pieczone udka - 2203 przepisów (strona:79/147)

Rzymskie podudzia z kurczaka 133

Rzymskie podudzia z kurczaka Rzymskie podudzia , są mocno napakowane suszonymi pomidorami z oliwy , prawie jak łydki rzymskiego legionisty mięśniami " class="wp-smiley" style="height: 1em; max

Ogrodnik w podróży
Kurczak po hiszpańsku 182

kostkę. Na tym samym tłuszczu zeszkliłem cebulę, dodałem paprykę, bulion, pomidory, wino i paprykę w proszku. Włożyłem udka kurczaka i szynkę, brytfankę przykryłem, dusiłem ok. 30 minut. Zdjąłem pokrywę i wstawiłem do rozgrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni C, ustawionego na pieczenie z góry. Zapiekałem ok. 20 minut

R'n'G Kitchen
Udka z kurczaka po królewsku. 171

skórą ) mieszanką przypraw i czosnku. Przykryć mięso z powrotem skórą i natrzeć ją także przyprawami. Każde udko ułożyć na kawałku foli aluminiowej. Na każde udo położyć kawałek smalcu i szczelnie zawinąć folią aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika ( 180 C ) i piec około godziny, tak aby mięso było całkiem miękkie. Podawać gorące z ziemniakami ( lub frytkami ) i surówką

Przepisy i porady kulinarne
Drobiowe muffiny 163

efektowny sposób na mielone mięso z kurczaka. Na dodatek w wersji zdrowszej, bo pieczone:) Delikatne, a jednak za sprawą granulowanego czosnku, suszonych pomidorów, natki pietruszki i parmezanu, bardzo aromatyczne. Polecam:) Na 16 drobiowych muffinek: 800-900 g mielonego mięsa drobiowego (najlepiej z piersi i udek – nie wyjdą tak suche jak z samych piersi) 2 cebule 2 jajka(...)tartym parmezanem oraz natką pietruszki. Dokładnie mieszamy. Formę na muffiny smarujemy tłuszczem. Napełniamy mięsnym farszem i wstawiamy na około 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pod koniec pieczenia na mięsne kule kładziemy po plasterku mozzarelli. Zapiekamy jeszcze chwilę, do roztopienia się sera. tina smacznego! nr 5 (2)/2014

Smaki Na Talerzu
CHRUPIĄCY KURCZAK PIECZONY Z GRANATEM I SEZAMEM plus RECENZJA PIEKARNIKA ELECTROLUX 700 SenseCook EOE7C31X 153

Zużycie energii, wentylator [kWh/cykl]:  0,69 CHRUPIĄCY KURCZAK PIECZONY Z GRANATEM I SEZAMEM  Poniżej znajdziecie przepis na aromatycznego i  soczystego kurczaka z chrupiącą skórką, z dodatkiem ziarenek granatu i sezamu. Jest to bardzo prosta potrawa, wystarczy doprawić kurczaka ulubionymi przyprawami, a następnie zapiec, dodając pod koniec pieczenia ziarenka granatu i sezam. Ich połączenie z delikatnym mięsem(...)oleju, a następnie lekko natrzyj nim kurczaka.  Udka  dopraw solą , pieprzem i pozostałymi przyprawami, skrop lekko sokiem z cytryny i posyp  2 łyżkami sezamu.  (W kurczaka wbiłam termosond ę  i nastawiłam na temperatur ę    85 stopni C ). Piecz kurczaka 45 minut . Po czym posyp całość ziarenkami granatu

Słodko-Słony Świat Ilony
PIECZONE UDKA KURCZAKA Z CUKINIĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 134

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-6 Składniki: Około 1 kg udek z kurczaka, 2 większe cukinie, 4 pomidory suszone, 4 łyżki oliwy (użyłam tej z pomidorów suszonych), 2 ząbki czosnku, majeranek, szczypta soli, szczypta tymianku, szczypta kolendry, szczypta bazylii, szczypta curry, ostra papryka, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki(...)curry i papryką. Marynatą zalewam kurczaka, wkładam do lodówki na 2-3 godziny.  Mięso układam w naczyniu żaroodpornym wraz z dodatkiem suszonych pomidorów, posypuję posiekanym czosnkiem i pietruszką. Piekę 45 minut w 180 stopniach pod przykryciem.  W międzyczasie myję cukinię i kroję w grubsze plastry.  Wyjmuję naczynie, na wierzchu rozkładam cukinię (posypuję vegetą), piekę kolejne 25 minut

JejKuchnia
Gęś pieczona z jabłkami i cydrem 98

odchodziło od kości. Składniki na gęś pieczona z jabłkami i cydrem 1 gęś (ok. 3,5 kg) 5 jabłek 250 ml cydru 1 łyżka majeranku sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jedno jabłko obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Gęś umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć nadmiar tłuszczu. Piersi i udka ponakłuwać ostrym szpikulcem, co pozwoli na lepsze(...)piec z termoobiegiem 30 minut . Po tym czasie mięso przewrócić na drugą stronę, polać wytopionym tłuszczem, piec w temperaturze 180 o C ( z termoobiegiem ) przez kolejne 3 godziny – w trakcie co pół godziny mięso polewać wytopionym tłuszczem, jego nadmiar zbierać, pozostawiając trochę na dnie. Na 45 minut przed końcem pieczenia włożyć obrane i pokrojone na ćwiartki pozostałe jabłka, wlać

niecodziennikpary
Soczyste udka w chrupiącej panierce (podane z aromatycznym ryżem) 152

Soczyste udka w chrupiącej panierce (podane z aromatycznym ryżem). Moja rodzina uwielbia dania z kurczaka. Przeważnie na udkach czy nóżkach z kurczaka przygotowuję jednego dnia jakąś

Słodkie okruszki
Udka z kurczaka w maśle orzechowym 67

skarby od mamy Zuzy. Mięso, mięso, a dokładniej udka z kuraka. Już dawno zabierałam się do drobiu z orzeszkami ziemnymi. Kura była, masło orzechowe było, już czas. Wiem, że do dzisiejszego przepisu dodałam za mało chili, w składnikach jest już to skorygowane. Udka udały się. Dość istotnym elementem w dodatkach do udek jest szczypior, nie pomijajcie go. Trochę się oszukałam(...)jednak kiedyś cały post, bo naprawdę warto je zrobić. Składniki: 6 udek z kurczaka pół szklanki masła orzechowego 3/4 szklanki wody 4 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka miodu 2 cm kawałek korzenia imbiru 2 ząbki czosnku pół płaskiej łyżeczki chili w proszku olej rzepakowy gruby szczypiorek sezam Udka z kurczaka myjemy i osuszamy. Z masła, wody, sosu sojowego

Kardamonovy
Karkówka w jogurcie na grilla 240

Karkówka to jedno z najbardziej popularnych mięs używanych do grillowania. Jednak aby nie była zbyt sucha warto wiedzieć w jaki sposób przygotować odpowiednią marynatę. Karkówka w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet bez pieczenia 172

Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 200 g mięsa z udka kurczaka 1 mała cebula 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 ząbek czosnku sól, pieprz słodka i ostra papryka 1 … Czytaj dalej Pasztet bez pieczenia

czarrna od kuchni
Azjatycki rosół 124

rosół będzie trochę mniej tłusty i ograniczysz ilość cholesterolu, który głównie znajduje się właśnie w skórze. 4. Udka i wołowinę włóż do naczynia żaroodpornego, dodaj czosnek i paprykę i zalej wszystko połową sosu sojowego. 5. Włóż naczynie z mięsem do piekarnika i piecz 30 minut. 6. Po upieczeniu przełóż wszystko do garnka, dodaj przyprawy i resztę sosu sojowego. 7. Dodaj

Z notatnika dietetyka
Kaczka w marynacie słodko - kwaśnej 135

ząbki czosnku, po czym podgrzać, aż marynata będzie gorąca. Do naczynia żaroodpornego wlać nieco marynaty, włożyć kacze udka i piersi skórą do góry, następnie wlać pozostałą marynatę. Po bokach rozrzucić kawałki jabłka i gruszki, nałożyć pokrywę naczynia, po czym włożyć do piekarnika. Piec łącznie 1,5 - 2 godzin (w zależności od wagi kaczki). 30 minut przed końcem pieczenia można zdjąć

Passions hobbies life
Ziołowe udka kurczaka pod aromatycznym płaszczykiem 148

pozostawić na 1 godzinę. 3. Po tym czasie przełożyć zamarynowane udka do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Każde udko na wierzchu posmarować majonezem wymieszanym z ketchupem i posypać bułką tartą. Do naczynia dodać pomidorki pokrojone na połówki i cebulę pokrojoną w piórka. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 55-60 minut

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania