pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:137/377)

Mięso mielone po bałkańsku 209

pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charakterystyczną dla Bułgarii przyprawę. Jeśli jej nie mamy, pomińmy ją lub zastąpmy innymi - danie będzie równie smaczne. 500g mięsa mielonego  2 cebule 1 czerwona papryka 5 ząbków czosnku 250ml passaty pomidorowej  2 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 łyżeczki czubrycy czerwonej 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz olej(...)oleju podsmażamy mięso mielone wraz z cebulą, czosnkiem i papryką, do zarumienienia. Wlewamy passatę, przecier, wsypujemy przyprawy. Dusimy kilka minut do odparowania płynów. Studzimy.  2. Mięso z warzywami łączymy ze startym na tarce serem, jajkami i bułką tartą. Mieszamy do połączenia składników. Wykładamy do tortownicy lub formy na tartę. Na wierzch wykładamy pokruszony ser feta. Pieczemy w temperaturze

Szefowa kuchni
Bataty z pieczoną fetą 130

Prosty i szybki przepis na pieczone bataty z... pieczoną fetą :-) Rewelacyjne połączenie słodyczy ziemniaków ze słonym serem. - tylko kilka składników - prosto, szybko i bez mięsa - niezapomniany smak Czas przygotowywania:  do 20 minut Czas pieczenia: do 35 minut temperatura 220 stopni Ilość porcji:   4-6 Składniki: • 1,5 kg batatów z pomarańczowym miąższem • 4-5 łyżek oliwy(...)czosnkowej • 1 kostka fety - 200 g • 3 łyżeczki suszonego oregano • 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego • sól morska w płatkach i świeżo mielony czarny pieprz

AniaGotuje.pl
Jak zaoszczędzić i przedłużyć przydatność żywności do spożycia? 224

Pieczone mięso 2-3 dni 8-12 dni Artykuły spożywcze – zamrożone Trwałość artykułów niezapakowanych próżniowo Trwałość artykułów zapakowanych próżniowo Pieczywo 6-9 miesięcy 24-26 miesięcy Owoce 6-12 miesięcy 24-26 miesięcy Warzywa 8-10 miesięcy 24-26 miesięcy Ryby 6 miesięcy 24-26 miesięcy Drób 6 miesięcy 24-26 miesięcy Mięso mielone 4 miesiące 12 miesięcy Mięso

Słodkie okruszki
Sałatka z kurczakiem w curry z miodem (bez soli) 271

kawałki. Wymieszać z misce wszystkie składniki na marynatę. Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z marynatą. Mięso przełożyć do papierowych woreczków lub zawinąć w papier do pieczenia i usmażyć. Wymieszać składniki na sos. Kurczaka podawać z sałatką i pokrojoną w kostkę mozzarella. Całość polać sosem

KuchniaWeDwoje.pl
GRILLOWANE BEFSZTYKI a'la GORDON RAMSAY 145

zamarynowania : mięso wkładamy do płytkiego naczynia, nacieramy 1 łyżeczką mielonej papryki i posypujemy ziarnami różowego pieprzu, całość polewamy winem oraz 2 łyżkami oliwy. Naczynie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę. Krok 2. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Na blasze układamy papryki, polewamy 2 łyżkami oliwy, obkładamy ząbkami czosnku - pieczemy 15-20 minut

Moja Książka Kucharska
cukinia faszerowana 228

Farsz: mielone mięso, cebula, czosnek, ryż i ser :) przyprawy sól, pieprz  ...  Cebulę i czosnek dusimy, ryż gotujemy... Mięso smażymy i dodajemy przygotowany ryż, cebulę i czosnek, a na koniec przecier :) Tak przygotowany farsz jest gotowy do zjedzenia, ale napełniamy nim wydrążone cukinie :) Wstawiamy do piekarnika na 40-50 min/ 200 st. C ... Po takim pieczeniu mamy

chleba naszego
Piersi kurczaka z pomarańczami 178

świeżo mielonego pieprzu Mięso umyć i osuszyć. Połączyć i dokładnie wymieszać składniki marynaty. Zalać mięso i odstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie przełożyć mięso razem z całą marynatą do naczynia do zapiekania. Na wierzchu można położyć 2-3 gałązki rozmarynu. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i piec około godziny(...)Naczynia nie przykrywać do pieczenia. Smacznego

kuchnia doski
Paszteciki 163

kminkiem) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 20 minut. Z tej ilości wychodzi 80 - 100 pasztecików. Moje propozycje farszu: 1.  Gotowane mięso z 4 udek, 1/2 kg pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Cebulę i pieczarki kroimy i podsmażamy na oleju, a następnie razem z mięsem mielimy w maszynce. Dodajemy

Czary - gary w kuchni
Paszteciki z mięsem mielonym i czatni z pomidora 148

Składniki: ciasto francuskie 300g mięsa mielonego ostre czatni z zielonego pomidora 2 ząbki czosnku łyżka masła cebula szalotka pieprz  Cebulę siekamy, podsmażamy na łyżce masła. Do cebulki dodajemy mięso mielone, doprawiamy pieprzem i dwoma wyciśniętymi ząbkami czosnku. Smażymy na małym ogniu i szpatułką rozdrabniamy mięso na patelni. Do usmażonego mięsa dodajemy ostre czarni z pomidora(...)mieszamy do połączenia.  Ciasto francuskie kroimy na prostokąty, na środku każdego z nich układamy porcję mięsa i zawijamy na paszteciki. Gotowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - miejscem sklejenia ciasta w dół (ciężar farszu dociśnie ciasto i nie otworzą się przy pieczeniu).  Paszteciki pieczemy przez 12-15 minut w temperaturze

Gotowanie i blogowanie
Domowy tatar wołowy. Urozmaicenie na kolację - niekoniecznie z polędwicy 171

pieczenia, na bitki, bigos itd. Słowem cała micha mięsa do przerobienia. Z udźca na przykład udało się wykroić piękne kawałki mięsa. I właśnie z nich powstał tatar na naszą kolację. Składniki (na małą miseczkę tatara): ok. 30 dag ładnego, chudego mięsa wołowego (polędwica, fragmenty udźca) 1żółtko 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz świeżo mielony Dodatki: kilka pikantnych

Kuchnia po mojemu
Zapiekanka z dynią i mięsem mielonym 238

świetnie. Składniki: 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 kopiasta łyżeczka świeżo startego imbiru 1 świeża papryczka chilli 500 g mielonego mięsa sól morska pieprz 1 łyżeczka zmielonego kuminu (kminu rzymskiego) 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki ½ szklanki ryżu 1 szklanka czerwonej soczewicy 750 ml bulionu 2 szklanki obranej i pokrojonej w kostkę(...)cebuli dodać mielone mięso, smażyć aż całe mięso zmieni kolor. Doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną papryczkę chilli i resztę przypraw. Smażyć przez chwilę. Dodać, ryż i soczewicę, smażyć przez ok. 3 minuty a następnie dodać gorący bulion, dynię i pokrojone w kostkę pomidory. Wszystko wymieszać i zagotować. Naczynie przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec w temperaturze

Mama Gotuje
Stek z pieczonymi warzywami 366

Kawał mięsa i słodkie warzywa – prawdziwa uczta. Do tego cierpki, winny sos – dla koneserów. Stek z pieczonymi warzywami: 2-3 steki z polędwicy wołowej (każdy ok. 2,5 cm grubości) 3/4 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 1 liść laurowy 1 łyżeczka octu balsamicznego 1-2 łyżeczki miodu 2 łyżki zimnego masła sól morska, świeżo mielony pieprz Pieczone warzywa(...)oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Pieczone warzywa: Obrane, niewielkie buraki przekrawamy na połówki i układamy w blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą z oliwek (najlepiej taką w spreju – jeśli nie mamy, skrapiamy i rozsmarowujemy pędzelkiem). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C z termoobiegiem (lub 170 bez) i pieczemy 20 minut. Po tym czasie

Poezja smaku
Domowy hamburger 197

hamburgerów piekłam oczywiście sama i przedstawiałam Wam je w poprzednim wpisie. Wyszłam z założenia, że przygotuje „amerykańskiego” hamburgera, kotlet miał być grubości bułki. Smak całości był idealny, ale trudno się jadło właśnie ze względu na grubość, następnym razem przygotuje połowę cieńsze kotlety i będzie w sam raz! Składniki: Kotlet: - 0,5 kg mięsa mielonego wołowego

dom-agi.pl
Zaskocz bliskich 244

bądź maszynkę do mielenia mięsa. Po całkowitym ostygnięciu dodaj 2 jajka (na 1,5kg ziemniaków), dwie łyżki masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, można również dodać przyprawę do ziemniaków, jednak zrobioną samodzielnie a nie kupioną (kolendra, czosnek, kminek, papryka, cząber, majeranek). Tak przygotowane ziemniaki wkładamy porcjami w szpryce i formujemy ślimaczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy gruboziarnistą solą

Gotuj z Natką
Udka faszerowane 283

mocno tłuczkiem). Odcinamy mięso od kości, mielimy je w maszynce o grubych oczkach lub miksujemy w blenderze. Dodajemy żółty ser, pietruszkę, sól, pieprz i trochę słodkiej papryki. Dokładnie wyrabiamy masę. Udka napełniamy farszem, zawijając skórę do środka. Z wierzchu posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej. Wkładamy udka zawinięciem do dołu. Pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)przez. ok. 60 minut. (na 10 minut przed końcem pieczenia odkrywamy pokrywkę naczynia, aby skórka się zrumieniła).Udka faszerowane są daniem bardzo smacznym i prostym.  Do farszu możemy dodać swoje ulubione składniki i przyprawy. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy, a jeśli ktoś ma wątpliwości, mam nadzieję, że  efekt i smak mu to wynagrodzi. Smacznego

mojewypiekiinietylko