Kotlety wolowo-jaglane (Kebabcze) czyli Niedzielne Mielenie doc.31

Kotlety wolowo-jaglane (Kebabcze) czyli Niedzielne Mielenie doc.31

Kotlety wolowo-jaglane (Kebabcze) czyli Niedzielne Mielenie doc.31

Robiąc te kotleciki miałam wiele wątpliwości i wieszczyłam powyskubywane morele i powypluwaną kaszę... a tymczasem dzieci nawet słowa nie powiedziały, jadły je dwa dni pod rząd.  Lekko pikantne, nie za suche, pełne smaku kotleciki. U mnie nie na patykach choć w oryginale własnie powinny być na patykach.  Przepis podpatrzony w "Kipi Kasza", zmodyfikowałam według rodzinnych upodobań. Kotlety wolowo-jaglane (Kebabcze) 600 g mielonej wołowiny 1 szkl. ugotowanej na sypko kaszy jaglanej 10 suszonych morel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kasza, pieczywo, buraki, chleb, jajko, kasza jaglana, pieczone buraki, pieczony burak, burak, papryka, koperek, mięso, imbir, wołowina, kotlety, kotlet, kotlet z kaszy jaglanej, kotlety mielone, pieczeń z mielonego, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.