pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:123/377)

Pasztet z cukinii dla alergika 134

bułką tartą, albo ulubionymi ziołami. Po pieczeniu schłodzić w lodówce najlepiej przez noc. *możemy użyć pozostałych białek - ubić pianę z białek i dodać ją do pasztetu na sam koniec przygotowywania, delikatnie mieszając. Ta wersja jest dla niealergików :) Inne przepisy z CUKINIĄ możecie znaleźć u: Dominiki: Cukinia z warzywami i mięsem mielonym w tortilli Karoliny: Słodkie placuszki cukiniowe Pauliny

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Frykadelki z indyka z warzywami z patelni. 261

smakowały, szczególnie z tymi warzywami. Co tu będę się dużo rozpisywać, po prostu pycha :)! FRYKADELKI Z INDYKA Z WARZYWAMI Z PATELNI. Składniki na 2 - 3 porcje: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 ząbek czosnku 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki oliwy 2 łyżki zimnej wody przegotowanej sól pieprz czarny pieprz cayenne zioła prowansalskie Ponadto(...)minut (fasolka ma być półtwarda). Mięso mielone z indyka zagnieść z jajkiem, bułką tartą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wodą. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym i cayenne oraz ziołami prowansalskimi. Z masy uformować 4 - 6 frykadelków i usmażyć je na oliwie. Klopsy przełożyć na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Pasztet drobiowy na Boże Narodzenie 224

Bułki moczymy w rosole pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. 5. Kurczaka wraz ze skórą (lub bez, wtedy pasztet będzie bardziej suchy), warzywa, wątrobkę, cebulę, kajzerki mielimy w maszynce. Do masy dodajemy surowe jajka, obie papryki, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy ręką. 6. Pasztet przekładamy do aluminiowych foremek, pieczemy przez około 1h, w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Pasztet z żurawiną 153

skóry, bułki namaczamy w wodzie, odciskamy. Ugotowane mięso, marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę, wątróbkę i bułkę mielimy na sitku o drobnych oczkach, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową, dodajemy suszoną żurawinę , pasztet dokładnie wyrabiamy. Pasztet przekładamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem, wstawiamy od piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 50 minut

Bajeczna Kuchnia
Kurczak faszerowany pieczarkami i suszonymi pomidorami 215

danie. Wymaga trochę pracy, ale warto, szczególnie gdy biesiadnikom smakuje. Moi byli zadowoleni i to było najważniejsze. Składniki: 1 kurczak ½ kg mięsa wołowego mielonego ½ kg mięsa wieprzowego mielonego ½ kg pieczarek Suszone pomidory ze słoika ( połowa ) Pęczek natki pietruszki Sól Pieprz Czerwony delikat do mięs 1 łyżka oleju 2 jajka Wykonanie: Kurczaka luzujemy ( przecinamy przez środek piersi(...)miski z piersią z kurczaka dodajemy mięsa mielone, przestudzone pieczarki, posiekane suszone pomidory i pietruszkę oraz jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę. Kurczaka zszywamy ( od szyi )i tworzymy coś w rodzaju  worka. Wypełniamy go farszem. Zszywamy do końca. Kurczaka na zewnątrz przyprawiamy czerwonym delikatem. Pozostawiamy na około godzinę. Pieczemy w temperaturze 190 o C przez

Smaki Ewy
zapiekany makaron z mięsem i serem... 207

wsypać przyprawę do mielonego, paprykę ostrą, podsmażać mięso mieszając, na koniec wlać sok pomidorowy i na większym ogniu dusić z 3 minuty do naczynia żaroodpornego wsypać ugotowany makaron w niesolonej wodzie, dodać mielone i wymieszać, wlac śmietanę wymieszaną z jajkami, mąką, ciut wodą posypać startym serem na większych oczkach tarki, użyłam morski piec

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety wolowo-jaglane (Kebabcze) czyli Niedzielne Mielenie doc.31 168

czosnku olej po pół łyżeczki kurkumy, mielonego imbiru, słodkiej papryki, cynamonu 1 duże jajko do podania u mnie mizeria z koperkiem i pieczone buraki z tymiankiem Morele kroimy w kosteczkę. Cebule i czosnek obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oleju. Morele i cebule dorzucamy razem z kaszą do mięsa. Przyprawiamy, dodajemy jajko, sól i pieprz. Dokładnie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Strudel mięsny 91

Składniki: ciasto francuskie 10 g mięsa mielonego z szynki suszone ananasy Bakal żurawina do mięs sól pieprz natka pietruszki oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Podsmażamy mięso z dodatkiem suszonego ananasa na odrobinie oliwy z oliwek.Doprawiamy do smaku. Rozwinięte ciasto smarujemy żurawiną.Następnie układamy na nim mięso.Zwijamy całość w rulon. Całość pieczemy w piekarniku przez 20 minut

Wielki apetyt
Potrawka z batatów i szpinaku 131

bezmięsny obiad lub jako dodatek do pieczonego mięsa. Wprowadziłam małe zmiany, a mianowicie doprawiłam ją jeszcze ostrą papryką w proszku dla przełamania słodyczy. Składniki na 2 porcje: 400 g batatów 150 g mrożonego szpinaku 1 cebula 1/2 puszki ciecierzycy 2 ząbki czosnku 300ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka papryki słodkiej ½   łyżeczki mielonego kminu rzymskiego ½   łyżeczki mielonej

Fabryka pomysłów
chlebki tureckie 102

nadzienie: Mięso mielone smażymy na oleju, aż będzie kruche, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy. Dodajemy do niego dymkę, pomidory, paprykę, tymianek i nasiona czarnuszki, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto dzielimy na 8 części, z każdej formujemy owalny placek. Nakładamy farsz, ciasto zawijamy w formę łódki. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 225°C. Smacznego ! źródło: Podróże

w mojej kuchni
CHLEBKI TURECKIE 134

miejsce na ok. godzinę. 2,,,,nadzienie: Mięso mielone smażymy na oleju, aż będzie kruche, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy. Dodajemy do niego dymkę, pomidory, paprykę, tymianek i nasiona czarnuszki, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto dzielimy na 8 części, z każdej formujemy owalny placek. Nakładamy farsz, ciasto zawijamy w formę łódki. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym

w mojej kuchni
Papryka faszerowana ryżem i mięsem z arabską nutą 193

przyprawy (dałam gotową mieszankę do mięsa mielonego), szczyptę cynamonu i wyciśnięty ząbek czosnku.  Do usmażonego mięsa dodajemy ugotowany ryż. Całość mieszamy i znów doprawiamy według uznania (u mnie to była przyprawa harissa). Przygotowanym farszem napełniamy strąki papryk, posypujemy żółtym serem i przykrywamy "czapeczkami". Układamy w żaroodpornym naczyniu i podlewamy bulionem. Pieczemy w temp. 180 stopni przez

Zofiana
Papryka faszerowana ryżem i mięsem 173

Składniki: 4 białe papryki 1 torebka ugotowanego ryżu 25 dag mielonego mięsa (u mnie łopatka) 1 jajko 1 cebulka majeranek, oregano sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Cebulę zeszklić na patelni, dodać mięso mielone, smażyć, aż straci surowy wygląd. 2. Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, wbić surowe jajko, doprawić solą, pieprzem, majerankiem i oregano. Wszystko dobrze wymieszać(...)Papryki umyć, osuszyć, naciąć od góry, wnętrze wyczyścić z błonek i pestek. 4. Papryki nafaszerować mięsem z ryżem. 5. Całość piec w naczyniu żaroodpornym przez 30-40 minut w 180 st. C. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Mój sposób na idealne rolady z kurczaka 371

szklanka płatków kukurydzianych Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania mięsa. Kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Przygotowujemy farsz. Pieczarki obieramy. Papryczkę chili, pieczarki i pomidory suszone siekamy w drobną kosteczkę. Chorizo kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy składniki farszu przez około 5 minut. Mięso układamy na lekko mokrej dłoni i formujemy płaskiego(...)wierz układamy porcje farszu, a następnie zawijamy mięso dokładnie do około farszu. Formujemy kształt rolady. Płatki kukurydziane mielimy w mikserze przez kilka sekund. Rolady panierujemy. Możemy je usmażyć na patelni albo upiec w piekarniku. Ja osobiście preferują wersję z użyciem piekarnika. Roladki są wtedy bardziej chrupiące i nie wchłoną tyle tłuszczu. Pieczemy je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem przez około

Mania Gotowania
Najlepszy pasztet wielkanocny 1394

warzyw. Ten pasztet można podawać na co dzień, na uroczystą kolację, na wielkanocne śniadanie. Czemu na Wielkanoc? Bo pasztety wpisują się idealnie w tradycję polskiego menu Wielkanocnego. Ja piekę pasztety dosyć regularnie, gdyż bardzo lubimy domowe pasztety, a ten jest na prawdę bardzo smaczny. Polecam też inny przepis na pasztet. Przepis na pasztet wielkanocny: Składniki na bazę do pasztetu(...)pół godziny. Mięso powinno być miękkie. Na ostatnie 15 minut dodajemy oczyszczoną z błon wątróbkę. Nic nie wyciągamy z garnka, wszystko razem studzimy (ja zostawiłam na całą noc pod przykryciem) i dopiero wtedy wyciągamy wszystkie ugotowane składniki. W płynie, który pozostał z gotowania moczymy pokrojoną bułkę, odciskamy. Wszystkie gatunki mięsa, wątróbkę, warzywa, przyprawy, czosnek i odciśniętą bułkę mielimy dwukrotnie, dodajemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kanapka z pulled turkey, pastą bazyliową z groszku, roszponką i awokado 117

Jest kolorowo, jest ślicznie, jest zdrowo czyli tak jak lubię najbardziej. Składniki (na dwie duże kanapki): Pulled Turkey (Szarpany indyk): 1 kg piersi indyka  przyprawy, po łyżeczce: kuminu, mielonej kolendry, soli, kurkumy, papryki wędzonej, pieprzu  2 łyżki oliwy z oliwek  1 litr bulionu 1 litr soku pomidorowego, może być marki  Hortex Bazyliowa pasta z groszku(...)mięso w przyprawach i oliwie z oliwek, najlepiej przez całą noc. Następnie przekładam mięso do wysokiego naczynia żaroodpornego, zalewam bulionem i piekę w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez 5 godzin, co jakiś czas obracając, tak by z jednej strony mięso nie wyszło suche a z drugiej soczyste. Jeśli płyn wyparuje- dolewam wody, tak by ostatecznie po 5 godzinach pieczenia

Mango Papaja
PYSZNA LASAGNA Z PRZEPISU BABCI FRANCZESKI 176

oliwa z oliwy przyprawa do mięsa mielonego sól, pieprz cukier masło 2 łyżeczki PRZYGOTOWANIE : Obrać cebulę i drobno posiekać. Zeszklić na oliwie z oliwy. Dodać mięso z przyprawą do mielonego. Gdy się przesmaży, dodać pomidory z puszki, cukier, sól i pieprz. Kiedy woda nieco odparuje, zacząć wszystko dusić na małym ogniu pod przykryciem. Sos należy dusić(...)pysznego smaku tej lasagni. Makaronowe płaty na lasagne gotować w gorącej wodzie przez minutę. Ser żółty i parmezan zetrzeć na tarce. Szynkę pokroić na małe kawałki. Przygotować blachę do pieczenia. Na spód blachy dać masło. Na masło nałożyć trochę pomidorowego sosu. Zakryć płatem makaronu. Dać znowu pomidorowy sos. Posypać serami i szynką. Polać sosem beszamel. Nałożyć kolejny płat makaronu

kuchniabellissima.wordpress.com
Rolada z indyka w sosie pomarańczowym 194

takich proporcjach, jak na zdjęciu): 2 garście suszonych moreli, solidna garść rodzynek, spora garść orzechów włoskich (łuskanych), pół laski cynamonu (albo 1 łyżeczka mielonego), łyżka miodu, łyżka masła, 1 jajko.      Mięso rozbić, posolić i popieprzyć z obu stron, nasmarować marynatą i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Morele, rodzynki, orzechy posiekać i oprószyć(...)kostek rosołowych, a zamiast tego gotuję wywar z suszonej startej włoszczyzny z łyżką oliwy i solą, której na pewno jest mniej niż w kostce rosołowej). Jeszcze raz posmarować mięso marynatą. Piec bez przykrycia przez godzinę w temperaturze 180°C, co jakiś czas podlewając. W ostatniej fazie na ok. minutę przed wyjęciem z pieca roladę posypać świeżym tymiankiem.  Po wyjęciu

Delicious Titbits
Pasztet warstwowy 166

przy tym smakując :) Składniki: Masa mięsna: 1 kg mięsa mielonego wołowego 2 duże marchewki 1 czubata łyżka słodkiej papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól i świeżo mielony pieprz do smaku Masa szpinakowa: 250 g świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego sól i świeżo mielony pieprz do smaku Masa serowa: 250 g twarogu półtłustego(...)jaja 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól i świeżo mielony pieprz do smaku ziarna słonecznika do posypania Sposób przygotowania: 1) Mięso mielone podsmażamy na 2-3 łyżkach oleju rzepakowego, dorzucamy posiekaną cebulę. Przekładamy do miski wraz z niewielką ilością tłuszczu z patelni, przyprawiamy solą, słodką papryką i obficie świeżo mielonym pieprzem. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy startą

Kolorowy Przepisownik
Pasztet wieprzowo-drobiowy z żurawiną 146

połowę. • Ugotowane mięso wystudzić, mięso kurczaka oddzielić od kości i wszystko przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, razem z cebulą. • Na koniec włożyć do maszynki kawałki bułki. Pomoże ona wydostać się resztkom mięsa i wchłonie płyny. • Do masy mięsnej dodać jajka, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku(...)koniec wymieszać z suszoną żurawiną i rozłożyć do aluminiowych, jednorazowych foremek, uprzednio wysmarowanych masłem i posypanych delikatnie bułką tartą. Wyszły mi 3 pasztety. • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30-40 minut

To co kocham