pieczone udka - 2203 przepisów (strona:70/147)

Kurczak pieczony w sojowej marynacie 82

mięsa z dwóch stron ok. 5 minut. Wyjmujemy mięso i na tej samej patelni obsmażamy plastry cytryny i cebuli. Wkładamy ponownie udka i piersi na patelnię, polewamy resztą marynaty i wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika. Pieczemy pod przykryciem 40-50 minut. Podajemy z ugotowanym brązowym ryżem i mixem sałat z sosem winegret. (function

Kulinarne przemyslenia
Pieczone pałki z kurczaka. Błyskawiczny przepis krok po kroku. 309

Pieczone pałki z kurczaka. Błyskawiczny przepis krok po kroku   Pieczone pałki z kurczaka. Składniki:   1 kg pałek

kuron.com.pl
Chrupiące udka nadziane nutą słodkości 154

gniazda nasiennego i pokroić w grubszą kostkę. Ryż wymieszać z kawałkami jabłka, dodać cynamon i szczyptę cukru. Całość dokładnie wymieszać. 3. Udka faszerować ryżem z jabłkami i cynamonem, spiąć wykałaczkami i przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Chrupiący kurczak 127

jogurtu naturalnego     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Udka kurczaka myjemy, nacieramy przyprawą. Dodajemy jogurt, dokładnie łączymy i wykładamy na blaszkę wyściełaną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200°C i pieczemy 35 min na najwyższym poziomie. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Udka kurczaka zapiekane z ziemniakami 151

łyżeczkę soli. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190st. W naczyniu żaroodpornym układamy udka z kurczaka, pomiędzy układamy ziemniaki z cebulą (wraz z marynatą). Na wierzch układamy gałązki bazylii. Pieczemy przez około godzinę, od czasu do czasu polewając mięso powstałym sosem

Gotowanie moimi oczami
Placki ziemniaczane z kurczakiem i bazylią z sosem z jogurtu naturalnego 222

świeżej bazylii oraz polane jogurtem naturalnym są pysznym, sycącym rodzinnym obiadem. Kto zje więcej? ;) Składniki: 5-6 dużych ziemniaków duża cebula udka z kurczaka ( u mnie 3 sztuki) pęczek szczypiorku garść listków bazylii 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 5 łyżek mąki pszennej mleko (ok 3/4 szklanki) sól/pieprz łyżeczka suszonej bazylii jogurt naturalny Przygotowanie: Do dużej miski rozbijamy

ChilliJemy
kurczak w sakiewce 137

sześć kwadratów na każdy kwadrat nałożyć 2 łyżki szpinaku,a w środku umieścić udko. Końce ciasta zwinąć w sakiewkę..Można końcówki udek zawinąć w folię aluminiową,aby się za bardzo nie spiekły.Sakiewki układamy w formie do pieczenia i pieczemy ok.30-40 min. w temperaturze 180-200 stopni,aż ciasto przybierze złocisty kolor i stanie się chrupiące.U mnie bez nitki

w mojej kuchni
Faszerowane udka z pistacjami 216

pistacje. Taką mięsną masą nadziewamy skórki i górnym płatem przykrywamy farsz. Przygotowaną potrawę posypujemy przyprawą z Pomysłu na soczystego kurczaka.  Udka wkładamy do woreczka dołączonego do Pomysłu na soczystego kurczaka , podlewamy 1/3 szklanki wody, zamykamy woreczek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 minut. Pod koniec pieczenia rozcinamy woreczek, aby skórka ładnie się przyrumieniła. Smacznego

Salonik smaków
Pilaw z kurczakiem i pestkami granatu 164

idealnym na przedświąteczne przyjęcia.  Dzisiejszy pilaw to proste w przygotowaniu danie z ryżu, do którego możecie wykorzystać resztki gotowanego lub pieczonego mięsa , które zostało Wam z innych obiadów. Ja dodałam do niego mięso z piersi i udek kurczaka, ale równie dobrze sprawdzi się tu wieprzowina czy indyk. Danie jest jednak tak smaczne, że również warto jest ugotować trochę

Chilli Czosnek i Oliwa
Kurczak pieczony na kiszonej kapuście 165

formy marynata do kurczaka: 2 łyżki miodu sok z połowy pomarańczy 1 łyżka oleju 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki kolendry sól pieprz Kurczaka podzielić na kawałki: oddzielić udka, podudzia, skrzydełka, odkroić filety (korpus można wykorzystać np. do ugotowania rosołu). Składniki marynaty wymieszać. Kurczaka polać marynata, odstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej całą na noc. Żaroodporne naczynie wysmarować(...)mięsa), wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 50-60 minut w temp. 170stC (termoobieg), następnie zdjąć pokrywkę/folię i piec jeszcze 30 minut, aż mięso będzie ładnie zarumienione. Podawać od razu. Smacznego! *można wykorzystać również pojedyncze kawałki kurczaka, np. same udka lub pałki

Obiad gotowy
Dynia w wersji wege i nie wege 62

potem są moje ulubione dyniowe smaki, czyli purée, dynia pieczona, curry czy sałatki na ciepło. Bez dyni nie ma Halloween, a najlepsza gęsina na świętego Marcina jest właśnie z dynią. Nie wierzysz? Łap przepis. Jeśli wolisz wersję wegetariańską, to polecam zaprzyjaźniony blog Konrada, czyli blendman.pl Dynia w wersji mięsnej UDKO GĘSI KONFITOWANE Z DYNIOWYM PĘCZOTTO Składniki: 4 uda gęsie(...)posolić dzień przed przygotowaniem. Piec w tłuszczu 4 godziny w piekarniku. Dynię pokroić na kawałki, wyjąć pestki i upiec w piekarniku. Pęczak ugotować. Cebulę, jabłko i gruszki pokroić w kostkę. Dynię zblendować ze szklanką wody lub bulionu, dodać pokrojone warzywa, ugotowany pęczak, wino, łyżkę miodu, posolić i popieprzyć. Na talerzu ułożyć porcję pęczotto dyniowego, udko i posypać podprażonymi pestkami dyni

Ugotowane pozamiatane
Francuska orzechowa tarta z kaczką na jesienny piknik! 174

swój jedyny i niepowtarzalny sposób. Ja wyczarowałam w kuchni przepyszne danie, rodem z kuchni francuskiej. Bardzo aromatyczna i korzenna tarta z dużą ilością orzechów, karmelizowaną czerwoną cebulą, mięsem z pieczonej kaczki, chrupiącym boczkiem i chrupiącymi zielonymi jabłuszkami kaparowymi. Tą tartę po prostu trzeba chociaż raz zrobić podczas jesieni, jest bardzo chrupiąca, bogata w smaku i obłędnie dobra. Tarta jest(...)KRUCHE: - 120 g masła - 240 g maki pszennej typ 480 - 2 żółtka - 1 łyżka kwaśnej śmietany - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - sól NA FARSZ: - 1 słoiczek Czerwonej cebuli Premium marki Stovit - 1,5 szklanki orzechów włoskich - 1 upieczone udko kacze - 10 plastrów boczku surowego - 6 łyżek oleju orzechowego bądź rzepakowego - 2 białka - sól - pieprz - wrzątek do sparzenia orzechów ponadto

SMYKWKUCHNI
Kurczak z marynaty -pieczony w kombiwarze 191

tydzień można w wygodny sposób przechowywać w lodówce." marynata Kujawski [ słodka papryka-zioła] skrzydełka, udka z kurczaka Kawałki kurczaka umyć, osuszyć .Wymieszać z marynatą i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.Następnie kurczaka można upiec w piekarniku,na grillu lub usmażyć .[mój kurczak był pieczony w kombiwarze

Moje domowe kucharzenie
Kurczak z pieczarkami wg J. Oliwera 338

tymianek, sól, pieprz i dokładnie przemieszałam Całość przełożyłam do naczynia żaroodpornego, wierzch obłożyłam pozostawionym pieczarkami przykryłam i piekłam przez 65 min. w temp. 220 stopni C. To danie można przygotować z piersi kurczaka :) Ja zrobiłam kurczaka dwukrotnie. Raz z ziemniakami i udkami, a drugi raz z całą piersią kurczaka (  podzieliłam na pół i pokroiłam lekko z wierzchu), a zamiast

Proste Potrawy
Udka z indyka pod pierzynką z pora 218

doprawić solą i pieprzem, a następnie ułożyć na mięsie. Wierzch pora posmarować śmietaną lekko posoloną. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż mięso będzie miękkie. W przypadku gdy por zacznie nam zbyt mocno się przyrumieniać należy przykryć naczynie folią aluminiową. udka z indyka pod  pierzynką z pora

O kuchni z uczuciem
Kurczakowe uda faszerowane szpinakiem pod beszamelową kołderką 343

zdjęciu po prawej farsz ze śmietaną i mąką 7. Udka układamy na pieczarkach i sosie. Zalewamy resztą sosu beszamelowego. Posypujemy tartym serem lub bułką tartą (kto co ma) lub w wersji na bogato - tartym serem wymieszanym z bułką tartą. 8. Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub kaszą jaglaną.   9. Smacznego!!! PS. Jeśli(...)mięso okaże się nienadające do faszerowania, to robimy zapiekankę warstwową: na dno trochę beszamelu, potem pieczarki. Na to kładziemy lekko obsmażone pokrojone w paski mięso z udek, na to farsz szpinakowy. Zalewamy resztą sosu beszamelowego. Posypujemy tartym serem lub bułką tartą. I też zapiekamy około 40 minut. Ta wersja jest tak samo smaczna i trochę łatwiejsza

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Pieczony kurczak adobo 92

Wspaniałe danie kuchni filipińskiej, zrobione trochę inaczej, bo z piekarnika. Pieczony kurczak adobo jest łatwiejszy do przygotowania i mniej jest po nim zmywania, bo to potrawa jedno garnkowa. Czas : Godzina Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 Pieczony kurczak adobo to nasza wersja bardzo popularnej na Filipinach potrawy, która robi furorę na całym świecie. I trudno się dziwić(...)jednym zamachem. Mniej też jest zmywania, ponieważ pieczony kurczak aodobo jest daniem jednogarnkowym. Bardzo gorąco polecamy to danie. Jest to naprawdę miła odmiana od pieczonych kurczaków, jakie znasz na co dzień. Pieczony kurczak aodobo ma delikatny słodko-kwaśny smak, podobnie jak ryż, który wspaniale wchłania smaki podczas pieczenia. Spróbuj oryginalnego przepisu na kurczaka adobo . Wypróbuj też wegetariańską

Niedzielny kucharz
5 obiadów na tydzień – jak robić, żeby się nie narobić 101

lodówki z przeznaczeniem na wtorek. Pieczenie bułek to tak naprawdę 10 minut roboty – trzeba mieć tylko dobry przepis:) Zobacz przepis Wtorek: Pulpety strogonoff z boczniakami i makaronem soba Pulpety zrobiliśmy z tej samej masy co burgery. W towarzystwie śmietanowego sosu z boczniakami i gryczanym makaronem smakowały zupełnie inaczej niż burgery. Zobacz przepis Środa: Udka z kurczaka zapiekane z pęczakiem(...)papryki do tortilli na czwartek. Zobacz przepis Czwartek: Tortille z mąki pełnoziarnistej (oczywiście home made) z pieczony kurczakiem i warzywami Zrobienie 4 placków tortilli wymaga nie więcej niż 15 minut pracy i to bez specjalnego pośpiechu. Mając gotowe składniki nadzienia: kurczak, pieczona papryka, obiad był gotowy w 20 minut. Zobacz przepis Piątek: Sałatka COBB z wędzonym łososiem

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania