pieczone udka - 2203 przepisów (strona:66/147)

One sheet pan dinner – obiad dla zabieganych 123

dinner”. Według mnie jest to świetny pomysł na niedzielny obiad. Zamiast stać w kuchni, możemy spożytkować ten czas na relaks. Lista zakupów (na 3 porcje) 500 g mięsa z udek kurczaka, bez kości 500 g zmieniaków 1 duża cebula 1 czerwona papryka 2 marchewki 200 g pieczarek 2 łyżki oliwy ulubione przyprawy do kurczaka: papryka słodka i ostra, papryka wędzona(...)pieprz Krok pierwszy: oliwę mieszamy z wybranymi przyprawami i marynujemy w niej mięso. Odstawiamy kurczaka i zabieramy się za warzywa. Do tego dania warto wybierać warzywa o podobnym czasie pieczenia. Jeśli chcemy upiec także ziemniaki czy bataty, musimy pokroić je na odpowiednio małe kawałki – ćwiartki bądź też na frytki. Krok drugi : całość wykładamy równomiernie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Proste-przepisy.pl
1534. Pieczone skrzydełka 178

zioła prowansalskie 1-2 łyżki oleju marchew cebula  Miód, ocet, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy wymieszać.Udka lub skrzydełka umyć, dodać marynatę i wymieszać , odstawić na kilka godzin.Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pokrojoną marchewkę i cebulkę.Piec przez około godzinę, przewracając kurczaka i polewać sosem [ można wlać trochę wody

Moje domowe kucharzenie
Jamajski kurczak jerk. 70

trochę oliwy z oliwek. Wyjąć udka z marynaty i obsmażać na patelni z każdej strony, przez około 10 minut. Przełożyć udka do dużego naczynia żaroodpornego lub na blachę i ułożyć tak, aby się z sobą nie stykały. Na każde udko nałożyć łyżką pozostałą marynatę. Przykryć naczynie pokrywą lub blachę, folią aluminiową. Uda należy piec przez 25 minut, w piekarniku rozgrzanym

Codziennik Kuchenny
Udka gęsie pieczone w cydrze z jabłkowym pure 81

mięso z gęsi? jest pyszne i zdrowe i warto czasami zajadać. Zwracam się tutaj oczywiście do mięsożerców. Pieczona gęś w cydrze i do niej pure z pieczonych, pysznych, soczystych jabłek to połączenie wręcz idealne. Polecam gorąco i zapraszam do stołu. Udka kacze w cydrze. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Karaibski kurczak, pomysł na obiad 119

4.9 / 5 ( 9 votes ) Karaibski kurczak, pomysł na obiad Karaibski kurczak, to dobry pomysł na obiad. Chłopcom chwilowo przejadły się standardy i klasyki więc zażądali zmiany

Ogrodnik w podróży
Kapuśniak z czerwonej kapusty kiszonej 115

czerwoną kapustę kiszoną. Od razu pomyśleliśmy o kapuśniaku, takim na wędzące, pełnym aromatu i smaku. I oto popełniliśmy go ;) Składniki 1 udko wędzonego kurczaka 250 g wędzonego boczku 2 pętka białej kiełbasy surowej 300 g pieczonej gęsi 1/2 łyżeczki soli wędzonej 300 g mrożonych prawdziwków 4 ziarna ziela angielskiego 2 owoce jałowca 4 liście laurowe 2 marchewki 1 mały

R'n'G Kitchen
porcje kurczaka z piekarnika na ostro... 244

pomidorowy 250 ml olej, czosnek, kucharek, papryka ostra, pieprz mielony, czosnek niedźwiedzi, przyprawę w płynie dobrze wymieszać porcje kurczaka: 4 duże udka, 4 skrzydełka dokładnie natrzeć marynatą i schować do lodówki na kilka godzin przed pieczeniem w naczyniu żaroodpornym do porcji kurczaka dodać kawałki cebuli, wlać sok pomidorowy (ja mam swój domowy, można dać kupny), wstawić do piekarnika bez przykrycia

W Mojej Kuchni Lubię
Udka i skrzydełka kurczaka faszerowane pieczarkami – czyli jak usunąć kości i nafaszerować mięso 188

przestudzonych pieczarek dodajemy 1 jajko, pokrojony na kawałki filet z kurczaka, łyżkę bułki tartej, posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy. Farszem napełniamy udka i skrzydełka ( jeżeli istnieje konieczność możemy spiąć wykałaczką ) Posypujemy czerwonym knorrem do mięs. Pieczemy w piekarniku w temp 190 o C przez około 1 godzinę ( podczas pieczenia: zarumieniamy z jednej strony, potem z drugiej. Przykrywamy folią aluminiową

Smaki Ewy
Kurczak na ryżu z pieczarkami i papryką 1289

układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na masło wsypujemy suchy ryż, a na nim układamy pokrojone cebule, pieczarki i paprykę. Następnie układamy udka. Całość zalewamy bulionem warzywnym lub rosołem. Naczynie wstawiamy do piekarnika na jedną godzinę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Salonik smaków
Udka pieczone w sosie majonezowo - ketchupowym 142

umyć, natrzeć pieprzem, solą i zmiażdżonym czosnkiem, po czym odstawić na trzy godziny w chłodne miejsce. Formę posmarować tłuszczem i ułożyć przygotowane udka. Majonez wymieszać z ketchupem, posmarować mięso, posypać tartą bułką i przykryć folią aluminiową. Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut, pod koniec pieczenia zdjąć folie i zrumienić mięso

Tradycyjna Kuchnia
Kurczak na ryżu 180

Masło kroimy w plastry i układamy na dnie naczynia żarodopornego. Na masło wsypujemy suchy ryż, a nim układamy pokrojone cebule. Następnie układamy udka. Całośc zalewamy bulionem warzywnym lub rosołem. Naczynie wstawiamy do piekarnika na jedną godzinę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Salonik smaków
Udka zapiekane z pomidorem, cebulą i pieczarkami 371

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Pomidora umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa ułożyć pomiędzy udkami z kurczaka i całość posypać suszoną bazylia. Naczynie żaroodporne przełożyć do piekarnika i piec w 195ºC, aż warzywa i mięso wyraźnie się zarumienią (ja najpierw piekłam pod przykryciem około 30 minut, a później zdjęłam pokrywkę

Ugotować
Zapiekanka ziemniaczana na 5 sposobów 511

doprawioną curry oraz świeżą kolendrą. Do pieczonych ziemniaków rewelacyjnie pasuje kurczak – wystarczy tylko dodatek śmietanowego sosu oraz tymianku i rozmarynu, żeby przyrządzić proste i smaczne danie. Przed pieczeniem dobrze jest podsmażyć mięso, zwłaszcza jeśli zależy Ci na czasie. Do zapiekanki ziemniaczanej pasować będą nie tylko filety, ale także mięso obrane z udek. Zapiekanka ziemniaczana z rybami Ryba i ziemniaki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najlepszy bigos świąteczny pieczony 85

spróbował bigosu pieczonego w piekarniku, nigdy już nie będzie gotował bigosu! Pomijam tutaj aspekt zapachowy, kiedy to zapach kiszonej kapusty jest wszędobylski, bo tutaj liczą się walory smakowe. Mój bigos to kwintesencja polskiej kuchni. Zachwyca bogactwem składników i niepowtarzalnym zapachem leśnych grzybów i wędzonych śliwek. Powodzenie mojego bigosu zawdzięczam kilku zasadom : – pieczeniu, a nie gotowaniu, – kapusta kiszona(...)Obie kapusty wymieszać w dużym garnku z wszystkimi przyprawami, grzybami, śliwkami i podsmażonym boczkiem. – Do garnka z kapustą powciskać udka kurczaka, szyjki i żeberka, tak aby były przykryte kapustą. Garnek przykryć szczelnie folią aluminiową. – Piec w 200 st. C przez 2 godziny, zostawić na noc w piekarniku. – Następnego dnia przemieszać składniki, polać połową wina i piec dalej

To co kocham
Najlepszy bigos świąteczny pieczony 2036

bigosu pieczonego w piekarniku, nigdy już nie będzie gotował bigosu! Pomijam tutaj aspekt zapachowy, kiedy to zapach kiszonej kapusty jest wszędobylski, bo tutaj liczą się walory smakowe. Mój bigos to kwintesencja polskiej kuchni. Zachwyca bogactwem składników i niepowtarzalnym zapachem leśnych grzybów i wędzonych śliwek. Powodzenie mojego bigosu zawdzięczam kilku zasadom : – pieczeniu(...)dużym garnku z wszystkimi przyprawami, grzybami, śliwkami i podsmażonym boczkiem. – Do garnka z kapustą powciskać udka kurczaka, szyjki i żeberka, tak aby były przykryte kapustą. Garnek przykryć szczelnie folią aluminiową. – Piec w 200 st. C przez 2 godziny, zostawić na noc w piekarniku. – Następnego dnia przemieszać składniki, polać połową wina

To co kocham