pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:120/377)

Kaczka nadziewana farszem z borowików 191

duże kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Obydwa składniki wrzucić na rozgrzany olej i smażyć do czasu zeszklenia się cebuli. Zdjąć z ognia, wystudzić. Przełożyć do miski, dodać mięso mielone, jajko, bułkę tartą, przyprawić i wymieszać. Kaczkę wypełnić farszem  i dokładnie spiąć wykałaczkami lub zszyć nicią. Przełożyć do dużego żaroodpornego naczynia piersią do dołu. Przygotować warzywa. Obrać(...)ułożyć po bokach kaczki, dodać ziele angielskie, liść laurowy i podlać bulionem. Wstawić do nagrzanego do 180 – 190 stopni piekarnika i piec około 2 godzin, odwracając kaczkę co jakiś czas. Kaczka jest gotowa, gdy skóra jest przyrumieniona a mięso łatwo odchodzi od kości.  Smacznego

Nie tylko w kuchni
Pasztet z królika 182

bułki. Wszystko przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa 2 lub 3 razy. Do masy mięsnej dodać przyprawy (sól, pieprz, gałkę muszkatołową), ok szklankę wywaru w którym gotowało się mięso i żółtka, następnie wyrobić. Białka ubić na pianę, połączyć z mięsem. Masę przełożyć do foremek keksówek (10 x 30cm) wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułka tartą

Dorota Smakuje
Leczo 120

trakcie pieczenia. najpierw zajmij się piekarnikiem - nagrzej go do temperatury 220 ° C papryki opłucz w zimnej wodzie, następnie zetnij każdej papryce kapelusz (cienki plasterek), wyjmij dłonią ze środka nasiona, rozetnij jeden bok papryki na blaszce rozłóż papier do pieczenia, na nim ułóż papryki skórką do góry wstaw blaszkę do dobrze nagrzanego piekarnika i piecz papryki do momentu(...)innego mięsa pieczonego, które akurat masz w swojej lodówce lub zwiększyć ilość kiełbasy 1 łyżeczka czerwonej papryki 2 szczypty ostrej papryki lub wedle smaku 4 pomidory, przekrój każdy na pół w poprzek i wydrąż łyżeczką gniazda nasienne, zatrzyj miąższ pomidorów na tarce o grubych oczkach, skórki odrzuć odrobina cukru lub innej substancji słodzącej sól morska drobno mielona czarny pieprz

Szybko Szybkowar
Wołowina z grilla 144

jest znacznie tańsza niż polędwica. Z mielonego mięsa z łaty wołowej "Sokołów" przygotował doskonałe, już przyprawione i gotowe do grillowania burgery wołowe. Przygotowanie wołowiny na grilla Wołowina, którą zamierzamy grillować lub smażyć powinna mieć temperaturę otoczenia. Dlatego należy wyjąć ją z lodówki na około 30 do 60 minut przed pieczeniem na grillu lub patelni. Na kilka

Cztery Fajery
Mięsne kulki BBQ 103

8gBiałko: 18,9gWęglowodany: 1,8g Przygotowanie: Mięso mielimy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Natkę drobno siekamy. Obieramy cebulę i ściągamy dwie warstwy z każdej. Ser kroimy na 12 kostek.Do mięsa dodajemy czosnek, natkę, sól, pieprz i jajka. Owijamy ser mięsem i wkładamy w jedną cebulę następnie owijamy dwoma plasterkami boczku.Tak przygotowane kulki pieczemy w 200°C przez ok 45min. Smacznego

Keto Przepisy
PULLED PORK Z KARKÓWKI 148

Długo pieczona w niewysokiej temperaturze, miękka, soczysta i rozpadająca się pod naciskiem – karkówka to nie tylko kotlety z grilla. Składniki: 1 kg kawałek karkówki słodka papryka czosnek granulowany cebula suszona oregano bazylia pieprz czarny mielony karkówkę przetnij „na około” tak, żeby powstał kilkucentymetrowy, płaski płat mięsa posyp jedną stronę wszystkimi przyprawami, zwiń mięso i [...] Artykuł PULLED

SandraFrej.com
Pulpety zapiekane w sosie śmietanowo-serowym 283

pieprz   W misce dokładnie wymieszać mięso z posiekaną w kostkę cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, mieloną słodką papryką, jajkiem, bułką tartą, solą oraz pieprzem. Uformować z masy pulpeciki, obtoczyć je delikatnie w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.   Po obsmażeniu przełożyć je do naczynia żaroodpornego i piec w 180 stopniach C przez

Simply Food
Cukinia faszerowana mięsem i papryką 107

papryka torebka ryżu długoziarnistego 30 dkg mięsa mielonego 1 ząbek czosnku posiekana natka pietruszki sól i pieprz do smaku Cukinie myjemy i delikatnie ścinamy końcówkę. Przy pomocy łyżeczki do herbaty wydrążamy pestki, zostawiając delikatny miąższ. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu a następnie studzimy. Do zimnego ryżu dodajemy mielone mięso, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pokrojoną(...)doprawiając do smaku solą i pieprzem. Wydrążone cukinie napełniamy farszem, przykrywamy ściętą „czapeczką”. Smarujemy olejem i ustawiamy w naczyniu do zapiekania. Piekarnik nagrzewamy do 185 C. Cukinie pieczemy (w zależności od wielkości) -ok 15-20 minut . Smacznego

Kasia i jej kobiecy świat
WIELKANOCNA GALANTYNA LAST MINUTE 129

czosnku suszone oregano sól i pieprz mielone chilli wędzona papryka folia do pieczenia mrożone maliny pistacje niesolone + garść do serwowania konfitura jagodowa lub mrożone jagody Do dzieła: Kurczaka trzeba wyluzować (wyjąć kości) - jeśli nie wiecie jak się do tego zabrać, dajcie znać, nakręcę dla Was filmik - a następnie wyciąć połowę mięsa. Najlepiej po prostu luzując odciąć połowę piersi

Spektrum Smaku
KOTLETY MIELONE Z GRILLA 83

Bułkę mocno odciskamy z płynu. Mięso mielone ugniatamy z  masą kiełbasianą, bułką, posiekaną sardelą, posiekaną drobno cebulą, kaparami, jajkiem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Do masy dodajemy natkę pietruszki, chili, sól oraz pieprz - dokładnie wyrabiamy, doprawiamy ewentualnie do smaku. Krok 4. Z masy mięsnej formujemy 8 kotletów - kotlety pieczemy z każdej strony przez około 5 minut

Moja Książka Kucharska
Pasztet drobiowy z pieczarkami. Pasztet z udek kurczaka. 164

wywarze czerstwą bułkę mielę w maszynce do mielenia mięsa.( Można dwukrotnie pasztet będzie bardziej gładki.)  Do zmielonej masy dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, stopione masło, majeranek, doprawiam solą i pieprzem. Mieszam. Dokładnie wyrobioną masę przekładam do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszkę. Pasztet wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę około 50-60 minut w 170 stopniach

Kuchnia z widokiem na ogród
Szynka peklowana 312

ziela angielskiego 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu 3 listki laurowe (połamane na małe kawałki) 1 płaska łyżeczka majeranku  1,5 litra zimnej wody Ponadto: mała szynka (moja ważyła 1,1 kg) 1 woreczek do pieczenia duża strzykawka z grubą igłą Wykonanie: Przygotowujemy solankę. W tym celu mieszamy jej składniki. Mięso, w kilku miejscach, nastrzykujemy  przygotowaną

Smak mojego domu
PIECZONE KOTLECIKI Z INDYKA I MARCHEWKĄ 134

SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 4 łyżki płatków owsianych 1 kulka mozzarelli 2 marchewki 2 jajka 5 łyżek przecieru pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego PRZYGOTOWANIE:  Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję płatki owsiane, przyprawy. Następnie wbijam jajka. Marchewkę obieram i trę na grubych oczkach. Dodaję do mięsa. Następnie dodaję mozzarellę porwaną w mniejsze kawałki(...)koniec dodaję przecier pomidorowy oraz ketchup. Całość dokładnie mieszam. Na blachę przekładam papier do pieczenia. Formuję kotleciki wielkości pięści. Piekę ok 180 stopni przez

Gotowanie Patki
Wielkanocny pasztet z indyka i kaszy jaglanej z pistacjami 153

wieku. Oto prosty przepis na niebanalny pasztet z indyka i kaszy jaglanej z chrupiącą posypką z pistacji. Składniki 100 g kaszy jaglanej 2 szklanki bulionu warzywnego 500 g mięsa mielonego z indyka 30 g pistacji bez łupin 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka sosu sojowego  1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku sól czarny pieprz odrobina tłuszczu(...)drobno siekamy. Zimną kaszę jaglaną blendujemy. Dodajemy mięso mielone z indyka, oliwę z oliwek, sos sojowy, przyprawy oraz jajko. Dokładnie wyrabiamy, aby powstała jednolita masa. Formę, najlepiej keksówkę, smarujemy tłuszczem i przekładamy do niej mięso. Na wierzchu układamy pistacje, lekko je wklepując. Pasztet wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 1,5 godziny. Studzimy, chowamy do lodówki

My Chcemy Jeść
PATLICAN MUSAKKA, czyli musaka z bakłażanem 162

Smaczna zapiekanka z bakłażanem i mięsem mielonym w sosie pomidorowym. Podawać z jogurtem i ryżem. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 3 bakłażany 200g mielonego mięsa wołowego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory ½ czerwonej papryki ½ zielonej papryki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 szklanki wody olej do smażenia natka sól pieprz ½ szklanki wody Przygotowanie Bakłażany obrać(...)pokrojoną cebulę, paprykę i czosnek. Zeszklić. Dodać mielone mięso. Udusić. Posolić i popieprzyć. Dodać koncentrat pomidorowy i zamieszać. Wlać wodę, przykryć i gotować około 10 min. Bakłażany włożyć do żaroodpornego naczynia. Wlać farsz. Umyć pomidory, pokroić w plasterki. Rozłożyć na farszu. Umyć natkę i posiekać. Posypać natką całość. Upiec w piecu w temperaturze 180 °C, aż pomidory zmiękną. Artykuł

Tureckie Przepisy