pieczone udka - 2203 przepisów (strona:60/147)

Udka zapiekane w egzotycznym sosie 129

dodać sok z limonki, curry, kurkumę, papryki i ryż. Całość dokładnie wymieszać i ponownie zagotować. 4. Sos egzotyczny przełożyć do naczynia żaroodpornego, ułożyć podsmażone udka i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 45-55 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
O Kurcze brukselka 151

odstając skrawki mięsa, doprawiamy solą oraz przyprawą. 2.   W środek mięsa wkładamy po 2 kuleczki mozzarelli i 2 kuleczki brukselki. 3.   Zawijamy udka, tak żeby przykryć farsz. 4.   Układamy w rękawie do pieczenia i dodajemy pozostałą brukselkę. 5.   Pieczemy 30 minut w 180 ° C. 6.   Obiad gotowy. 7.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Proste pieczone udko z kurczaka 150

najsmaczniejsze. To prawda, że jeśli mamy składniki wysokiej jakości to nie potrzebujemy ich wiele, by uzyskać danie o wyjątkowym smaku i aromacie. Wystarczy dobre udko z kurczaka zagrodowego i minimym przypraw, by zrobić prostą pieczeń, która jest naprawdę świetna

Milion Smaków
Udka drobiowe z prodiża 602

pieprzem i wlać na mięso. Piec około 1 godziny, a następnie otworzyć prodiż (bardzo ostrożnie , aby nie poparzyć się parą) i obrócić delikatnie mięso. Piec ponownie około 15 minut. po upieczeniu posypać natką pietruszki. udka drobiowe z prodiża

O kuchni z uczuciem
Udka pieczone ze szczyptą orientu 128

usunięciu nasion, pokroiłem na szerokie paski. Cebulę pokroiłem na dość grube talarki. Jabłko pokroiłem na plastry. Cukinię natomiast na długie paski. Po wyjęciu udek z marynaty ułożyłem na tacce wraz z warzywami i piekłem na rozgrzanym grillu, obracałem co 3 minuty

R'n'G Kitchen
Przepisy na Sylwestra – wesołej zabawy! 1132

daktylami i pleśniowym serem Zapiekane pieczarki z chevre Nuggets z awokado Kruche pierogi z grzybami Przekąska z klopsików i francuskiego ciasta Dania mięsne Udka z kurczaka w musztardzie Klopsiki z parmezanem Mini kebab Pieczone żeberka Wołowy woke Sałatki Sałatka z kaszą i kalafiorem Sałatka ziemniaczana Sałatka makaronowa z indykiem Sałatka z kurczaka i awokado Desery na Sylwestra Śliwka

codojedzenia
Tarta z kurkami i kurczakiem 129

ciasto 1,5 szkl mąki szczypta soli pół margaryny 1 jajko szczypta proszku do pieczenia sól pieprz ziołowy nadzienie; 100 g kurek 2 małe udka ok 500 g pół cebuli 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy staropolski 300 ml śmietany 18% tłuszcz do smażenia 1 jajko sól szczypta chili w płatkach 50 g sera żółtego natka pietruszki świeże oregano (ja użyłam

Gotowanie jest łatwe
Pieczony królik 214

pokrojony w drobną kosteczkę czosnek (można go też zetrzeć na tarce). Przekręcamy królika ponownie na pierwszy boczek i wkładamy pod przykryciem do piekarnika i pieczemy ok. godziny w temp. 180 stopni C. Po nakłuciu udka powinien z niego wyciekać przezroczysty (nie krwisty płyn). Można podawać od razu po upieczeniu z wybranymi surówkami. Można też odgrzać następnego dnia i podać

Weekendy w domu i ogrodzie
Udka z kurczaka z sosem z gorgonzoli z puree cytrynowym. 163

Zagotowujemy i wkładamy pod przykryciem na 25 minut do piekarnika w temperaturze 170 stopni termoobieg, lub 185 funkcja góra - dół. Po tym czasie wyciągamy udka i dajemy im odpocząć; przygotowujemy sos. Do bazy z pieczonego mięsa dodajemy śmietankę i kilka kleksów gorgonzoli. Łączymy mieszając na małym ogniu. Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, ugniatamy na puree z łyżką

BaRepas
Pieczone filety kurczaka z warzywami 154

Danie soczyste, aromatyczne, pachnące ziołami - powtarzam się, ale tak wygląda moja kuchnia;) Jednogarnkowe, wszystkie składniki pieczone razem, mieszane, dopieszczane podczas pieczenia. Wszystko razem świetnie się komponuje tworząc jednogarnkowy zdrowy posiłek. Tradycyjnie mięso wcześniej zamarynowałam w przyprawach i oleju rzepakowym. Warzywa oprószyłam ziołami, świeżo zmielonym pieprzem. Jest tak jak lubię - zdrowo, ziołowo. Wersja wegetariańska? zrezygnujcie z mięsa, dodajcie np. cukinię(...)chodzące, ruszające się" soczyste części, czyli podudzia, ćwiartki z kurczaka. Pamiętajcie jedynie, jeśli zechcecie dodać takie mięso uprzednio (oprócz mojego ulubionego marynowania) przesmażcie udka na patelni z obu stron, następnie dodajcie do warzyw i pieczcie razem.  Smacznego już dziś! Składniki: 1 pojedyncza większa pierś z kurczaka 3 duże ziemniaki 2 duże marchewki 1 cebula spora garść mrożonej fasolki szparagowej

Zasmakuj Kuchni
Świąteczny obiad: Kurczak w cytrusach z ziemniakami Hasselback 123

zewnątrz pachnące cytryną i tymiankiem masło, wsunięte pod skórkę na piersiach i udkach. Aromat i soczystość, a przy tym chrupkości dobrze wypieczonego mięsa. Takiego kurczaka lubimy najbardziej. Polecamy ten sposób pieczenia, z masłem rozsmarowanym z wierzchu, ale równocześnie od środka Kurczaka podaliśmy w towarzystwie pieczonej brukselki i ziemniaków Hasselback – to kolejny godny polecenia, nietuzinkowy sposób na upieczenie kartofla(...)Krok 5 Po 30 minutach pieczenia kurczaka dołóż do pieca ziemniaki Hasselback. Na upieczenie będą potrzebowały około godziny (czas zależy od wielkości bulw). Po 20-30 minutach od rozpoczęcia pieczenia wyciągnij ziemniaki z pieca i ponownie pokryj grudkami masła. Włóż z powrotem do pieca. Dołóż do nich czosnek. Krok 6 Po półtorej godziny pieczenia wyciągnij kurczaka z piekarnika i przykryj

Niedzielny kucharz
Niedziela: Kurczak w cytrusach z ziemniakami Hasselback 177

zewnątrz pachnące cytryną i tymiankiem masło, wsunięte pod skórkę na piersiach i udkach. Aromat i soczystość, a przy tym chrupkości dobrze wypieczonego mięsa. Takiego kurczaka lubimy najbardziej. Polecamy ten sposób pieczenia, z masłem rozsmarowanym z wierzchu, ale równocześnie od środka Kurczaka podaliśmy w towarzystwie pieczonej brukselki i ziemniaków Hasselback – to kolejny godny polecenia, nietuzinkowy sposób na upieczenie kartofla(...)Krok 5 Po 30 minutach pieczenia kurczaka dołóż do pieca ziemniaki Hasselback. Na upieczenie będą potrzebowały około godziny (czas zależy od wielkości bulw). Po 20-30 minutach od rozpoczęcia pieczenia wyciągnij ziemniaki z pieca i ponownie pokryj grudkami masła. Włóż z powrotem do pieca. Dołóż do nich czosnek. Krok 6 Po półtorej godziny pieczenia wyciągnij kurczaka z piekarnika i przykryj

Niedzielny kucharz
Kurczak w śmietanie 168

ząbki czosnku  10 ziaren pieprzu kolorowego  2 łyżki warzywka  1 łyżeczka pieprzu czarnego  2 łyżki papryki czerwonej  250 ml śmietany  Wykonanie  Udka myję i osuszam , kiedy mięso mamy osuszone przekładam do naczynia żaroodpornego i odstawiam na chwilkę , a naszą śmietanę przelewam do miski , dodaję pokrojoną , cebulkę czosnek i wszystkie przyprawy powyżej wymienione , następnie(...)mieszankę , to zalewam naszego kurczaka , i wstawiam do lodówki na całą noc. Na następny dzień wyciągam mięso z lodówki , i wstawiam do piekarnika , pieczemy pod przykryciem , na 160 stopni około 80 minut , po tym czasie udka mamy gotowe go podania .      Smacznego

Mój Smak
Kurczak pieczony na płasko cytrynowo-tymiankowy, z szybkim sosem 173

którym kurczak się znudził, nie mają po prostu na niego pomysłu. Pieczony, duszony, grillowany czy gotowany – w naszym domu kurczak to zawsze prawdziwa gwiazda talerza, a nie zwykła zapchajdziura. Kurczak na płasko to około godzina pieczenia i 15 minut przygotowania. Nie trzeba go marynować – piecze się na aromatycznych cytrynach z dodatkiem ziół, masła i czosnku. Sos z kurczaka, podany(...)minut, żeby piekarnik był naprawdę mocno rozgrzany. W tym czasie kurczaka osuszamy papierowymi ręcznikami i oczyszczamy z odstających fragmentów. Technika pieczenia mięsa na płasko, tzw. ‘spatchcock’, jest szczególnie przydatna właśnie wtedy, gdy pieczemy drób. Pozwala skrócić czas pieczenia, a tym samym zachować soczyste mięso i wytworzyć na nim chrupiącą skórkę. Polega na wycięciu z mięsa całego kręgosłupa i spłaszczeniu kurczaka

Karo in the Kitchen
Podudzie w marynacie z miodu i musztardy 150

ułożyć je w naczyniu żaroodpornym jedno obok drugiego, zachowując resztę marynaty w misce. Włożyć naczynie do nagrzanego piekarnika i piec często przewracając oraz polewając pozostałą marynatą, przez około 40 minut, aż będą ładnie zarumienione i chrupiące. Wyłożyć udka na talerz i posypać posiekaną natką pietruszki. Pozostałym sosem z naczynia żaroodpornego polać ugotowane ziemniaki.Można danie zrobić na patelni. Jeśli wypróbowaliście

Kuchnia Beaty
Myślał indyk o niedzieli... 185

cały w niej się zanurzył (mi wyszło ok. 7l wody). Pozostawiłam przez 24h w chłodnym miejscu. Pieczenie Z racji swoich gabarytów indyk potrzebuje sporo czasu na pieczenie. Źródła podają iż na każdy 1kg mięsa (z nadzieniem) potrzeba 35- 40min. pieczenia. Ważne jest także dobre rozgrzanie piekarnika przed umieszczenie tam ptaszora. Rozpiętość czasowa jest różna, jedni piszą, że potrzeba(...)nadzianego ptaka dokładnie zasznurowałam, a raczej obwiązałam. Dobre sznurowanie jest gwarancją równomiernego upieczenia. Ptaka ułożyłam na plecach, udkami do siebie, a następnie... Opisując to sama się zapętliłam,  więc od razu odsyłam  tutaj .  Ostatnie poprawki Brytfankę, na której piekłam indyka, polałam oliwą. Ułożyłam na niej podłużne połówki marchewek, robiąc coś na wzór rusztowania. Na nich umieściłam indyka, którego

bastalena
Gęś pieczona w całości glazurowana miodem i sokiem z pomarańczy 104

odwinąć z folii, ponakłuwać ostrym szpikulcem (zwłaszcza w okolicach udek), co umożliwi lepsze wytopienie się tłuszczu. Spiąć wykałaczkami lub zszyć nićmi bawełnianymi oba otwory, związać nogi oraz skrzydła. Przełożyć piersią do dołu na dużą i głęboką blachę do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 o C ( z termoobiegiem ), piec 60 minut . Po tym czasie blachę wyjąć z piekarnika, zlać(...)piec 3 godziny . Po upływie pierwszych 60 minut gęś polać wytopionym tłuszczem, następnie go zebrać. Pomarańcze umyć, przekroić na pół, wycisnąć sok, wymieszać z łyżką miodu. Po drugiej godzinie pieczenia, gęś ponownie wyjąć z piekarnika, zlać większość tłuszczu, tuszkę polać połową mieszaniny soku i miodu. Ponieważ miód wpływa na szybkie ciemnienie skóry, gęś należy przykryć papierem do pieczenia

niecodziennikpary
Pasztet drobiowy z jajkiem 386

Pamiętacie ostatnią babkę na blogu...? Pytaliście mnie wtedy, co z udkami z rosołu, który był przeznaczony na galaretę ;) Dziś właśnie pomysł na ich wykorzystanie! Możecie więc prosto i tanim kosztem upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, mówiąc kolokwialnie oczywiście.  Dodając do środka posiekany szczypior i ugotowane jajka, stworzycie niepowtarzalny, świąteczny przysmak, który sprawdzi się zarówno na ciepło(...)wtedy okna np :D ), a i jajka zdążą się ugotować.  To ilu chętnych na pieczenie pasztetu? U mnie na święta też będzie, wysprzątam zamrażarkę i zrobię porządek na kolejne "resztki" :) Przecież nie wywalę! Składniki na foremkę półokrągłą o wymiarach 35x10x5cm   6 udek z rosołu 2 jajka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy chrzanowej Pęczek szczypiorku

Kuchnia w czekoladzie
Kaczka w musztardzie 147

francuskiej 1 łyżka musztardy sarepskiej 2 łyżeczki nasion kolendry szczypta mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Udka z kaczki umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego. W miseczce połączyć ze sobą obie musztardy, nasiona kolendry, kardamon i imbir. Wysmarować uzyskaną pastą kaczkę(...)czosnek poukładać po bokach i na wierzchu kaczki, po czym nałożyć pokrywę naczynia i włożyć do piekarnika. Piec przez 1,5 godziny obracając kaczkę w połowie czasu (powinna znajdować się w sosie pod jabłkami i cebulami). Następnie ponownie obrócić udka z kaczki, tak aby skóra była z wierzchu, ułożyć ja na jabłkach i cebuli (wierzch kaczki musi wystawać z sosu

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania