pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:168/302)

Sezamowe pierożki z leśnym farszem / Sesame dumplings with forest stuffing 125

Scroll down for recipe in English. Składniki: (18 szt.) Ciasto 200 g. mąki pszennej 100 g. masła 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 70 g. jasnego sezamu 1/4 łyżeczki soli Farsz 4 łyżeczki koncentratu grzybów leśnych Devaldano 400 g. pieczarek 1 cebula 2 gałązki rozmarynu 5 suszonych ziaren jałowca 3 łyżki oleju 1 łyżka sosu sojowego 50 g. sera typu(...)zacznie mocno pachnieć. Wystudź i zmiel w młynku. Na patelnię wlej olej, usmaż drobniutko posiekaną cebulę. Dodaj starte na dużych oczkach tarki pieczarki. Mieszaj i duś aż płyn z pieczarek prawie cały odparuje. Dodaj sos sojowy, dobrze rozgniecione w moździerzu owoce jałowca, drobniutko posiekane listki rozmarynu oraz koncentrat grzybowy. Dobrze wymieszaj i smaż na małym ogniu około 5 minut. Dopraw

Delicious Place
Chrupiące krokiety z wędzonym kurczakiem i kapustą 132

cebulką. Do krokietów polecam podać domowy sos czosnkowy. Palce lizać!     Składniki: Naleśniki – PRZEPIS TUTAJ + ciasto naleśnikowe do panierowania 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia Składniki na farsz: 250g kapusty kiszonej 50g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych albo pieczarek 1 cebula 1 liść laurowe 1 łyżeczka masła 2 kulki ziela angielskiego sól i pieprz 1 ćwiartka wędzonego(...)kapusty *** *** Smażymy naleśniki PRZEPIS TUTAJ *** *** U dołu każdego naleśnika układamy porcję farszu *** *** Zawijamy najpierw oba boki do środka, a następnie całego naleśnika od dołu do góry, tworząc krokiety *** *** Pozostałe ciasto naleśnikowe rozrzedzamy odrobinę wodą ( jeżeli ciasto nam nie zostało należy zrobić nowe, z połowy składników podanych w przepisie). Na osobny talerzyk wysypujemy bułkę tartą *** *** Krokiety obtaczamy najpierw w cieście

Blog z Apetytem
KROKIETY z kapustą włoską i pieczarkami (wegańskie) 242

farsz: 1 kapusta włoska (ok. 1 kg) 300 g pieczarek 2 cebule 1 – 2 ząbki czosnku 150 ml wody z ogórków przyprawy i zioła Dodatkowo: bułka tarta mleko tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Aby przygotować naleśniki wszystkie składniki wymieszaj i odstaw na co najmniej 30 minut. Następnie z ciasta usmaż naleśniki – otrzymasz około 10 sztuk naleśników. Aby przygotować

Via Gusto
Zapiekane naleśniki z kurczakiem 404

ponownie zmiksować. Ciasto powinno być lejące. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać wody. Smażyć na patelni posmarowanej odrobiną oleju. Z podanej porcji wychodzi ok 12 sztuk. Wszystko zależy od wielkości patelni oraz składników np. jajek. Filet pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą gyros, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do miski. Do fileta dosypać pokrojoną paprykę, pieczarki starte na tarce

Kulinarne przygody
sos tatarski 327

składniki: 1 słoiczek pieczarek marynowanych (170 g po odsączeniu) 300 g ogórków konserwowych 1 mały groszek konserwowy 1 mała cebula biała 1 słoiczek majonezu 1 łyżka

Domowy Smak Jedzenia
Kluski śląskie z selera w sosie grochowym 109

mąki ziemniaczanej 200 g grochu zielonego (połówki) 200 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 młode marchewki 200 g boczku wędzonego 2 łyżki oleju sól, pieprz Przygotowanie Seler obieramy, kroimy na mniejsze kawałki gotujemy ,robimy  puree (najlepiej przepuścić przez maszynkę do mielenia) ,dodajemy mąkę. Ciasto wyrabiamy i studzimy. Z ciasta formujemy niewielkie kulki ,w każdej palcem robimy

R'n'G Kitchen
5 pysznych przepisów i test patelni WOLL Diamond 164

większe pieczarki kilka kawałków kurczaka (u mnie w przyprawach gebab-gyros) starty żółty ser (polecam jednak mozzarelle, ja dziś nie miałam) sos pomidorowy, passata lub ketchup do posmarowania pizzy Przygotowanie: Do ciepłej wody wkruszamy drożdże, dodajemy szczyptę cukru. Mieszamy i odstawiamy na chwilę. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy rozczyn z drożdży, oliwę i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto. Ciasto powinno być(...)przykryciem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (powinno podwoić objętość). Wyrośnięte ciasto układamy w patelni i dociskając ręką „rozciągamy” je aby pokryło cały dół. Odstawiamy jeszcze na chwilę. Następnie smarujemy sosem pomidorowym (passatą lub ketchupem). Na wierzch wykładamy obrane i pocięte w półplasterki pieczarki, kawałki kurczaka i całość posypujemy startym serem. Pizze wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni

Słodkie okruszki
Tarta brokułowa z pieczarkami i szwedzkim serem 154

Nadzienie 250 g brokułu 100 g sera västerbotten 10 cm pora 250 g pieczarek 1 łyżka masła 4 jajka 300 ml mleka sól i pieprz do smaku Pokrój zimne masło i posiekaj z mąką i solą. Kiedy już zaczną się tworzyć grudki dodaj wodę i zarób ciasto. Nie zagniataj! Owiń ciasto w folię i włóż do lodówki na godzinę. Możesz(...)wyłożyć foremkę ciastem i wstawić do lodówki. Schłodzony spód do tarty nakłuj widelcem, brzegi owiń aluminiową folią, mocno dociskając. Nastaw piekarnik na 200ºC. Wstaw schłodzony spód do nagrzanego piekarnika i piecz przez 10 minut. Wyjmij z piekarnika i zdejmij aluminiową folię. Przygotuj nadzienie. Podziel brokuły na małe różyczki i blanszuj 3 minuty w lekko osolonej wodzie. Pieczarki pokrój na ćwiartki

codojedzenia
Pizza wg Jamiego Olivera 183

grzybów. Zawsze ciasto smaruje sosem pomidorowym (kupuję pomidory w kartoniku już rozdrobnione lub robię go sama blindując świeże pomidory). Do sosu dodaje zazwyczaj zioła prowansalskie lub oregano. Po nałożeniu składników dodaje starty ser, zazwyczaj  wymieszany z przyprawami (papryką ostra i słodką, czubrycą, czosnkiem). kukurydza świeża papryka czerwona i żółta świeże pomidory/ pomidory suszone grzyby leśne lub pieczarki podsmażone

Humanistka w kuchni
Przepis na pizze. Ciasto na pizze. 1969

ciasto na puszystą pizzę jak z pizzerii Przepis dla fanów pizzy na grubym cieście. Pizza capriciosa Pizza capriciosa – czyli ‚kapryśna pizza’ nazywana też czasami capri – jedna z najpopularniejszych, obok margherity pizz. Na tradycyjną capriciose składają się: podstawa, czyli pizza margherita oraz pieczarki i szynka. Pizza z rukolą, szynką parmeńską, oliwkami i mozzarellą Pizza z rukolą, szynką parmeńską, oliwkami(...)Margherita – Przepis na klasyczną, włoską pizzę margherita z pomidorami, mozarellą i bazylią. Pizza Margherita powstała na cześć królowej Włoch Małgorzaty Sabaudzkiej. Pizza margherita ma tylko trzy główne składniki: ciasto, sos pomidorowy i ser, którym powinna być mozzarella. Często dodatkowo pizza ta zawiera świeże listki bazylii, ale nie są one koniecznością. Pizza pollo con broccoli Pizza pollo con broccoli

Kulinarne Przeboje
Kopytka w sosie śmietanowym z pieczarkami, szpinakiem i parmezanem 98

szczypta soli, pieprzu i gałki muszkatołowej do smaku  natka pietruszki (pęczek) parmezan (garść startego) Ziemniaki gotuję do miękkości i studzę. Zagniatam gładkie ciasto z mąki, ziemniaków, kaszy manny, soli i jajka. Przygotowane ciasto dzielę na 3 części a z każdej z nich formuję wąski wałek, który kroję na mniejsze części. W dużym garnku gotuję posoloną wodę, w momencie(...)które gotuję 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Za jednym razem gotuję jedną z trzech części kopytek. Ugotowane przekładam na talerz. Na patelni smażę czosnek oraz szalotkę. Dodaję pieczarki i smażę składniki kilka minut. Dodaję szpinak i duszę składniki jeszcze dwie minuty. Wlewam śmietanę i redukuję sos przez 5 minut, na koniec doprawiam wszystko solą, pieprzem i gałką muszkatołową

Mango Papaja
Świąteczne pierogi z kapustą i grzybami. 195

niesamowitą frajdę z tego co robi. Składniki na świąteczne pierogi z kapustą i grzybami Ciasto: 0,5 kg mąki (dobrej, ja używam Basi) 350 mililitrów ciepłego mleka (nie letniego, ale też nie gorącego) Farsz: 1 kg dobrej kapusty kiszonej 40 g suszonych grzybów 4 duże pieczarki 3 cebule olej sól pieprz Okrasa: 2 cebule olej (lub inny tłuszcz) sól(...)oczkach, a ugotowane grzyby drobniutko kroimy. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i wkładamy pokrojone cebule, gdy się ładnie zeszklą dodajemy pieczarki i posypujemy szczyptą soli, gdy płyn z pieczarek odparuje wkładamy grzyby, przyprawiamy solą i pieprzem, zmniejszamy grzanie, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu 15 minut od czasu do czasu mieszając, aż smaki się przegryzą. Po tym czasie

Rozpustne gotowanie
Pizza na cienkim cieście z grubym rantem 147

żeby nie było, ale jednak minimalizm wziął górę i od dobrych kilku lat jeśli robię pizzę, to tylko na cienkim cieście. Czemu więc ten gruby rant? Bo chłopcy zdecydowanie wolą miękki, grubszy niż taki spieczony. Dogadzam jak mogę ;) Ciasto na 2 pizze: 400g mąki 250ml letniej wody 20g świeżych drożdży ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy ½ łyżeczki otartego(...)pieprz do smaku Opcjonalnie zioła prowansalskie, bazylia, oregano Dodatki do pizzy: Kukurydza Pieczarki Salami Ser żółty Czerwona fasola Rukola Oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Wodę, drożdże i cukier mieszamy. Pozostawiamy na 10 minut. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, rozczyn drożdżowy, oliwę z oliwek i tymianek. Zagniatamy elastyczne ciasto- 5 minut robotem, około 10 minut gdy robimy to ręcznie. Ciasto przekładamy

Kuchnia w czekoladzie
Calzone- Włoski Pieróg w smykowym wydaniu! 364

tylko warzywny, a ciasto bardzo cienkie. Wyszło Pysznie!  Smacznego i zapraszam! CIASTO SKŁADNIKI: - 250 g mąki włoskiej - 100 ml wody letniej - 50 g masła - 2 żółtka - sół i zioła - 1/5 paczuszki drożdży Robimy rozczyn odstawiamy na 15 minut. Zagniatamy czekamy aż podwoi objętość. FARSZ: - 12 pieczarek - 2 szalotki lub czerwone cebule - 2 ząbki czosnku - masło - 1/2 małej cukinii - odrobiona

SMYKWKUCHNI
Drożdżowe pierożki kebabowe 160

przyprawa kebab gyros 1/2 czerwonej papryki 1 cebula 200g pieczarek 1 łyżka adżiki (lub koncentratu pomidorowego) 150 sera żółtego w kawałku +białko do posmarowania pierożków Sposób przygotowania: 1. Przygotować farsz: Mięso z udek drobniej pokroić. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, zrumienić posiekaną cebulę, po czym dodać pokrojone w kostkę pieczarki. Chwilę dusić. Następnie dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę(...)dużych oczkach ser żółty i wymieszać. Jeśli robimy farsz z piersią z kurczaka, należy ją najpierw drobno pokroić i usmażyć na patelni z dodatkiem przyprawy kebab gyros. 2. Zrobić ciasto: z drożdży, cukru, połowy ciepłego mleka oraz łyżki mąki zrobić zaczyn. Pozostawić do wyrośnięcia. Do miski przesiać mąkę, dodać pozostałe mleko, jajko, żółtko, sól, oregano oraz zaczyn. Wyrobić gładkie elastyczne

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania