pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:137/377)

Krokiety serowo-ziemniaczane z bazylią i kminkiem 145

połowie czasu pieczenia przewrócić na drugą stronę. Podawać jako dodatek do mięs lub polane sosem. Krokiety serowo-ziemniaczane z bazylią i kminkiem O czym warto pamiętać przygotowując krokiety. Użyłam nabiału bez laktozy, gdyż mam na nią nietolerancję. Oczywiście możecie użyć standardowego sera czy masła. Całe ziarna kminku nadały krokietom bardziej wyrazistego smaku. Kminek mielony nie smakowałby tak samo

mecooks
Mięso mielone po bałkańsku 190

pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charakterystyczną dla Bułgarii przyprawę. Jeśli jej nie mamy, pomińmy ją lub zastąpmy innymi - danie będzie równie smaczne. 500g mięsa mielonego  2 cebule 1 czerwona papryka 5 ząbków czosnku 250ml passaty pomidorowej  2 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 łyżeczki czubrycy czerwonej 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz olej(...)oleju podsmażamy mięso mielone wraz z cebulą, czosnkiem i papryką, do zarumienienia. Wlewamy passatę, przecier, wsypujemy przyprawy. Dusimy kilka minut do odparowania płynów. Studzimy.  2. Mięso z warzywami łączymy ze startym na tarce serem, jajkami i bułką tartą. Mieszamy do połączenia składników. Wykładamy do tortownicy lub formy na tartę. Na wierzch wykładamy pokruszony ser feta. Pieczemy w temperaturze

Szefowa kuchni
Bataty z pieczoną fetą 105

Prosty i szybki przepis na pieczone bataty z... pieczoną fetą :-) Rewelacyjne połączenie słodyczy ziemniaków ze słonym serem. - tylko kilka składników - prosto, szybko i bez mięsa - niezapomniany smak Czas przygotowywania:  do 20 minut Czas pieczenia: do 35 minut temperatura 220 stopni Ilość porcji:   4-6 Składniki: • 1,5 kg batatów z pomarańczowym miąższem • 4-5 łyżek oliwy(...)czosnkowej • 1 kostka fety - 200 g • 3 łyżeczki suszonego oregano • 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego • sól morska w płatkach i świeżo mielony czarny pieprz

AniaGotuje.pl
Jak zaoszczędzić i przedłużyć przydatność żywności do spożycia? 199

Pieczone mięso 2-3 dni 8-12 dni Artykuły spożywcze – zamrożone Trwałość artykułów niezapakowanych próżniowo Trwałość artykułów zapakowanych próżniowo Pieczywo 6-9 miesięcy 24-26 miesięcy Owoce 6-12 miesięcy 24-26 miesięcy Warzywa 8-10 miesięcy 24-26 miesięcy Ryby 6 miesięcy 24-26 miesięcy Drób 6 miesięcy 24-26 miesięcy Mięso mielone 4 miesiące 12 miesięcy Mięso

Słodkie okruszki
Sałatka z kurczakiem w curry z miodem (bez soli) 254

kawałki. Wymieszać z misce wszystkie składniki na marynatę. Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z marynatą. Mięso przełożyć do papierowych woreczków lub zawinąć w papier do pieczenia i usmażyć. Wymieszać składniki na sos. Kurczaka podawać z sałatką i pokrojoną w kostkę mozzarella. Całość polać sosem

KuchniaWeDwoje.pl
GRILLOWANE BEFSZTYKI a'la GORDON RAMSAY 126

zamarynowania : mięso wkładamy do płytkiego naczynia, nacieramy 1 łyżeczką mielonej papryki i posypujemy ziarnami różowego pieprzu, całość polewamy winem oraz 2 łyżkami oliwy. Naczynie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę. Krok 2. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Na blasze układamy papryki, polewamy 2 łyżkami oliwy, obkładamy ząbkami czosnku - pieczemy 15-20 minut

Moja Książka Kucharska
cukinia faszerowana 211

Farsz: mielone mięso, cebula, czosnek, ryż i ser :) przyprawy sól, pieprz  ...  Cebulę i czosnek dusimy, ryż gotujemy... Mięso smażymy i dodajemy przygotowany ryż, cebulę i czosnek, a na koniec przecier :) Tak przygotowany farsz jest gotowy do zjedzenia, ale napełniamy nim wydrążone cukinie :) Wstawiamy do piekarnika na 40-50 min/ 200 st. C ... Po takim pieczeniu mamy

chleba naszego
Piersi kurczaka z pomarańczami 164

świeżo mielonego pieprzu Mięso umyć i osuszyć. Połączyć i dokładnie wymieszać składniki marynaty. Zalać mięso i odstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie przełożyć mięso razem z całą marynatą do naczynia do zapiekania. Na wierzchu można położyć 2-3 gałązki rozmarynu. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i piec około godziny(...)Naczynia nie przykrywać do pieczenia. Smacznego

kuchnia doski
Paszteciki 144

kminkiem) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 20 minut. Z tej ilości wychodzi 80 - 100 pasztecików. Moje propozycje farszu: 1.  Gotowane mięso z 4 udek, 1/2 kg pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Cebulę i pieczarki kroimy i podsmażamy na oleju, a następnie razem z mięsem mielimy w maszynce. Dodajemy

Czary - gary w kuchni
Paszteciki z mięsem mielonym i czatni z pomidora 129

Składniki: ciasto francuskie 300g mięsa mielonego ostre czatni z zielonego pomidora 2 ząbki czosnku łyżka masła cebula szalotka pieprz  Cebulę siekamy, podsmażamy na łyżce masła. Do cebulki dodajemy mięso mielone, doprawiamy pieprzem i dwoma wyciśniętymi ząbkami czosnku. Smażymy na małym ogniu i szpatułką rozdrabniamy mięso na patelni. Do usmażonego mięsa dodajemy ostre czarni z pomidora(...)mieszamy do połączenia.  Ciasto francuskie kroimy na prostokąty, na środku każdego z nich układamy porcję mięsa i zawijamy na paszteciki. Gotowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - miejscem sklejenia ciasta w dół (ciężar farszu dociśnie ciasto i nie otworzą się przy pieczeniu).  Paszteciki pieczemy przez 12-15 minut w temperaturze

Gotowanie i blogowanie
Domowy tatar wołowy. Urozmaicenie na kolację - niekoniecznie z polędwicy 154

pieczenia, na bitki, bigos itd. Słowem cała micha mięsa do przerobienia. Z udźca na przykład udało się wykroić piękne kawałki mięsa. I właśnie z nich powstał tatar na naszą kolację. Składniki (na małą miseczkę tatara): ok. 30 dag ładnego, chudego mięsa wołowego (polędwica, fragmenty udźca) 1żółtko 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz świeżo mielony Dodatki: kilka pikantnych

Kuchnia po mojemu
Zapiekanka z dynią i mięsem mielonym 213

świetnie. Składniki: 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 kopiasta łyżeczka świeżo startego imbiru 1 świeża papryczka chilli 500 g mielonego mięsa sól morska pieprz 1 łyżeczka zmielonego kuminu (kminu rzymskiego) 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki ½ szklanki ryżu 1 szklanka czerwonej soczewicy 750 ml bulionu 2 szklanki obranej i pokrojonej w kostkę(...)cebuli dodać mielone mięso, smażyć aż całe mięso zmieni kolor. Doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną papryczkę chilli i resztę przypraw. Smażyć przez chwilę. Dodać, ryż i soczewicę, smażyć przez ok. 3 minuty a następnie dodać gorący bulion, dynię i pokrojone w kostkę pomidory. Wszystko wymieszać i zagotować. Naczynie przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec w temperaturze

Mama Gotuje
Stek z pieczonymi warzywami 332

Kawał mięsa i słodkie warzywa – prawdziwa uczta. Do tego cierpki, winny sos – dla koneserów. Stek z pieczonymi warzywami: 2-3 steki z polędwicy wołowej (każdy ok. 2,5 cm grubości) 3/4 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 1 liść laurowy 1 łyżeczka octu balsamicznego 1-2 łyżeczki miodu 2 łyżki zimnego masła sól morska, świeżo mielony pieprz Pieczone warzywa(...)oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Pieczone warzywa: Obrane, niewielkie buraki przekrawamy na połówki i układamy w blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą z oliwek (najlepiej taką w spreju – jeśli nie mamy, skrapiamy i rozsmarowujemy pędzelkiem). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C z termoobiegiem (lub 170 bez) i pieczemy 20 minut. Po tym czasie

Poezja smaku
Domowy hamburger 178

hamburgerów piekłam oczywiście sama i przedstawiałam Wam je w poprzednim wpisie. Wyszłam z założenia, że przygotuje „amerykańskiego” hamburgera, kotlet miał być grubości bułki. Smak całości był idealny, ale trudno się jadło właśnie ze względu na grubość, następnym razem przygotuje połowę cieńsze kotlety i będzie w sam raz! Składniki: Kotlet: - 0,5 kg mięsa mielonego wołowego

dom-agi.pl
Zaskocz bliskich 226

bądź maszynkę do mielenia mięsa. Po całkowitym ostygnięciu dodaj 2 jajka (na 1,5kg ziemniaków), dwie łyżki masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, można również dodać przyprawę do ziemniaków, jednak zrobioną samodzielnie a nie kupioną (kolendra, czosnek, kminek, papryka, cząber, majeranek). Tak przygotowane ziemniaki wkładamy porcjami w szpryce i formujemy ślimaczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy gruboziarnistą solą

Gotuj z Natką