pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:148/377)

Żeberka na ostro - dla Dominiki 320

imbiru   starty na tarce (w ostateczności może być imbir mielony ) 3- 4 łyżki koncentratu pomidorowego 6-8 łyżek oleju kokosowego nierafinowanego (w ostateczności można zastąpić innym) 1 łyżeczka cukru (cukier podbija nieco smak) 1/2 łyżeczki przyprawy 5 pieprzy lub 1 łyżeczka pieprzu cayenne i 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki sól do smaku ewentualnie 1 łyżka ciemnego sosu(...)dokładnie wymieszać. Marynatą dokładnie natrzeć żeberka Cebulę pokroić w plastry, papryczki umyć i pokroić w plasterki. Obłożyć mięso papryczkami, a na to położyć plastry cebuli. Tak przygotowane żeberka przykryć folią i pozostawić w lodówce na całą noc. Przed pieczeniem zdjąć papryczki i plastry cebuli i umieścić pod mięsem, żeby wytopiony tłuszcz nabrał ostrości, a cebula i papryczki się

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Boczek faszerowany papryką i mieloną szynką 154

Zastanawialiście się już nad wędlinami na świąteczny stół? Kupujecie gotowe czy robicie je sami? Druga opcja jest o tyle ciekawsza, że przygotowanie takich smakołyków wcale nie

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak pieczony w rękawie 414

roku. Jedna kura to sycące danie dla 4 osób. Kurczak pieczony w rękawie: 1 kurczak (ekologiczny) o wadze 1,6 – 1,8 kg ok. 150 g wątróbki drobiowej 2 grube plastry chałki 3 plastry masła 1 jajko 1 mały pęczek natki pietruszki mleko do namoczenia sól morska świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content(...)grube plastry chałki 3 plastry masła 1 jajko 1 mały pęczek natki pietruszki mleko do namoczenia sól morska świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Kurczaka najlepiej przygotować dzień wcześniej – gdy pobędzie z farszem przez noc w lodówce, jest znacznie smaczniejszy. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem do sucha. Nacieramy je solą i pieprzem – także wewnątrz. Chałkę kroimy

Poezja smaku
Kurczak pieczony z ziemniakami z piekarnika. Szybkie danie 2w1. 566

się zająć zupełnie czymś innym lub przygotować ulubiona surówkę. Polecam :) Składniki - 1 kurczak ( u mnie 1.70 kg. ) lub dowolne ulubione kawałki - 1.5 kg ziemniaki - sól, czosnek mielony,papryka mielona, domowa wegeta. - majeranek - olej Wykonanie Kurczaka kroję na mniejsze porcje, każdą z nich obsypuję przyprawami : najpierw czosnkiem, potem wegetą i papryką ( można użyć każdej  ulubionej przyprawy do kurczaka(...)dokładnie mieszam, najlepiej przy pomocy rąk :) Następnie kawałki kurczaka układam na dużej blaszce, uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia, do kurczaka dokładam ziemniaki... dużo i gęsto :) Piekę w 180 stopniach z termoobiegiem ok. 50-60 minut. Kiedy ziemniaki i mięso są chrupiące ale jeszcze soczyste, danie jest gotowe. Podaję z ulubiona surówką :) Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Kurczak po marokańsku 454

ulotki supermarketu na to unikalne danie. Kurczak po marokańsku to super przepis dla wszystkich zapracowanych, którzy poszukują ciekawych smaków. Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut plus czas na marynowanie i pieczenie i naprawdę warto spróbować. Wiem, że najlepszy kurczak po marokańsku jest podawany w Maroku ale jak to mówią…. jak się nie ma co się lubi, to się(...)bulionu – dobrze wymieszać i dopiero dodać i obtoczyć mięso w marynacie. 3. Naczynie z mięsem wstawić do lodówki, na kilka godzin a najlepiej na całą noc. 4. Wstawić mięso do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15 min po czym wyjąć, podlać bulionem i dalej piec ok. 1 godziny, kilkakrotnie odwracając mięso aż się ładnie zrumieni i będzie

UgotujmyTo.pl
Skrzydełka w domowym sosie barbecue 196

Jeśli podacie je z ziemniaczkami pieczonymi w piekarniku, to nie wiem, co będzie lepsze. Skrzydełka, czy ziemniaki maczane w sosie. My zajadaliśmy, aż uszy nam się trzęsły. A potem marudzę, że tyłek mi rośnie. Ech, ... :) Składniki marynaty na 1 kg skrzydełek ( około 8 skrzydełek): 1 średnia cebula 4 duże ząbki czosnku 1/4 płaskiej łyżeczki mielonego pieprzu czarnego(...)płaskiej łyżeczki soli 1/2 płaskiej łyżeczki mielonych pomidorów suszonych 4 łyżki oleju Wykonanie: Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki marynaty łączymy i dokładnie mieszamy. Skrzydełka czyścimy, myjemy, dzielimy na pół i odcinamy końcówki. Na skrzydełka wylewamy marynatę barbecue i całość bardzo dokładnie mieszamy. Mięso przykrywamy i wkładamy

Smak mojego domu
Rozgrzewający rosół z dzika 220

Składniki: 1 kg mięsa z kością z dzika pęczek włoszczyzny 3 ziarnka ziela angielskiego 2 listki laurowe 2 ziarnka jałowca 1 cebula kilka listków świeżego lubczyku

kgwjanczewo
Drobiowa wędlina 203

Delikatna domowa wędlina doskonała do kanapek. Składniki: 1 kg udźca z indyka 2  filety z kurczaka 300 gram wędzonego boczku 2 ząbki czosnku tymianek szczypta

kgwjanczewo
Pasztet świąteczny 314

tylko Świątecznego stołu. Gdy planuję menu na jakąkolwiek imprezę pasztet zawsze stanowi pierwszą pozycję w kategorii Przekąski zimne. Przepis na ten pasztet opracowany jest metodą prób i błędów. Piekłam go ostatnio czwarty raz i tym razem w 100% trafił w gust moich domowników, a także zaproszonych gości. SKŁADNIKI: 1 kg szynki 0,5 kg boczku surowego (waga po odkrojeniu skóry(...)Całość odcedzić, wystudzić. Do przecedzonego wywaru dolać tyle gorącej wody żeby było razem 0,5 l, namoczyć w tym bułki.  5. Mięso i warzywa zmielić 3 razy (odrzucamy tylko ziela i liście laurowe) do ostatniego mielenia dodając namoczone bułki. 6. Do masy mięsnej dodać sól i przyprawy oraz ewentualnie resztę wywaru, który jeszcze został po namoczeniu bułek. Dokładnie wymieszać

Kto ugości moich gości?
TO JUŻ 6 SZALONYCH LAT! 178

mielonym pieprzem. Dodajemy do posiekanych składników, mieszamy. Podajemy z awokado na delikatnie zgrillowanej bagietce. Saska o smaku Pomarańczy z Nutą Bourbona idealnie rozbudziła kubki smakowe gości. Już sam jej zapach zaostrzał apetyt! Wg. mnie świetny aperitif do lekkich dań np. na bazie ryb lub owoców morza. PIECZONY ROSTBEF Z PURE Z BIAŁYCH WARZYW KORZENNYCH I KARMELIZOWANE WARZYWA SKŁADNIKI: MIĘSO

Ostra na Słodko
Pieczone pulpety w meksykańskim stylu 171

łyżeczki ostrej papryki -szczypta mielonego oregano -zioła prowansalskie -200 g makaronu -sos tabasco lub inny ostry -150g startego sera żółtego -sól, pieprz Przygotowanie Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Połowę cebuli  drobno posiekać, włożyć do miski. Dodać mięso mielone, 4 łyżki kukurydzy, słodką i ostrą papryczkę, mielone oregano, jajko i bułkę tartą(...)razem wyrobić. Jeśli mięso się zbyt klei można dodać więcej bułki tartej. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Z mięsnej masy formować pulpeciki i delikatnie obsmażyć. Przełożyć je do naczynia żaroodpornego. Do passaty pomidorowej dodać 1/2 łyżeczki sosu tabasco i wymieszać. Tak powstałym sosem zalać pulpeciki. piec ok 20-30 minut w temperaturze 180st. W trakcie pieczenia można

Zielona Kuchnia
Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką 165

sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką Czas przygotowania:  60 minut Proporcje  na tortownicę o średnicy 27 cm Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 60 g masła 1 jajko 1 szklanka kefiru 3/4 szklanki drobnego cukru 1 kopiasta łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki kardamonu 1/3 łyżeczki mielonych goździków ok. 300 g czerwonych porzeczek Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru odrobina wody Wykonanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Porzeczki obrywamy z gałązek. Masło ucieramy razem  z cukrem, następnie dodajemy jajko. Miksujemy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem, sodą, kardamonem i goździkami. Dodajemy ją naprzemiennie z kefirem

Kulinarne przygody Gatity
Domowa szynka pieczona 233

pokruszony liść laurowy 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka przyprawy do mięsa Wszystkie składniki marynaty umieścić w miseczce. Dokładnie wymieszać. Włożyć do niej mięso i dokładnie natrzeć. Przykryć folią spożywczą i wstawić na 24 godziny do lodówki. Można od czasu do czasu przewrócić mięso. Przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec około 1,5 godziny w 180 stopniach. Wystudzić i kroić

Ewusiowe Smaki
SZASZŁYKI DROBIOWE Z PIECZARKAMI 478

kostkę. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, dodajemy olej, taka marynata smarujemy mięso. Odstawiamy do lodówki na min 4 godz. Paprykę kroimy w większą kostkę, cukinię kroimy w plastry , tak samo postępujemy z cebulą. Pieczarki obieramy. Na patyczki szaszłykowe nabijamy naprzemiennie mięso, warzywa, pieczarki. Grillujemy lub pieczemy w piekarniku

Z Majeczką w kuchni
KALAFIOR FASZEROWANY MIĘSEM MIELONYM I BOCZKIEM (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu i laktozy) 409

minut do miękkości,ale nie powinien się rozpadać. Ugotowanego kalafiora wyłożyć na durszlak i zostawić do obcieknięcia i wystudzenia. W tym czasie przygotować mięso. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z mięsem mielonym. Dodać jajko, paprykę, sól i pieprz i dobrze wyrobić ręką. W wystudzonego kalafiora usunąć głąba a następnie wypełnić miejsce farszem. Na dnie naczynia żaroodpornego wyłożyć(...)dociskając, aby dobrze przywarł do kalafiora. Następnie obkładamy go plastrami boczku. U mnie boczek ułożony na tzw. „plecionkę” Piec pod przykryciem przez 60 minut w temperaturze 200° C na termoobiegu. Odkryć na 5-10 minut przed końcem pieczenia. Upieczonego kalafiora wyjąć z piekarnika i zostawić przed krojeniem na 5 minut. Smacznego! — BTW całości

Ola la LCHF