pieczone udka - 2203 przepisów (strona:64/147)

Panierowane pieczone ćwiartki kurczaka 76

Panierowane pieczone ćwiartki z kurczaka smakują niczym te z KFC, ale zawierają o wiele mniej tłuszczu. Są pyszne, z pewnością Wam posmakują. Artykuł Panierowane

Pieprzyć z Fantazją
Udka faszerowane 101

odparowania wody. Doprawić solą oraz pieprzem. Po przestudzeniu dodać starty ser, masło i pietruszkę. Wszystko razem wymieszać najlepiej dłonią. Gotowy farsz wyłożyć na udkach i zwinąć w roladę. Przełożyć na naczynia żaroodpornego bez przykrycia i piec przez  godzinę w temperaturze 210 stopni a następnie przez pół godziny w temperaturze 180 stopni ( góra-dół bez termoobiegu). Smacznego! Zapraszam was również

Kulinarne przygody
Udka pieczone w piwie 78

fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Udka oczyszczamy, nakłuwamy. Piwo mieszamy z miodem, sosem ponzu, mieloną papryką i gałązkami rozmarynu. Udka marynujemy minimum godzinę. Przekładamy, razem z marynatą, do naczynia żaroodpornego. Całość pieczemy 45 minut w 180°C, co jakiś czas polewając marynatą. 5 minut przed końcem pieczenia włączamy termoobieg

R'n'G Kitchen
KURCZAK MARYNOWANY W KETCHUPIE I PIECZONY W PANIERCE + FILMIK 101

ketchup, dodajemy całe przyprawy i mieszamy. Wkładamy mięso i dokładnie mieszamy aż pokryje kawałki kurczaka. Zostawiamy na 2-3 godziny aby przeszło przyprawami. Udka panierujmy w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku 45 minut w temperaturze około 180 % C. Pod koniec pieczenia obracamy na drugą stronę aby troszkę skóra zmiękła i zakręcamy piekarnik. Mięska

Kulinarne Fantazje Marioli
Pikantne, kawałki kurczaka z piekarnika z wódką 183

Pikantne, kawałki kurczaka z piekarnika z wódką Kurczak najlepiej smakuje , kiedy jest pieczony z chrupiącą skórką i dobrze doprawiony Ten przepis jest prosty , smaczny , a

Ogrodnik w podróży
Kurczak nadziewany kaszą gryczaną. 178

posiekany koperek, sól oraz łyżeczkę przyprawy do gyrosa. Farsz dokładnie wymieszać a następnie nadziać nim kurczaka. Na końcu tuszkę zaszywamy a także wiążemy udka. Kurczaka wkładamy do naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzewamy do ok. 180C i pieczemy około 2 godz. Mój kurczak był duży dlatego taki czas ale przy mniejszych czas należy skracać. Do naczynia wlewamy szklankę wody. Co jakiś czas

Radość kipiąca uśmiechem.
Udka z rodzynkami po turecku 164

przykryłem i dusiłem 30 minut. Ryż ugotowałem na półtwardo , odcedziłem. Naczynie do zapiekanek wysmarowałem masłem , ułożyłem w nim warstwę ryżu. Na nim ułożyłem udka razem z sosem. Przed włożeniem do piekarnika przykryłem formę folią aluminiową. Piekłem ok. 30 minut w temperaturze 150 stopni

R'n'G Kitchen
Kurczak pieczony z ziemniakami 136

będę podawała proporcji, gdyż danie robiłam na tzw. oko. Tak więc miałam kawałki kurczaka (skrzydełka, nóżki, udka) które wcześniej zamarynowłam w przyprawach. Ziemniak obrałam i pokroiła w ćwiartki. Można też dodać pieczarki.  Wszystko wrzuciłam do rękawa do pieczenia, szczelnie zamknęłam i zrobiłam kilka dziurek. Piekłam około godziny , ale to zależy od jakości mięsa. Danie było przepyszne

Jadło i czytadło
Kacze udka w marynacie miodowej 80

głównej, kacze udka w marynacie miodowej. Składniki 4 kacze udka 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1-2 łyżki miodu, płynnego, prawdziwego( u mnie gryczany, uwielbiam) 3 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego pieprz, sól, słodka papryka ( do smaku , według uznania) Udka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wkładamy do miski z pokrywką. Składniki marynaty dokładnie mieszamy i polewamy udka. Ręką dokładnie(...)się rozpadać. Po koniec pieczenia ( ok 15 minut przed) zdjąć folię lub pokrywę i zrumienić wierzch. Prze wyjęciem sprawdzić mięso widelcem, czy dostatecznie miękkie. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie: zielona fasolka gotowana, pieczone ziemniaczki z ziołami i buraczki gotowane, wiórki. Oczywiście sos żurawinowy będzie jak najbardziej mile widziany. Smacznego:) Artykuł Kacze udka w marynacie miodowej pochodzi

gotuj ze mną
Nadziewany pieczony kurczak 212

skóra będzie rumiana. Żeby sprawdzić, czy kurczak jest gotowy można nakłuć udko i sprawdzić, czy sok wyciekający z kurczaka jest czysty (bez krwi). Wyciągamy z piekarnika i dajemy kurczakowi odpocząć przez około 15 minut. Usuwamy cytrynę, wyciągamy nadzienie, kurczaka dzielimy. Do soków powstałych w czasie pieczenia wyciskamy sok z upieczonej w kurczaku cytryny – mieszamy i otrzymujemy delikatny(...)webkit-transform: scale(1.2); transform: scale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Nadziewany pieczony kurczak pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Kurczak pieczony z warzywami 65

Przepis na pieczone podudzia kurczaka z ziemniakami, kalafiorem w pysznym słodkim sosie sojowym. Szybkie, proste i bardzo smaczne danie. Czas przygotowania:  1 godzina Ilość porcji:  3-4 osoby Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 6 udek z kurczaka 1cebula 500g ziemniaków 2 małe marchewki 1/2 małego kalafiora 2 ząbki czosnku 1 pęczek koperku sól(...)kostkę ziemniaki, marchewkę i różyczki kalafiora. Następnie dodajemy posiekany czosnek i koperek. Doprawiamy solą oraz pieprzem i podsmażaamy do miękkości warzyw. 3. Warzywa przekładamy do naczynia w którym będziemy piec. Na górę kładziemy kawałki podsmażonego kurczaka. Teraz przygotowujemy sos. 4. Na patelnię wlewamy sos sojowy i dodajemy cukier. Mieszamy żeby się rozpuścił. Przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy sok z cytryny

karolgotuje
Kotlety drobiowe z marchewką 138

wieprzowe z cukinią . to znacznie skraca czas. Upiekłam 12 kotletów kotletów drobiowych z marchewką. Co zrobić na obiad? Polecam pyszne Pieczone Kotlety drobiowe z marchewką: Składniki: 350-400 g mięsa mielonego z kurczaka, najlepiej obranego z udek 1 marchew 1 jajko, sól i pieprz do smaku 1 łyżka majeranku, ok. 1 łyżki siekanej natki pietruszki 1 kajzerka namoczona

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Skrzydełka paprykowe 75

bardzo aromatyczne i takie... apetycznie paprykowe!  Najczęściej podaję je na obiad, ale na zimno do chleba również są pyszne. Jeśli pieczone skrzydełka z kurczaka nie należą do Waszych ulubionych części drobiu to możecie użyć udek. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia.    Skrzydełka paprykowe - składniki:   około 600g skrzydełek (można użyć innych części kurczaka) Marynata: 2 łyżki oleju(...)przygotowaną marynatą. Dodać paprykę pokrojoną w paski lub grubszą kostkę. Skrzydełka można odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę (będą bardziej aromatyczniejsze) lub od razu przełożyć do wokra do pieczenia i szczelnie związać. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 60 minut. Pod koniec pieczenia worek rozciąć, aby skórka skrzydełek nabrała rumianego koloru.     W przepisie użyłam przypraw ze sklepu

Di gotuje
Udka po cygańsku 114

Udka po cygańsku Coś smacznego na danie obiadowe, pałki z kurczaka w pysznym sosie z warzywami. 5 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: ·        5 udek z kurczaka ·        ½ opakowania przyprawy do kurczaka po staropolsku ·        1 cebula(...)Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Udka kroimy na połowę, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka po staropolsku, układamy w woreczku do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C. 2.    Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy solą oraz pieprzem. 3.    Papryki kroimy w paski

Kulinarna Chwila
Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania 257

gotowania domowego. Dzisiaj zapraszam na pieczone pierogi z mięsem. Pierogi drożdżowo-kruche, z przepysznego ciasta, które mimo zawartości drożdży, nie musi wyrastać. Ładnie urośnie nam w czasie pieczenia. Pierogi zachowują doskonały smak przez kilka dni, o ile tyle pozwolicie im leżeć. U nas z czerwonym barszczem zniknęły błyskawicznie. Jako nadzienia do pierogów pieczonych, użyłam mięsa i warzyw(...)Wykrawamy szklanką krążki ciasta, na które nakładamy farsz. Zlepiamy brzegi pierożków, odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Gotowe pierogi smarujemy jajkiem. Pieczemy w 200 stopniach do zrumienienia. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/pyszne-drozdzowo-kruche-pieczone-pierogi-z-miesem-z-rosolu-bez-wyrastania/ MieszamWGarnku   Artykuł Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku