pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:145/377)

Cukinia faszerowana mięsem, kaszą bulgur i kurkami 190

nadziewałam ją już mięsem i pieczarkami , mięsem i ryżem a teraz wersja z mięsem, kurakami i kaszą. składniki: 2 średnie cukinie po ok 900 g 400 g mięsa mielonego z indyka 1 woreczek kaszy bulgur 200 g kurek 1 cebula sól,pieprz olej do smażenia masło do smażenia ser żółty do posypania Cukinie dokładnie umyć. Przekroić wzdłuż(...)mielone mięso. Smażyć aż mięsko będzie usmażone. Następnie dodać wcześniej usmażone kurki oraz ugotowaną kaszę bulgur. Dokładnie wymieszać, farsz doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziać połówki cukinii. Ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 40 minut aż cukinia będzie miękka, funkcja termoobieg. Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać

Monia miesza i gotuje
Rolada drobiowa z papryką. 168

mięsa mielonego z indyka 1 czerwona papryka 1 cebula papryka ostra mielona, czosnek granulowany, oregano, szczypta soli 1 jajko 3 łyżki bułki tartej Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą, cebulą pokrojoną w kostkę, doprawiamy papryką i czosnkiem. Paprykę kroimy w paski. Dokładnie wymieszane mięso wykładamy na folię aluminiową wysmarowaną oliwą. Mięso wykładamy na grubość około(...)Posypujemy obficie oregano i wykładamy na nie paprykę,posypujemy solą. Następnie zawijamy mięso w roladę. Tak zawinięte mięso w folii przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po tym czasie mięso odwijamy z folii i zapiekamy jeszcze 10-15 minut, żeby mięso z góry się zarumieniło. Podajemy z ziemniaczkami i buraczkami. Smacznego

Moje-pitraszenie
Marynata do mięsa 119

mielony, 2 łyżeczki papryka słodka, 1 łyżeczka sól, 1 łyżeczki pieprz czarny lub ziołowy, 1/2 łyżeczki cebula, 1 średnia szt czosnek, 3-4 ząbki Przygotowanie Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Nasiona kolendry tłuczemy w moździerzu. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, zalewamy mięso. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Mięso przekładamy wraz z marynatą do naczynia żaroodpornego, pieczemy około

Gotowanie moimi oczami
Pieczone skrzydełka - najprostsze 197

łyżki mielonej papryki słodkiej 2 łyżki curry 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku sól olej Sposób wykonania: Umyte skrzydełka nacieramy przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem, Polewamy niewielką ilością oleju i odstawiamy na około 1,5 godziny aby mięso przeszło smakiem przypraw. Skrzydełka układamy na dużą blachę i polewamy powstałą marynatą. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego piekarnika na 200 stopni. Pieczemy około

Qchnia po prostu
Empanadas- meksykańskie pierożki z ostrym sosem pomidorowym 393

koniecznie :) Składniki: Na 6 pierogów: Ciasto: 2 szklanki mąki + do podsypywania przy wałkowaniu 1 małe jajko 1/2 szklanki gorącej wody 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju Farsz: 30dkg mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego 1 opakowanie mrożonej mieszanki meksykańskiej Hortex 1 łyżeczka chili w proszku 1/2 łyżeczki papryki ostrej 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 2 łyżki margaryny(...)nożem krążki o śr. ok 13cm. Ja użyłam do tego miseczki.  2. Mięso mielone smażymy wraz z 1/2 mrożonej mieszanki meksykańskiej na margarynie. Drugą połowę podsmażamy samą, bez dodatku przypraw i tłuszczu.  3. Usmażone mięso wraz z warzywami przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.  Do zmielonych składników dodajemy resztę mrożonek podpieczonych (do miękkości). Doprawiamy do smaku

Kuchnia w czekoladzie
Paszteciki z kapustą i mięsem mielonym 253

mąki ćwierć szklanki mleka 5 dag drożdży 1 jajko i 1 żółtko łyżeczka cukru 5 dag tłuszczu szczypta soli Nadzienie: 60 dag kwaszonej kapusty 10 - 15 dag mięsa mielonego średniej wielkości cebula olej do smażenia pieprz, sól Wykonanie: Drożdże rozprowadzamy w ciepłym mleku, wsypujemy 2 łyżki mąki, cukier mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy(...)mięso mielone, potem dodajemy kapustę, przyprawiamy solą i pieprzem. Nadzienie podsmażamy, aby trochę odparowało, studzimy. Ciasto i masę dzielimy na 5 części. Z ciasta formujemy prostokątne placki, wzdłuż dłuższych boków rozkładamy odpowiednią część nadzienia, zwijamy rulony, każdy nacinamy skośnie na 5 pasztecików. Układamy (spojeniem do spodu) na blasze posmarowanej tłuszczem. Odstawiamy w ciepłe miejsce, by paszteciki wyrosły. Pieczemy

psgotujemy
Cebule faszerowane brązowym ryżem i pieczarkami 200

pieczonego schabu czy mielonych kotletów. Mogą też stanowić przekąskę lub małe samodzielne danie. Surowe cebule dobrze jest wcześniej krótko obgotować w wodzie z dodatkiem liści laurowych. Wytracą w ten sposób ostrość i krócej będzie trwać ich zapiekanie. Można napełnić je dowolnym farszem. Ja zdecydowałam się na brązowy ryż i pieczarki, ale dobrze sprawdzi się w tej roli też mielone mięso lub wędzony boczek z pomidorami. Ponownie w trakcie przygotowywania tego dania sięgnęłam po smalczyk rośliny Smakowita Pajda z ziołami ogrodowymi, który tym razem zaskoczył mnie swoją delikatnością i tym, że tak subtelnie podkreśla smak potrawy a nie dominuje w niej.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Łopatka wieprzowa miodowa z szykowaru. 149

miodu Czosnek rozgniatamy i łączymy z przyprawami. Mięso smarujemy miodem i posypujemy przyprawami. W moim przypadku był to cienki płat mięsa, a więc zwinęłam go w rulon i włożyłam do woreczka umieszczonego w szynkowarze. Wersja piekarnikowa wyglądałaby podobnie z tym, że związałabym mięso nićmi do wędlin i włożyła do rękawa do pieczenia. Odstawiamy do lodówki na minimum

MamaOskarka
Makaronowa Zapiekanka Meksykańska 151

Makaronowa zapiekanka Meksykańska SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego puszka mieszanki meksykańskiej  puszka krojonych pomidorów 1 cebula 1 ogórek korniszony pikantny 2 papryczki chilli 2 ząbki czosnku 250 g makaronu tarty ser sól, pieprz Zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać wyciśnięty czosnek a następnie mięso mielone. Obsmażyć ze wszystkich stron, w międzyczasie doprawić solą(...)pomidorowy zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. W tym czasie ugotować makaron al dente. Dodać do sosu.  Całość przełożyć do naczyń żaroodpornych, posypać startym żółtym serem. Piec w piekarniku ok 15 min. Uwaga gorące :) Smacznego

MarciochaKucharzy
Zapiekany bakłażan faszerowany kaszą bulgur i mięsem mielonym 176

mielonego mięsa garść kaszy bulgur sos pomidorowy 1 cebula 2-3 ząbki czosnku  sól, pieprz, papryka, zioła, lubczyk 2-3 łyżki bułki tartej do posypania Bakłażany umyć i pokroić  na połówki, wybrać miąższ, posolić i odstawić na chwilę, gdy puszczą sok wypłukać  i osuszyć. Na patelnię wrzucić drobno pokrojoną cebulkę i podsmażyć. Dorzucić mięso mielone(...)pomidorów jest niewystarczająco można dolać trochę ciepłej wody. Na koniec dodać posiekane zioła, sól i pieprz do smaku. Nadziewamy farszem bakłażany i posypane bułką tartą układać na papierze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w piekarniku ok.30 min. w temp. 180 stopni. Smakują rewelacyjnie

MarciochaKucharzy
Spaghetti 268

Składniki: 30 dkg mięsa z szynki 2 łyżki oleju rzepakowego 1 słoiczek pomidorów krojonych 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łodyga selera naciowego 3 łyżki wina czerwonego

kgwjanczewo
Pasztet drobiowy z żurawiną, czyli co zrobić z warzywami i ćwiartką kurczaka z zupy 420

tartej mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Można w tym momencie, przed dodaniem jajek, spróbować masy, żeby sprawdzić czy nie chcemy jeszcze jej jakoś doprawić. Mieszamy z jajkiem i bułką tartą. Dodajemy żurawinę. Powinna powstać dość gęsta masa.Podłużną formę smarujemy oliwą i wysypujemy bułką tartą. Wykładamy masę do formy i wyrównujemy wierzch. Pieczemy 70 minut

W kuchni wieczorem
Babeczki z mięsem 170

pieca (również są na naszym blogu). Gotujemy 1-2 ćwiartki z kurczaka tak, jak na rosół.    Nie zapomnijmy o opalonej cebulce, która dodana do rosołu nadaje nie tylko smak,  ale zapewnia też klarowność.     Ćwiartki, marchew i cebulę wyjmujemy z rosołu a następnie, po wystudzeniu oddzielamy mięso od kości.    Do mięsa z kurczaka dodajemy(...)wieprzowego mięsa mielonego. Jedno i drugie mięso oraz marchew i cebulę mielimy przez maszynkę. Dodajemy jedno jajko, sól, pieprz, ewentualnie warzywko i wyrabiamy na jednolitą masę.    Przygotowane wcześniej ciasto rozwałkowujemy na cienki placek i wycinamy krążki.    Wypełniamy je farszem a brzegi modelujemy według uznania i fantazji. Układamy w foremkach na babeczki.    Smarujemy

Maminek kulinarny
Cukinia nadziewana mięsem, zapiekana - zucchine ripiene 231

nadziewana mięsem i białym serem ( mozzarella ) SKŁADNIKI  2 bardzo duże cukinie lub kabaczki 1 cebula 50 g białego sera ( mozzarela ) lub innego żółtego sera  100 g mielonego mięsa kilka listków świeżej bazylii szczypta gałki muszkatałowej sól 1 ostra papryczka chili SPOSOB PRZYGOTOWANIA Przekroić cukinie na pół  wzdłuż według długości Wydrażyć środek łyżką , zachowując grubość(...)cebulą , mielonym mięsem i papryczka na oleju z oliwy ( z pierwszego tłoczenia) , lekko poddusic. Dodać listki bazyli, szczypte gałki muszkatałowej, sól do smaku, wymieszać. Lekko przestudzoną i obgotowaną wcześniej cukinie układać w żaroodpornym naczyniu i napełnić przygotowanym nadzieniem.Posypać utratą na tarce mozzarellą, lub żółtym serem. Na dno naczynia dodać 4 łyżki posolonej wody aby zapobiec przypaleniu. Piec

zielonacukinka
Klopsiki z piekarnika 279

miejsce. Klopsiki drobiowe w boczku składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka lub kurczaka około 10 plasterków boczku wędzonego świeża bazylia 10 kulek mini mozzarelli 1 jajko 1 cebula 1 czubata łyżka bułki tartej sól, pieprz wykonanie: Cebulkę siekamy w kostkę i lekko podsmażamy by ją zeszklić. Mięso mielone łączmy z cebulą, jajkiem, bułką tartą i posiekaną(...)około 2-3 gałązek) Wszystko dokładnie wyrabiamy by uzyskać jednolitą masę. Mięso dzielimy na 10 porcji. Do środka każdej z nich wkładamy kulkę mozzarelli, formujemy kulkę, a następnie każdy klopsik owijamy plastrem boczku wędzonego. W razie potrzeby spinamy wykałaczką. Klopsiki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy 25-30 minut

Przysmaki Karolki