Kochani użyłam mąkę ulubionej firmy Kłos Pol , nic nie poradzę lubię mówić o tym co dobre i wiem , że mi służy nie tylko do ciast czy pieczywa. Różne produkty mam tej firmy i serdecznie polecam
Różowa kuchniamleka 3,2% 100 g cukru+ 1 łyżeczka do rozczynu ½ łyżeczki pasty waniliowej 2 jajka 90 g masła ½ łyżeczki soli Nadzienie: 150 g serka kremowego-takiego do smarowania pieczywa 1 łyżka musu z pomarańczy lub dżemu pomarańczowego 1 łyżeczka cukru jajko do posmarowania cukier puder do oprószenia Jak wykonać ? Ciasto: Mleko podgrzać aby było ciepłe, odlać ½ szklanki i wkruszyć
Wanilia i Kardamonvegetą. Po usmażeniu wrzucamy go do garnka. Całość zalewamy rosołem. Śmietankę mieszamy z mąką, dodajemy do potrawy, przyprawiamy pieprzem i słodką papryką, gotujemy minutę. Podajemy z ryżem lub pieczywem. Smacznego
Jadło i czytadłosmak potrawy. Kropkę nad i stawiamy pieprzem cayenne, smaki pięknie się komponują. Ja podałam z kawałkami mięska, na którym gotowałam zupę i całymi ziarnami kukurydzy. Można zaserwować ją z pieczywem, kaszą, na przykład jaglaną lub makaronem. Jeśli chcecie przygotować bezmięsną wersję tej zupy, polecam podsmażyć uprzednio wszystkie warzywa na bulion, najlepiej na maśle, dzięki temu smak wywaru będzie ciekawszy
Pichceniomaniadodać mięso z kurczaka i warzywa. Gdyby zupa była zbyt gęsta, wtedy można dolać wody. Wszystko razem ponownie zagotować i spróbować czy nie trzeba jeszcze doprawić. Podawać ze świeżym pieczywem. * Flaczki kupuję już oczyszczone i ugotowane. W wielu sklepach można je dostać w hermetycznie zamkniętych opakowaniach. Na nich zawsze jest napisane w jakim stopniu są gotowe do użycia. Najczęściej wystarczy
Codzienna kuchnia niecodziennaminut. Co jakiś czas potrząsnąć. Mule powinny się otworzyć, gdyby sie któraś nie otworzyła to wyrzucić. Posypać mule posiekanym szczypiorkiem i kolendrą lub natką pietruszki. Podawać z pieczywem lub chlebkiem. Smacznego
Kuchnia Pokoleńwydobędzie z nich cudowny leśny aromat. Opieńki układamy na sałacie, następnie ser i posypujemy cebulką. Polewamy sosem. Jeśli ktoś lubi może także doprawić pieprzem. Sałatkę najlepiej podawać z jasnym pieczywem lub z żytnim z dodatkiem słonecznika. Smacznego
Kuchnia od dwojgaDuś przez około 2 godziny, aż mięso zmięknie. Dynię pokrój w kostkę i wrzuć do garnka. Gotuj aż zmięknie. Przypraw solą i pieprzem do smaku i podawaj z dobrym pieczywem oraz schłodzonym piwem obok
Food Squareoliwy, połowy łyżeczki musztardy, oraz szczypty pieprzu kilka kaparów ze słoika posiekana natka pietruszki do dekoracji Przygotowanie: Jajko gotujemy na twardo. Tuńczyka mieszamy z sosem winegret, kaparami i cebulą. Pieczywo rozkrajamy i smarujemy tepenadą, którą można zrobić samemu miksując wszystkie składniki. Na to kładziemy warstwę tuńczyka z przyprawami, plasterki jajka i ogórka i natką. Osobiście znam wiele osób, które potrafią
Ugotowane pozamiatanepaprykę, pieprz i pod przykryciem dusić z 10 minut, następnie wymieszać i bez przykrycia podsmażać z 5 minut wątróbkę podać z cebulką i brukselką, posolić wątróbkę, można zjeść z pieczywem - bardzo smaczne danie obiadowe.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięMarcina wiedziałam, że muszę je zrobić. W dodatku miały tak zachęcającą nazwę "cocas de patata" mięciutkie, puszyste bułeczki z Majorki z dodatkiem ziemniaków i smal cu. Pasjonatów domowego pieczywa gorąco zachęcam :) Składniki: 500 g mąki pszennej tortowej 200 g ugotowanych ziemniaków 150 g cukru 3 jajka (waga w skorupce 140-150 g) 40 g wody 100 g miękkiego smalcu
Delicious Titbitssosem. Dodać jeszcze tyle sosu aby wypełnił przestrzenie pomiędzy roladkami. Posypać parmezanem. Przykryć naczynie i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25 - 35 minut. Podawać ze świeżym pieczywem i dodatkową porcją posiekanej pietruszki lub kolendry. Można podać również w towarzystwie jogurtowego sosu
zadanie-gotowaniemiękkości ryżu i kapusty. Doprawiamy vegetą, pieprzem lub ostrą papryką w proszku. Dodać łyżkę śmietanki. Najlepiej doprawić takimi przyprawami jak zwykłe gołąbki. Podawać na gorąco ze świeżym pieczywem
Garnkowe fanaberiespiżarni zimą poprawią smak naszej herbaty lub rozgrzeją nasz organizm w zimowe, chłodne i ponure dni. Ze świeżych owoców robimy także dżemy , którymi możemy później nie tylko posmarować pieczywo, ale wykorzystać je także do naleśników czy ciast. Często dżemem nabijamy pączki. Najlepiej smakują domowej roboty, bez środków konserwujących. Dzieci je wprost uwielbiają. Mają dużo witamin i są bardzo odżywcze
Gotuję TestujęŹródło: pizzaploty.pl Któż z nas nie lubi popularnej potrawy, jaką jest zapiekanka. Można ją przygotowywać na różne sposoby – pierwsze skojarzenie to zapewne ta z dodatkami na chrupiącym pieczywie, ja jednak chciałabym skupić się na tej serwowanej z piekarnika jako danie główne, przygotowywanej zazwyczaj w naczyniu żaroodpornym. Pomysłów na zapiekankę jest bardzo wiele. W zasadzie dobór składników na tę wspaniałą potrawę
Gotuję Testuję