pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:132/377)

Pasztet sojowy z grzybami 143

zmielić w maszynce do mięsa na oczku 3 mm, a na końcu mielenia dodać odrobinę smażonych warzyw w celu wyczyszczenia maszynki i usunięcia resztek soi. Dodać resztę warzyw, jajko, sparzone grzyby i wymieszać łyżką. Jeżeli masa jest za sucha należy dodać napar pozostały po grzybach. Doprawić solą i pieprzem według uznania. 5. Pieczenie: Do wysmarowanej olejem foremki aluminiowej

Pij soki wyciskane
Zapiekanka z batatów i mięsa z groszkiem 140

mielonego z indyka • 1 opakowanie mrożonego groszku zielonego • 1 cebula • 3 łyżki oliwy • 1 puszka pomidorów krojonych • 2 łyżki sosu sojowego • sól, pieprz do smaku • 1 łyżka majeranku • 150 g sera żółtego Wykonanie: • Bataty obrać i pokroić w plastry. • Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie, dodać mięso mielone(...)groszek będzie miękki. • Naczynie do zapiekania posmarować masłem lub oliwą. Połowę batatów wyłożyć na spód, na to wylać cały sos mięsny i przykryć batatami. • Piec w temp. 180 st.C przez 40 minut, po czym posypać wierzch zapiekanki startym serem żółtym i piec jeszcze 10 minut.{jcomments

To co kocham
PASZTET Z ŻURAWINĄ 161

średniej  średnicy i mielimy mięso z patelni  wraz z  wątróbkę.Dodajemy do zmielonej masy 2 żółtka i bułkę tartą.Mieszamy dokładnie.Dodajemy namoczoną wcześniej żurawinę,odciskamy,mieszamy z masą mięsną.Farsz wkładamy do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy(ja użyłam silikonowej)Wierzch zakrywamy folią aluminiową.Nagrzewamy piekarnik na 180st. i pieczemy ok.50 min. nie odkrywając pasztetu.Studzimy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 330

wody z pieczarek wyparuje. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać cebulkę i pieczarki, majeranek, jajko, sół i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Kurczaka wyjąć z lodówki i do środka nałożyć farsz, dokładnie zamknąć kurczaka. Używając do tego celu wykałaczek. Skropić kurczaka oliwą i włożyć do rękawa foliowego. Wlać trochę wody i dokładnie zamknąć. Piec kurczaka w 180 C, godzinę

Kuchnia Pokoleń
deser z pomarańczy 88

wystudzić. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Żółtka ubić z cukrem pudrem na puszysty kogel mogel. Białka ubić na pianę. Do masy z żółtek dodać pomarańczę, orzechy i mąkę. Wymieszać. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przełożyć do kokilek do zapiekania do 2/3 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 20 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pomidory faszerowane wieprzowiną z pieprzem syczuańskim 145

czosnek, a po chwili mięso mielone. Doprawić pieprzem syczuańskim, płatkami chilli oraz solą. Smażyć do momentu kiedy mięso przestanie być surowe. Pod koniec smażenia dodać posiekaną natkę pietruszki. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Z pomidorów odciąć czubki i delikatnie wydrążyć miąższ łyżeczką. Do pomidorów nałożyć farsz i przykryć plastrami mozzarelli oraz odciętymi częściami. Piec przez około 30 minut

Piąty grzech główny
Muffiny mięsne z pieczarkami na młodej kapuście 154

KLIK ) pieprz czarny mielony czosnek 40 dag pieczarek  masło cebula pieprz cytrynowy sól  1 jajko 2 łyżki otrąb lub bułki tartej 6 plasterków sera żółtego  główka młodej kapusty łyżka masła 2 łyżki koperku sól  pieprz cytrynowy 2 łyżki skrobi kukurydzianej + łyżka gęstego jogurtu Mięso myję i mielę. Pieczarki obieram, przepłukuję, osuszam , kroję drobno i przesmażam(...)pokrojoną drobniutko cebulą. Studzę i mieszam z mięsem.   Doprawiam, dodaję surowe jajko, otręby lub bułkę tartą i wyrabiam masę mięsną. Formę na muffiny smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą, nakładam masę mięsną.  Na mięsku układam paski sera żółtego. Piekę około 30 minut w 180 st C. W międzyczasie przygotowuję kapustę, myję ją  i szatkuję, odkrawam głąba

Takie tam pichcenie
Pasztet z królika 172

trzy razy.  Mielimy również jedną ugotowaną marchewkę, ugotowaną cebulę. Można dodać więcej warzyw jak ktoś lubi. Zmielone mięso, łączymy z jajkami. Doprawiamy solą pieprzem , odrobiną startej gałki muszkatołowej oraz przeciśniętymi przez praskę  czosnkiem. Masą  wypełniamy długą wąską formę, wcześniej wyłożoną papierem  ( możemy użyć dwóch małych form). Górę posypujemy tartą bułką. Pieczemy w 180 stopniach

W kuchennym oknie Ewy
Czerwona papryka nadziewana mięsem czyli Niedzielne Mielenie odc. 12 180

Oprócz słodkości w weekend jedliśmy również dania nie słodkie. Jak co sobotę piekłam pizzę a w niedzielę mieliłam, tylko czasu na posta nie miałam :( upiekłam papryki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zapiekanka " pokaż lodówko, co masz w środku" :) 167

mielonego (u mnie wieprzowo - wołowe) 1 cały por 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 4 duże pomidory bez skórki 200 ml śmietanki kremówki 2 jajka 15 dag żółtego sera łyżka masła zioła: tymianek, rozmaryn sól, pieprz koperek rozmaryn do dekoracji Ziemniaki gotujemy we wrzątku. Po ugotowaniu ziemniaków kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne natłuszczamy masłem.  Mięso(...)wykładamy mięso mielone, potem układamy por, a następnie pomidory pokrojone w plastry i na sam koniec ostatnia warstwę ziemniaków, którą posypujemy pieprzem i ziołami. Sos: śmietankę mieszamy z 2 jajkami oraz rozpuszczonym masłem. Dodajemy do sosu ulubione zioła. Polewamy zapiekankę sosem a na wierzch posypujemy tartym serem. Dekorujemy koperkiem. Całość pieczemy

Bon Appetit Małgorzaty
MIELONE Z INDYKA 150

jajko bułka tarta Wykonanie: Pierś mielimy. Cebulkę kroimy drobno, przesmażamy (użyłam masła sklarowanego). Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, przesmażoną cebulkę, sól, pieprz, majeranek i odrobinę bułki tartej. Dokładnie mieszamy, do uzyskania gładkiej masy. Następnie zwilżonymi dłońmi formujemy nieduże kotleciki i delikatnie obsypujemy każdy bułką tartą. Blachę smarujemy niewielką ilości masła. Układamy kotlety i  pieczemy w temp. 170st ok. 40minut

Walijskie Pichcenie
Kotleciki drobiowe smażone 285

kurczaka jada się bardzo często w moim domu. Kotleciki drobiowe przygotowuję z mielonego lub siekanego mięsa drobiowego, żeby było taniej wykorzystuję luzowane mięso z udek drobiowych. Kotleciki są dużo lżejsze i delikatniejsze od tradycyjnych kotletów mielonych wieprzowych. Polecam pyszne Kotleciki drobiowe smażone. 1/2 kg mięsa z udek kurczaka 1 jajko czerstwa bułka namoczona w mleku natka pietruszki(...)kukurydzianej olej do smażenia Mięso mielimy w maszynce lub bardzo drobno siekamy. Mięso mieszamy z jajkiem odciśniętą bułką, posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy mięso solą i pieprzem, dodajemy bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy okrągłe kotleciki i panierujemy w mieszance obu mąk. Kotlety smażymy na oleju na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z pieczonymi ziemniakami z tymiankiem oraz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet na święta wg Ann Ma Rie 152

pieprz mielony i ziarnisty, sól, mielony korzeń lubczyku • odrobina oleju do podsmażenia wątróbek Sposób przygotowywania: 1. Do dużego garnka wlewamy wodę, wkładamy wołowinę i przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, ziarna pieprzu kolorowego i sól. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 45 min., po tym czasie dokładamy mięso z indyka (gotuje się szybciej niż wołowina). 2. Gdy mięsa zaczynają(...)patelni podsmażamy wątróbkę. 3. Mięsa, warzywa i grzybki odcedzamy, studzimy, a następnie mielimy 3-krotnie. Dobrze jest mielić mięsa naprzemiennie – tzn. wołowinę, indyka i wątróbki na zmianę z podgardlem, w międzyczasie mieląc też warzywa. Do masy dodajemy ok. 2,5 - 3 szklanki bulionu (pozostałego z ugotowania warzyw, wołowiny i indyka), mieszamy, przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem kolorowym, tartym korzeniem lubczyku

W mojej kuchni
Gryczana pieczeń 183

Za kaszą nie wszyscy przepadają ale ta propozycja może niektórych przekonać. Wystarczy dodać surówkę i obiad gotowy :) Składniki: - 200 g kaszy gryczanej - 400 g łopatki - 1

Zainspirowana w kuchni
KARKÓWKA W MARYNACIE OCTOWO -ZIOŁOWEJ DŁUGO PIECZONA W NISKIEJ TEMPERATURZE 111

Karkówka jest soczysta, mięciutka i rozpływa się w ustach. Dodatek oregano sprawia,że jest aromatyczna a podczas pieczenia w całym domu wyłaniają się piękne zapachy, które kuszą domowników. Karkówkę można podać do obiadu, można podać w kanapce a nawet w burgerze. Najlepsza jaką zrobiłam. Składniki:   karkówka - 2 kg.    Marynata:   oliwa z oliwek - 1/3 szkl. ocet(...)nakłuwać widelcem.  Przełożyć do naczynia i wstawić do lodówki na noc.  4. Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Mięso przełożyć do blaszki lub brytfanki wyłożonej folią aluminiową ( również dobrze może to być naczynie żaroodporne ). 5. Wstawić do piekarnika i piec 2 godziny. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 110 stopni, polać resztą marynaty, która została, po nakłuwać widelcem

Kuchnia Paulettes