pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:169/302)

Piecuchy (Calzone) 298

pomidorowym z dużą ilością sera, ale równie dobrze będą smakowały nadziane szpinakiem i fetą, bądź w inny sposób dopasowane do Waszych smaków. Polecam do wypróbowania, bo są pyszne! Składniki: Ciasto: – 0,5 kg mąki pszennej typ 650; – 200 ml mleka; – 30 g drożdży; – 1 łyżka cukru; – 1 łyżeczka soli; – 5 łyżek oleju Wykonanie: Zrobić(...)kostkę, podsmażyć na oleju, dodać mięso. Wszystko podsmażyć, tak, żeby mięso nie było surowe, dodać pokrojone pieczarki i startą na grubych oczkach marchewkę, smażyć do miękkości. Dodać passatę i dusić do odparowania doprawiając sos do smaku. Należy przygotować sos trochę bardziej doprawiony, gdyż ciasto „zabiera” trochę smaku. Przygotowanie ciasto drożdżowe podzielić na 6 części, każdy rozwałkować na koło

dom-agi.pl
Koperty z kurczakiem, pomysł na super kolację 212

sobotę jak mam czas to lubię się poeksperymentować w kuchni i zrobić rodzinie niespodziankę. Ciasto na naleśniki – wszystkie składniki dokładnie wymieszać za pomocą miksera i odstawić na chwilkę. Nadzienie – Kurczaka pokroić w cienkie słupki, paprykę oczyścić z nasion, błonek i pokroić w paski, pieczarki umyć i pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka, pieczarki

Kuchnia Pokoleń
Domowe pampuchy z pieczarkowym gulaszem 230

ciasta . Pampuchy są doskonałe z każdym sosem i w każdej wersji , na słodko i na słono . Pampuchy do słodkich sosów warto wzbogacić nutką wanilii . Polecam , szczególnie że są fajną odmianą od makaronów , ziemniaków itp zapychaczy Składniki ; 0,5 kg mąki 3 łyżki masła 2 jajka pół łyżeczki soli pół łyżeczki cukru torebka suszonych drożdży gulasz : 8-10 średnich pieczarek

Ogrodnik w podróży
Drożdżowe łódeczki z mięsem i pieczarkami 285

zwłaszcza, że jedna osoba raczej nie wsunie więcej niż 2 sztuki:)) Ciasto: 50 g świeżych drożdży 3/4 szkl. ciepłego mleka 2 łyżeczki cukru 3 i 1/2 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki soli 2 jajka 4-5 łyżek oleju Farsz: ok. 500 g mielonej łopatki 250-300 g pieczarek (u mnie mix białych i brązowych), posiekanych na cząstki 1 duża cebula(...)oleju. Dokładamy mięso i smażymy razem. Po chwili dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy dalej. Następnie dokładamy pokrojone na cząstki pieczarki. Gdy mięso straci już różowy kolor, a i pieczarki będą podsmażone dokładamy pomidory wraz z zalewą oraz przecier pomidorowy. Smażymy do momentu aż wszystkie płyny z patelni odparują. Na koniec wrzucamy kukurydzę. Doprawiamy całość solą, pieprzem, słodką papryką oraz

Smaki Na Talerzu
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 334

pizzę czy pyszny chlebek naan - dobrze mieć je pod ręką lody Najlepiej te prawdziwe ze śmietanki, bogate w wapń, idealne jako samodzielna przekąska i dodatek do zapiekanych owoców czy ciasta z ich dodatkiem, poza tym podczas jedzenia organizm musi ocieplić ścianki żołądka, by je strawić, więc nie jest to taki morderczy deser, na jaki wygląda mrożona włoszczyzna Dobrze mieć świeżą(...)największą ilością owoców w składzie, świetnie przydają się do komponowania deserów, ciast i naleśników tortilla Można wypiekać je samemu, ale po co? Wybierzcie placki dobrej jakości i cieszcie się szybkimi daniami z ich wykorzystaniem, kilka warzyw, kawałek kurczaka, ketchup, jogurt i obiad gotowy! pieczarki Warzywo niezbędne w moim domu, używam ich baaaardzo często i niemal do wszystkiego, zapiekane naleśniki, gulasz

Cooking Monster
Kapuśniaczki 180

mogłyby nie wyjść, przecież to ciasto drożdżowe, na które przepis postanowiłam wykorzystać ten, który jest na stronie Moje Wypieki , a farsz chciałam zrobić taki jaki przygotowuję do krokietów z kapustą i grzybami. Potem przyszedł pech, a może niefart? Nie ważne, po prostu w żadnym sklepie, ani pobliskim markecie nie było pieczarek! Wyobrażacie(...)sobie? W żadnym dużym markecie nie było ani jednej pieczarki! Postanowiłam zaimprowizować. Użyłam suszonych i zamrożonych wcześniej odważonych grzybów. Nie żałuję, bo farsz wyszedł mega smaczny. Teraz jak to piszę mam za sobą już kilka partii upieczonych kapuśniaczków, bo tamte pierwsze jeszcze ciepłe od razu zniknęły z talerza. Ciasto jest świetne, mięciutkie i delikatne, a do tego na drugi

Blondynka Gotuje
PODSMAŻANE NALEŚNIKI NADZIEWANE KASZĄ JĘCZMIENNĄ, PIECZARKAMI, BROKUŁEM I SEREM 167

wytrawnie, czy w formie krokietów. Ostatnio były  naleśniki czekoladowe z mascarpone i musem truskawkowym , a dziś zapraszam na naleśniki podsmażane z pysznym nadzieniem z kaszy jęczmiennej, brokułów, pieczarek i dodatkiem sera. Wyszły naprawdę smaczne. Najlepiej smakują na ciepło, kiedy ser w środku jest rozpuszczony, ale i na zimno są równie smaczne :) U mnie zniknęły w ekspresowym tempie(...)jajka, mleko, wodę, sól, opcjonalnie olej i wszystko dokładnie wymieszać. Na dobrze rozgrzaną patelnie wylewać porcje ciasta, rozsmarować na całą szerokość patelni i smażyć z obu stron do rumiany kolor. Składniki na farsz: * 1 szklanka kaszy jęczmiennej mazurskiej * 500 g brokuła * 500 g pieczarek * 1/2 cebuli * 250 g żółtego sera * sól i papryka ostra do smaku * 2 szklanki wody * olej

Zrób to smacznie
Domowa pizza na żytnim spodzie (również w wersji wegańskiej) 189

oliwą. Ciasto rozkładamy na basze i rozciągając formujemy koło lub prostokąt. Tworzymy niewysoki brzeg na całym obwodzie. Na cieście układamy ulubione dodatki, u mnie były to: - domowy sos pomidorowy lub koncentrat pomidorowy - ser wegański, zamrożony ser z ziemniaka lub mozzarella - cebule - pieczarki Pieczemy 20-25 minut. Zajadamy z ulubionymi sosami lub bez. Smacznego! Wegetariańska wersja z mozzarellą

Be Fit Be Strong
Łazanki 64

Łazanki to proste i pożywne danie, uwielbiane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Składniki: makaron łazankowy kapusta kiszona pieczarki cebula parówki sól pieprz Sposób przygotowania: Kapustę

Wasze Przepisy
Naleśniki pieczarkowe 101

łyżki oleju (u mnie rzepakowy) Cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, zeszklić cebulę. Następnie dodać pieczarki i smażyć na średnim ogniu mieszając od czasu do czasu, przez około 7-10 minut, aż cała woda odparuję. Gotowe pieczarki zdjąć z ognia i wystudzić. Wlać mleko do miski, dodać olej(...)jajko, cukier i sól i wszystko dokładnie wymieszać rózgą kuchenną. Następnie dodać mąkę i pieczarki, wymieszać. Dodać wodę i ponownie dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Nieprzywierającą patelnię mocno rozgrzać, posmarować olejem. Na patelnię wylewać porcję ciasta i wyrównywać łyżką, formując naleśniki. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiano. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego Naleśniki pieczarkowe Naleśniki pieczarkowe Artykuł

Smaki Armine
Prosty przepis na domową pizze 110

bardzo lubimy domowe pizze. Oczywiście dodatki możecie dowolnie zmieniać i zwiększać. Na moich pizzach zazwyczaj królują też pieczarki. Tym razem ich jednak zabrakło i… smak na tym nie ucierpiał. Spróbujcie. Miłego weekendu. Składniki: (pizza na dużą blachę) Na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej duża szczypta soli 2 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju 1 szklanka ciepłej wody (nie gorącej

Słodkie okruszki
Rożek Piz Za 148

pieczarki. 8.    Następnie pokrojone papryki. 9.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 10.                   Ogórka kroimy kostkę i łączymy z grzybami, chwilę prużymy. 11.                   Ciasto

Kulinarna Chwila
Naleśnikowa lasagne ze szpinakiem – przepis krok po kroku 172

pieprz do smaku ok. 500 g sosu pomidorowego z pieczarkami (ja używam gotowego sosu pomidorowego z papryką i pieczarkami, który przygotowujemy do słoików na zimę) żółtego sera (ja używam sera bez laktozy) Wykonanie krok po kroku: 1. Najpierw przygotowujemy ciasto na naleśniki. W tym celu rozkłócamy jajka ze szczyptą soli przy pomocy montewki lub miksera, po czym po kolei dodajemy

Okiem Blondynki by McBlondi
Placki z pieczarkami i suszonymi pomidorami 259

trę na tarce o grubszych oczkach, cebulę i suszone pomidory kroję w drobną kostkę, w misce mieszam mąkę z pieczarkami, cebulą i suszonymi pomidorami, dodaję proszek do pieczenia, jajko, mleko i wodę, mieszam dobrze, przyprawiam, odstawiam na kilka minut, by ciasto odpoczęło, smażę na gorącym oleju z obu stron, odsączam nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaję z dipami, ciepłymi

Zasmakuj Kuchni
Pizza na kalafiorowym spodzie 222

można ją zjeść, nawet w całości! Przepis na spód zaczerpnięty z książki „Dieta fit”.   Składniki na ciasto:  1 średnia główka kalafiora 2 jajka po ½ łyżeczki soli himalajskiej, pieprzu, bazylii, oregano, ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku   Dodatki: 200g pieczarek 2 łyżki kaparów ½ czerwonej cebuli Ok 6 czarnych oliwek 1 kulka mozzarelli 2 łyżki przecieru pomidorowego po ½ łyżeczki oregano

Kuchnia w czekoladzie
Krokiety z pieczarkami i cebulą 132

oleju Dwie szczypty  soli *Wszytko  mieszamy dokładnie  mikserem Rozgrzewamy  patelnię i lejemy ciasto okrągłym  ruchami tak by pokryło całą  powierzchnię najlepiej  żeby  placki byly cienkie  i smażymy z dwóch  stron. Farsz: 1 kg pieczarek umytych i potarkowanych na dużych  oczkach 4 cebule pokrojone drobno w kostkę Kilka łyżek

Viola cooks with passion
Bezglutenowa pizza z ziemniaków (dietetyczna) 152

pizza z ziemniaków (dietetyczna) Składniki: 500 g ugotowanych ziemniaków 100 g skrobii ziemniaczanej sos pomidorowy/ketchup ulubione dodatki (u mnie pieczarki, pomidor i cebula) opcjonalnie ser wegański Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki rozgnieć tłuczkiem i dodaj skrobię ziemniaczaną. Wymieszaj składniki i uformuj kulę (ciasto nie będzie zwarte tak jak w przypadku drożdżowego). Na blachę ułóż papier do pieczenia i rozprowadź równomiernie ciasto formując

wegujemy
Naleśniki z pieczarkami 239

Naleśniki nadziewane niepanierowane :) Składniki na ciasto naleśnikowe: 0,5 litra mleka mąka 1 jajko 2 łyżki oleju sól zioła prowansalskie czosnek granulowany dodatki: 0,5 kg pieczarek 1 duża cebula 1/2 … Czytaj dalej Naleśniki z pieczarkami

czarrna od kuchni
placuszki pizzowe 2693

grubych oczkach. Warzywa, pieczarki i szynkę pokroić. Pozostały olej rozgrzać i wrzucić posiekaną cebulę. Zeszklić a następnie dodać pieczarki, trochę posolić i przyprawić pieprzem. Kiedy się podsmażą, wrzucić paprykę i szynkę, doprawić ziołami. Trochę przestudzić i dodać wszystko do ciasta, wymieszać, na końcu dać ser. Na rozgrzany tłuszcz kłaść po dużej łyżce ciasta i smażyć na rumiano

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania