pieczone udka - 2203 przepisów (strona:65/147)

Wegańskie "udka z kurczaka" 81

ogólnodostępny w sklepach! Jeżeli jednak nie znajdziesz żółtej puszki jackfruita możesz użyć zielonej i samodzielnie go rozdrobnić.  Udka możesz opanierować dodatkowo w panko lub pokruszonych płatkach kukurydzianych. Polecam gotowe udka polać słodkim sosem chilli i posypać sezamem. Składniki na 5 udek: 1 puszka zielonego, szarpanego Jackfruita Quality Food 1 łyżka sosu sojowego ciemnego House of Asia 1 łyżeczka przyprawy(...)Papier ryżowy przez kilkanaście sekund namaczamy w zimnej wodzie. 6. Przekładamy na niego ok. 2 łyżki jackfruita, układamy kawałek selera naciowego, formujemy udko, zawijamy papier ryżowy. 7. Smarujemy marynatą, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 8. Pieczemy ok. 20 min. w 200 stopniach. Wpis powstał we współpracy z Quality Food / DeCare

Czarnawisienka
ROSÓŁ NA DROBIU PIECZONYM W MLEKU W PROSZKU 89

Niesamowity zapach , intensywny kolor i smak pieczonego kurczaka. Często wracam do tego przepisu. Idealny rosół na niedzielny obiad. 2 udka kurczaka, 2 skrzydełka mleko w proszku marchewka, pietruszka , kawałek selera 1 mała cebula sól. pieprz świeże oregano i majeranek Po umyciu i wysuszeniu mięsa, obsypujemy je mlekiem w proszku. Wstawiamy w blaszce do piekarnika (180-200 C) aż nabierze

Smaczne moje
Udka kurczaka pieczone z sezamem 155

dodajemy wszystkie składniki (oprócz sezamu) i dokładnie mieszamy aby mięso było jednolicie nimi pokryte. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin (np. na noc). Udka układamy na dużą blachę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy przez godzinę. Na 20 minut przed końcem pieczenia kawałki mięsa obsypujemy ziarnami sezamu

Qchnia po prostu
Tarta z kurkami i kurczakiem 195

ciasto 2 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 125 g masła 2 żółtka szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru szczypta soli kurki 1 malutka cebulka 1 łyżka masła udko z kurczaka szczypiorek zioła (u mnie oregano, hyzop) polewa serowa 300 ml śmietany 18% 125 g twarogu 60 g żółtego sera sól pieprz pół łyżeczki suszonych pomidorów Udko

Gotowanie jest łatwe
Udka Pav Bhaji Masala 142

posiekaną, obsypać borówkami . lekko posolić i posypać bazylią. Umyte udka naciąć w najcieńszym miejscu, ostrożnie zdjąć całe kolanko odsłaniając kość. Tak przygotowane udka posypać przyprawą Pav Bhaji Masala SKWORCU , skropić oliwą i ustawić na warzywach. Piec w temp 180 st z termoobiegiem przez pół godziny. Podawać z ryżem. Dzięki  SKWORCU  jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw

Gotowanie jest łatwe
Pieczone przepiórki miodowo-cynamonowe z kremem z pieczarek 145

Niby drób, ale nie taki znowu zwykły. Najfajniejsza w tym dzikim ptactwie jest ich wielkość. Udko na jeden kęs i przepyszna mini-pierś. Chyba właśnie zostałam fanką pieczonych przepiórek. :) marynata na 2 przepiórki: 2 łyżki miodu pszczelego 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka przyprawy maggi 1 łyżka soku z limonki 1 łyżeczka mielonego cynamonu kilka plasterków limonki garść pieczarek

Kuchenna Kontrrewolucya
Stek z udka drobiowego 204

robił nikt wcześniej :) Składniki ( na 2 osoby ) : 2 udka drobiowe (większe) przyprawa do kurczaka (ja użyłem własnej kompozycji ) odrobina oliwy miód sezam Przygotowanie : Udka oczyszczam, ściągam skórę i zręcznie wycinam kość. Mięso kładę na papierze do pieczenia, nakrywam drugim końcem papieru i trzonkiem noża lub bezpieczniej wałkiem do ciasta uderzam kilka razy po całym kawałku (nie chodzi

Mechanik grilluje
Kaczka nadziewana limonkami 138

wkładamy również rozgnieciony czosnek oraz nacięte i delikatnie rozgniecione limonki. Kaczkę zamykamy szczelnie - nacinając błonkę w skórze i przekładając przez nią kostkę od udek. Doprawiamy z zewnątrz odrobiną soli. Kaczkę wkładamy do naczynia żeliwnego bez przykrycia, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200-210°C przez 30-35 minut. Obraną i pokrojoną marchewkę wrzucamy do miski, dodajemy pokrojone ziemniaki. Do warzyw

w mojej kuchni
Drobiowe roladki duszone z porami 137

bardzo uważać, aby go nie poprzecinać nożem. Takie mięso możemy podawać w postaci roladek, z sosami, jak również pieczone w ziołach. Ja dzisiaj proponuję w postaci roladek duszonych z porami i jabłkiem. Składniki: -4 porcje mięsa z udek bez kości -4 plastry wędzonego boczku -2 duże pory ( biała część ) -1 jabłko -200 g  śmietany

Kulinarne przemyslenia
Udka Bumerang 130

paczce pieczarkowy ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Udka myjemy i przecinamy na połowę, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka 2.   Każdy kawałek mięsa uwijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 3.   Pieczemy 35 minut w 180°C 4.   W tym czasie, co mięso nam się piecze

Kulinarna Chwila
Udka/podudzia w marynacie musztardowej-curry 214

Ostatnio zakochałam si ę w przyprawie curry. Dodaje ją dosłownie prawie do każdego dania (no może jeszcze nie dawałam jej do deserów :) Udka w marynacie musztardowej

Ana Mari's world
Udka/podudzia w marynacie musztardowej-curry 214

Ostatnio zakochałam si ę w przyprawie curry. Dodaje ją dosłownie prawie do każdego dania (no może jeszcze nie dawałam jej do deserów :) Udka w marynacie musztardowej

Ana Mari's world
Kurczak z piekarnika - aromatyczny i soczysty 281

Czyli jak w temacie. To do tej pory najlepszy pieczony kurczak, jakiego jadłam. Zrobiłam według przepisu na blogu Weroniki. Polecam niezdecydowanym. Składniki: 3 duże udka lub ćwiartki Marynata: 3-4 łyżki oleju 4 łyżki octu jabłkowego szczypta soli 1 łyżka miodu 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich szczypta bazylii suszony tymianek kilka igiełek świeżego rozmarynu 1 płaska łyżeczka mielonego imbiru(...)marynować przynajmniej kilka godzin (u mnie przez całą noc). 4. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia wraz z marynatą. Można posypać świeżymi listkami tymianku i lekko oprószyć słodką mieloną papryką. Pieczemy w 180 st. C przez 30 minut, a przez kolejne pół godziny temperaturę obniżamy według potrzeb, jeśli mięso zbyt szybko się rumieni. 5. Kurczak jest idealny, na niedzielny lub świąteczny

Kuchnia domowa Ani
confit z kaczki 174

Składniki: uda z kaczki tłuszcz z kaczki* tymianek sól czosnek Udka natrzeć porządnie solą i odstawić na 24h do lodówki. Po tym czasie obetrzeć z nadmiaru soli, ułozyć w naczyniu do pieczenia, włożyć tymianek i ząbek czosnku, wszystko zalać kaczym tłuszczem tak, żeby całe mięso było przykryte. Wstawić na 2 godziny do piekarnika nagrzanego do 80°C. Po 2 godzinach

stajnia gołębie od kuchni
Mięso z grilla palce lizać, czyli podudzia w marynacie keczupowo-cebulowej 120

domu, w piekarniku. Rozgrzewamy piekarnik do temp. 200 stopni, podudzia umieszczamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym łyżką oleju, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez około 50 minut, po upływie tego czasu ściągamy folię i dopiekamy nasze udka około 10 minut lub dłużej, jeśli wolimy mięso bardziej wypieczone. Doskonałym dodatkiem do mięsa z grilla jest prezentowana już wcześniej surówka coleslaw . Naprawdę

KulinarneImpresje.pl

Proponowane wyszukiwania