Udka i skrzydełka kurczaka faszerowane pieczarkami – czyli jak usunąć kości i nafaszerować mięso

Udka i skrzydełka kurczaka faszerowane pieczarkami – czyli jak usunąć kości i nafaszerować mięso

Udka i skrzydełka kurczaka faszerowane pieczarkami – czyli jak usunąć kości i nafaszerować mięso

Kiedyś zastanawiałam się jak można usunąć kości z kurczaka, sądziłam, że to niemożliwe. A jednak możliwe i wcale nie jest trudne. Farsze można robić różne. Ja tym razem poszłam bardziej w klasykę, bo wykorzystałam pieczarki. W poście pokażę również jak prosto usunąć kości. Składniki: 2 elementy kurczaka ( udko razem z podudziem ) 2 skrzydełka 1 pojedynczy filet z kurczaka ( niezbyt duży ) Czerwony knorr do mięs Farsz: 6 pieczarek 1 cebula 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki 1 łyżka bułki tartej Sól Pieprz ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

skrzydełka, udka , pieczarki, tarta, kurczak, bułki, udka z kurczaka, filet z kurczaka, mięso, dania mięsne, podudzia z kurczaka, kurczak z pieczarkami, jajka z farszem, pieczone udka, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, mięsa pieczone, drugie danie

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.