Szef Kuchni Do wyboru mamy między innymi deskę wędlin za 25 zł, w której znajdziemy m.in. boczek, karczek, szynkę oraz tradycyjne polskie kiełbasy, a także dodatki w postaci pieczywa i sosów oraz deskę ryb za 38 zł, na których możemy znaleźć m.in. bałtyckiego łososia, śledzia, kłodzkiego pstrąga, czy makrelę. Wybór ryb, które znajdą się na deskach, w dużej mierze
Food Squarebardzo prosty przepis na domowy krem czekoladowy bez dodatku cukru! ;) Jest gęsty, kremowy i po prostu pyszny. Można go używać np. do smarowania naleśników albo chrupkiego pieczywa. Sprawdza się znakomicie, zachęcam! :) Składniki: 140g suszonych daktyli 1-2 łyżki ciemnego, niesłodkiego kakao 3 łyżki mleka (zwykłego lub roślinnego) Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy przez 3-4 godziny (albo całą
Czerwona Porzeczkabędzie miękka. Dolewamy przecier, sól, pieprz i gotujemy jeszcze kilka minut. Wyłączamy i odstawiamy z palnika. Tak przygotowana kapusta bardzo dobrze smakuje z ziemniakami z wody lub świeżym pieczywem, a najlepsza jest następnego dnia
Czary - gary w kuchnimiseczki i rozgniatamy widelcem. Dodajemy olej z orzechów włoskich, sok z cytryny, ostrą paprykę w proszku i sól do smaku. Mieszamy. Podajemy posypane ziarnami czarnuszki. To dobry dodatek do pieczywa, jako smarowidło lub dip do warzyw. Do pasty można dodać np. ugotowane jajko na twardo
Moja smaczna kuchniadodatki to mój najczęstszy wybór do jaglanicy. Prosto, bez zbędnego kombinowania… idealnie na szybkie śniadanie. Z czym podawać? Tak jajecznica jak i jaglanica świetnie smakują po prostu z pieczywem. Polecam chleb z kaszy gryczanej . Artykuł Jaglanica, czyli „jajecznica” z kaszy jaglanej pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanudziału w profesjonalniej analizie składu ciała. W trakcie warsztatów mogliśmy spróbować niektórych dań wchodzących w skład całodniowego zbilansowanego jadłospisu: jajecznicy ze szczypiorkiem i pieczoną szynką Naturrino na grzance z pieczywa pełnoziarnistego pierogów z pasztetem Naturrino w emulsji ziołowej na liściach szpinaku młodych liści sałat z pomidorkami z pieczoną golonką z sosem z gruboziarnistej musztardy sałatki z gruszką, selerem naciowym
Kulinarne przygody Gatityzrób łyżką cztery wgłębienia i wbij do nich jajka. Smaż wszystko pod pokrywką, aż białka jaj się zetną. Gotową szakszukę przypraw świeżo mielonym pieprzem i szczypiorkiem. Podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 408,4 kcal Białko: 32,3 g Tłuszcze: 22,5 g Węglowodany: 19,2 g Wartości odżywcze 1 porcji: Energia: 204,2 kcal Białko
ale Pysznieminut). Na wierzchu tak przygotowanej warzywnej bazy rozbijamy jajka. Gotujemy posiłek pod przykryciem do momentu aż białko się zetnie, ale przy zachowaniu płynnego żółtka. Danie najlepiej podawać ze świeżym pieczywem na zakwasie lub bagietką śniadaniową posmarowaną masłem
Szybko Tanio Smacznieochotę jogurt możecie zastąpić serkiem Kurczaka pokroić na drobne kawałki i razem z bazylią, jogurtem i przyprawami wrzucić do pojemnika i całość zblendujcie aż otrzymacie jednolitą konsystencję. Podawajcie z pieczywem
Szybko Tanio Smaczniepomidorów pozbyć się pestek i pokroić w drobną kostkę. Jajko pokroić i wymieszać z resztą składników. Dodać sok z cytryny, sól, pieprz. Odstawić na chwilę do lodówki. Podawać z pieczywem
Szybko Tanio Smacznieminut. Postawić na kuchence. Mąki wymieszać za pomocą trzepaczki w odrobinie wody. Wlać do gulaszu, zagotować celem zagęszczenia. Podawać z ulubionymi dodatkami oraz kaszą, ziemniakami lub makaronem, a nawet pieczywem. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówGotować na małym ogniu około 10-15 minut. Na końcu dodać przecier pomidorowy rozmieszany w pół szklanki wody. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać na ciepło z ulubionym pieczywem. Z powodzeniem można leczo zamknąć w słoiku
Zrób to smaczniePasta z awokado Moje domowe guacamole- ja na to po prostu mówię pasta z awokado. Jedni jedzą to z nachos, w moim domu podajemy na chrupiącym pieczywie. Zdrowe pożywne śniadanko pełne witamin to dla mnie priorytet aby nabrać energii na cały dzień. Awokado jest wysokokalorycznym owocem, ale tak zdrowym kaloriom nie sposób odmówić. Dodatki które użyłam dodają
Mój pomysł nasiekamy i posypujemy nią ser i pomidory. Na koniec całość polewamy kilkoma kroplami octu balsamicznego oraz dobrej jakości oliwy z oliwek. Taką sałatkę na ciepło możecie podać do zwykłego pieczywa, kanapek czy zjeść w ciągu dnia jako zdrową przekąskę. Ja swoją sałatkę podałam z focaccią i plastrami parmezanu. Było pysznie
Cooking MonsterPrzykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC i piec przez około 80 minut. Natkę pietruszki posiekać i obficie posypać nią danie. Potrawę podawać z domowym pieczywem. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnych