pieczone udka - 2203 przepisów (strona:77/147)

Kurczak w balsamicznej glazurze z figami / Balsamic chicken with figs 181

balsamicznego 2 łyżki musztardy Dijon 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka miodu 1 łyżka posiekanych świeżych liści szałwii 2 ząbki czosnku,drobno posiekane 4 nadudzia z kurczaka (lub 2 udka podzielone na pałki i nadudzia) sól i pieprz 8 świeżych fig, pokrojonych na ćwiartki Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 ° C. W miseczce wymieszaj dokładnie ocet, musztardę(...)figi. Zalej przygotowanym sosem balsamicznym i włóż do piekarnika na 10-12 minut. W połowie pieczenia polej kurczaka sosem. Po wyjęciu z piekarnika dopraw solą i pieprzem jeżeli to konieczne i podawaj. *jeżeli nie posiadasz patelni dostosowanej do zapiekania w piekarniku, przełóż podsmażone udka do naczynia żaroodpornego i dalej postępuj zgodnie ze wskazówkami. Smacznego! English version Balsamic chicken with figs

karmelowy
Kaczka pieczona po polsku 48

Posmarować kaczkę olejem. ? Ułozyć na blaszce kaczkę na jabłkach, które pozostały z nadziewania i piec 70 minut w temp. 170 st.C. ? Po upieczeniu przekroić na pół, wyjąć jabłka i wyluzować kości – ręką w rekawiczce oddzielać po kolei mięso od kości, kości długie z udek wywinąć i wyjąć. ? Uformować 2 porcje mięsa z 2 połówek kaczki i zapiec je przez(...)oprószyć mąką, zagotować. ? Wymieszać składniki sosu i zagotować, przyprawić. ? Kaczkę podawać na kapuście czerwonej z sosem jabłkowo-żurawinowym, pokrojoną w plastry albo w całości. ? Jako dodatek podać ziemniaki pieczone

To co kocham
Kaczka pieczona po polsku 200

blaszce kaczkę na jabłkach, które pozostały z nadziewania i piec 70 minut w temp. 170 st.C. • Po upieczeniu przekroić na pół, wyjąć jabłka i wyluzować kości – ręką w rekawiczce oddzielać po kolei mięso od kości, kości długie z udek wywinąć i wyjąć. • Uformować 2 porcje mięsa(...)składniki sosu i zagotować, przyprawić. • Kaczkę podawać na kapuście czerwonej z sosem jabłkowo-żurawinowym, pokrojoną w plastry albo w całości. • Jako dodatek podać ziemniaki pieczone

To co kocham
Rosół 270

wieprzowe, z kurczaków, indyków, kaczek… ryby – ości, głowy, płetwy – także pozostałości po filetowaniu, pieczeniu czy gotowaniu ryb na parze potencjalnie niejadalne części zwierząt – szyje, ogony, kolana, kręgosłupy, nogi, łapy… mięso z kośćmi – np. żeberka, kurze skrzydełka, udka – w przypadku, gdy nie mamy dostępu do samych kości odpady przy gotowaniu – pozostałości z oczyszczania(...)Mocny wywar z kości można zamrozić w foremkach do lodu, tworząc swoje własne i bardzo zdrowe kostki rosołowe . Ja najczęściej gotuję rosół z kości wołowych (surowych albo pozostałościach po pieczeniu szpiku ), resztek ryb po gotowaniu ich na parze albo skrzydeł od „szczęśliwszych” kur. Rosół gotuję z cebulą, czosnkiem i marchewką – tę ostatnią przecieram przez sito podczas odcedzania

PaleoSMAK
Kaczka pieczona 85

mojprzepisna.pl | Kaczka pieczona Dziś mam dla Was przepis na kaczkę pieczoną z jabłkiem, papryką, pomidorami suszonymi i żurawiną z chrupiącym boczkiem. Danie przygotowane przez mojego męża, zjedzone przez moją rodzinkę, sfotografowane przeze mnie, rzecz jasna :) [:Listonic] Składniki: 4 udka kaczki (u mnie jeszcze było miejsce więc dołożyłam 2 udka z kurczaka) 1 papryka 2 jabłka (u mnie szara(...)wszystko posypujemy żurawiną, czosnkiem. Kładziemy na to plastry boczku, na to układamy odsączone z oleju pomidory. Wstawiamy do piekarnika na 180 st na 1,5 godziny, przez pierwszą godzinę pieczemy pod przykryciem, następnie pokrywkę zabieramy i pieczemy bez przykrycia. Podawać natychmiast na przykład z pieczonymi ziemniakami. Smacznego! kaczka_pieczona_mojprzepisna.pl kaczka_pieczona_mojprzepisna.pl

moj przepis na
Kaczka pieczona 83

mojprzepisna.pl | Kaczka pieczona Dziś mam dla Was przepis na kaczkę pieczoną z jabłkiem, papryką, pomidorami suszonymi i żurawiną z chrupiącym boczkiem. Danie przygotowane przez mojego męża, zjedzone przez moją rodzinkę, sfotografowane przeze mnie, rzecz jasna :) [:Listonic] Składniki: 4 udka kaczki (u mnie jeszcze było miejsce więc dołożyłam 2 udka z kurczaka) 1 papryka 2 jabłka (u mnie szara(...)wszystko posypujemy żurawiną, czosnkiem. Kładziemy na to plastry boczku, na to układamy odsączone z oleju pomidory. Wstawiamy do piekarnika na 180 st na 1,5 godziny, przez pierwszą godzinę pieczemy pod przykryciem, następnie pokrywkę zabieramy i pieczemy bez przykrycia. Podawać natychmiast na przykład z pieczonymi ziemniakami. Smacznego! kaczka_pieczona_mojprzepisna.pl kaczka_pieczona_mojprzepisna.pl .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Kaczka pieczona 101

mojprzepisna.pl | Kaczka pieczona Dziś mam dla Was przepis na kaczkę pieczoną z jabłkiem, papryką, pomidorami suszonymi i żurawiną z chrupiącym boczkiem. Danie przygotowane przez mojego męża, zjedzone przez moją rodzinkę, sfotografowane przeze mnie, rzecz jasna :) [:Listonic] Składniki: 4 udka kaczki (u mnie jeszcze było miejsce więc dołożyłam 2 udka z kurczaka) 1 papryka 2 jabłka (u mnie szara(...)plastry boczku, na to układamy odsączone z oleju pomidory. Wstawiamy do piekarnika na 180 st na 1,5 godziny, przez pierwszą godzinę pieczemy pod przykryciem, następnie pokrywkę zabieramy i pieczemy bez przykrycia. Podawać natychmiast na przykład z pieczonymi ziemniakami. Smacznego! kaczka_pieczona_mojprzepisna.pl kaczka_pieczona_mojprzepisna.pl

moj przepis na
Kurczak zapiekany z jabłkami i porem. 254

cienkie plasterki. Na grubej stalowej patelni lub blaszce do pieczenia podsmażyć na oliwie. Dodać bulionetkę, 1 łyżkę majeranku i dusić około 5 minut. Zwiększyć ogień, odsunąć na bok pora i dodać na patelnię (blaszkę) kawałki kurczaka skórą do dołu. Oprószyć solą i smażyć do zrumienienia skórki. Odwrócić udka skórą do góry i na każde położyć 1/4 łyżeczki masła. Włożyć pomiędzy

zadanie-gotowanie
Rosół 99

wieprzowe, z kurczaków, indyków, kaczek… ryby – ości, głowy, płetwy, a także pozostałości po filetowaniu, pieczeniu czy gotowaniu ryb na parze potencjalnie niejadalne części zwierząt – szyje, ogony, kolana, kręgosłupy, nogi, łapy… mięso z kośćmi – np. żeberka, kurze skrzydełka, udka – w przypadku, gdy nie mamy dostępu do samych kości odpady przy gotowaniu – pozostałości z oczyszczania(...)wywar z kości można zamrozić w foremkach do lodu, tworząc swoje własne i bardzo zdrowe kostki rosołowe . PaleoSMAK Ja najczęściej gotuję rosół z kości wołowych (surowych albo pozostałościach po pieczeniu szpiku ), resztek ryb po gotowaniu ich na parze albo skrzydeł od „szczęśliwszych” kur. Rosół gotuję z liściem laurowym, ziarnami pieprzu, cebulą, czosnkiem i marchewką – tę ostatnią przecieram

PaleoSMAK
Kurczak garam masala z chlebkiem naan 295

jest trudne. Do przygotowania dania użyłem: 1,5 kg udek kurczaka, 2 puszek pomidorów, 200 ml mleka kokosowego, 2 średnich cebul, 3 ząbków czosnku, pęczka natki świeżej kolendry, 4 cm kawałka korzenia imbiru, 500 gram mąki pszennej typ 450, 2 łyżeczek suszonych drożdży,  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 250 ml mleka, 200 gram gęstego jogurtu naturalnego, 1 jajka(...)potrzebuje trochę czasu, aby wyrosnąć. Do miseczki przesiałem 500 gram mąki pszennej typ 450. Dodałem do niej dwie łyżeczki czarnuszki, 2 łyżeczki suszonych drożdży i pół łyżeczki proszku do pieczenia. 250 ml mleka ogrzałem do temperatury pokojowej i również dodałem do mąki. Całość lekko wymieszałem i dodałem 200 gram gęstego naturalnego jogurtu, 1 jajko i dwie łyżki oliwy. Całość doprawiłem

Wyprawy kulinarne
Kapuśniak 182

zdrowia i delikatnego smaku młodej kapusty i koperku. Kapuśniak ugotowałam na powstałym sosie po pieczeniu Soczystego udźca z indyka , który zawierał już przyprawy i tylko pod koniec gotowania posoliłam. Do kapuśniaku z młodej kapusty pasuje dowolny wywar mięsny, świetnie sprawdza się rosół po gotowaniu udka z kurczaka. Produkty: średnia główka młodej kapusty 3 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki 1 papryka(...)pokroić. Kapustę umyć i drobno poszatkować.  Paprykę umyć, oczyścić z pestek i drobno pokroić. W co najmniej 3 litrowym garnku zagotować wodę, dodać wywar mięsny lub sos po pieczeniu indyka (płynu ma być tak około 1/2 garnka), następnie marchew i ziemniaki. Gotować 10 minut. Następnie dodawać partiami poszatkowaną kapustę (całość na raz się nie zmieści), gotując się kapusta zmniejsza

Kuchcik gotuje
Kurczak pieczony na płasko 217

pieczonego na płasko. No i tak sobie myślę, że teraz raczej nie prędko zrobię tego pieczonego w „tradycyjny sposób” Ten pieczony na płasko jest zdecydowanie lepszy! Po pierwsze piecze się równo, a po drugie bardzo dobrze kroi się po upieczeniu (a podział takiego mięsa, to zawsze była moja zmora). Po przełożeniu mięsa na półmisek udka(...)Następnie kurczaka obracamy na drugą stronę i dociskamy otwartą dłonią na mostek, aż usłyszymy trzask łamanych kości. Tak przygotowane mięso dokładnie nacieramy przygotowaną marynatą i przekładamy na blaszkę do pieczenia (mięso dobrze jest odstawić do zamarynowania, ale nie jest to warunek konieczny). Pieczemy przez około 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. W trakcie pieczenia kilkukrotnie podlewamy kurczaka wytopionym

Smaki Na Talerzu
Indyk w sosie z zielonym groszkiem 161

Indyk w sosie z zielonym groszkiem to danie, które idealne łączy się z kaszą jęczmienną i gryczaną. Indyk jest bardzo delikatnym mięsem i trzeba uważać, aby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Indyk – co warto wiedzieć o mięsie z indyka? Przepis na roladki z indyczego udźca 129

znacznie ciemniejszą barwę, bardziej wyrazisty smak i mniej kruchą konsystencję niż pierś, dlatego doskonale nadaje się do pieczenia, czy duszenia. Znawcy porównują mięso z indyczego udźca do delikatnej cielęciny. podudzie z indyka – to konkret na talerzu, polecane tym, dla których udko z kurczaka to zdecydowanie za mała porcja. skrzydła z indyka – są idealne jako mięsna baza do zup. Nietłuste, nadają

Czynniki pierwsze
Kurczak w coli 494

szklanki keczupu łagodnego + 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki) 3 ząbki czosnku Sposób przygotowania: 1. Udka / podudzia umyć, osuszyć. Udka podzielić na pół. 2. Keczup, zmiażdżony czosnek i colę połączyć ze sobą. 3. Mięso wymieszać z przygotowaną marynatą, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec pod przykryciem przez godzinę w 180 st.C. Następnie zdjąć pokrywkę / folię i piec jeszcze ok 30 mniut

Kuchnia domowa Ani
Udka kurczaka z pigwą 114

lubczyk, sos sojowy, przyprawę, maślankę, pieprz zielony, przeciśnięty czosnek, starte jarzyny, pokrojone ziemniaki, mieszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Udka z kurczaka nakłuwamy, mieszamy z marynatą, odstawiamy na noc w chłodne miejsce. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, mięso oprószamy sezamem, przykrywamy i pieczemy 30 min w 180°C . Następnie przez 20 min bez przykrycia w termoobiegu

R'n'G Kitchen
Pasta z pieczonego kurczaka 232

Czasami zostaje nam kawałek pieczonego mięsa, na który nikt nie ma już ochoty. Warto wtedy przygotować z niego prostą a jakże smaczną pastę do chleba. 1 upieczone udko z kurczaka 3 jajka na twardo mała czerwona cebulka 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Udko z kurczaka, jajka i cebulkę drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć

Smakołyki Asi
Kurczak wędzony z łazankami 123

pożywne danie Kurczak wędzony z łazankami to również świetna alternatywa dla dań z mięsem smażonym, pieczonym lub gotowanym. Polecam   Przepis na 3-4 porcje dania Kurczak wędzony z łazankami   SKŁADNIKI: 2 cebule czerwone 1 papryka czerwona 2 wędzone udka kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1/2 pęczka szczypiorku 150-200 g makaronu

WSZYSTKO SMACZNE
Pieczony maślany kurczak z warzywami 159

Tydzień temu byłam na warsztatach "Drób na świątecznym stole". O samym wydarzeniu opowiem Wam nieco później, dziś natomiast proponuję smakowity wstęp do tego tematu. Pieczony kurczak z maślaną nutą i warzywami to moja propozycja na rodzinny obiad. Soczyste mięso o lekkim maślanym smaku, aromatyczne i delikatne. Do tego ziemniaczki, marchewka, cebulka... wszystko pachnie obłędnie i smakuje nieziemsko. Składniki(...)piekarnika, piec przez 30 minut. Masło pokroić w plastry, połowę wyłożyć na kurczaka, przykryć i piec kolejne 30 minut. Do naczynia z kurczakiem włożyć warzywa, na kurczaka wyłożyć pozostałe masło, przykryć i piec ok 20 minut, następnie zdjąć pokrywkę i zapiekać ok 15-20 minut. Warzywa powinny być miękkie, a po nakłuciu kurczaka w okolicach udka powinien wypływać jasny przezroczysty

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania