pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:114/377)

Tort naleśnikowy z mięsem 165

około 2:3 cm. Mięso drobno pokroić, nie mielić. Cebule lekko poddusić ze szczyptą soli i cukru, dodać paprykę i chwilę smażyć. Papryka powinna być lekko twarda a cebula wyczuwalna. Dodać mięso, wymieszać, doprawić do smaku. Mozzarellę drobno pokroić. Mięso i mozzarellę podzielić na 7 porcji. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć naleśnik, ułożyć

królestwo garów
Zinger z pysznym stripsem kurczaczym, czyli pysznie domowa kanapka obiadowa. Fast - food w domu smakuje lepiej. 343

proszku do pieczenia sól, pieprz, imbir mielony, papryka ostra i słodka, czosnek granulowany miseczka z letnią wodą Pierś dzielimy na małe kotlety, które lekko rozbijamy. Odrobinę solimy i pieprzymy. Mąkę mieszamy z przyprawami i proszkiem do pieczenia - proporcje wedle uznania - każdy musi znaleźć swoje  (jak twierdzi mój Mąż). Mięso obtaczamy trzykrotnie - na przemian -  w wodzie

Kuchnia po mojemu
Pieczony udziec z indyka 226

wiadomo indyk oprócz walorów smakowych jest jeszcze mięsem zdrowym i chętnie spożywanym. Udziec pieczony ma soczyste delikatne wnętrze i chrupiącą skórkę, a wszystko to za sprawą użytej do posmarowania marynaty. 1 udziec z indyka (około 1 kg 20 dag) 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka imbiru mielonego 1 łyżka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego

Kuchcik gotuje
Świąteczny pasztet z kaczki z żurawinką 209

innym razem). Ugotowane warzywa, grzyby i mięso (oddzielone od kości) przekładamy do kielicha blendera- doprawiamy obficie solą, pieprzem i majerankiem i blenderujemy na gładką masę (bądź mielimy, ja niestety nie jestem posiadaczką maszynki do mielenia). Dodajemy suszoną żurawinę i dokładnie mieszamy. Pasztet przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez

Mango Papaja
PASZTET MIĘSNY Z WARZYWAMI 158

już miękkie odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy maszynkę do mielenia mięsa i po kolei wszystko mielimy dwukrotnie. Dodajemy jajka, gałkę muszkatałową, bułkę tartą, dwie łyżki kaszy manny, sól, pieprz oraz przyprawę "kucharek". Następnie wyciskamy praską nasz czosnek i całość dokładnie mieszamy. Formę smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Nagrzewamy piekarnik i pieczemy nasz pasztet przez 180 minut w temperaturze 180 stopni

Mentor Smaku
Przepis na domowe chorizo, czyli hiszpańską kiełbasę 320

chudej karkówki 1/2 kg słoniny lub podgardla 1,5 łyżki stołowe soli 1,5 łyżki soli peklowej 1,5 łyżki pieprzu cayenne 1 łyżka mielonego pieprzu czarnego 1 łyżka stołowa cukru 1 łyżka mielonej wędzonej papryki Kotanyi 1/2 łyżki słodkiej papryki Kotanyi 1/2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1 tabletka wit, C rozpuszczona w 1/2 łyżeczki(...)lodówki. Mięso kroimy w kostkę ok. 2,5 cm. Zimne mięso i tłuszcz mielimy na grubym sitku. W misie mieszamy mięso z tłuszczem i wszystkimi przyprawami. Mieszankę konserwujemy za pomocą kwasu ascorbinowego, soli peklowej, brandy, octu winnego i cukru. Dokładnie wyrabiamy farsz ręką. Gdy wszystko dokładnie połączymy, przekładamy całość do miski, przykrywamy papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczona pierś kurczaka z tymiankiem 403

proponuję zdrowo - upiec bez dodatku tłuszczu  pierś w piekarniku .  Pieczona pierś kurczaka z tymiankiem jest bardzo krucha, soczysta.   Tymianek bardzo fajnie współgra z drobiem .  Znów jest zdrowo i pysznie :-) Składniki: 1 pierś z kurczaka 3-4 gałązki tymianku papryka ostra mielona sól, pieprz vegeta Jako dodatek proponuję fasolkę szparagową około 200g. Wykonanie: Pierś myję(...)różnych miejscach jest różnej grubości, to rozcinam w taki sposób, aby pierś stała się jednej grubości (około 1-1,5 cm.) lub rozbijam delikatnie tłuczkiem. Dodaję przyprawy na mięso według uznania i odstawiam na około 15-30 minut do lodówki. Można ten etap pominąć i mięso będzie również dobre. Mięso kładę na folię aluminiową, a na mięso gałązki tymianku

Anielska Kuchnia Ani
Pasztet drobiowy z bobem 150

drobiowe pieczenie to polecam Wam te przepis. Bardzo smaczny z sezonowym warzwem oraz dużą ilością świeżych ziół. Składniki (na keksówkę o wymiarach 10x 20 cm): 1 szklanka ugotowanego i obranego, młodego bobu 400 gram mielonej piersi kurczaka 2 ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka kawałek ugotowanego selera 1 cebula 1 łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki mielonego(...)podsmażoną cebulę, ugotowane warzywa łączenie z bobem na gładko blenderem. Mięso mieszam ze zmiksowanymi warzywami, posiekanymi ziołami, przyprawami, jajkami i siemieniem lnianym do połączenia składników. Formę wykładam papierem do pieczenia. Do formy przekładam przygotowaną masę i posypuję nasionami słonecznika. Całość umieszczam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pieczeń piekę przez godzinę. Po upieczeniu wyciągam z piekarnika

Mango Papaja
Kurczak pieczony 137

Mięso wychodzi soczyste, a skórka przyrumieniona i chrupiąca. Łatwy pomysł do wykorzystania na co dzień i od Święta. Polecam oczywiście kurczaka zagrodowego, który jest najsmaczniejszy i zdrowy. Składniki: sprawiony kurczak (o wadze około 2 kg) na marynatę: 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku łyżka syropu klonowego lub miodu 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 2 łyżeczki mielonej(...)kurczaka do żaroodpornego naczynia lub brytfanny i wstawić do nagrzanego piekarnika na dolną półkę. Po 20 minutach zmniejszyć temperaturę do 190 stopni, a kurczaka podlać szklanką gorącej wody.  Piec jeszcze 90 minut, często polewając kurczaka płynem, który zbiera się w naczyniu. Po tym czasie wyjąć go z piekarnika, odstawić na kilka minut, pokroić na porcje i podawać

wyzwania kuchenne
Turecki fez. 164

pomidory 2 łyżki bułka tarta 1 łyżeczka tymianek 1 łyżka bazylia świeża posiekana 0,5 łyżeczki przyprawy Kucharek 2 ząbki czosnek 2 łyżki oliwa z oliwek 20 dag mięso mielone wieprzowe 1 cebula 1 ząbek czosnku majeranek sól pieprz 10 dag ryż ugotowany 10 dag mozzarella starta Wykonanie. Pomidory, najlepiej owalne przekroić na 4 części i wykroić środek zawierający(...)wysmarowanej oliwą blasze i piec w temperaturze 190 oC około 30 minut. Cebulę i czosnek drobno posiekać i przesmażyć na patelni, dodając zmielone mięso, pozostałe przyprawy i ugotowany ryż. Całość wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Do schłodzonego mięsa dodać startą mozzarellę, całość jeszcze raz wymieszać. Farszem napełnimy nasz fez. Przygotować formę w której będziemy piec pomidory. Ja użyłem metalowej miseczki

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak pieczony z cytryną i rozmarynem oraz duszona marchewka 268

Składniki na 4 duże porcje: 1 kurczak (ok. 1,5 kg) 1 łyżeczka rozmarynu 1 cytryna ekologiczna (lub dokładnie wymyta i wyparzona, zwykła cytryna) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka soli morskiej 1 łyżka oleju rzepakowego odrobina pieprzu Marchewka: 1/2 kg marchewki (ok. 6 średnich sztuk) 2 łyżki masła sól cukier sok z cytryny Sposób(...)środka kurczaka włożyć obydwie połówki cytryny. Kurę umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC. Piec przez ok. 90 minut, co 30 min. polewając mięso sokami, które z niego wypływają. Można je też odwracać w trakcie pieczenia, nie jest to jednak konieczne. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na dużej, głębokiej patelni

Obiad za dychę
Pasztet z kaczki z orzechami włoskimi 154

minut. • W maszynce do mielenia zmielić mięso kaczki razem ze skórą, warzywa z rosołu – marchewkę, pietruszkę, seler, por, cebulę oraz wątróbkę z grzybami. • Zmieloną masę doprawić solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową. • Wymieszać mięso z orzechami, jajkami, tłuszczem z kaczki i rosołem. • Mięso przełożyć do foremek, u mnie wyszły(...)dłuższe keksówki. • Na wierzchu ułożyć wzdłuż połówki orzechów. • Piec w temp. 200 st.C przez 40 minut

To co kocham
Faszerowane udka kurczaka na fasoli szparagowej z sezamem 160

złotego kurczaka" fasolka szparagowa sezam Grzyby całą noc moczymy w wodzie. Mięso z podudzia delikatnie i ostrożnie wycinamy nożem. Chodzi o to, żeby zdjąć skórę tak, żeby trzymała się na końcówce kości. I mamy wtedy podudzie pozbawione skóry, czyli samo mięso na kości. Tasakiem odcinamy mięso z kością, pozostawiając tę końcówkę kości, na której przymocowana jest skóra(...)cebulę siekamy w kostkę. Grzyby również siekamy w kostkę. Podsmażamy całość na oliwie z oliwek i czekamy aż wystygnie. Mięso z podudzia: potrzebna będzie tylko połowa tego mięsa. Drugą połowę możemy przeznaczyć na coś innego, np. na zupę. Mięso mielimy blenderem (albo przepuszczamy przez maszynkę do mięsa) razem z natką pietruszki. Dodajemy sól, pieprz i łyżeczkę słodkiej papryki. Oba farsze

Marder&Marder Manufacture
Pasztet wieprzowy z pistacjami 199

zmielić maszynką do mielenia mięsa 3 razy na drobnych oczkach. Do mięsnej masy dodać żółtka doprawić dosyć pikantnie do smaku i energicznie wymieszać ( ja to robię robotem z końcówką do ucierania około 4-5 minut). Na końcu dodać pistacje oraz ubite na sztywno białka. Ponownie ale tym razem delikatnie wymieszać. Przełożyć do prostokątnej aluminiowej foremki. Piec w 180 stopniach

Ala piecze i gotuje
Zapiekanka z bakłażana – musaka 192

parmezanu 1. Na patelni przesmażyć na odrobinie oleju rzepakowego mięso i przełożyć je do większego rondelka. 2. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na oleju aż zmiękną – na małym ogniu, żeby nie spalić czosnku – pod koniec dodać zioła prowansalskie i oregano. Przełożyć do rondelka z mięsem. 3. Dodać do mięsa pomidory z puszki, puree, wino lub bulion, sól, pieprz(...)wysmarować olejem. Wyłożyć 1/3 plastrów bakłażanów a na to połowę mięsa. Na mięso wyłożyć kolejną część bakłażanów a na to drugą część mięsa. Na wierzchu ostatnią warstwę bakłażanów a na nie sos beszamelowy. Przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut a następnie zdjąć folię i zapiekać aż wierzch się zrumieni. 6. Sos: Mleko

UgotujmyTo.pl