinamleko kokosowe. Całość przelać do syfonu i wstawić do lodówki. Dobrze schłodzić. Schłodzony syfon nabić nabojem. Dobrze wstrząsnąć i dozować bitą śmietanę na wierzchu dyniowej latte. Posypać przyprawą do piernika lub pokruszonymi ciasteczkami korznnymi (niskowęglowodanowymi). Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji (bez bitej śmietany): Wartość energetyczna: 170 kcal Tłuszcz: 12,1 g Węglowodany: 5,4 g Błonnik
Modern Cave Girlgrubych oczkach) ¾ szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 nieduże jabłko ½ szklanki wiórków kokosowych 2 pełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka przyprawy do piernika lub cynamonu szczypta soli kilka kropli esencji waniliowej Składniki na krem z serka śniadaniowego (cream cheese) 200 g kremowego serka śniadaniowego (cream cheese) typu Philadelphia 70 g miękkiego masła
Korniszonkigrubych oczkach) ¾ szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 nieduże jabłko ½ szklanki wiórków kokosowych 2 pełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka przyprawy do piernika lub cynamonu szczypta soli kilka kropli esencji waniliowej Składniki na krem z serka śniadaniowego (cream cheese) 200 g kremowego serka śniadaniowego (cream cheese) typu Philadelphia 70 g miękkiego masła
Gotujemy i jemyDanie Dessert Keyword dynia Czas przygotowania 10 minutes Czas gotowania 50 minutes Czas łącznie 1 godzina Składniki 500 g surowej dyni 2 szt. jajka 1,5 łyżki przyprawy do piernika 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1,75 szkl. mąki 0,75 szkl. cukru 130 g masła Wykonanie Z dyni robimy puree. Możemy
Mieszam w Garnkumałym ogniu przez ok 10- 15 minut. Odlać pozostałość wody i chwilę przestudzić. Lekko ciepłą dynię zblendować na gładką masę razem z jajkami, erytrytolem, olejem kokosowym, przyprawą do piernika, mlekiem kokosowym i ekstraktem z wanilii. Sypkie składniki wymieszać w osobnej miseczce, po czym dodać do masy dyniowej i dokładnie wymieszać. Przelać masę do keksówki o wymiarach
Modern Cave Girlprzepis na pełny relaks Jeżeli zaczyna Was powoli przerastać ta przedświąteczna gonitwa, to znaczy, że przyszła najwyższa pora, żeby odłożyć na bok przygotowania do Świąt i się zrelaksować. Makowce, pierniki, ryby i inne bożonarodzeniowe wyroby na pewno nie uciekną, a każdemu należy się od czasu do czasu chwila relaksu! Przedstawiam dzisiaj przepis na świetny sposób na odprężenie po ciężkim dniu
Modern Cave Girlgotowania 10 minut Składniki 1 ząbek czosnku 100 gram boczku wędzonego 125 ml białego wina wytrawnego 100 ml przecieru pomidorowego 200 ml makaronu shirataki 1 łyżeczka oliwy przyprawy do piernika do smaku Sposób przygotowania Makaron shirataki odsączyć z zalewy, przepłukać pod bieżącą wodą i osuszyć na sitku. Patelnię rozgrzać, wlać na nią oliwę, po czym wrzucić cały makaron i usmażyć
Modern Cave Girlsoku z cytryny mieszamy z 6 łyżkami cukru, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 - 7 minut. Płyn powinien zmniejszyć objętość o połowę. Gorące ciasto tuż po wyjęciu z piernika nakłuwamy z wierzchu tak, aby powstały dość duże, regularne otwory. W te otwory będziemy wlewać gorący syrop cytrynowy. Syrop (gorący) nakładamy łyżeczką na gorące ciasto i lekko wmasowujemy
Gotujemy i jemy