Pasztet wołowo wieprzowy z grzybami

Pasztet wołowo wieprzowy z grzybami

Pasztet wołowo wieprzowy z grzybami

Pyszny, lekko grzybowy, kremowy pasztet. Dzięki sporej ilości warzyw i grzybów, wilgotny, nie przesuszony. Niestety jak zaczniemy pasztety robić w domu, nie powrócimy już do sklepowych. Piekłam w jednorazowych aluminiowych foremkach. Pasztet, jeżeli jest go za dużo, można zamrozić albo już upieczony, podzielony na mniejsze porcje, albo zamrażamy nie upieczoną jeszcze  masę włożoną do foremki. Obydwie metody przetestowałam, i jedna i druga dobra. składniki (2 foremki 10x 23 cm) 250 g wołowiny - łopatka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mielone, grzyby, pasztet, bułki, warzywa, boczek, tarta, imbir, wieprzowina, marchewka, seler, rosół, por , wołowina, pasta, pasty, bez pieczenia, mięso mielone, pieczony boczek, mielone z warzywami, pieczeń z mielonego, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.