
Zapraszam Was na pyszny domowy pasztet.Zrobiony z kilku gatunków mięsa i podany z chrzanem i żurawiną.Można go zrobić nie tylko w okresie świątecznym.Po prostu jest rewelacyjny. Składniki: łopatka 0,5 kg boczek świeży 0,5 kg wołowe 0,3 kg wątróbka drobiowa 0,2 kg ćwiartka z kurczaka 1 szt grzyby suszone (prawdziwki) 2 szt marchewka 1 szt pietruszka 1 szt seler kawałek cebula 0,5 szt liść laurowy 4 szt ziele angielskie 6 szt pieprz cały 0,5 łyżeczki sól 4 łyżeczki dodatkowo do smaku gałka muszkato... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
pięknie wygląda.. jak na pasztet to baaardzo apetycznie ;) życzę Wesołych świąt!
Nigdy nie robiłam pasztetu z braku maszynki do mielenia, ten wygląda pysznie i w związku z tym mam pytanie czy mogę użyć blendera?Pozdrawiam :)
Witaj,ja osobiście blenderem nigdy nie próbowałam.Ale jeśli masz blender z przystawką do rozdrabniania to myślę ,że da radę.A samym blenderem małe porcje mięsa też powinno dać się rozdrobnić.Jeśli byś miała masę suchą w czasie blendowania to podlewaj trochę rosołem.Jeśli się skusisz, żeby zrobić czekam na informację czy się udało,pozdrawiam.
Alu piękny pasztet upiekłaś. Wiem, że jest pyszny, bo robię z takich samych składników. Pasztet na Wielkanoc u mnie jest obowiązkowo. Teraz jeszcze dodatkowo zrobiłam jarski, ale mięsny to jest to :)Alu życzę Tobie smacznych radosnych Świąt :)