pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:141/377)

Stek z pieczonymi warzywami 291

Kawał mięsa i słodkie warzywa – prawdziwa uczta. Do tego cierpki, winny sos – dla koneserów. Stek z pieczonymi warzywami: 2-3 steki z polędwicy wołowej (każdy ok. 2,5 cm grubości) 3/4 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 1 liść laurowy 1 łyżeczka octu balsamicznego 1-2 łyżeczki miodu 2 łyżki zimnego masła sól morska, świeżo mielony pieprz Pieczone warzywa(...)oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Pieczone warzywa: Obrane, niewielkie buraki przekrawamy na połówki i układamy w blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą z oliwek (najlepiej taką w spreju – jeśli nie mamy, skrapiamy i rozsmarowujemy pędzelkiem). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C z termoobiegiem (lub 170 bez) i pieczemy 20 minut. Po tym czasie

Poezja smaku
Domowy hamburger 154

hamburgerów piekłam oczywiście sama i przedstawiałam Wam je w poprzednim wpisie. Wyszłam z założenia, że przygotuje „amerykańskiego” hamburgera, kotlet miał być grubości bułki. Smak całości był idealny, ale trudno się jadło właśnie ze względu na grubość, następnym razem przygotuje połowę cieńsze kotlety i będzie w sam raz! Składniki: Kotlet: - 0,5 kg mięsa mielonego wołowego

dom-agi.pl
Zaskocz bliskich 201

bądź maszynkę do mielenia mięsa. Po całkowitym ostygnięciu dodaj 2 jajka (na 1,5kg ziemniaków), dwie łyżki masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, można również dodać przyprawę do ziemniaków, jednak zrobioną samodzielnie a nie kupioną (kolendra, czosnek, kminek, papryka, cząber, majeranek). Tak przygotowane ziemniaki wkładamy porcjami w szpryce i formujemy ślimaczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy gruboziarnistą solą

Gotuj z Natką
Udka faszerowane 233

mocno tłuczkiem). Odcinamy mięso od kości, mielimy je w maszynce o grubych oczkach lub miksujemy w blenderze. Dodajemy żółty ser, pietruszkę, sól, pieprz i trochę słodkiej papryki. Dokładnie wyrabiamy masę. Udka napełniamy farszem, zawijając skórę do środka. Z wierzchu posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej. Wkładamy udka zawinięciem do dołu. Pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)przez. ok. 60 minut. (na 10 minut przed końcem pieczenia odkrywamy pokrywkę naczynia, aby skórka się zrumieniła).Udka faszerowane są daniem bardzo smacznym i prostym.  Do farszu możemy dodać swoje ulubione składniki i przyprawy. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy, a jeśli ktoś ma wątpliwości, mam nadzieję, że  efekt i smak mu to wynagrodzi. Smacznego

mojewypiekiinietylko
Placek pasterski czyli shepherd’s pie 199

dodać oliwę ,mielone mięso i smażyć aż jagnięcina zbrązowieje. Do mięsa dodać cebulę, seler, marchew, boczek i czosnek, część listków rozmarynu i pomidory. Wlać bulion, dobrze wymieszać aby nie zostało nic przyklejonego do dna patelni. Jeżeli nie możemy naszej patelni wstawić do piekarnika, zawartość należy przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć pokrywką lub folią aluminiową i  piec w piekarniku

Stare Gary
Pasztet z żurawiną i pistacjami 158

liście laurowy pieprz czarny mielony pieprz kolorowy lub cytrynowy  do ozdobienia wierzchu sól Mięso opłukać, zalać 2 l zimnej wody, doprowadzić do wrzenia. Zebrać szumy, dodać obraną i pokrojoną pietruszkę, marchewkę, selera i pora. Osolić, gotować ok. 90 minut z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Przecedzić na sicie, po ostygnięciu oddzielić mięso od kości. Namoczyć bułkę(...)posolić i popieprzyć. Mięso, warzywa, wątróbkę i odciśniętą bułkę dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia. Doprawić do smaku ziołami, solą i pieprzem, zetrzeć gałkę muszkatołową. Dodać żółtka z jajek, pistację, żurawinę i posikaną natkę pietruszki. Białka jajek ubić na sztywna pianę z odrobiną soli. Drewnianą łyżką delikatnie wymieszać z masą mięsną. Wyłożyć keksówkę papierem do pieczenia. Włożyć pasztet

Apetyczna babeczka
Papryka faszerowana mięsem mielonym 258

Klasycznie. Jesiennie. Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 woreczki ugotowanego ryżu sól, pieprz, pieprz ziołowy, chili, zioła prowansalskie, słodka papryka 3 łyżki koncentratu pomidorowego 20 dag żółtego sera cebula 5-6 papryk Wykonanie: Mięso mielone połączyć w misce z ugotowanym ryżem. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na patelni. Dodać do mięsa. Doprawić do smaku i wymieszać razem(...)mnie były mniejsze i większe) przekroić na pół lub odciąć jedynie "czapeczki". Usunąć gniazda nasienne i napełnić farszem. Piec w naczyniu żaroodpornym przez 45-50 minut w 200 st.C. Wcześniej papryki podlać sporą ilością wody. Na kilka minut przed końcem pieczenia papryki posypać startym żółtym serem.  insertCookd("8c0ef485ed082bfecb334a2e4bb31602

Pasja Smaku
Szynka zapiekana w sosie 116

tarce na drobnych oczkach.Nacieramy nim szynkę, majeranek ścieramy w dłoniach i nacieramy mięso, delikatnie posypujemy solą i pieprzem. Krok 3 Siekaczem do zmiękczania  mięsa lekko uderzamy stopką o powierzchnię szynki tak, aby ostrza nacinały mięso na całej powierzchni. Czynność powtarzamy obracając mięso z obu stron. Nasza szynka szybciej wchłonie przyprawy i prędzej nam się upiecze. Krok(...)czasie mięso ze dwa razy aby nam się równomiernie upiekło.            Dostałam od Tradismak  Siekacz do zmiękczania mięsa." MOŻNA POWIEDZIEĆ ZE MAM TŁUCZEK I SIEKACZ W JEDNYM" Jenak muszę wam powiedzieć, że od kiedy go używam moje mięsko jest bardziej kruche,przyprawy dochodzą głębiej i szybciej się piecze. Siekacz jest idealny

Różowa kuchnia
Pieczone podudzie z indyka w sosie pieczeniowym 187

wyciągnąć i pokroić . Gotowe , czyż nie piękne rozwiązanie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Na domiar wszystkiego , pieczeń ta jest bardzo smaczna , na ciepło wystarczy skropić ją sosem i soczyste , miękkie mięsko, wprost rozpływa się w ustach . Na zimno, doskonale sprawdza się jako wędlina kanapkowa , zdrowa(...)byle się nie rozpadło , nie mam na to taktyki , jak wyjdzie , tak jest Układamy na blaszce do pieczenia i nacieramy olejem rzepakowym . Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C , pieczemy około 10 – 15 minut , jak skórka się przyrumieni , nakrywamy pieczeń folią aluminiową ( dokładnie całą blaszkę , tak żeby nic się nie wydostało ) i zmniejszamy temperaturę

Ogrodnik w podróży
DOMOWY, PASZTET WIEJSKI wg. MAGDY GESSLER 450

wysypania formy PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Mięsa oprócz wątróbki obsmażamy na dużym ogniu, przekładamy do garnka, dodajemy warzywa, ziele, pieprz ziarnisty, jałowca i listki laurowe, namoczone wcześniej grzyby dolewamy tyle wody aby mięso było jedynie przykryte - dusimy na niewielkim ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, rozpadające się. Krok 2. Do garnka z mięsem i warzywami dodajemy oczyszczoną wątróbkę - gotujemy jeszcze przez(...)Krok 4. Bułki namaczamy w mleku. Oddzielamy żółtka od białek i ubijamy pianę z białek. Krok 5. Mięsa, odciśniętą bułkę, wątróbkę , odcedzone warzywa, grzyby oraz podsmażoną cebulę mielimy trzykrotnie w maszynce do mięsa (ostatnim razem na najmniejszych oczkach). Krok 6. Do masy dodajemy żółtka i dokładnie wyrabiamy (to ważne!)- ma być gładka i lśniąca. Krok 7. Następnie dodajemy przyprawy oraz

Moja Książka Kucharska
Papryka faszerowana kaszą gryczaną 242

mięsa mielonego (najlepiej wołowego) woreczek kaszy gryczanej cebula czosnek 4 duże papryki 2 pomidory sól pieprz olej Papryka faszerowana kaszą gryczaną – przepis Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelnię z rozgrzanym olejem dodajemy drobno pokrojoną cebulę i podsmażamy, aż będzie szklista. Następnie dodajemy posiekany czosnek i mięso mielone . Jak mięso będzie już(...)dodajemy innych przypraw, aby nie stracić smaku pysznej wołowiny. Do mięsa dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory i całość dusimy razem przez ok. 5 minut. Z papryk odcinamy górną część, wydrążamy gniazdo i nakładamy do środka przygotowany przed chwilą farsz. Papryki układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową i pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bliny ziemniaczane z mięsem 244

wieprzowe 1 jajko 1 bułka 1 łyżeczka śmietany 1 cebula sól pieprz majeranek mleko Dodatkowo: śmietana 18% szczypior Wykonanie: Mięso mielone Cebule pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. Bułkę namoczyć w mleku, następnie wycisnąć z nadmiaru mleka. Mięso zmielić, razem z odciśniętą bułką i przesmażoną cebulą.  Dodać jajko, śmietanę, doprawić do smaku. Masę mięsną dobrze wyrobić, najlepiej ręką(...)położyć  placuszek z  mięsnej masy, następnie  nakryć  masą ziemniaczaną. Przewrócić na drugą stronę, dobrze przesmażyć, przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika 190 oC na 10 minut. Będziemy mieli pewność, że masa mięsna nie jest surowa. Podajemy ze śmietaną i szczypiorem

Kulinarny karnet Christophera
Tarta bolognese 214

trochę jak... przygotujcie i sami oceńcie! ;) Składniki na spód: 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 4 łyżki wody 100 g zimnego masła Składniki na nadzienie: 300 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżka oleju sól(...)stopni. Tartę nakłuwamy widelcem, kładziemy na nią kawałek papieru do pieczenia i obciążamy np. ryżem albo grochem (żeby ciasto nie urosło). Pieczemy 15 minut. 2. W między czasie przygotowujemy nadzienie. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek i smażymy do zeszklenia. Dodajemy mięso, przyprawiamy bazylią, oregano, słodką papryką, ostrą papryką, solą i pieprzem. Smażymy, aż mięso

My Culinary Art
Sos z karkówki do makaronu 187

zrobić dobry dodatek do makaronu. Nie można go nazwać gulaszem bo za mało tu mięsa . To raczej gęsty sos z kawałkami mięsa . Robię gdy pojawiają się w lodówce ,, okrawki" od karkówki. Zawsze jak formuję karkówkę do pieczenia w całości to zostają odkrojone kawałki. Zależnie od tego czy karkówka była kształtna czy nie jest ich więcej lub mniej. Tym razem(...)masła 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 6 ziaren czarnego pieprzu 5 ziaren jałowca gałązka świeżego jałowca sól pieprz mielony 3 szklanki wody Suszone grzyby namoczyć i ugotować w szklance wody. Odcedzić pozostawiając wywar. Pokroić w paseczki.  Mięso pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i usiekać drobno.  Sparzyć pomidora , obrać ze skórki i pokroić drobno. Podgrzać

Buniabaje w kuchni
Schab pieczony z suszonymi owocami 155

Delikatny i kruchy schabik, moczony w mleku kilka godzin, a następnie upieczony w naczyniu żaroodpornym. Nadziewany suszonymi owocami moreli i żurawiny. Doskonały na obiad, ale także

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania