kubek aromatycznej herbatki z kawałkiem pysznego ciasta. Ciasto: ok 65 dag marchewki 2 szkl mąki 1 szkl oleju 4 jajka 1 1/3 szkl cukru 1 łyżka przyprawy do piernika 2 płaskie łyżeczki sody 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szkl posiekanych orzechów (u mnie włoskie, laskowe, pekan) Polewa: 1/4 kostki margaryny 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao
Smakołyki Asipłatków ryżowych – 200 ml mleka – łyżeczka oleju kokosowego – jabłko – garść pestek dyni i słonecznika – łyżka jogurtu naturalnego – łyżeczka miodu + przyprawy (cynamon, przyprawa do piernika, kardamon, imbir) Sposób przygotowania Płatki ryżowe ugotuj w garnku z mlekiem aż zmiękną. Jabłko pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z dodatkiem oleju razem z pestkami dyni i słonecznikiem
Mrs. Endorfinamleko kokosowe. Całość przelać do syfonu i wstawić do lodówki. Dobrze schłodzić. Schłodzony syfon nabić nabojem. Dobrze wstrząsnąć i dozować bitą śmietanę na wierzchu dyniowej latte. Posypać przyprawą do piernika lub pokruszonymi ciasteczkami korznnymi (niskowęglowodanowymi). Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji (bez bitej śmietany): Wartość energetyczna: 170 kcal Tłuszcz: 12,1 g Węglowodany: 5,4 g Błonnik
Modern Cave Girlgrubych oczkach) ¾ szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 nieduże jabłko ½ szklanki wiórków kokosowych 2 pełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka przyprawy do piernika lub cynamonu szczypta soli kilka kropli esencji waniliowej Składniki na krem z serka śniadaniowego (cream cheese) 200 g kremowego serka śniadaniowego (cream cheese) typu Philadelphia 70 g miękkiego masła
Korniszonkigrubych oczkach) ¾ szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 nieduże jabłko ½ szklanki wiórków kokosowych 2 pełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka przyprawy do piernika lub cynamonu szczypta soli kilka kropli esencji waniliowej Składniki na krem z serka śniadaniowego (cream cheese) 200 g kremowego serka śniadaniowego (cream cheese) typu Philadelphia 70 g miękkiego masła
Gotujemy i jemyDanie Dessert Keyword dynia Czas przygotowania 10 minutes Czas gotowania 50 minutes Czas łącznie 1 godzina Składniki 500 g surowej dyni 2 szt. jajka 1,5 łyżki przyprawy do piernika 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1,75 szkl. mąki 0,75 szkl. cukru 130 g masła Wykonanie Z dyni robimy puree. Możemy
Mieszam w Garnkumałym ogniu przez ok 10- 15 minut. Odlać pozostałość wody i chwilę przestudzić. Lekko ciepłą dynię zblendować na gładką masę razem z jajkami, erytrytolem, olejem kokosowym, przyprawą do piernika, mlekiem kokosowym i ekstraktem z wanilii. Sypkie składniki wymieszać w osobnej miseczce, po czym dodać do masy dyniowej i dokładnie wymieszać. Przelać masę do keksówki o wymiarach
Modern Cave Girlprzepis na pełny relaks Jeżeli zaczyna Was powoli przerastać ta przedświąteczna gonitwa, to znaczy, że przyszła najwyższa pora, żeby odłożyć na bok przygotowania do Świąt i się zrelaksować. Makowce, pierniki, ryby i inne bożonarodzeniowe wyroby na pewno nie uciekną, a każdemu należy się od czasu do czasu chwila relaksu! Przedstawiam dzisiaj przepis na świetny sposób na odprężenie po ciężkim dniu
Modern Cave Girlgotowania 10 minut Składniki 1 ząbek czosnku 100 gram boczku wędzonego 125 ml białego wina wytrawnego 100 ml przecieru pomidorowego 200 ml makaronu shirataki 1 łyżeczka oliwy przyprawy do piernika do smaku Sposób przygotowania Makaron shirataki odsączyć z zalewy, przepłukać pod bieżącą wodą i osuszyć na sitku. Patelnię rozgrzać, wlać na nią oliwę, po czym wrzucić cały makaron i usmażyć
Modern Cave Girlsoku z cytryny mieszamy z 6 łyżkami cukru, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 - 7 minut. Płyn powinien zmniejszyć objętość o połowę. Gorące ciasto tuż po wyjęciu z piernika nakłuwamy z wierzchu tak, aby powstały dość duże, regularne otwory. W te otwory będziemy wlewać gorący syrop cytrynowy. Syrop (gorący) nakładamy łyżeczką na gorące ciasto i lekko wmasowujemy
Gotujemy i jemysoku z cytryny mieszamy z 6 łyżkami cukru, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 - 7 minut. Płyn powinien zmniejszyć objętość o połowę. Gorące ciasto tuż po wyjęciu z piernika nakłuwamy z wierzchu tak, aby powstały dość duże, regularne otwory. W te otwory będziemy wlewać gorący syrop cytrynowy. Syrop (gorący) nakładamy łyżeczką na gorące ciasto i lekko wmasowujemy
Korniszonkidojrzałych śliwek czekają już na chłodne jesienne poranki. Muszę przyznać, że ciężko mi się oprzeć, żeby ich nie otwierać już teraz, bo powidła śliwkowe uwielbiam. Do naleśników, gofrów czy piernika są idealnym dodatkiem. POWIDŁA ŚLIWKOWE Składniki: 3-4 kg dojrzałych śliwek węgierek 3/4 szkl wody 3/4 szkl cukru (opcjonalnie) Przygotowanie: Śliwki myjemy i drylujemy. Wydrylowane śliwki, kroimy
Bon appetit mon amieBiałystok 2 pełne łyżki (z górką) gęstego jogurtu naturalnego (u mnie typu greckiego) 1 łyżka syropu daktylowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki przyprawy do piernika 1 małe jajko do podania: pół plasterka cytryny i płynny miód lub syrop z agawy Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy płatki jęczmienne błyskawiczne, wbijamy jajko, dodajemy proszek do pieczenia, syrop daktylowy
Słodkie okruszkiwindow.adsbygoogle || []).push({}); Zachęcam do skorzystania z przepisów na inne smaczne i zdrowe gofry w moim wykonaniu: GOFRY CYNAMONOWE w wersji bezglutenowej z mąki jaglanej, PIERNIKOWE GOFRY z mocnym aromatem piernika oraz GOFRY BUDYNIOWE . Wartość odżywcza 1 gofra (wyszło 14 szt.) 129 kcal B 8 g W 16 g T 6 g Składniki: ▪ 375 ml maślanki
zdrowo i aktywnieszerokości, nóżki przekrawamy wzdłuż. Małe kapelusze i nóżki można pozostawić w całości. Pokrojone grzyby powinny być podobnej wielkości. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piernika nagrzanego do 50 stopni z termoobiegiem . Suszymy ok. 45-60 min. Wyjmujemy blachę, odwracamy grzyby i proces powtarzamy. Robimy tak aż grzyby będą suche . Gotowe jesienne skarby przechowujemy w szczelnie
Gotujemy i jemy